Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego.Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń. Składniki :* pół paczki biszkoptów* pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady* 2 łyżki masła* 2 łyżki masy krówkowej* dowolne
Magiczne Życie Martyurodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej stał się już niemal moją specjalnością. Tym razem zdecydowałam się zrobić prawdziwy tort bezowy. Trzy cienkie, czekoladowe blaty bezowe, krem na bazie prezentowanego ostatnio
Ratunku obiadwypróbuję, bo wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół szklanki pełnego mleka 2/3 szklanki cukru 10 g cukru waniliowego
Słodkie inspiracjenaturalnym składnikom Delecta skomponowała bajeczne posypki, które nie zawierają sztucznych barwników. Ich kolory, kształty, smaki pozwalają na niekończącą się zabawę w dekorowanie. Kolejne były babeczki Delecta waniliowe i czekoladowe. Dekorowane zostały kremami na bazie sera Wieluń, który w swoim składzie zawiera jedynie mleko i kultury bakterii, jak również maślanym na bazie masła tej że firmy. Produkty są po prostu fenomenalne(...)wody. Tort z niespodzianką wywołał nie lada sensację. Ukryte serce w środku, wypełnione pyszne kremem z sera Wieluń z bitą śmietaną, nutą wanilii i truskawkami spodobało się małym uczestnikom warsztatów. Ciasto przygotowałam używając bazy do babeczek czekoladowych Delecta, dodając do niego banany i czekoladę. Wszystko to i wspólne dekorowanie,gdzie każde
Malinowe Pocałunkiciasto :) Ten tak właśnie się prezentuje, a najlepsze w nim jest to, że można je zjeść całe bez wyrzutów sumienia. Omlet nie zawiera cukru, zrobiony jest z dodatkiem mąki orkiszowej, ale można użyć dowolnej np. ryżowej jeśli chcemy by omlet był bezglutenowy. Nie polecam jedynie mąki kokosowej, bo omlet wyjdzie za suchy. Na wierzch moja ulubiony zdrowa nutella, czyli czekoladowy(...)krem z awokado. Idealnie pasuje do omleta i cudownie łączy się ze smakiem świeżych owoców. Bardzo gorąco polecam :) Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej ulubionej szczypta sol 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Białka oddzielić
Healthy food explorerzaszkodzi go skosztować ;-) Przepis lekko zmodyfikowałam, ale efekt tak czy inaczej jest rewelacyjny. Dodać tu muszę, że dzieci też chętnie podgryzają ten smakołyk :-D Ciasto czekoladowe z kaszą gryczaną CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZĄ GRYCZANĄ 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (gorącej) 100 g brązowego cukru 150 g gorzkiej czekolady (70%) 150 g masła 4 jaja 100 g mąki pszennej 100g czekolady(...)ubijając dodajemy krem czekoladowy. Gdy jajka połączą się z kremem, również ubijając, dodajemy mąkę oraz aromat rumowy, a następnie małymi partiami kaszę z cukrem.Mieszamy do połączenia się składników. (U mnie pozostały grudki bo kasza nie była porządnie zmiksowana). Czekoladę mleczną siekamy i wrzucamy do ciasta - mieszamy za pomocą łyżki. Ciasto wykładamy do foremki (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu
peggiwkuchniDzisiaj coś nietypowego. Super smaczne smarowidło masełko jablkowe, które z powodzeniem sprawdzi się jako krem do ciasta, na kanapkę czy dodatek do budyniu. O nadziewaniu naleśników nie wspominam Jeśli macie w domu małego miłośnika popularnego kremu orzechowo-czekoladowego, możecie śmiało częstować go tym masełkiem. Możemy łatwo dowolnie zmienić smak masełka, dodając do niego np cynamon czy wanilię. Ja dodałam(...)wody. Masło rozpuszczamy. Dodajemy do jabłek wraz z kakao i cynamonem (opcjonalnie) Mieszamy. Przechowujemy w lodówce. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/maselko-krem-jablkowy-bez-cukru/ MieszamWGarnku Artykuł Masełko, krem jabłkowy bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDuża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie
Słodko-Słony Świat IlonyStefanka...Intensywnie miodowe ciasto.Krem na bazie kaszy manny.Wierzch oblany gorzką czekoladą.Pyszne ciasto, które elegancko wygląda i łatwo się kroi.Polecam! Składniki:Ciasto:500 g mąki
Gospodyni Miejskaniespodziewanych gości lub nagłej ochoty na coś słodkiego. Ja je piekę, ponieważ uwielbiam ten czekoladowy smak z delikatnie orzechową nutą. Ciasto jest puszyste, zawsze pięknie wyrasta, więc nie ma opcji, aby się nie udało! A jeśli wolicie bardziej wymyślne słodkości to możecie je przełożyć dowolnym kremem. Polecam! (Forma o wymiarach 20 x 20 cm lub odrobinę większa) 1/2 szklanki(...)oraz masło orzechowe. Całość co jakiś czas mieszając podgrzewać do momentu uzyskania gładkiej masy czekoladowej. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a następnie kolejno połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ostudzoną masą czekoladową. Na końcu delikatnie wmieszać uprzednio ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około
Di gotujeparzenie i strudzenie kawy wystarczy dosypać do ciasta kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej (ciiiii... nie trzeba się do tego przyznawać).Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego0,5 tabliczki gorzkiej czekolady (lub małe czekoladowe dropsy)orzechy laskowe1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 filiżanka esspressoSkładniki na krem z twarożku:(zobacz link tutaj)Suche składniki(...)środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu (zobacz link tutaj). Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" lub poukładać na kratce, żeby ostygły.Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i orzechami. Możemy wykorzystać także czekoladową polewę - gotową lub zrobioną własnoręcznie. Do zrobienia polewy można wykorzystać
Ciastkozercytych, którzy nie nastawili Staropolskiego, mam pyszny piernik z kremem czekoladowym, taki dosłownie last minute. :) Składniki 1 kg mąki 1/2 szkl. cukru 1 szkl. miodu 2 jajka 1 łyżeczka sody 1/4 szkl. mleka 25 dag margaryny opakowanie przyprawy do piernika Cukier z margaryną, mlekiem, miodem i przyprawami podgrzewamy mieszając, aż się połączą, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Do ostudzonej(...)rozpuszczoną w mleku. Mieszamy drewniana łyżką i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Ciasto wyjmujemy godzinę przed pieczeniem by się nieco ogrzało. Dzielimy na 4 części i wałkujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st. C. Krem: szklanka mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 250g mleka w proszku tłustego kostka masła
Cynamonowe szczęścieKeto muffinki brownie są mocno czekoladowe i mają mocno wilgotne wnętrze. Krem i chrupiące dodatki idealnie je uzupełniają! Uwielbiam muffinki, o czym łatwo możecie się przekonać zaglądając pod tę kategorię , a te w wersji keto bez dodatku cukru kompletnie skradły moje serce! Na dodatek, keto muffinki są nie tylko idealne dla osób na diecie keto , low carb , ale również(...)sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto dodajemy do jednej miski (czyli mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , kakao , proszek do pieczenia , sól , olej kokosowy , mleczko kokosowe , jajka ) i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Do foremek na muffinki dodajemy ciasto do 2/3 ich wysokości . Muffinki pieczemy przez 15 min w temperaturze 160 stopni . Krem W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy i czekoladę
WegePrzepisKrem ala Ferrero Rocher, to pyszne połączenie orzechowej nuty z czekoladowo – śmietankowym smakiem. Jego gęsta konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko
Domowe Torty