ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:824/1509)

Tartaletki z budyniem 145

waniliowy 4 żółtka dodatkowo  dowolny dżem - u mnie dżem brzoskwiniowy budyń pokruszone herbatniki  posypka czekoladowa Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Foremki do tartaletek wysmarować masłem, wyłożyć ciastem,nakłuć widelcem. Piec  przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Budyń przygotować

Moje domowe kucharzenie
CZEKOLADOWA BABKA ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 147

Uwielbiam ucierane ciasta, szczególnie babki.  Piaskowe, jogurtowe, marmurkowe - wszystkie dla mnie są mistrzostwem świata ❤  Dziś zapraszam na wigotną, pyszną babkę czekoladową.  Babka długo zachowuje swoją świeżość, spokojnie wytrzymuje 4-5 dni, jeśli oczywiście z domu nie ma wielkich łasuchów 😉 Jest mięciutka i wilgotna, a skórka pomarańczowa fajnie podkreśla jej czekoladowy smak. Składniki: 5 całych  jajek(...)masy dodajemy nasze suche składniki czyli mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Całość  miksujemy chwilę do połączenia się składników.  Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy  ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 45-50 min. (do suchego patyczka). Po upieczeniu i przestudzeniu wyciągamy babkę z formy.  W kąpieli  wodnej rozpuszczamy

Walijskie Pichcenie
SMAK DZIECIŃSTWA CZYLI DESER Z BUDYNIU I KASZKI MANNY 321

Dziś coś na słodko bez użycia piekarnika :)  Budyń czekoladowy i kaszka ... smak dzieciństwa, mam nadzieję, że dla większości z Was miłe wspomnienia.  Ja pamiętam, że budyń i kisiel gotowało się u mnie w domu bardzo często, a ciasto piekło się tylko na niedzielę. Teraz pomału i kisiel i budyń odchodzi w zapomnienie, a szkoda bo to szybki

Walijskie Pichcenie
Ziarenka kawy 106

Czas Przygotowania : 15 min Czas Pieczenia : 15 min Gotowe w : 30 min   Szperając po starych zeszytach z przepisami natknełam się na ciastka o nazwie ziarenka

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Tort Anatol makowo - kawowy 33

choć czasochłonny - biszkopt wymaga  zastosowania dokładnych proporcji podanych składników, wyrasta równy i delikatny. Masy dwie, jedna czekoladowa, druga z dodatkiem Anatola i maku. Pyszne obie!! Składniki biszkopta makowego: proporcje na tortownicę o średnicy 20 - 22 cm 1/2 szklanki mieszanki do ciast z podketo.pl 1/4 szklanki suchego, mielonego maku 1/4 szklanki mielonych orzechów laskowych lub włoskich 2 łyżki erytrytolu(...)Miksujemy do powstania stabilnego kremu. Składanie torcika: Dolny, grubszy biszkopt nasączamy zaparzoną, przestudzoną kawą.  Wykładamy większość masy czekoladowej, zostawiając dosłownie  dwie łyżki do posmarowania wierzchu. Przykładamy drugim, cieńszym biszkoptem, ponownie ponczujemy  i smarujemy cieniutko pozostałą masą czekoladową.  Teraz wykładamy masę makowo - kawową. Tort można ozdobić oczywiście w wybrany sposób - wiórkami czekolady,  mielonymi orzechami

Kronika Piekarnika
Rogaliki trzyskładnikowe 174

mnie ochota na coś słodkiego - ale nie za bardzo słodkiego i obowiązkowo szybkiego w przygotowaniu. No i przypomniałam sobie przepis na błyskawiczne wręcz rogaliki :-) trochę schodzi z czekaniem kiedy ciasto się schładza w lodówce, ale za to gotowe ciastka są delikatne, kruche i bardzo dobre... Ja robiłam je z dżemem wiśniowym, ale to co dacie do środka zależy tylko(...)SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby rogaliki Wam smakowały Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy na 5 - 6 kulek i każdą rozwałkowujemy na cienkie

Czary - gary w kuchni
Mikołajowe muffiny 120

składniki z mokrymi – krótko mieszamy (tylko do połączenia). Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy do połowy ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 30 minut (na złoty kolor). Pozostawiamy do wystudzenia. Gotowe muffiny ozdabiamy dowolnie polewą czekoladową lub jeśli wolicie cukrem pudrem

Fascynacje Ani
PIERNIK STAROPOLSKI 150

już teraz, a na 2-3 dni przed Wigilią przełożyć powidłami i udekorować masą marcepanową i polewą czekoladową. Przetestowałam i w ten sposób przygotowany piernik jest doskonale skruszały, wilgotny i aromatyczny. Szczerze polecam! Nie pożałujecie:). PIERNIK STAROPOLSKI /keksówka 32×10 CIASTO 200 g masła 150 g miodu 40 g przyprawy do piernika 15 g kakao 3 szczypty kardamonu(...)mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 50 g orzechów włoskich, drobno posiekanych DO PRZEŁOŻENIA 250 g powideł śliwkowych 50 g miodu POLEWA CZEKOLADOWA 100 ml śmietanki 30% 30 g miodu 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 20 g miękkiego masła DODATKOWO 400 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich, uprażonych i posiekanych

Pieguskowa Kuchnia
Migdałowce - kruche ciasteczka 157

olejku migdałowego 1 łyżka kakao 100 g czekolady mlecznej czekoladowa posypka Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło kroimy w kostkę i rozcieramy palcami z mąką, a następnie siekamy nożem. Jajka ubijamy, dodając stopniowo cukier puder oraz olejek migdałowy. Masę jajeczną dodajemy do mąki z masłem i krótko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części i do jednej z nich(...)dociskamy, żeby ciastka po upieczeniu nie rozwarstwiły się. Całość owijamy folią, jeszcze raz dociskamy ciasto u góry i dociskamy również boki. Wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę. Schłodzone ciasto kroimy na ciastka nie grubsze niż 1 cm , które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez kilkanaście minut. Po wyciągnięciu z piekarnika

Trzeci talerz
Marbré au chocolat parfumé a l'orange 145

Czasem gdy mam zly dzien lubie zamknac sie w kuchni i cos upichcic. To ciasto jest wlasnie wynikiem takiego szybkiego odreagowania. Zamiast zloscic sie na czlonkow mojej rodziny spozytkowalam energie w bardziej przyjemny sposob.Przepis na ten marmurek czekoladowy pochodzi z francuskiej ksiazki "Chocolat". Polaczenie czekolady z aromatem pomaranczy jest ostatnio moim ulubionym zestawieniem. Te dwa smaki wspaniale przenikaja

Przysmaki Karolki
Caffe w czekoladzie 143

kakao szklanka mocnej kawy szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz i bułka tarta do formy polewa czekoladowa  Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec

ciasta i desery czyli na słodko
Makowiec na kruchym spodzie 1040

Uwielbiam makowce! Tylko musi być mokry i oblany lukrem lub polewą czekoladową.... ten przepis właśnie taki jest 😊 Kruchy spód, dużo maku, lukier i moja ukochana skórka pomarańczowa! Już od trzech miesięcy miałam ogromną ochotę na solidny kawał makowca i w końcu moja zachcianka została spełniona 😊 Składniki: kruchy spód|: mąka pszenna 200 g, margaryna 125 g, cukier puder 4 łyżki, jajko(...)puder 1 szklanka, sok z cytryny 4 łyżki, Ponadto: kandyzowana skórka pomarańczy 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Mąkę siekamy nożem wraz z margaryną. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy folią i schładzamy w lodówce przez ok 1h. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 15 min. w 180 st. C. Mak zalewamy wrzątkiem do pokrycia

kulinarne odsłony pati
Oponki pieczone 327

gdyż idealnie współgra ona ze smakiem oponek. Z poniższego przepisu można zrobić 12-15 sztuk . Oponki pieczone Składniki: CIASTO 250g mąki pszennej 150g jogurtu naturalnego 120g masła 100g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia POLEWA CZEKOLADOWA 30g mlecznej czekolady 20g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju Wykonanie: - składniki powinny być z lodówki -  mąkę

Smakołyki Bereniki
Ciasto "Szampańskie" 119

witam,witam moi Mili:) Dziś przepis na ciasto łączące kilka smaków, ale z gatunku supersłodkich ;) Kruche ciasto na sodzie( które najlepsze jest dnia kolejnego po upieczeniu) , warstwa mlecznego budyniu, słooooodki kajmaczek i orzeźwiająca warstwa pomarańczowo- czekoladowa… Brzmi nieźle, co? I smakuje tak że mmm :) Polecam na blaszkę 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line(...)language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Składniki na ciasto: 1 jajo 1/4 szklanki śmietany 1/4 szklanki cukru ½ łyżki mąki ziemniaczanej 250 g mąki pszennej 75 g margaryny 1 łyżeczka sody Jajko, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną miksujemy na gładko. Masło

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania