ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:829/1509)

Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 254

ogromną ochotę. Wszystko, o czym powinniście pamiętać żeby móc zrobić biszkopt idealny znajdziecie w TYM wpisie. Jeśli przepis i wykonanie biszkoptu genueńskiego macie już opanowane, pora na biszkopt czekoladowy – ciemny, mocno kakaowy.   Szykujemy formę, wykładając jej dno papierem do pieczenia, rozgrzewamy piekarnik — funkcja góra i dół, temperatura 170°C. Jajka ważymy (całe, w skorupkach) . Połowa wagi jajek to potrzebna(...)jest, żeby nie robić tego gwałtownie, nie sypać mąki hurtem, mieszać delikatnie tak, żeby nie porozrywać pęcherzyków powietrza. To one unoszą mąkę i sprawiają że biszkopt jest takim delikatnym ciastem. Od razu po połączeniu składników masę przelewamy powoli do formy, z jak najniższej wysokości, żeby jej nie odpowietrzyć. Tortownicę wstawiamy do już w pełni nagrzanego piekarnika, na środkową półkę. Biszkopt

Karo in the Kitchen
Biszkopt z kremem z białej czekolady i owocami. 86

połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem  do pieczenia (wyłożyć papierem tylko spód tortownicy, boki wysmarować masłem). Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni  i piec 25 minut.  Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Biszkopt można przygotować dzień wcześniej.  Schłodzona masę czekoladową, przełożyć do miski, dodać serek mascarpone

Agusiowe smakołyki
Batoniki z ciecierzycą i masłem orzechowym. 52

cieciorce: A, B1, B2, B3, B6, K, kwas foliowy. Składniki mineralne to: cynk, potas, sód, wapń, żelazo, magnez, fosfor. Suszone daktyle to wspaniała, słodka przekąska oraz idealny dodatek do ciast. Jednak owoce te posiadają wiele właściwości leczniczych, więc można je śmiało nazwać naturalnym lekiem. Daktyle posiadają w swoim składzie cukry proste, dlatego są cenione przez sportowców i osób prowadzące aktywny(...)oraz odsączone daktyle. Mieszaj aż całość bardzo dobrze połączy się ze sobą i uzyskasz gładką masę, na koniec wsyp kuleczki czekoladowe i wymieszaj. Formę o wymiarach 8×13 cm wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą łyżki wyłóż ciasto. Wyrównaj. Wsadź do lodówki aby się schłodziło, najlepiej na całą noc. Jeśli preferujesz mocno schłodzone batony formę umieść w zamrażarce

Zdrowy Styl Joanny
Keto muffinki brownie z kremem czekoladowym (low carb) 151

Keto muffinki brownie są mocno czekoladowe i mają mocno wilgotne wnętrze. Krem i chrupiące dodatki idealnie je uzupełniają! Uwielbiam muffinki, o czym łatwo możecie się przekonać zaglądając pod tę kategorię , a te w wersji keto bez dodatku cukru kompletnie skradły moje serce! Na dodatek, keto muffinki są nie tylko idealne dla osób na diecie keto , low carb , ale również(...)przygotowania: 20 min + 15 min pieczenia Ilość: 10 sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto dodajemy do jednej miski (czyli mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , kakao , proszek do pieczenia , sól , olej kokosowy , mleczko kokosowe , jajka ) i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Do foremek na muffinki dodajemy ciasto do 2/3 ich wysokości . Muffinki pieczemy przez 15 min w temperaturze 160 stopni . Krem

WegePrzepis
Babeczka z kubeczka z nutą orzecha i piernika 98

kubeczka z nutą orzecha i piernika Babeczka z kubeczka to od zawsze mój awaryjny przepis na coś słodkiego bez pieczenia. Kilka machnięć łyżką, 3 minuty w mikrofali i mini ciasto gotowe. Dziś mam dla Was babeczkę z kubeczka z nutą orzecha i piernika. Do tego obowiązkowo porcja czekolady… Coś cudownego. Tak proste w przygotowaniu i tak pyszne Nic tylko(...)wybranego naczynia. Filiżanki z masą wkładamy do mikrofalówki na maksymalnie 3 minuty (u mnie 2:50). Ciasto powinno ładnie urosnąć. Uwaga: Jeśli będziemy je trzymać za długo zrobi się za suche. Należy wyczuć swoją kuchenkę, każda ma inną moc. Każdą babeczkę polewamy czekoladową polewą i posypujemy czekoladowymi kropelkami. Ja podaję babeczki od razu, nie czekam aż polewa zastygnie. Takie lubimy

Słodkie okruszki
Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką / Chocolate tart with nut caramel and crumble 162

mąki pszennej 150 g. mąki krupczatki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 80 g. cukru pudru 100 g. twardego oleju kokosowego 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 135 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 400 g. śmietanki 36% Orzechowy karmel: 1 szkl. cukru 3 łyżki grubo mielonych orzechów włoskich 2 łyżki grubo mielonych orzechów laskowych 1/4 łyżeczki soli(...)Ostudź i wstaw do lodówki na noc. Spód: Obie mąki, cukier puder, proszek i kakao wymieszaj na stolnicy. Dodaj startą drobno czekoladę, drobno pokruszony olej kokosowy i śmietanę. Zagnieć ciasto. Kawałkami ciasta wylep dno i brzegi formy do tarty, uprzednio natłuszczonej masłem. Na dnie zrób nakłucia widelcem. Piecz w 180°C przez 20 minut. Kruszonka: Wszystkie składniki wymieszaj ręką

Delicious Place
Pierniczki staropolskie 174

mleka 4 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa Przygotowanie: 4-6 tygodni wcześniej : Miód, masło i cukier podgrzewać, do czasu rozpuszczenia cukru, wystudzić. Dodać mąkę, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w mleku, przyprawę do piernika, szczyptę soli, jajko i wyrobić ciasto. Ciasto ma bardziej płynna konsystencję, ale pod wpływem czasu powinna stać się twardsza. Przełożyć do naczynia

My sweet a life
Wielkanocna babka waniliowo-kakaowa 105

inne ciasto. Polecam na Wielkanocny stół, w szczególności udekorowaną wiosennie kolorowymi posypkami i kwiatami z opłatka. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 kropel ekstraktu waniliowego 200 g masła 100 ml mleka 3,2% 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 10 g kakao dekoracja: polewa czekoladowa, dekoracje(...)połączenia składników. Połowę ciasta wlać do formy, zaś do pozostałego dodać kakao i 70 ml mleka. Zmiksować i przelać na wierzch ciasta. Formę włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Upieczoną babkę wyciągnąć z piekarnika, a po 3 minutach delikatnie wyciągnąć ją z formy i przełożyć na kratkę do ostudzenia. Ostudzoną babkę udekorować polewą czekoladową i kolorowymi dekoracjami cukierniczymi. Przechowywana

Passions hobbies life
Bułki z żurawiną 94

przepisu są bardzo proste do przygotowania i nie trzeba mieć wielkiej wprawy w pieczeniu. Wystarczy, że wszystkie składniki umieścimy w robocie kuchennym, który wyrobi za nas ciasto. Następnie chwila w cieple, aby ciasto wyrosło, a następnie formowanie, do którego można zaprosić domowników. Dzieci małe, jak i te duże bardzo lubią taką pracę w kuchni. Z pewnością wolą to niż(...)pyszne ! Idealne na śniadanie lub podwieczorek , wspaniale smakują z masłem i miodem , a dla niektórych najlepsze są z kremem czekoladowym :). Jeśli chcielibyście upiec je z samego rana, żeby jeszcze ciepłe trafiły na stół, to oczywiście można to zrobić. Trzeba tylko ciasto wyrobić wieczorem, następnie od razu po wyrobieniu uformować bułeczki i ułożyć na blaszce. Blaszkę przykryć szczelnie folią spożywczą

SprawdzonaKuchnia.pl
Menu na Wielkanoc 628

szynkę zawijaną z jajkiem , która jest nie tylko smaczna, ale będzie dekoracją wielkanocnego stołu. W czasie, gdy mięso na pasztet będzie się gotować a następnie stygnąć, przygotujcie coś słodkiego, ciasta też muszą się pojawić na śniadanie – polecam w sobotę lub nawet w piątek upiec Sernik z brzoskwiniami , który jest najlepszy jak postoi, dzień lub dwa. A zamiast babki drożdżowej polecam(...)przy tym jest równie smaczna. Po ostudzeniu ja ją lukruję i posypuję kandyzowaną skórką, ale można też zrobić polewę czekoladową, jak nie potraficie to wystarczy ją posypać obficie cukrem pudrem. Polecam też inne moje Przepisy na babki wielkanocne Jeśli wolicie ciasta bez pieczenia to wypróbujcie przepis na Najlepszy przepis na sernik na zimno , albo wypróbujcie nasz przepis na prosty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z białą czekoladą i jagodami 169

Aktualnie jestem na etapie fascynacji moją nową książką - "Czekolada" Carli Bardi. Znajduje się w niej 140 przepisów z wykorzystaniem czekolady. Od ciast, ciasteczek, serników przez puddingi i brownie, aż po babeczki i wykwintne desery... wszystko skąpane w czekoladzie gorzkiej, mlecznej lub białej. Przepisy są proste, nieprzekombinowane i bardzo przemyślane. Nie zawierają sztucznych dodatków i żelatyny. Szczerze mówiąc, każdy przepis jest(...)sukces cukierniczy :) Aż trudno uwierzyć, że sernik, który dziś Wam prezentuję jest tak prosty w wykonaniu. Połączenie autorskiego spodu czekoladowego z delikatną masą serową i jagodami cudownie smakuje, a jeszcze lepiej się prezentuje. Kolejną zaletą tego deseru jest fakt, że ciasto nie wymaga pieczenia, co sprawdza się szczególnie latem. Zapraszam! :) Spód : 100 g herbatników maślanych 125 g herbatników w czekoladzie

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka kocie języczki 125

Ekspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem(...)ucierając dodawać po jednym jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę. Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść  łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka. Na każdym ułożyć paseczek skórki z cytryny i posypać orzechami. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i piec około 15 minut. Gotowe ciasteczka przełożyć do puszki

Tradycyjna Kuchnia
Ekspresowy makowiec z masy makowej przekładany herbatnikami 114

Jeśli jesteście zabiegani lub macie troszkę mniejsze umiejętności w wypiekaniu makowców to ta wersja będzie dla Was idealna.  Ciasto jest naprawdę proste i ekspresowe w przygotowaniu, a przy tym naprawdę pysznie smakuje. Masa makowa oraz herbatniki to nietuzinkowe połączenie, więc przyznajcie sami, że miło jest osiągnąć oryginalny efekt przy minimalnym wysiłku... Koniecznie spróbujcie! (Keksówka o wymiarach(...)wyjść 3 warstwy z ciastkami i 4 z masą. Masa z makiem powinna być na wierzchu.) Ciasto piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez około 50-60 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Makowiec całkowicie ostudzić na szafce kuchennej, a następnie opcjonalnie udekorować polewą czekoladową oraz posypać bakaliami. (*) Użyłam masy z bakaliami Helio , ale jeśli Wasza masa ich nie posiada

Di gotuje
Kokosowe drożdżówki z czekoladą 148

mleka kokosowego; 21 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka  + 80 g cukru; 450-500 g mąki pszennej; 75 g masła; 1 jajko; szczypta soli; Składniki na nadzienie: nutella czekoladowa lub 100 g czekolady mlecznej;  Składniki na polewę: 30 g masła; 1 łyżka cukru; 80 ml mleka kokosowego; cukier puder do posypania; Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać(...)mleka kokosowego i z cukrem. Mieszać do czasu, aż cukier się rozpuści, schłodzić mieszankę do temperatury pokojowej. Do przygotowanej miski z mąką dodać drożdże, jajo i mieszankę i zagnieść ciasto. Ciasto musi być dobrze wyrobione (gładkie). Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (musi podwoić swoją objętość). Po wyrośnięciu ciasto jeszcze raz delikatnie zagnieść

In my kitchen
Torty na zamówienie – słodki punkt kulminacyjny każdego przyjęcia 10

czekoladowe. Istnieje możliwość połączenia dwóch smaków. Truskawkowiec/Malinowiec : Bazę tortu stanowi serek waniliowy z dodatkiem świeżych truskawek lub malin, a wierzch pokryty jest cienką warstwą bitej śmietany. Dostępne warianty to truskawkowy i malinowy. Do truskawkowca dodawany jest słoiczek musu truskawkowego. Smak ten dostępny jest wyłącznie w sezonie letnim i wiąże się z dopłatą 4 zł do standardowej ceny porcji. Pistacjowy : Czekoladowy(...)czekoladowy, galaretka owocowa i bita śmietana. Dostępne warianty to malinowy i wiśniowy. Czekoladowy : Trzy czekoladowe biszkopty przełożone kremem czekoladowym na bazie wysokiej jakości czekolady. Dostępne warianty to: ze świeżymi owocami, z wiśniami i bitą śmietaną, z konfiturą różaną lub malinową. Orzec howy: Orzechowe biszkopty, nasączony ponczem alkoholowym z kremem orzechowym, kawowym lub czekoladowym. Dostępne warianty to: orzechowo – kawowy, orzechowy, czekoladowo

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania