ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:901/1410)

Lodowa kawa mrożona 143

trzcinowego (ew. może być kryształ) 3 łyżki lodów śmietankowo-czekoladowych (lub innych) Sposób przygotowania: Kawę wraz z cukrem rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody. Studzimy. Mleko przelewamy do wysokiej szklanki. Dolewamy do niego ostudzoną kawę. Mieszamy. Do tak przygotowanej kawy dodajemy lody. Podajemy od razu, najlepiej do kawałka domowego ciasta :) Kiedy lody się zaczną rozpuszczać utworzy nam się wyśmienita pianka

Kolorowy Przepisownik
Truskawkowa tarta bez pieczenia 260

Przygotowanie truskawkowej tarty nie powinno sprawić Wam trudności. Jest to przepis prosty, nieskomplikowany. Czekoladowy spód do tarty przygotować możecie na bazie różnych ciastek. Poszperajcie w szafkach i wykorzystajcie "resztki" kruchych ciastek i biszkoptów. Polecam Wam też mój sposób. Jeśli tylko zostają mi okrawki lub ostatnie kawałki ciast ( biszkopt, babka, ciasto piaskowe ) suszę je i blenduję. Okruszki takie wykorzystuję do przygotowywania(...)spodów pod serniki czy tarty lub inne ciasta. Składniki: Spód do tarty bez pieczenia: 300 g herbatników, biszkoptów lub okruszków suchych ciast 100 g czekolady gorzkiej 70 g masła Truskawkowa pianka: 300 g mrożonych truskawek Poltino 1 łyżka soku z cytryny 150 g cukru 20 g żelatyny 300 g śmietanki 30% Wykonanie: Ciastka rozkruszyć w blenderze. Czekoladę połamać i przełożyć

kolorowotorcikowo
Ciasto jabłkowe z makiem 80

polewa czekoladowa Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Jabłka połączyć z masą maslano – jajeczną i wymieszać łyżką. Przesianą mąkę z proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto

przepisy- Milki
Ciasto jabłkowe z makiem 120

polewa czekoladowa Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Jabłka połączyć z masą maslano – jajeczną i wymieszać łyżką. Przesianą mąkę z proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto

ciasta i desery czyli na słodko
Babeczki German turtle cupcake’s 186

zajadamy się nimi pomijając „dekorację”.  Warto zapisać sobie ten przepis bo śmiało posłuży jako bazowy przepis na cupcake’i.   German turtle cupcakes Drukuj Składniki Czekoladowe cupcakes: • 120 g mąki pszennej • 120 g cukru pudru • 1 łyżka kakao • 50 g gorzkiej czekolady • 50 g masła • 120 ml mleka • 1 jajko • 1 czubata łyżeczka proszku dopieczenia Serowo(...)masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj serowo kakaowy frosting. Dodaj wszystkie skadniki do wysokiego naczynia i ubij. Kokosowe nadzienie wykładamy na środek czekoladowych cupcake’ów. Następnie

Rusty Fork
Sernik z białą czekoladą 115

herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przygotowania  : Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem. Wykładamy dno tortownicy ciastem z herbatników

Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 125

herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przygotowania  : Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem. Wykładamy dno tortownicy ciastem z herbatników

Różne smaki w kuchni
Ciasto jabłkowe z makiem 132

polewa czekoladowa Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Jabłka połączyć z masą maslano – jajeczną i wymieszać łyżką. Przesianą mąkę z proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto

Camilla w kuchni
Sernik z białą czekoladą 216

herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przygotowania : Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem. Wykładamy dno tortownicy ciastem z herbatników i podpiekamy

Słodkości i nie tylko
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 174

jeden z większych tortów jakie wykonywałam do tej pory. Ciasto było jednym z punktów uroczystości jaką jest Pasowanie na Pierwszoklasistę. Oprócz wytycznych jakie dostałam co do doboru smaków przeprowadziłam wywiad z dziećmi znajomych - okazało się, że ulubionymi smakami pociech są: miejsce 1: bananowy, miejsce 2: truskawkowy miejsce 3: czekoladowy Tak więc wykonawszy tą dogłębną analizę zabrałam się do dzieła. Blacha(...)formę dodawać po jednym żółtku i ubijać.  Mąki przesiać z proszkiem. Partiami dodawać do jajek, mieszać delikatnie ręcznie rózgą ( bądź łyżką ). Z ostatnią porcją mąki wlać olej. Wylać ciasto do formy, piec ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić

kawawszklance
Prosty piernik z powidłami 70

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu piernik. To propozycja dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowywanie świątecznych wypieków, a chcieliby cieszyć się smakiem pysznego, świątecznego, domowego ciasta. Piernik jest mięciutki, wilgotny, bardzo aromatyczny. Przełożyłam go powidłami śliwkowymi, bo taki lubię najbardziej, ale można wykonać go z innym przełożeniem, np. kremem budyniowym. Bardzo polecam :).  Składniki(...)przestudzonej mieszanki ( może być lekko ciepła ) dodać żółtka oraz przesiane suche składniki i wymieszać rózgą kuchenną tylko do połączenia. Ciasto będzie dość gęste. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 26x11 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec w temperaturze

Opowieści z piekarnika
Czekoladowe sakiewki z serem i truskawkami 147

Już niedługo sezon truskawkowy będzie się kończył , dlatego staram się wykorzystywać go w pełni!Ciasta już były …. muffinki też … koktajle i babeczki również …

Ostra na Słodko
Wytworny tort czekoladowy 135

urodzinowego tortu zawieziemy na rodziny obiad przepyszne(!) mało urodziwe ciasto, które z trzęsącymi uszami zje się po cichu w fotelu. Zdjęcia zrobiłam po wszystkich mało przyjemnych wydarzeniach, dlatego wygląda jak wygląda, ale muszę przyznać, że gdybym nie musiała go nigdzie przewozić, byłby to na pewno Wytworny tort czekoladowy z bitą śmietaną :) Chociaż chyba prostszego tortu już się nie da zrobić(...)ostudzić. Do ostudzonej masy dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą.Ciasto przekładamy do okrągłej formy i pieczemy około 40 minut. Zimną kremówkę ubijamy, pod koniec dodając 2 łyżeczki cukru waniliowego. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.Po ostudzeniu ciasto

Słodkie Przyjemności
Tarta limonkowa 218

się zarówno na elegancki deser jak i na codzienne ciasto do kawy czy herbaty. Osoby, które oglądały amerykański serial „Dexter” na pewno pamiętają, jak jedna z bohaterek marzyła przed śmiercią o spróbowaniu idealnej tarty limonkowej – myślę, że ta miałaby szansę spełnić to marzenie. Polecam wszystkim fanom czekoladowo-cytrusowych smaków. Tarta limonkowa – spód: 1 i 1/3 szklanki(...)limonek do przybrania: 1/2 łyżki cukru pudru do przybrania: 1 kostka gorzkiej czekolady Wszystkie składniki na spód tarty umieszczamy w malakserze i miksujemy pulsacyjnie do połączenia się składników (oczywiście ciasto można też zagnieść ręcznie – aż otrzymamy jednolitą kulę z ciasta). Zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto pomiędzy dwoma płatami

Poezja smaku