Początkowo sądziłam, że wpis ten nie ukaże się na blogu, gdyż mnie te pralinki nie zachwyciły. Oderwać natomiast nie mogły się od nich moje chłopaki. Z
Smaki Na TalerzuBackMit] 10 dkg posypki czekoladowej [dałam drobno pokrojoną czekoladę ] 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1 szkl. zimnej kawy 18 dkg roztopionej margaryny Składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej misce.Połączyć wszystko razem i wylać na blaszkę . Piec około 40-60 min. w temperaturze 180 C. Gotowe ciasto dowolnie udekorować . Przypominam i zapraszam
Moje domowe kucharzeniesłodkie bułeczki z dużą ilością jagód i czekoladowym lukrem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania – zawsze wychodzą! Idealny pomysł na odżywcze śniadanie, posiłek na wynos lub deser! Dzięki wyższej zawartości błonnika jagodzianki są niesamowicie sycące. Polecam także inny przepis na jagodzianki. Składniki – keto jagodzianki bez glutenu i cukru (6 sztuk) Ciasto 55 g błonnika bambusowego/mąki bambusowej
Ola la LCHFsprawą opublikowania na naszym Instagramie zdjęcia miodownika, ciasta, które piekło się u mnie zawsze na grudniowe święta. Na zdjęciu wygląda on tak apetycznie, że sami nabraliśmy ochoty na miodowe ciasto przekładane masą i dżemem. Nie chcąc powtarzać poprzedniego przepisu, upiekliśmy migdałowy miodownik , w którym mielone migdały dodaliśmy do miodowego ciasta oraz masy z kaszy manny. Miodownik z migdałami jest(...)dżemu (wiśniowego, śliwkowego) – 600-800 g płatki lub słupki migdałów do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto miodowo-migdałowe: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojoną margarynę, posiekać nożem. Wsypać mielone migdały, trzcinowy cukier, dodać miód, rozbite jajka oraz sodę, szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 5 części, każdą cienko rozwałkować (25/25 cm) między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Piekarnik
niecodziennikparyskładniki połączą się w jednolitą masę. 3. Następnie do maślanej masy dodać mąkę z kakao, skórkę pomarańczową, aromat i mleko. Dokładnie wymieszać do połączenia składników (można łyżką). 4. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (termoobieg 160oC) przez około 25-28 minut. Piekłam(...)wyschły. 9. Listki przy pomocy kleju spożywczego lub wody „przyklejamy” do wierzchu babeczek. Na łączeniu listków przyklejamy czerwone kuleczki. Udanych wypieków:) Na warsztatach oprócz czekoladowych babeczek upiekłyśmy również śmietankowe. W grupie byłam z moją imienniczką – Natalią:). Świetnie się przy tym bawiłam. Poznałam dużo ciekawy osób i miło spędziłam czas. Studio było znakomicie zaopatrzone
Mała Cukierenkałyżki mąki pszennej ( to do pierwszej miseczki będzie ) 2 łyżki błonnika kakaowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: czekolada biała 150 g śmietanka 30% 3 łyżki kuleczki czekoladowe do dekoracji kasza manna do obsypania formy masło do wysmarowania formy Wykonanie: Do wysokiej misy wlewamy białka , ubijamy je na puch . Dodajemy ksylitol i ubijamy, aż będzie(...)taką wzięłam ) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Przekładamy ciasto raz jasne raz ciemne. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut ( polecam jednak sprawdzać patyczkiem czy to już) Po upieczeniu i wystudzeniu robimy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy do niej śmietankę . Rozpuszczoną polewamy babkę i dekorujemy kuleczkami czekoladowymi
Różowa kuchniaAdwent :) Już nie mogłam się doczekać 1 grudnia :) Dziś oficjalnie rozpoczynam okres świątecznych przepisów a wraz z nim pierwsze "okienko" z mojego kalendarza adwentowego. Piękny i pyszny tort czekoladowy z suszonymi śliwkami i kawą :) Jak Wam się podoba? Przyznacie, że wyszedł nieco bajkowy? ;) Temat tortu utrzymany jest w konwencji zimowego lasu. Choinki wykonałam z czekolady i potraktowałam je nieco złotym(...)unikam procentów). Polecam do tego celu wiśniówkę lub inny owocowy trunek. Wówczas do alkoholu nie dodajecie cukru - przejdzie słodyczą namoczonych śliwek i tym naponczujecie biszkopt. Jeśli chodzi o ciasto to postawiłam na niezawodny biszkopt rzucany z tego przepisu ( klik ). Dostosowałam tylko proporcje pod większą formę. Tortownica 26 cm Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki
My simple kitchenPewnie na jakiś czas w odstawkę pójdą czekoladowe ciacha, bo nadchodzi czas truskawek, przynajmniej u mnie, bo w szklarni już kwitną, ale trzeba się godnie pożegnać, więc wykombinowałam czekoladowe ciacha w wersjifit. W moim mniemaniu fit to zdrowa wersja, a nie niskokaloryczna, czyli pełne ziarno (błonnik)śladowa ilość cukru, orzechy (witaminy z grupy B i białko), gorzka czekolada (magnez(...)odstaw nawet na pół godziny, aż suche składniki nasiąkną czekoladą Nabieraj dużą łyżka porcję ciasta, w dłoniach uformuj kulkę i kładąc na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia rozpłasz. Ciacha piecz w temp. 160-170 C przez około 15 minut. Smacznego Artykuł Owsiane ciastka czekoladowe z orzechami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwysmarowania blachy - papier do pieczenia - polewa czekoladowa, lub cukier puder ( opcjonalnie ) Wykonanie Jabłka obierać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z masłem i cukrem, dodać masę makową, proszek do pieczenia, zmiksować stopniowo dodając kaszę mannę, następnie dodać jabłka i dokładnie wymieszać. Na koniec do ciasta dodać ubitą pianę z białek i delikatnie
Kuchnia z widokiem na ogródbanana -2-3 łyżeczki cynamonu Orzechowe kotleciki (5-6 sztuk) -80g kaszy jaglanej -200-250 ml napoju roślinnego -4 łyżki masła orzechowego -2 łyżki erytrytolu Krem czekoladowy -1 dojrzałe awokado -3 pełne łyżki ciemnego kakao -1-2 łyżki oleju kokosowego - syrop daktylowy według uznania Frużelina truskawkowa -270g rozmrożonych truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne(...)Napój, olej i nektar roztopić razem. Dodać banana i razem zblendować na gładko. Mąki, drożdże i cynamon dokładnie razem wymieszać. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie formować kulkę podsypując wierzch mąką. Układać bułeczki w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Znów
Candy Pandaskolejności i poczekać na przegryzienie się smaków. Powiem Wam szczerze, że u mnie w domu nie jadało się kaszaka. Nie znaliśmy go w ogóle. Jeśli już to jakieś przekładane ciasta bazujące na miodzie z kremem z kaszy. Fajnie jest dzielić się wrażeniami/wspomnieniami o dziecięcych smakach ze znajomymi. To dobra okazja nie tylko do sentymentalnych wspomnień (piszę tutaj(...)spód i wierzch zrobiły nam herbatniki maślane. Środek za to, herbatniki czekoladowe. I tutaj mąż poznał moją dobrą naturę i kreatywność, bo odnalazłam w czeluściach szafki zapomniane przez nas opakowanie herbatników i maż nie musiał biec do sklepu. A….. jeszcze coś, co jak powiedział mąż, zrobiło ciasto ( TA rzecz u niego robi wszystkie ciasta, więc nie przejmujcie się
Mieszam w Garnkupieczenia 1/2 szklanki mleka ( około ) cukier puder lub polewa czekoladowa - dekoracja Sposób wykonania : Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, przesiewamy przez sitko na stolnicę. Wsypujemy posiekane orzechy, mieszamy z mąką. Dodajemy margarynę i siekamy ją nożem. Dodajemy żółtka oraz mleko i zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto powinno być dość twarde. Gotowe ciasto wkładamy(...)pasek z wzorkami ciastek ,tak jak widać na zdjęciu na górze. Przygotowujemy 2-3 blachy do pieczenia ciast i smarujemy je tłuszczem. Wyjmujemy schłodzone ciasto z lodówki, odkrawamy kawałek ciasta nożem zanurzonym w mące, wkładamy do maszynki i wyciskamy ciasteczka. Możemy robić dowolne kształty, np. litery L,S,U,O,I itp. wg naszego pomysłu. Po uzyskaniu odpowiedniej długości odcinamy
Przepisy i porady kulinarnetrzeba (jak w przypadku drożdżowego) czekać aż ciasto wyrośnie. Po zagnieceniu jest od razu gotowe do smażenia! Z podanych składników zrobiłam 60 oponek o średnicy ok. 4 cm. Jeśli podobają Wam się paczki oponki to zapraszam Was do zobaczenia domowych donutów z kolorową posypką, uroczych donutów w wersji mini lub pysznych czekoladowych pączków oponek z Oreo . Składniki: 250 g drobno
Ciastkozercykilku punktach podałam rady dotyczące przygotowywania ciast. W e-booka włożyłam dużo pracy i serca, mam nadzieję, że go polubicie tak jak ja, że Wam się spodoba. E-book ma 150 stron. Każdy przepis ma piękne zdjęcia i jest dokładnie opisany. Są przepisy na torty z malinami, truskawkami, o smaku cytrynowym, czekoladowym. Jest tort makowy, orzechowy, szarlotka, sernik i beza
Mała Cukierenkawypieków. Prezentowane doughnuts to prawdziwa czekoladowa rozkosz, są wilgotne i gęste, dzięki zawartości pure z banana długo zachowują świeżość, otulone błyszczącą czekoladą i oprószone drobinkami czekolady stanowią doskonały prezent lub udane towarzystwo dla porannej lub popołudniowej kawy. Jeśli chcielibyście wykonać doughnuts w wersji wegańskiej, to wystarczy zrezygnować z żelatyny w polewanie, ponieważ ciasto nie zawiera jaj ani masła
Słodki Kompromis