ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:821/1376)

Mocno czekoladowa tarta z wiśniami 108

łyżki kakao -4 łyżki śmietany -2 łyżki budyniu czekoladowego w proszku lub mąki ziemniaczanej -4 łyżki cukru -1 szkl. wiśni (mogą być mrożone. Ja użyłam wydrylowanych w słoikach domowej roboty) -1 tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie Wiśnie wyłożyć na sito by się rozmroziły (jeśli są mrożone) i obciekły. Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Formę do tarty natłuścić

Zielona Kuchnia
Mazurek czekoladowy 139

Składniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 180 g masła lub margaryny (użyłam margaryny) 2 żółtka ugotowane na

My Culinary Art
Sernik na zimno na czekoladowym spodzie 339

Biszkopt genueński. Takie cudo pieczone bez proszku do pieczenia za to z topionym masłem. Idealnie kakaowy, wspaniale komponuje się z waniliowym sernikiem na zimno. Składniki: Biszkopt

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pączki z serka homogenizowanego – gotowe w kilka chwil! 28

ciasto na pączki. Przygotować miskę, wsypać do niej cukier puder, dodać jajka i serek homogenizowany. Wszystko zmiksować, aby była jednolita masa. Proszek wymieszać z mąką. Przesianą mąkę z proszkiem wsypujemy do masy. Na koniec dodajemy szczyptę soli i łyżkę wódki lub octu spirytusowego. Wszystko razem ponownie zmiksować. Ciasto na pączki wychodzi trochę klejące. Dłonie należy trochę zwilżyć olejem ,nabierać ciasto(...)się z każdej strony. Płomień lepiej zmniejszyć,aby się za szybko nie rumieniły. Usmażone wykładać na ręczniczki papierowe, aby odsączyć z tłuszczu. Gotowe pączusie posypujemy cukrem pudrem lub sosem czekoladowym. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja: pączki z serka homogenizowanego Artykuł Pączki z serka homogenizowanego – gotowe w kilka chwil! pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Szybkościowiec pana Gienka 115

Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 45 min Gotowe w : 1 h Liczba porcji : 10 kawałków   Babka szybkościowiec gości na naszym rodzinnym stole już od

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
TORCIK PORZECZKOWY IMIENINOWY 154

Dzisiaj moi synowie Krzyś i Kuba obchodzą imieniny. Jako że akurat ostatnio mieliśmy ich zatrzęsienie część powekowałam a co zostało poszło do tego ciasta. Polecam. Pyszne!! Ciasto podałam na DIAMANT PLATIN- PORCELANA BOGUCICE Składniki: tortownica 20 cm-na tortownicę dużą składniki razy 2   biszkopt: 3 jajka 7 łyżek cukru 7 łyżek mąki 1  łyżeczka proszku do pieczenia masa(...)kolejnym.Zostawiamy kilka łyżek masy na wysmarowanie boków i wierzchu ciasta. Mus porzeczkowy: Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy. Porzeczki blendujemy na mus, dosładzamy wg uznania. Do gotowego dodajemy przestudzoną żelatynę, mieszamy. Wylewamy na biszkopt. Przykrywamy ostatnim blatem. Boki i wierzch smarujemy odłożoną masą śmietanową. Boki obsypujemy czekoladowymi kropelkami, górę dekorujemy dowolnie świeżymi owocami

Z Majeczką w kuchni
MUFFINKI 89

jeden z tych uniwersalnych przepisów na babeczki, który możecie dowolnie modyfikować, dodając np. wiórki kokosowe, posiekaną czekoladę, suszone owoce, tarte orzechy, skórkę z cytrusów, kakao. Muffinki można udekorować polewą czekoladową: jasną lub ciemną, lukrem, np. cytrynowym lub posypać cukrem pudrem. Jeśli lubisz mini wypieki polecam Ci także jedne z moich przepisów na muffinki kokosowe z rodzynkami , muffinki z kawałkami czekolady(...)grzanie góra/dół, bez termoobiegu. Formę na muffinki wykładam papierowymi foremkami, wypełniam je do 2/3 ciastem. Wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę do złotego koloru przez 20-25 minut. Gotowe wystudzone muffinki posypuję cukrem pudrem. Można udekorować je polewą czekoladową lub lukrem. Muffinki idealne do popołudniowej kawy, dobrego kakao, aromatycznej herbaty. Muffinki Smacznego Zasmakuj Kuchni → Więcej przepisów

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowo-bananowe 96

Biszkopt przełożony kremem budyniowym z bananami. Na wierzchu bita śmietana posypana startą gorzką czekoladą. Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 150 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 g mąki pszennej 50 g kakao łyżeczka masła (do wysmarowania tortownicy) Masa budyniowa: 1/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (60 g) 5 żółtek 500 ml mleka 100 g masła Na wierzch(...)Blat posmarować kremem budyniowym i pokrojonymi w cienkie plastry bananami. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Zimną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Udekorować utartą czekoladą

Bullio
Ciasto czekoladowo-bananowe 161

Biszkopt przełożony kremem budyniowym z bananami. Na wierzchu bita śmietana posypana startą gorzką czekoladą. Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 150 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 g mąki pszennej 50 g kakao łyżeczka masła (do wysmarowania tortownicy) Masa budyniowa: 1/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (60 g) 5 żółtek 500 ml mleka 100 g masła Na wierzch(...)Blat posmarować kremem budyniowym i pokrojonymi w cienkie plastry bananami. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Zimną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Udekorować utartą czekoladą

Bullio
Ciasto czekoladowo-bananowe 3802

Biszkopt przełożony kremem budyniowym z bananami. Na wierzchu bita śmietana posypana startą gorzką czekoladą. Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 150 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 g mąki pszennej 50 g kakao łyżeczka masła (do wysmarowania tortownicy) Masa budyniowa: 1/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (60 g) 5 żółtek 500 ml mleka 100 g masła Na wierzch(...)Blat posmarować kremem budyniowym i pokrojonymi w cienkie plastry bananami. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Zimną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Udekorować utartą czekoladą

Bullio
DOMOWA BEZGLUTENOWA PRZYPRAWA DO PIERNIKA (i innych ciast i ciasteczek korzennych). 244

tradycji. Na stole musiał być sernik z brzoskwiniami, szarlotka, torcik makaronikowy. Jedynym odstępstwem od reguły pachnącym korzennymi przyprawami było Niebo w Gębie. W tym roku postanowiłyśmy nadrobić stracony czas. Ciasta, ciasteczka o korzennym aromacie wyskakują z naszego piekarnika. Nadszedł też czas na piernik i małe, rozkoszne pierniczki, ale gotowa przyprawa jakoś do nas nie przemawiała i... tak właśnie powstała(...)zapachu z ust." (Opis: Piątnica)Kupisz go tutaj: Kliknij. Ta przyprawa świetnie nadaje się zarówno do ciast korzennych jak i do ciasteczek. Idealnie sprawdzi się jako opcja obowiązkowa w pierniku świątecznym. Niżej przepis na bezglutenowy pienik z powidłem i polewą czekoladowo imbirową oraz na bezglutenowy piernik z pigwą.    Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ.I

Wypisz Wymaluj
Torcik bakaliowy 25

można jeszcze wyczarować z ciasta piernikowego oprócz pierniczków – torcik bakaliowy, pachnący świętami o smaku pomarańczy i cynamonu. Składniki: – 3 blaty z piernika staropolskiego o średnicy małej tortownicy, u mnie 18 cm i jedno piernikowe ciastko – choinka – drobne cukierki perełkowe Farsz bakaliowy – 200 g pokrojonych suszonych śliwek – 100 g kandyzowanej skórki z cytryny(...)łyżki dżemu z pomarańczy – 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa czekoladowa – 1 czekolada gorzka – 1/2 szklanki śmietanki 30%   Wykonanie – Wymieszać wszystkie składniki farszu. – Tortownicę wyłożyć jednym blatem z piernika staropolskiego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 10 minut. – Wyjąć ciasto i nałożyć połowę farszu, po czym przykryć drugim blatem piernikowym i ponownie

To co kocham
Torcik bakaliowy 139

można jeszcze wyczarować z ciasta piernikowego oprócz pierniczków – torcik bakaliowy, pachnący świętami o smaku pomarańczy i cynamonu. Składniki: – 3 blaty z  piernika staropolskiego o średnicy małej tortownicy, u mnie 18 cm i jedno piernikowe ciastko – choinka – drobne cukierki perełkowe Farsz bakaliowy – 200 g pokrojonych suszonych śliwek(...)pomarańczy – 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa czekoladowa – 1 czekolada gorzka – 1/2 szklanki śmietanki 30%   Wykonanie – Wymieszać wszystkie składniki farszu. – Tortownicę wyłożyć jednym blatem z piernika staropolskiego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 10 minut. – Wyjąć ciasto i nałożyć połowę farszu, po czym przykryć drugim

To co kocham
Pomarańczowy murzynek według Nigelli Lawson 174

zmieniła? NIC. :-) Jest dokładnie taki jak powinien być. Wilgotny, mocno czekoladowy, dość ciężki i zbity. Konfiturę pomarańczową można zastąpić jakąkolwiek inną i też wyjdzie pysznie. Próbowałam z wiśniową i truskawkową. Biała polewa dodała bożonarodzenioweg o klimatu, ale z powodzeniem moż na zas tąpić ją czekoladą mleczną. Nie ma szans by to c iasto się nie udało, dlatego poradzą sobie(...)gorzką czekoladę, wyłączamy gaz i mieszamy aż czekolada się rozpuści. Dodajemy konfiturę, jajka, sól i cukier. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Stopniowo dodajemy mąkę, krótko mieszając.  3. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50-60 minut. Studzimy. 4. Przygotowujemy polewę: na patelni podgrzewamy masło wraz z czekoladą. Po chwili zdejmujemy

Szefowa kuchni
Muffinki cynamonowe z fasoli 159

Teraz się dopiero zaczną moje eksperymenty z fasolą w słodkich wypiekach, po tym jak zrobiłam czekoladowe muffinki jestem tak zachwycona rezultatem, że nie będę mogła się oprzeć przed kolejnymi eksperymentami ;) Składniki (8-9 muffinek): 3 jajka 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec(...)minut w wodzie wrzucamy odsączoną fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek) wszystko blendujemy, aż masa uzyska jednolitą konsystencję na koniec dodajemy rodzynki, mieszamy wylewamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez około 40 minut (ja sprawdziłam drewnianym patyczkiem czy nie ma już surowego ciasta) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość