ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:829/1376)

Babka adwokatowa 47

babka adwokatowa na oleju, to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto nie tylko dla fanów ajerkoniaku! Sekretem, który sprawia, że ciasto wyróżnia się puszystością i delikatnością jest ubicie jajek z cukrem do momentu, aż masa stanie się bardzo jasna i prawie podwoi swoją objętość. Ta czynność sprawia, że ciasto staje się lekkie, wręcz puchowe za sprawą powietrza, które dostaje się(...)szklankę likieru. Są osoby, które wolą bardziej nasączone ciasto. Jeśli do nich należysz, zimne ciasto możesz przełożyć do foremki i posmarować obficie likierem. Adwokat nasączy ciasto zarówno od góry, jak i po bokach. Bezpośrednio do ciasta nie polecamy dodawać większej ilości ajerkoniaku niż w przepisie, ponieważ mocno je obciąży i ciasto odpowiednio nie wyrośnie lub już po wyrośnięciu opadnie. Naszym

Kuchnia Na Wypasie
Ciasteczka owsiane orzechowo-czekoladowe 59

pozostała część (15 minut) to pieczenie. Ciasteczka można przechowywać parę dni w pudełeczku próżniowym w lodówce lub zamrozić i zostawić sobie zapas nawet na parę tygodni. Ciasteczka owsiane orzechowo-czekoladowe 12 ciasteczek Masło orzechowe 130 g Erytrytol lub syrop klonowy 60 g Mleko roślinne 20 g Woda 60 g Aromat waniliowy opcjonalnie Płatki owsiane 60 g Mąka pszenna(...)czekolady) i wyrabiamy, ale nie do końca. Dodajemy kawałki czekolady i wtedy zarabiamy ciasto na gładką masę. Formujemy 12 kulek i z których robimy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia. Piekarnik nastawiamy do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut. Artykuł Ciasteczka owsiane orzechowo-czekoladowe pochodzi z serwisu Rabarbarowo

rabarbarowo
Pieguski 266

deserowej, posiekanej / kropelki czekoladowe Wykonanie: W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem. Nadal miksując dodajemy stopniowo jajko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i orzechy laskowe. Miksujemy do momentu otrzymania jednolitej masy. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i krótko mieszamy. Odkładamy mikser. Następnie delikatnie ugniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy

Słodki Pomysł
Czekoladowy tort z lodami 146

czekolady deserowej 70 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Dodatkowo: 1,5 litra lodów waniliowych lub śmietankowych sos czekoladowy 3 batony Snickers Przygotowanie tortu z lodami 1. Czekoladę połamać, masło pokroić w kostkę. Masło i czekoladę umieścić w miseczce i rozpuścić w mikrofali lub ustawiając naczynie nad garnkiem(...)pieczenia tortownicy. Piec w 170 stopniach C przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia, po czym przekroić na 3 równej wielkości blaty. 2. Lody wyjąć z zamrażarki, na około 10-15 minut przed przekładaniem tortu. Batony pokroić w nieduże kawałki. 3. Pierwszy z blatów czekoladowego biszkoptu umieścić w zamkniętej tortownicy. Na biszkopt wyłożyć połowę lodów, polać sosem czekoladowym

kolorowotorcikowo
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 106

Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem.  Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy!  Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam  wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier trzcinowy . Miksujemy do czasu aż cukier się całkowicie rozpuści. Stopniowo dolewamy składniki mokre, a następnie suche, nie przestając miksować. W razie gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka.  Do foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni

Kuchnia Ellie
Waniliowe babeczki z polewą czekoladową 180

foremki ciastem:)Powinno wyjść około 12 sztuk.Piekarnik ustawić na 190 stopni Celsjusza (termoobieg).Babeczki piec 13-15 minut.Gdy babeczki już będą gotowe, należy je odstawić, aby przestygły.W między czasie możecie zrobić:Czekoladę potraktujemy w kąpieli wodnej, jak to należy zrobić znajdziecie poniżej:) :http://kobieta.interia.pl/kuchnia/od-podstaw/news-jak-roztopic-czekolade-w-goracej-kapieli-wodnej,nId,971315Gdy babeczki już ochłoną, należy zanurzyć je w połowie w misce z polewą czekoladową.Odstawić

Kredowe Menu
Babka piaskowa 163

czym mowa? Oczywiście – Babka piaskowa. Nie wiem jak u Was, ale u mnie to ciasto zawsze pojawia się na świątecznym stole, a także wędruje do koszyczka wielkanocnego. Odmian bab jest oczywiście wiele. Na blogu znajdziecie między innymi, przepisy na: babka majonezowa , jogurtowa babka czekoladowa , czy też cytrynową bezglutenową babkę na Wielkanoc . Babka piaskowa w wersji, którą dziś Wam przedstawiam(...)udekorowałam jej ani cukrem pudrem, ani inną, słodką ozdobą. Nie przepadam za tego typu ozdobnikami, ale oczywiście Wy możecie ubrać ją według swojego uznania, pamiętając, aby dekorować przestudzone ciasto Babka piaskowa przepis na dwie małe formy na babkę 2 duże jajka 100 g masła 80 g cukru trzcinowego laska wanilii 80 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku

365 dni dookoła kuchni
Tarta z mascarpone i owocami 137

troszkę większy niż średnica spodu formy, aby ciasto zachodziło na brzegi. Rozwałkowany placek przeniosłam wraz z papierem do formy, następnie przy pomocy widelca należy nakłóć całą powierzchnię ciasta. Wstawić do piekarnika, piec ciasto do zarumienienia się, czyli około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie wystudzić. Kiedy spód ciasta jest już zimny można przygotować krem. Przygotowanie kremu(...)ciasto sięgnie każdy i to niejeden raz :)! Ciasto jest bardzo proste do przygotowania, wystarczy zagnieść je ręcznie i od razu wykleić nim formę, a następnie upiec. 🎂 Porady Oczywiście ciasta można zrobić więcej i część zamrozić, będzie na wypadek nagłej potrzeby upieczenia czegoś słodkiego. Spód można upiec na dzień lub dwa przed przygotowaniem ciasta. Ciasto po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu należy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 192

coś na szybko a przy okazji wyszło bardzo smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę

Alutka-Gotuje
FIT ciasto ucierane z żurawiną! Przepyszne, puchate i lekko wilgotne! 51

makroskładników. FIT ciasto ucierane z żurawiną. Wiele jest przepisów na ciasta w dietetycznej wersji, ale dość długo szukałam idealnych proporcji na takiego ucierańca, w formie filmu możecie ciasto zobaczyć na moim Instagramie, polecam! Ciasto ma dużą zawartość białka, a niską zawartość węglowodanów. Jest pyszne a jedna porcja to trzy duże plastry ciasta- wiem, ja tez kocham jeść ciasto! ;-) Całą masę(...)PIERNIKA 30 G ODŻYWKI BIAŁKOWEJ O SMAKU CZEKOLADOWYM 130 G ŻURAWINY ŚWIEŻEJ Jaja ubijam na najwyższych obrotach, mają być sztywne i puszyste, dodaj erytrytol -możesz zmielić na puder, ubijaj dalej, dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj sodę i przyprawę, wymieszaj. Całą zawartość puszki z cieciorką zmiksuj długo i bardzo dokładnie (!). Dodaj do ciasta, wymieszaj, wylej na formę z nieprzywierającą powłoką, dodaj żurawinę

SMYKWKUCHNI
BABKA PIASKOWA W POLEWIE 105

Babka piaskowa - klasyczny i łatwy przepis na najlepszą babkę piaskową z budyniem cytrynowym, w polewie czekoladowej. Jak upiec tradycyjną babkę piaskową na Wielkanoc - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 2 szklanki mąki tortowej 1 budyń cytrynowy szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny(...)skórkę z cytryny. Krok 2. Do puszystej masy dodajemy, sypiąc przez sito i cały czas ucierając , przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Krok 3. Do utartego już ciasta dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej formy babowej i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni -pieczemy około

Moja Książka Kucharska
muffinki czekoladowe z bitą śmietaną i wisienką 138

składniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Rolada świąteczna 142

nazwać ją świąteczną :) Mamy tu bowiem i orzechy, i czekoladę, i powidła śliwkowe, i przyprawę do piernika... Wszystkie te smaki doskonale ze sobą współgrają, tworząc bardzo smaczne, wilgotne, wyraziste ciasto. Do tego proste w wykonaniu i bardzo podzielne :) Polecam na stół świąteczny, ale oczywiście nie tylko - rolada będzie smakować równie dobrze o każdej innej porze roku i z każdej innej(...)gotowego kremu odłożyć 5 łyżek. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Następnie rozsmarować na całej powierzchni powidła. Na to wyłożyć krem orzechowy, wyrównać. Zwinąć z powrotem w roladę. Wierzch rolady posmarować odłożonym kremem. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Polewa czekoladowa : Śmietankę kremówkę umieścić w małym garnuszku i podgrzać, prawie do wrzenia

Opowieści z piekarnika
Wielkanocne babeczki 211

mleka esencja waniliowa - ok. 1 łyżeczka płatki czekoladowe jajeczka z czekolady w cukrowej skorupce Przygotowanie: Masło roztopić w rondelku na wolnym ogniu. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać płynne, ale przestudzone masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać(...)każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się zrumienią.   Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem i esencją waniliową na puszystą masę. Nakładać sporą ilość kremu na każdą babeczkę. Z wiórków lub płatków czekoladowych usypać gniazdka. Ułożyć

Kulinarne Inspiracje
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 240

placuszka z dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Połączenie idealne dla łasuchów ;) Gotowi na ucztę? :)Składniki:1, 5 szklanki mleka,3 jajka,1,5 szklanki mąki,2 łyżki cukru waniliowego - przepis znajdziecie >TAM<,2 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli.Dodatek:słoiczek Czeko'li Orzechowej z Anielskich PrzysmakówSkładniki pancakes dokładnie wymieszać, podobnie jak przy cieście naleśnikowym. Można użyć miksera(...)złoty kolor. Kiedy po wylaniu ciasta na powierzchni zaczną pokazywać się pękające bąbelki powietrza, wtedy można odwrócić placuszek. Mniej więcej powinno wyglądać to tak:Placuszki podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi dodatkami. Ja wykorzystałam Czeko'lę Orzechową otrzymaną ze sklepu Anielskie Przysmaki. Czekola to krem o smaku czekoladowym - jak sama nazwa wskazuje ;) Przyjrzałam się deklarowanemu

Codzienna kuchnia niecodzienna