ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:895/1410)

Zebra z borówką 211

keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wylewamy na środek na zmianę 2 łyżki jasnego i ciemnego ciasta. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170C i pieczemy ok. 60 minut na najniższej półce. Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika, możemy posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Zebra z borówką 211

keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wylewamy na środek na zmianę 2 łyżki jasnego i ciemnego ciasta. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170C i pieczemy ok. 60 minut na najniższej półce. Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika, możemy posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową. Smacznego

Różne smaki w kuchni
SZAMPAŃSKA WUZETKA 143

To już ostatni mój przepis w tym roku... Aby zakończyć rok 2017 postanowiłam upiec imprezowe ciasto - szampańską wuzetkę🍸 Tradycyjna wuzetka z przepisu mojej babci wzbogacona przeze

Kuchnia MagdaLeny
BABECZKI BROWNIES Z MALINAMI 100

jakiś czas mieszamy aby masa się nie przypaliła, gotową odstawiamy do przestudzenia do przestudzonej masy maślano czekoladowej dodajemy pozostałe składniki czyli , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, jajka oraz ekstrakt waniliowy, całość miksujemy do połączenia składników, na koniec dodajemy maliny, delikatnie mieszamy ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾   ich wysokości pieczemy około 18-20 minut w temperaturze

Słodkie zapomnienie
Muffinki fasolowe do Aromatu 175

silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z wodą, miodem i kakao

Życie zaczyna się w kuchni
cake pops 113

zamrażalnika lub na całą noc do lodówki wyjąć ciasto i odmierzać jednakowe porcje ciasta - tworząc małe kulki  czekoladę roztopić w kąpieli wodnej każdą kulkę obtoczyć w czekoladzie i nabić na patyczek - u nas wykałaczka  następnie udekorować posypką lub pozostawić tylko czekoladowe  odstawić na deskę (wyłożyłam papierem) patyczkiem do góry i ponownie włożyć do lodówki przechowywać w lodówce

Gotowanie z pasją
Popapraniec 216

odcedzić na sitku, przesmarować cieniutko dżemem, wyłożyć połowę masy, powkładać w masę wiśnie, przykryć kolejnym blatem ciasta. Przesmarować cienko dżemem, położyć resztę masy, rozrzucić resztę wiśni, położyć gdzieniegdzie dżem, posypać rodzynkami, płatkami migdałowymi, orzechami, wiórkami kokosowymi. Na koniec zrobić esy floresy z polewy czekoladowej (rozpuszczona czekolada - najlepiej gorzka, z łyżką masła i 3-4 łyżkami wody lub mleka). Smacznego

kgwjanczewo
Czekoladowe brownie / Chocolate Brownies 163

czekoladę deserową, wlać miód. Następnie należy utrzeć jaja z esencją i dolać do nich masę czekoladową, całość dobrze wymieszać. Do masy przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać metalową łyżka lub szpatułką. Całość przelać do dobrze wysmarowanej masłem blaszki, inaczej ciasto przywrze do naczynia. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez 25 minut, aż wierzch

Delusional Trine
Placuszki z budyniem 168

Patelnię, najlepiej teflonową mocno rozgrzać i nakładać łyżką porcje ciasta, formując placki. Smażyć, aż na powierzchni ciasta zaczną się robić bąbelki, wtedy przełożyć na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie domowej roboty dżem z brzoskwini i płatki czekoladowe

Simply Food
imprezowe sówki 150

składniki: 6 dowolnych muffinek, najlepiej kakaowych lub czekoladowych 12 okrągłych ciasteczek z białym nadzieniem 16 szt. kolorowych cukiereczków a la lentilki (trzy przekrawamy na pół /dzi

Domowy Smak Jedzenia
16 przepisów z orzechami 127

świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Koktajl kokosowy

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowe ciasteczka dyniowe 147

Znowu podrzucam Wam świetny przepis na szybkie ciasteczka dyniowe. W nich po prostu się zakochałam, są bardzo czekoladowe, delikatne wręcz rozpływające się w ustach.  Składniki

Niezły Młynek
PROZIAKI – kuchnia regionalna 2329

dwóch str. na średnio rozgrzanej patelni, bez tłuszczu do zrumienienia. Pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: jeśli ciasto będziemy piec na mocno rozgrzanej patelni, szybko się przypiecze, a w środku będzie surowe. Proziaki można jeść same lub z dodatkami na słodko (dżemy, powidła, kremy czekoladowe) lub na słono (masło, pasty, smalec). Proponuję proziaki z bryndzą podkarpacką. Składniki: bryndza,   pieprz czarny świeżo

Moniki Smakołyki
Serniczki czekoladowe. 190

Idealnie się sprawdzą do niedzielnej , popołudniowej kawy .Rozpływają się w ustach ,są szybkie w przygotowaniu i mega czekoladowe .Nie zwlekaj !. Składniki: 200 g mascarpone 200 g

Ladylaura.
Niskowęglowodanowy budyń czekoladowy 189

Warzywa w słodkich daniach do niedawna nie kojarzyły mi się zbyt dobrze. Fasola w ciastach? Nie brzmi zbyt zachęcająco, chyba że wiemy jakiej należy użyć, aby nie była wyczuwalna. Kalafior w budyniu? Tak, ale gotowany bez soli. Cukinia jako słodki krem czekoladowy? Tego chyba jeszcze nie było, a szkoda - pyszna, słodka i całkowicie niewyczuwalna. Taki deser spodoba się osobom

Chocolate Muffin Blog