ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:844/1443)

Pączki na Tłusty Czwartek, czyli i ja uległam temu szaleństwu 170

ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie każdą wyrośniętą kulkę nakłuć na wylot patyczkiem, po czym ponownie przykryć na kolejne 15 minut.Sposób drugi:Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na grubość około 3-4 cm. Wykrawać okrągłe "placki" i odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 20 minut. Kilka sztuk usmażyłam(...)dekoracji lekko przestudzonych pączków użyłam:opakowanie mieszanki skórek Gold Pack,otrzymane od firmy VOG,posiekane drobno i uprażone na suchej patelni orzechy,kolorowa posypka do dekoracji,polewa czekoladowa,kolorowy lukier, cukier puder.biały lukier + kolorowa posypkaczekoladowa polewa + uprażone orzeszkicukier puder + czerwona polewa + cukrowe gwiazdkibiały lukier + mieszanka skórek i owoców Gold Packczerwony lukier + kolorowa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowe muffiny na jogurcie 29

lodówce. Zagoniłam córkę do mieszania składników, potem do nakładania ciasta. Wszystko poszło szybko i sprawnie. Co 30 sekund lądowała przy piekarniku, żeby sprawdzić czy babeczki rosną. Zdecydowanie urosły. Tzn. finalnie nie wyszły jakoś wybitnie puszyste, ale moim zdaniem upiekły się właśnie w punkt. Coś między brownie a puszystym ciastem drożdżowym. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :). I teraz(...)Ciasto wykładamy do foremek na muffinki wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości, wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut lub do suchego patyczka. Moje babeczki oblałam gorzką czekoladą roztopioną z odrobiną mleka i posypałam poszatkowaną gorzką czekoladą. Podobne przepisy: Muffiny z bananem i masłem orzechowym Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami Muffiny dyniowe z powidłami Babeczki jogurtowo-waniliowe Artykuł Czekoladowe

Kardamonovy
Czekoladowe muffiny na jogurcie 223

lodówce. Zagoniłam córkę do mieszania składników, potem do nakładania ciasta. Wszystko poszło szybko i sprawnie. Co 30 sekund lądowała przy piekarniku, żeby sprawdzić czy babeczki rosną. Zdecydowanie urosły. Tzn. finalnie nie wyszły jakoś wybitnie puszyste, ale moim zdaniem upiekły się właśnie w punkt. Coś między brownie a puszystym ciastem drożdżowym. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :). I teraz(...)Ciasto wykładamy do foremek na muffinki wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości, wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut lub do suchego patyczka. Moje babeczki oblałam gorzką czekoladą roztopioną z odrobiną mleka i posypałam poszatkowaną gorzką czekoladą. Podobne przepisy: Muffiny z bananem i masłem orzechowym Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami Muffiny dyniowe z powidłami Babeczki jogurtowo-waniliowe Artykuł Czekoladowe

Kardamonovy
Kawowe w czekoladzie 138

kakao szklanka mocnej kawy szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz i bułka tarta do formy polewa czekoladowa  Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec

Camilla w kuchni
Tort czekoladowy 142

Trochę oszustwo, bo w cieście nie ma ani grama czekolady, ale taka jest nazwa z oryginalnego przepisu od Pani Asi,  więc niech zostanie. Tort piekłam na wieczór panieński Patrycji. Jestem niezwykle dumna, bo udało mi się przekroić go na 3 części, jak nigdy. Przez to był wysoki, a dodatkowo ozdobiłam go polewą czekoladową,  domową masą cukrową(...)pieczenia a tylko boki nasmarować. Przełożyć ciasto biszkoptowe do blaszki i piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 40 minut, do suchego patyczka, ale nie nakłuwać zbyt wcześnie. Mleko, cukier i kakao wymieszać i zagotować. Gotować przez kilka  minut ciągle mieszając, następnie schłodzić.Masło dobrze rozetrzeć i partiami dodawać sos czekoladowy delikatnie mieszając mikserem. Można dodać 1 łyżkę alkoholu. Biszkopt

Czerwony Gupik
Sernik nowojorski 130

średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik pomarańczowy Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami(...)mąki pszennej – POLEWA: 180 g śmietany 18%, 40 g cukru pudru i 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: SPÓD – Do misy miksera dodaj kruche ciasteczka (możesz użyć czekoladowych) i zetrzyj je drobno, aż będą miały postać piasku. Do herbatników dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Okrągłą formę z odpinanym dnem wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Wsyp do niej pokruszone

nietylkopasta.pl
Jagodowe ciastko 425

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód,  przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę  Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód i zalać resztą galaretki

W królestwie smaków Beaty
Muffiny gryczane reniferki - bez glutenu, mleka i jaj 117

Muffinki z mąki gryczanej - bez glutenu, mleka i jaj. Smaczne i delikatne. Najlepsze z polewą czekoladową. Bardzo chętnie jedzone przez dzieci. SKŁADNIKI: 100 g mąki gryczanej Nutrifree  70 g ksylitolu  1 łyżeczka proszku bezglutenowego  2 łyżeczki gorzkiego kakao  3 łyżki oleju rzepakowego  150 g napoju roślinnego (np.  napój ryżowy)  bezglutenowe precelki, cukrowe oczka(...)dekoracji W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Połącz zawartość obu naczyń i wymieszaj łyżką tylko do połączenia składników. Formę do muffinków wyłóż papilotkami Ciasto wylej do papilotek do ¾ wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 minut. Studź na kratce. Udekoruj

Kuchnia bezglutenowa
torcik królowej, pyszne ciasto bez pieczenia z pianką i herbatnikami :-) 1161

królowej firmy Winiary , dostępny jakiś czas temu w sklepach, nie ukrywam, że bardzo mi on smakował, ale od czasu kiedy zniknął z półek, pozostało tylko słodkie wspomnienie :-) Postanowiłam zrobić ciasto podobne do torcika królowej, i nie ukrywam, że wyszło super :-) Ładnie wygląda, jest pyszne, robi się je bardzo szybko, bez pieczenia. Polecam gorąco :-) SKŁADNIKI  * PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ MASA(...)szklanki mąki -250g masła lub margaryny -1,5  paczki herbatników kakaowych (np Bonitki) CZEKOLADOWA PIANKA -2 kubeczki śmietany 30% po 330g  -1 czekolada gorzka 100g min 60% kakao -2 łyżeczki kakao -4 płaskie łyżki cukru pudru -troszkę czekolady do posypania ciasta (można odłamać kostkę od czekolady) Blaszkę wykładamy folią aluminiową, tak by ciasto nie przeszło "aromatem" formy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruchy torcik z kremem czekoladowo-laskowym (bez glutenu, laktozy, białego cukru, wegański) 85

Nutura -100 g oleju rzepakowego -150g-170g napoju/mleka roślinnego lub wody Krem czekoladowo-laskowy -300g daktyli Nutura -ok 100g tłustego mleka kokosowego -100g pasty z orzechów laskowych Nutura -100g orzechów laskowych Nutura -ok 3 łyżki kakao -cukier kokosowy Nutura (opcjonalnie) KREM CZEKOLADOWO-LASKOWY 1. Daktyle moczyć w gorącej wodzie przez ok 1h pod przykryciem(...)Orzechy laskowe uprażyć na patelni. Jeszcze ciepłe dodać do kremu czekoladowego i zmielić na wysokich obrotach. 4. Następnie dodać pastę z orzechów laskowy oraz kakao. 5. Teraz warto spróbować krem i jeśli ktoś chce może dodać jeszcze cukier kokosowy. 6, Krem podzielić na dwie części. KRUCHE CIASTO 1. Skrobię, mąki i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój roślinny

Candy Pandas
Tradycyjne pączki z marmoladą 486

świeżych 1 łyżka cukru kryształu 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki Ciasto właściwe: szczypta soli 1 kg mąki pszennej tortowej 6 żółtek 4 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1/2l mleka 150g margaryny 2 łyżki spirytusu Dodatkowo: olej do smażenia marmolada do nadziewania cukier puder lub polewa czekoladowa do polania po wierzchu Sposób przygotowania:  1. Z drożdży, cukru, mleka

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto "Ale bomba!" 129

Ciasto w takiej formie? Czemu nie! Szczególnie jeśli mamy do czynienia z sernikiem 😊 Intrygująca forma, sprawia, że ciasto może wydać się nieco skomplikowane…w gruncie rzeczy jednak wcale takie nie jest. „Ale Bomba" to sernik ukryty w czekoladowej półkuli. Lekko cytrynowy, pełen rodzynek- Bomba! Przypadnie do gustu szczególnie dzieciom, a komunijne Mamy zapraszam do zaserwowania takiej czekoladowej bomby na przyjęciu(...)zostawiamy ½ połówki blatu na „zamknięcie” bomby) 😊     polewamy ostudzoną galaretką (boki i dno) i wstawiamy na 10 minut do lodówki wykładamy masę serową       zamykamy pozostawionym ciastem biszkoptowym wstawiamy do lodówki na 15 minut     wyjmujemy   ostrożnie z miski , wywracając „do góry dnem”   polewamy polewą i dekorujemy kolorowymi wiórkami waflowymi.       Smacznego

Domowe ciasta
Placuszki serowe 331

lekką pianę i mieszamy z ciastem twarogowym.Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy z niej placek. smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem, sosem owocowym lub czekoladowym, miodem lub ze świeżymi owocami

Smakowity Blog Kulinarny
Kolorowe lamingtony 132

Kolorowe lamingtony różnią się od swoich australijskich kuzynów rodzajem polewy.  Te oryginalne polane są czekoladowym lukrem, a te dzisiejsze nasączone są kolorową galaretką. Obydwie polewy sprawiają, że ciasteczka nie wysychają i pozostają długo wilgotne. Jeśli zdecydujecie się na wersję galaretkową, otrzymacie lamingtony o smaku użytych galaretek, u mnie orzeźwiający truskawkowy i lekko agrestowy.  Jeszcze dwa słowa o pochodzeniu(...)dobroczynnych festynach, oraz kiermaszach szkolnych i stanowią nieodłączną część dzieciństwa każdego małego Australijczyka) Oryginalny australijski przepis znajdziecie  tutaj , ja go troszkę zmodyfikowałam. Kolorowe lamingtony: Składniki: Oryginalne australijskie ciasto biszkoptowe: o 125 g Kasi/ masla( temp.pokojowa) o 160 g cukru o 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego o 3 jaja o 340 g mąki ( u mnie 290 g maki pszennej

Mia Cucina Sofieta