ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:846/1520)

Batony czekoladowe 59

Obłędnie czekoladowe batony, pełne zdrowych ziaren i orzechów. Bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymagają pieczenia. Są mocno kaloryczne więc idealnie sprawdzą się jako przekąska po

Słodki Blog
Kubeczki czekoladowe 90

Chcesz zaskoczyć znajomych nietypowym deserem? Kubeczki czekoladowe z dżemem, bitą śmietaną i owocami chociaż są bardzo proste, ale są też bardzo efektowne. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Deser czekoladowy z chili 175

Pyszny deser mocno czekoladowy… Idealny na Walentynki! Zrobiony jest na bazie kremu pâtissière (takiego jak np. w profiterolkac h ) z dodatkiem czekolady, serka mascarpone i

Oryginalny smak
Batoniki czekoladowe z bananami 177

Przepis na batoniki czekoladowe, a dokładnie na domowe ‘Michałki’ dostałam od przyjaciółki tuż przed pierwszymi urodzinami Kacperka. Nie 

Słodki Pomysł
Keto pankejki dyniowe (Paleo, LowCarb) 107

się kończy. Do posłodzenia dodałam łyżkę erytrytolu , jednak dynia sama w sobie jest słodkawa, więc można go równie dobrze pominąć. Tym bardziej, że pankejki zostały oblane dość słodkim sosem czekoladowym na bazie ciemnej czekolady z cynamonem oraz masłem migdałowym , które dodają całości słodyczy. Do smażenia wybrałam rafinowany olej kokosowy . Forma też ma znaczenie Przy okazji przypomniało mi się, że posiadam(...)niestety nie przylegają do dna jak należy, więc przy jajkach się nie sprawdzają. Za to przy gęstszym cieście na pankejki już tak. Pankejki dyniowe Dyniowe keto pankejki z nutą pomarańczy to super pomysł na weekendowe śniadanie. Podane z sosem czekoladowym oraz masłem migdałowym stanowią pyszne poranne danie. Dania Deser , Lunch , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword czekolada , naleśniki , pankejki

Modern Cave Girl
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 188

kolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową . Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się w ustach, a z dodatkiem malin i czekolady... Nic, tylko rozkoszować się i odpływać w niebyt(...)chwalono za pyszną kolację. Uważam, że pochwały były jak najbardziej słuszne. Paweł Zasławsk i Dariusz Spychała Na sam koniec czekała jeszcze niespodzianka, pod tajemniczą nazwą petit fours , w postaci czekoladowego musu na pomarańczowym puree z kruszonką . Gdy zatopiłam widelczyk w kremowej konsystencji musu wiedziałam, że będzie wspaniały. I nie pomyliłam się. Delikatny, nie za słodki, świetnie łączący się z pomarańczami

W kuchni Karmel-itki
Babka duo w polewie czekoladowej 150

Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Gotowa polewa czekoladowa   kwiatki dekoracyjne .....   Normal 0 21 Żółtka wybić do miski i utrzeć z cukrem pudrem na masę, następnie połączyć z utartym masłem i dosypywać powoli produkty sypkie, pod koniec dodać mleko. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, i do jednej dodać(...)dobrze wymieszać. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, następnie wylać trochę ciasta jasnego a na wierzch ciemne i ponownie resztę jasnego. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min w 180stC. Po upieczeniu i ostudzeniu wyjąć z formy i polać polewą czekoladową i ozdobić kwiatkami

Camilla w kuchni
Waniliowe naleśniki z masłem bananowym 199

jednolitą masę. Naleśniki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju (ma tylko natłuścić powierzchnię). Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy ją po całej patelni. Naleśniki powinny być w miarę cienkie. smażymy z obu stron. Każdy naleśnik smarujemy masłem bananowym, składamy i opcjonalnie polewamy sosem czekoladowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Drożdżowa babka z bakaliami 146

rodzynkami  Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Cytrynowa babka z kolorową posypką Zielona babka piaskowa z lukrem Owsiane ciasto z jabłkami i kremem Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Pascha wielkanocna Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Drożdżowa babka  z bakaliami Drożdżowa babka  z bakaliami Proporcje na formę o średnicy 22 cm Czas(...)żółtka, bakalie i rozczyn. Wszystkie składniki łączymy i delikatnie wyrabiamy. Gdy wszystkie składniki są dobrze połączone dodajemy letni tłuszcz, a na sam koniec bakalie. Wyrabiamy do momentu kiedy ciasto odchodzi od miski. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. Gotowe przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy, Znowu odstawiamy do wyrośnięcia  na  ok. pół godziny

Kulinarne przygody Gatity
Wiśniowiec. 204

Ostatnio u mnie praca i praca :) postanowiłam dzisiaj zrobić sobie wolny dzień od ogrodu i troszkę popisać. Mam dla Was pyszne i proste ciasto o nazwie wiśniowiec. Ciasto nie jest za słodkie, lekko kwaskowe, najlepiej jeśli użyjecie do niego takiego swojskiego dżemu  z kawałkami owoców, ten kupny jest za słodki i nie da takiego efektu. Szybko się je przygotowuje(...)Białka  ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy ciągle mieszając po jednym żółtku. Do ubitych jajek wlewamy zimną polewę czekoladową i delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy partiami mąkę z proszkiem i sodą, delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Zimne ciasto przecinamy na pół z tym że spodnia część ma być

Sama słodycz i szczypta chili
Mini torcik z mikrofalówki 227

Odkrycie roku! Smak jest powalający! Składniki:2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki sojowej2 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki maślanki1 łyżka wiórek kokosowych2 czubate łyżeczki błonnika kakaowego4

Emcia Pichci
Ciastka gęsie łapki 140

ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na godzinę (można dłużej) do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na stolnicy na placek o grubości ok. 0,4cm. Nie należy podsypywać ciasta zbyt obficie mąką, jedynie trochę, aby się nie przykleiło do stolnicy. Z ciasta szklanką wykroiłam krążki. Cukier wysypałam na głęboki talerz od zupy. Krążki ciasta wkładałam(...)talerz i podałam. Z podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek (20sztuk). Ciastka mają trochę strukturę ciasta francuskiego, odznaczają się poszczególne warstwy. Mówi się że ciasto listkuje. Wierzchnia warstwa jest do tego przyjemnie chrupiąca ze względu na cukier. Do samego ciasta nie daje się cukru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka, np.: wspomniane

Waniliowe Improwizacje
Babka kokosowa z jogurtem i cytryną. 84

jogurtu naturalnego 12 dkg masła 4 jajka 1 średnia cytryna 1 łyżka cukru waniliowego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg wiórków kokosowych cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Sposób wykonania :   C ytrynę dokładnie umyj, sparz wrzątkiem, osusz, skórkę zetrzyj na tarce, z cytryny wyciśnij sok. Masło rozpuść w małym rondelku na małym ogniu cały czas(...)drewnianą łyżka. Ciasto przełóż do formy keksówki ( 11x30 cm ), wyrównaj łyżką .   P iec w nagrzanym piekarniku ( 180 C przez około 50 minut. Patyczkiem sprawdź, czy ciasto jest już upieczone. Babkę po wyjęciu z piekarnika pozostaw na około 15 minut w foremce, a następnie wyjmij na drewnianą deseczkę. Po wystudzeniu możesz udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową

Przepisy i porady kulinarne
Świąteczne babeczki z choinką 222

możecie zrobić też bardziej śnieżną wersję z białej czekolady i zielonej lub kolorowej posypki. Moje babeczki są mocno czekoladowe i raczej suche. Jeżeli chcecie możecie zrobić inne, ale nie warto rezygnować ze smarowania paluszków czekoladą. Mogą rozmięknąć od wilgotnego ciasta i choinki się powykrzywiają. Składniki na 8-10 babeczek: 150 g ciemnej czekolady 75 g masła 2 jaja(...)Jaja ubić z cukrem i miodem na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiać mąkę i kakao, wmieszać orzechy. Na koniec połączyć z czekoladą. Formę do muffinek wyłożyć małymi papilotkami. Ciasto rozłożyć do dołków do ¾ wysokości. Babeczki piec ok. 25 minut w 180°C, do suchego patyczka. Odstawić do ostudzenia. Dekoracja 8-10 paluszków ok. 30-40 g ciemnej czekolady

Pełny talerz