Obłędnie czekoladowe batony, pełne zdrowych ziaren i orzechów. Bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymagają pieczenia. Są mocno kaloryczne więc idealnie sprawdzą się jako przekąska po
Słodki BlogChcesz zaskoczyć znajomych nietypowym deserem? Kubeczki czekoladowe z dżemem, bitą śmietaną i owocami chociaż są bardzo proste, ale są też bardzo efektowne. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokPyszny deser mocno czekoladowy… Idealny na Walentynki! Zrobiony jest na bazie kremu pâtissière (takiego jak np. w profiterolkac h ) z dodatkiem czekolady, serka mascarpone i
Oryginalny smakPrzepis na batoniki czekoladowe, a dokładnie na domowe ‘Michałki’ dostałam od przyjaciółki tuż przed pierwszymi urodzinami Kacperka. Nie
Słodki Pomysłsię kończy. Do posłodzenia dodałam łyżkę erytrytolu , jednak dynia sama w sobie jest słodkawa, więc można go równie dobrze pominąć. Tym bardziej, że pankejki zostały oblane dość słodkim sosem czekoladowym na bazie ciemnej czekolady z cynamonem oraz masłem migdałowym , które dodają całości słodyczy. Do smażenia wybrałam rafinowany olej kokosowy . Forma też ma znaczenie Przy okazji przypomniało mi się, że posiadam(...)niestety nie przylegają do dna jak należy, więc przy jajkach się nie sprawdzają. Za to przy gęstszym cieście na pankejki już tak. Pankejki dyniowe Dyniowe keto pankejki z nutą pomarańczy to super pomysł na weekendowe śniadanie. Podane z sosem czekoladowym oraz masłem migdałowym stanowią pyszne poranne danie. Dania Deser , Lunch , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword czekolada , naleśniki , pankejki
Modern Cave Girlkolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową . Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się w ustach, a z dodatkiem malin i czekolady... Nic, tylko rozkoszować się i odpływać w niebyt(...)chwalono za pyszną kolację. Uważam, że pochwały były jak najbardziej słuszne. Paweł Zasławsk i Dariusz Spychała Na sam koniec czekała jeszcze niespodzianka, pod tajemniczą nazwą petit fours , w postaci czekoladowego musu na pomarańczowym puree z kruszonką . Gdy zatopiłam widelczyk w kremowej konsystencji musu wiedziałam, że będzie wspaniały. I nie pomyliłam się. Delikatny, nie za słodki, świetnie łączący się z pomarańczami
W kuchni Karmel-itkiTłuszcz do formy Bułka tarta do formy Gotowa polewa czekoladowa kwiatki dekoracyjne ..... Normal 0 21 Żółtka wybić do miski i utrzeć z cukrem pudrem na masę, następnie połączyć z utartym masłem i dosypywać powoli produkty sypkie, pod koniec dodać mleko. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, i do jednej dodać(...)dobrze wymieszać. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, następnie wylać trochę ciasta jasnego a na wierzch ciemne i ponownie resztę jasnego. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min w 180stC. Po upieczeniu i ostudzeniu wyjąć z formy i polać polewą czekoladową i ozdobić kwiatkami
Camilla w kuchnijednolitą masę. Naleśniki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju (ma tylko natłuścić powierzchnię). Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy ją po całej patelni. Naleśniki powinny być w miarę cienkie. smażymy z obu stron. Każdy naleśnik smarujemy masłem bananowym, składamy i opcjonalnie polewamy sosem czekoladowym. Smacznego
Słodkie okruszkirodzynkami Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Cytrynowa babka z kolorową posypką Zielona babka piaskowa z lukrem Owsiane ciasto z jabłkami i kremem Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Pascha wielkanocna Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Drożdżowa babka z bakaliami Drożdżowa babka z bakaliami Proporcje na formę o średnicy 22 cm Czas(...)żółtka, bakalie i rozczyn. Wszystkie składniki łączymy i delikatnie wyrabiamy. Gdy wszystkie składniki są dobrze połączone dodajemy letni tłuszcz, a na sam koniec bakalie. Wyrabiamy do momentu kiedy ciasto odchodzi od miski. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. Gotowe przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy, Znowu odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny
Kulinarne przygody GatityOstatnio u mnie praca i praca :) postanowiłam dzisiaj zrobić sobie wolny dzień od ogrodu i troszkę popisać. Mam dla Was pyszne i proste ciasto o nazwie wiśniowiec. Ciasto nie jest za słodkie, lekko kwaskowe, najlepiej jeśli użyjecie do niego takiego swojskiego dżemu z kawałkami owoców, ten kupny jest za słodki i nie da takiego efektu. Szybko się je przygotowuje(...)Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy ciągle mieszając po jednym żółtku. Do ubitych jajek wlewamy zimną polewę czekoladową i delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy partiami mąkę z proszkiem i sodą, delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Zimne ciasto przecinamy na pół z tym że spodnia część ma być
Sama słodycz i szczypta chiliOdkrycie roku! Smak jest powalający! Składniki:2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki sojowej2 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki maślanki1 łyżka wiórek kokosowych2 czubate łyżeczki błonnika kakaowego4
Emcia Pichciciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na godzinę (można dłużej) do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na stolnicy na placek o grubości ok. 0,4cm. Nie należy podsypywać ciasta zbyt obficie mąką, jedynie trochę, aby się nie przykleiło do stolnicy. Z ciasta szklanką wykroiłam krążki. Cukier wysypałam na głęboki talerz od zupy. Krążki ciasta wkładałam(...)talerz i podałam. Z podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek (20sztuk). Ciastka mają trochę strukturę ciasta francuskiego, odznaczają się poszczególne warstwy. Mówi się że ciasto listkuje. Wierzchnia warstwa jest do tego przyjemnie chrupiąca ze względu na cukier. Do samego ciasta nie daje się cukru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka, np.: wspomniane
Waniliowe Improwizacjejogurtu naturalnego 12 dkg masła 4 jajka 1 średnia cytryna 1 łyżka cukru waniliowego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg wiórków kokosowych cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Sposób wykonania : C ytrynę dokładnie umyj, sparz wrzątkiem, osusz, skórkę zetrzyj na tarce, z cytryny wyciśnij sok. Masło rozpuść w małym rondelku na małym ogniu cały czas(...)drewnianą łyżka. Ciasto przełóż do formy keksówki ( 11x30 cm ), wyrównaj łyżką . P iec w nagrzanym piekarniku ( 180 C przez około 50 minut. Patyczkiem sprawdź, czy ciasto jest już upieczone. Babkę po wyjęciu z piekarnika pozostaw na około 15 minut w foremce, a następnie wyjmij na drewnianą deseczkę. Po wystudzeniu możesz udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową
Przepisy i porady kulinarnemożecie zrobić też bardziej śnieżną wersję z białej czekolady i zielonej lub kolorowej posypki. Moje babeczki są mocno czekoladowe i raczej suche. Jeżeli chcecie możecie zrobić inne, ale nie warto rezygnować ze smarowania paluszków czekoladą. Mogą rozmięknąć od wilgotnego ciasta i choinki się powykrzywiają. Składniki na 8-10 babeczek: 150 g ciemnej czekolady 75 g masła 2 jaja(...)Jaja ubić z cukrem i miodem na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiać mąkę i kakao, wmieszać orzechy. Na koniec połączyć z czekoladą. Formę do muffinek wyłożyć małymi papilotkami. Ciasto rozłożyć do dołków do ¾ wysokości. Babeczki piec ok. 25 minut w 180°C, do suchego patyczka. Odstawić do ostudzenia. Dekoracja 8-10 paluszków ok. 30-40 g ciemnej czekolady
Pełny talerz