ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:853/1520)

Murzynek z wiśniami 167

Murzynek z wiśniami to pomysł na szybkie, proste i nieskomplikowane ciasto. Wbrew pozorom w poniższym przepisie nie znajdziecie czekolady ani trudno dostępnych składników. Do murzynka dodałam mrożone wiśnie. Jeżeli takich nie macie, to wykorzystajcie wiśnie w syropie lub w ogóle je pomińcie :) Poniższy murzynek jest puszysty, miękki i lekko wilgotny. Idealny wypiek do kawy. Składniki na formę keksową(...)ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Następnie powoli wsypać mąkę naprzemiennie z ostudzoną masą czekoladową (uwaga: 1/5  masy należy odlać i pozostawić do dekoracji murzynka !). Całość wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać 3/4 ciasta. Następnie dodać odmrożone wiśnie i wlać pozostałe ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 ºC . Ciasto piec do suchego patyczka około

Ugotować
Puszysty sernik z borówkami pieczony na bezglutenowym spodzie z płatków kukurydzianych i czekolady 120

Płatki kukurydziane to świetny pomysł na spód do sernika , szczególnie dla osób, które nie tolerują lub nie spożywają glutenu. Ale zwykłe płatki byłyby trochę nudne, więc

Tajemnice Smaku
rolada czekoladowa z wiśniami i alkoholem 200

namoczonych w alkoholu dodatkowo:  4 łyżki wiórek czekoladowych wisienki koktajlowe Przygotować biszkopt: mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrem, następnie z żółtkami. Dodać mieszankę z mąką i delikatnie wymieszać. Przełożyć na matę silikonową (lub jeśli jej nie mamy to na blaszkę wyścieloną papierem) i wyrównać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)Udekorować wiórkami czekoladowymi i wisienkami koktajlowymi. Wstawić do lodówki. Kroić najlepiej na drugi dzień.  Rolady dotychczas piekłam na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika wyścielonej papierem. Tą roladę pierwszy raz zrobiłam używając silikonowej maty do rolad Lekue. Świetnie się sprawdziła przy zwijaniu, bo nie trzeba było odklejać jeszcze dodatkowo papieru. Forma ma po bokach rant, dzięki któremu ciasto nie wypłynie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CHURROS NA MĄCE ORKISZOWEJ 276

rurki" mięciutkie w środku, a chrupiące z zewnątrz, które są najczęściej podawane z sosem czekoladowym. Deser raczej do zdrowych nie należy, głównie przez smażenie w głębokim tłuszczu oraz sos czekoladowy. Moja wersja jest odrobinę zdrowsza, ponieważ użyłam mąki orkiszowej oraz smażyłam na oleju kokosowym. Poza tym, raz na jakiś czas można sobie pozwolić na małe grzeszki, szczególnie przy takiej okazji(...)dziurką na końcu. Ewentualnie można przeciskać przez sam worek z wyciętą większą dziurką bez zakończenia od szprycki. Ciasto wyciskamy do garnka na długość ok 10cm i smażymy z jednej i drugiej strony do zarumienienia. Gotowe churros podajemy z sosem czekoladowym z poniższego przepisu.  SOS CZEKOLADOWY: 200ml śmietany kremówki 150g mlecznej czekolady około pół łyżeczki cynamonu Zagotowujemy kremówkę razem

Smaczne Zdrowe
Słodkie przeboje na każdą imprezę 165

świat dziecinnej beztroski. Te szczęśliwe chwile na długo pozostaną w pamięci uczestników spotkania! Ciasto można przygotować wcześniej. Różne owoce – maliny, borówkę amerykańską, jeżyny, truskawki, jagody, pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasy z puszki - umieścić w misach. Do tego cukier puder, tarta czekolada, sosy owocowe i czekoladowe, bita śmietana i pyszny deser gotowy! Niezawodna klasyka, czyli szarlotka w roli głównej Jeśli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 236

duży banan 200 ml delikatnego oleju roślinnego lub 170 g oleju kokosowego (wtedy ciasto będzie twardsze) 150 g cukru 130 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z olejem. Zblenduj banana z cukrem na puszystą masę. Połącz masę czekoladową z bananową, po czym przesiej do tego mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż

greenscarf
Muffinki potrójnie czekoladowe 217

mleka.Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu.Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości.Pieczemy ok. 20-25 / 180C.Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypujemy czekoladowymi groszkami.Zajadamy!Smacznego

Ostra na Słodko
Tłuszcze trans! Unikaj ich jak ognia, jeśli chcesz cieszyć się zdrowiem. 52

szczęście wiele z nich jest bez tłuszczów trans, ale warto zachować czujność i czytać etykiety), słabej jakości czekolady i kremy czekoladowe, kremy do smarowania z utwardzonym tłuszczem roślinnym, zupki chińskie, dania instant, chipsy, gotowe mieszanki do wypieków (np. ciasto na gofry, naleśniki, babkę…). Dlaczego tłuszcze trans są niezdrowe? Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, by spożycie tłuszczów trans nie przekraczało

Natka Pietruszki
Ciasteczka czekoladowe 62

Masz ochotę na słodkie co nieco do popołudniowej kawy? Postaw na ten prosty i klasyczny deser: ciastka czekoladowe. Składniki 250 g czekolady mlecznej 1 jajko 80

Wasze Przepisy
tort makowy z kremem śmietankowo kawowym 86

mąkę ziemniaczaną, kaszę manną oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy ubite białka i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok 180 st. C do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy przez ok. 10-15 min. w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzone przecinamy na trzy blaty. składniki(...)trzy części. Dwoma przekładamy ciasto makowe a pozostałą częścią smarujemy wierzch i boki. złożenie tortu: Ciasto makowe – dżem wiśniowy – krem śmietankowo kawowy – ciasto makowe – dżem wiśniowy – krem śmietankowo kawowy – ciasto makowe – całość smarujemy pozostałym kremem i dowolnie dekorujemy. Gotowy tort schładzamy w lodówce. dodatkowo: dżem wiśniowy polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji perełki

Domowy Smak Jedzenia
Lody pomarańczowo – czekoladowe 74

Share Pinterest Print Domowe lody pomarańczowo – czekoladowe , rewelacyjne o każdej porze roku. Orzeźwiająca pomarańcza i czekolada tworzą przepyszny i oryginalny smak. Własnoręcznie zrobione lody zawsze

Oryginalny smak
Korzenny piernik z powidłami i masą grysikową 90

wilgotny z dużą ilością przypraw, miodem i powidłami. Przechowywany w lodówce przetrwa długo, ale podaję proporcje na niewielką keksówkę,  więc długo w lodówce miejsca zajmować nie będzie. Składniki ciasta: proporcje na formę keksową 23 cm / 10 cm, u mnie silikonowa 120 gram masła 3 łyżki gorzkiego kakao 4 łyżki miodu 1 opakowanie przyprawy piernikowej - polecam Prymat 3 pełne(...)grysikowej.  Przykładamy drugim blatem piernikowym, ponownie smarujemy  kilkoma łyżkami powideł i wykładamy drugą część grysiku. Przykładamy wierzchem pierniczkowym. Ciasto wkładamy do lodówki, by masa stężała odpowiednio. Oczywiście wierzch można oprószyć cukrem pudrem,  polać lukrem lub polewą czekoladową. Ja zostawiłam bez wykończenia,  zaczęłam kroić, a po kilku cięciach - to już nie miało sensu

Kronika Piekarnika
Brazylijskie Ciasto Marchewkowe 93

Może nie takie stuprocentowe bo u mnie z nadzieniem i odrobiną cukru pomarańczowego bo bez niego nie wyobrażam sobie takich ciast, ale co nie zmienia faktu że jest to super szybki przepis do wykonania i super prosty przepis, a ciasto wychodzi wilgotne i o pięknym kolorze ;) Składniki na tortownicę 18 cm 2 jajka kl L 65 ml oleju rzepakowego(...)pieczenia, mieszamy tylko do połączenia się składników i od razu przelewamy do tortownicy której dno wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 40 minut do tak zwanego suchego patyczka. Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową i ewentualnie przekładamy dżem np. z marchewki i pomarańczy   <-- klik

Gotowanie...to proste !
Rogaliki z 2 składników 289

Macie ochotę na małe co nieco? Przygotujcie szybkie rogaliki z 2 składników. Tak! Do ich przygotowania potrzebujemy tylko 2 prostych składników, są nimi ciasto francuskie i nutella. Te smakowite rogaliki można przygotować w 5 minut, plus oczywiście czas pieczenia, który także nie jest zbyt długi. Rogaliki nadają się do jedzenia zaraz po upieczeniu i takie, jeszcze ciepłe smakują najlepiej. (adsbygoogle(...)popołudniowej kawy i nie tylko. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ROGALIKI Z 2 SKŁADNIKÓW Składniki opakowanie ciasta francuskiego nutella (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie kroimy przez środek wzdłuż dłuższego boku. Z powstałych 2 pasków wycinamy trójkąciki. Na każdym umieszczamy odrobinę czekoladowego kremu. Zawijamy w kształt rogalika. Pieczemy ok. 15 minut w 210 stopniach, do momentu zarumienienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl