ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:898/1376)

Sernik czekoladowy z musem z białej czekolady 222

należy owinąć ją szczelnie folią aluminiową (tylko dół i boki), by woda nie dostała się do środka tortownicy. Gdy zdecydujecie się na formę silikonową zabieg uszczelniania nie będzie potrzebny. Czekoladowa masa sernikowa: Wszystkie składniki na masę umieszczamy w misce i miksujemy do ich połączenia (nie miksujemy zbyt długo, by nie napowietrzać masy). Masę serową przelewamy na spód ciasteczkowy i pieczemy(...)formę z ciastem wkładamy do większej formy (szczelnej) lub naczynia żaroodpornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości tortownicy, w której pieczemy sernik]. Mus z białej czekolady: 150 ml śmietany podgrzewamy w garnuszku (ale nie do wrzenia). Zdejmujemy z ognia. Następnie dodajemy połamaną na kawałki białą czekoladę i mieszając czekamy aż się rozpuści. Płyn śmietanowo-czekoladowy odstawiamy do przestudzenia

MyCookBook.pl
Puszyste rogaliki drożdżowe z marmoladą 66

zrobienia szczegółowo opisane krok po kroku wraz z fotorelacją wykonania miękkie i puszyste możesz je wykonać z ulubionym, słodkim nadzieniem Rogaliki wykonasz w 60 minut. Czas potrzebny na wyrastanie ciasta to 60 minut. Czas pieczenia 1 partii wynosi około 18 – 20 minut. Rogaliki drożdżowe z marmoladą – składniki. Wszystkie składniki na rogaliki drożdżowe powinny być oczywiście w temperaturze pokojowej(...)łyżka cukru Składniki na ciasto. 600 g mąki pszennej (około 4 szklanek) 150 g masła (3/4 kostki) 200 ml mleka (1 szklanka pomniejszona o 50 ml do rozczynu drożdżowego) 3 średnie jajka (rozmiar L) 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo. 300 g nadzienia (do wyboru: marmolada, dżem, czekodżem, czekolada, krem czekoladowy, budyń, twarożek …) 1 żółtko oraz

Ania gotuje
Czekoladowe babeczki potworki 46

Czekoladowe babeczki potworki – babeczki na Halloween Dziś mam dla Was przepis na potwornie pyszne babeczki Idealne na Halloween, ale nie tylko. Takie czekoladowe babeczki potworki możecie przygotować na różne przyjęcia. Dzieci na pewno chętnie pomogą w ich tworzeniu. Oczywiście o ile lubicie wasze wersje potworków mogą być straszniejsze. Moje maluchy wolały takie. My nie przepadamy(...)zrobić czekoladowe babeczki potworki? Przygotowanie takich czekoladowych babeczek jest naprawdę proste. Mi jak zawsze pomagały maluszki. Mieszanie masy, wyciskanie kremu. Wciskanie ozdóbek. Dzieci to uwielbiają. Składniki: 300 g mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g cukru 2 łyżki naturalnego kakao 2 jajka M pół szklanki oleju 2 lekko czubate łyżki czekoladowych groszków

Słodkie okruszki
Zapiekanka naleśnikowa z bananami i nutellą 85

patelni mocno rozgrzewać odrobinę oleju, wylewać i rozprowadzać po całej powierzchni porcje ciasta. Smażyć ok. minutę, odwrócić, chwilę podsmażać i przekładać na talerz. Naleśniki odstawić do wystygnięcia. Nadzienie: Orzechy laskowe posiekać nożem na mniejsze kawałki. Banany obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wmieszać w nie krem czekoladowy i orzechy. Masa z mascarpone: Do miseczki wlać kremówkę, dodać mascarpone, jajko

niecodziennikpary
Murzynek z jabłkami 200

ciastem. Tortownicę wysmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Składniki na polewę: 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy czekoladowej: Rozpuścić masło, dodać mleko i kakao i podgrzewać wszystko na małym ogniu mieszając

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Kilimandżaro 128

Składniki na ciasto ciemne: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka wody Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka masła Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki(...)czekoladowa: tabliczka czekolady gorzkiej 3 łyżki masła 2 łyżki kakao cukier orzechy drobno posiekane Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Gdy piana będzie sztywna dodać żółtka i delikatnie zamieszać łyżką. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia, 1 łyżkę wody, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać

Pychotkaaa
Czekoladowy torcik z melasą 129

jednak poniższa nieco zmodyfikowana wersja - jak najbardziej.  Składniki: Polewa: 125ml wody 20g cukru demerara 1 spora łyżeczka melasy 150g margaryny ALSAN-bio 300g posiekanej gorzkiej czekolady (najlepszej jakości) Ciasto: 50g przesianego kakao 75g cukru demerara 2 duże łyżki melasy 250ml wrzątku 100g margaryny ALSAN-bio 120g drobnego cukru  ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii 225g mąki 1/2 łyżeczki(...)dorzuć do garnka czekoladową lawinę. Kołysząc garnkiem okrężnymi ruchami, poczekaj aż czekolada nieco się zagrzeje i stopi, po czym wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką na gładki lśniący krem. Początkowo polewa może wydać Ci się zbyt płynna, jednak odstaw ją na godzinę w chłodne miejsce, a zrobi się doskonała do smarowania.  Teraz kolej na ciasto. Do średniej miski wsyp kakao, cukier

Roślinna - blog wegański
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 503

wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy stopniowo suche składniki nadal miksując. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy(...)kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie

Ptasia Kuchnia
Miętowa rolada z czekoladowym kremem i pistacjami. 327

Każdy z nas wie, że połączenie mięty i czekolady zawsze do siebie pasuje. Poszłam o krok dalej i dobiegłam od standardów robiąc miętowy biszkopt i czekoladowy krem.  Całość wyszła zdumiewająco dobra.  Składniki: 4 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kropli miętowych 200 g czekolady mlecznej 65 ml letniej wody(...)Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią biszkoptową masę. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 10-15 min. Gotowe ciasto wyjmujemy i układamy na wilgotnej czystej ścierce papierem do góry. Zdejmujemy papier i zwijamy roladę razem ze ściereczką. Wyjmujemy czekoladę z lodówki, przekładamy do miski i ubijamy. Dodajemy ser mascarpone

Malinowe Pocałunki
Tort w kształcie motyla 194

rurki z kremem czekoladowym 1 banan Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo cukier puder ciągle miksując. Do masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy(...)śmietany. Całość delikatnie mieszamy łyżką.  Przepis na poncz: Gorącą wodę umieszczamy w garnuszku, dodajemy cukier puder oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat). Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem

Emcia Pichci
Sernik nowojorski na spodzie Brownies 61

Pyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał w dziesiątkę. Wbrew pozorom, sernik robi się dość szybko. Spód można przygotować wcześniej i podpiec. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo po paru godzinach w lodówce, smakuje wybornie, smaki fajnie się przegryzają. Sernik robiłam(...)misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (końcówką do ubijania bitej śmietany). Do obitych jaj powoli wlewać czekoladę z masłem, miksować, następnie dodać mąkę, zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód). Dokładnie wyrównać. Piec 25 min w 180 st. Przygotować masę serową podczas gdy spód się piecze. Składniki na masę serową

moj przepis na
Sernik nowojorski na spodzie Brownies 99

Pyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał w dziesiątkę. Wbrew pozorom, sernik robi się dość szybko. Spód można przygotować wcześniej i podpiec. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo po paru godzinach w lodówce, smakuje wybornie, smaki fajnie się przegryzają. Sernik robiłam(...)misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (końcówką do ubijania bitej śmietany). Do obitych jaj powoli wlewać czekoladę z masłem, miksować, następnie dodać mąkę, zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód). Dokładnie wyrównać. Piec 25 min w 180 st. Przygotować masę serową podczas gdy spód się piecze. Składniki na masę serową

moj przepis na
Sernik nowojorski na spodzie Brownies 166

Pyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał w dziesiątkę. Wbrew pozorom, sernik robi się dość szybko. Spód można przygotować wcześniej i podpiec. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo po paru godzinach w lodówce, smakuje wybornie, smaki fajnie się przegryzają. Sernik robiłam(...)misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (końcówką do ubijania bitej śmietany). Do obitych jaj powoli wlewać czekoladę z masłem, miksować, następnie dodać mąkę, zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód). Dokładnie wyrównać. Piec 25 min w 180 st. Przygotować masę serową podczas gdy spód się piecze. Składniki na masę serową

moj przepis na
Mus czekoladowy 112

mojprzepisna.pl | Mus czekoladowy Przepis był obecny z nami jak byliśmy na diecie South Beach, często go robiliśmy, potem nam się troszkę znudził, a teraz z wielką

moj przepis na