Sama się nie spodziewałam, że babka może być taka pyszna i aromatyczna. Polecam Wam ekstrakt waniliowy, bo nadaje on babce nie tylko boski smak, ale również sprawia, że babka fantastycznie pachnie i nie można się jej oprzeć. Babka z tego przepisu jest przez długi czas świeża. Mojemu synowi tak bardzo zasmakowała, że zjadał za każdym razem po dwa kawałki. Ja jestem na diecie, ale również nie mogłam sobie odmówić. Zresztą babka z tego przepisu jest znacznie mniej kaloryczna, niż niejedno inne ciasto. Pol... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...