Dzisiaj coś na szybko :) mamy sezon na czereśnie więc zapraszam na Murzynka z pysznym masłem migdałowym firmy Primavika i czereśniami oczywiście :) Ciasto jest pyszne i proste w przygotowaniu :) Składniki : 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao 5 jajek 2 szklanki mąki 1 łyżka Masła migda(...)odstawić do przestygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli . Do zimnej masy czekoladowej dodać żółtka i wymieszać , stopniowo dodawać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Blaszkę tradycyjną dużą wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Czereśnie obsypać mąką i wyłożyć na ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka
Sama słodycz i szczypta chilipieczenia 1 łyżeczka, bułka tarta - ile potrzeba, truskawki 1/2 kg, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka, margarynę miękką, cukier, aromat mikserem ucierać z 3-4 minuty na dużych obrotach, wsypać przesianą mąkę z proszkiem i tylko połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto keksówka 25 cm wysmarowana tłuszczem, posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wierzch ciasta
W Mojej Kuchni LubięOto moja propozycja na lżejszy, owocowo-czekoladowo-śmietanowy tort a’la Big Milk Trio z owocowym wykończeniem: mocno nasączony, nie za nadto słodki. Sprawdza się dobrze
Domowe ciastaSłowo "pralinki" większości kojarzy się z czekoladowymi i kalorycznymi ulepkami, którymi nie powinno żywić się codziennie (mimo ogromnych chęci :P). Poniższe słodkości to właśnie takie pralinki
Candy Pandasrzeczy stosujemy po to, aby sernik nie opadał i chodzi o dobre źródło skrobi. Dla zwolenników ciast z posypkami, proponuję zwykły cukier puder. ja normalnie podaję ten sernik w wersji gołej, jednak tym razem mój sernik ze zdjęcia ma polewę czekoladową. Zostało mi po smarowaniu pierniczków czekolady i nie bardzo było co z nią zrobić. Padło na użycie(...)Mieszamy. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 170 stopniach ok 1,15 h - do całkowitego ścięcia się masy na środku i lekkiego zezłocenia. Piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciasto do ostygnięcia w piekarniku. Polewa Składniki polewy rozpuścić w garnuszku, posmarować polewą ostudzony sernik. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/klasyczny-prosty-sernik/ MieszamWGarnku A Wy jakie serniki lubicie najbardziej? Robicie zawsze spód w serniku
Mieszam w Garnkużyczę Wam radosnych Świąt, pełnych ciepła rodzinnego i smacznego jajka :) A w ten radosny dzień postawcie na stole Tort Wielkanocny, bo kto by go nie chciał. Składniki: ciasto 7 jaj 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mielonych orzechów laskowych (ok 50 g) 1,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu lub wódki lub octu(...)śmietany 30% 100 g czekolady deserowej do dekoracji kolorowe jajeczka oraz przełamane jajka czekoladowe Przygotowanie: białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo mąkę i orzech mielone. Gotowe ciasto wylej do tortownicy średnica 24 cm, wyłożonej papierem pergaminowym i piecz placek przez
Niezły Młynekżyczę Wam radosnych Świąt, pełnych ciepła rodzinnego i smacznego jajka :) A w ten radosny dzień postawcie na stole Tort Wielkanocny, bo kto by go nie chciał. Składniki: ciasto 7 jaj 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mielonych orzechów laskowych (ok 50 g) 1,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu lub wódki lub octu(...)śmietany 30% 100 g czekolady deserowej do dekoracji kolorowe jajeczka oraz przełamane jajka czekoladowe Przygotowanie: białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo mąkę i orzech mielone. Gotowe ciasto wylej do tortownicy średnica 24 cm, wyłożonej papierem pergaminowym i piecz placek przez
Niezły Młynekznajdziecie tam dla siebie i swoich bliskich równie słodki upominek P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni. Dzień 1: Przygotowujemy sobie czekoladowe oczy, usta i pieczemy ciastka np. Pieguski . Dzień 2: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy batoniki w kremówce i robimy frużelinę. Dzień 3: Robimy krem z Milky Way, składamy i dekorujemy(...)kolor. Biszkopt, dekoracje czekoladowe i pierwszy etap kremu (rozpuszczanie batoników) przygotujmy dzień wcześniej. Biszkopt najlepiej kroi się na drugi dzień. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Piekłam biszkopt na najniższym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne
Słodki Pomysłdużo zależy od tego jakiej firmy mamy - czasem trzeba będzie dolać troszkę więcej mleka, aby ciasto nie było zbyt suche. Z poniższych składników wyszły mi dwa gofry, ale za to bardzo sycące, a już zwłaszcza podane z pysznym i zdrowym kremem czekoladowym z awokado. Na to jeszcze wiórki kokosowe, niestety nie miałam żadnych świeżych owoców, bo takie śniadanko byłoby jeszcze
Healthy food explorerłyżeczki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki sody MOKRE - 1 jajko - 1 i 1/4 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju DODATKOWO do dekoracji - 3 łyżki nutelli lub polewa czekoladowa - 2 łyżki wiórków kokosowych * szklanka- poj. 250 ml Wykonanie W jednej większej misce mieszam łyżką składniki suche, w drugiej mniejszej trzepaczką mokre. Do suchych składników stopniowo, powoli dodaję mokre i dalej(...)trzepaczki aż do połączenia składników. Nie polecam używania miksera, dzięki trzepaczce babeczki będą lepiej napowietrzone i bardziej pulchne. Formę na muffinki wykładam papilotkami i do każdej z nich nakładam ciasto tak do 2/3 ich wysokości. Muffinki piekę w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach z termoobiegiem ok. 15-17 minut. Do suchego patyczka. Po upieczeniu babeczki wyjmuję z pieca, studzę
Kuchnia z widokiem na ogródcukru brązowego 2 dojrzałe, rozgniecione banany Mąkę, sodę, sól, groszki czekoladowe, kakao mieszamy razem. Jajko, jogurt, olej kokosowy, ekstrakt z wanilii, cukier, rozgniecione banany mieszamy. Wymieszane suche składniki wsypujemy do mokrych składników. Całość mieszamy łyżką do połączenia. Formę do muffinek * wypełniamy papilotkami (około 10-12 sztuk). Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy
Made By Mom And SonPIECZENIA BIAŁKA Z CZTERECH JAJEK UBITE NA SZTYWNO DO MASY CZEKOLADOWEJ DODAĆ PO KOLEI ŻÓŁTKA I ZMIKSOWAĆ ,NASTĘPNIE MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KRÓTKO ZMIKSOWAĆ .NA KONIEC DODAĆ BIAŁKA UBITE NA SZTYWNO I WYMIESZAĆ MASĘ DELIKATNIE ŁYŻKĄ .DO FOREMKI WŁOŻYĆ GRUSZKI,NAPEŁNIAJĄC WYDRĄŻONY ŚRODEK MASĄ .CIASTO OSTROŻNIE WYLAĆ DO FOREMKI.PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OKOŁO 45 MINUT. POLEWA
Ladylaura.Przepis na niezwykły tort musowy oblany lustrzaną polewą mirror glaze. Smak musu z mango przełamany jest czekoladowym brownie oraz chrupiącą orzechową praliną. Czas przygotowania: 90 min Czas oczekiwania: ok. 24 godziny Czas pieczenia: 17 min (brownie) Składniki: (średnica tortu 20 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Brownie: Przepis znajdziesz pod tym linkiem . Chrupiąca pralina: 20 g orzechów laskowych(...)mleka skondensowanego słodzonego 17 g żelatyny 300 g białej czekolady barwniki w proszku lub w żelu Przygotowanie: Brownie: Ciasto przygotuj zgodnie z przepisem podanym w linku Użyj proporcji podanych w przepisie na blaszkę 15×15 cm ale upiecz ciasto w tortownicy lub rancie o średnicy 18 cm. Chrupiąca pralina: Cukier wsyp do garnuszka i podgrzewaj do uzyskania bursztynowej barwy
Słodki Blogcukier puder wymieszany z cynamonem do posypania – polewa czekoladowa (200 ml śmietanki 30% lub 18% oraz 100 g czekolady deserowej) Przygotowanie: Wodę, masło, sól i cukier zagotować, aż masło się rozpuści. Wsypać całą mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką . Nadal gotować na małej mocy palnika, energicznie mieszając, aż ciasto będzie ładnie odchodzić od garnka. Następnie garnek ściągnąć z pieca(...)jedno jajko i dokładnie zmiksować. Następnie wmiksować drugie jajko. (Ciasto powinno być jednolite, gładkie i gęste). Tłuszcz rozgrzać w garnku. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą końcówką (o średnicy ok. 1cm) w kształcie zamkniętej gwiazdki. Ciasto wyciskać na rozgrzany tłuszcz, tworząc długie paski (u mnie ok. 10 cm). Ciasto odcinać nożyczkami lub nożem. Churros smażyć z dwóch stron
I LOVE LIFE