3 jajka 200 ml gryczanego piwa 400 g mąki pszennej 15 dag cukru 160 ml miodu 180 ml oleju roślinnego 1 łyżka ciemnego kakao 3 łyżki przyprawy korzennej do piernika 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej Piwo przelać do rondelka, dodać miód i podgrzać, odstawić do ostygnięcia. W misce wymieszać dokładnie składniki suche: mąkę, kakao, sodę przyprawę korzenną. Mikserem ubić jajka z cukrem, stopniowo wlewać piwo z miodem oraz olej, następnie dodawać do masy składniki sypkie. Masę wylać do wyłożonej pergaminem blas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...