okazję dla dzieci i dorosłych. Koniecznie wypróbujcie przepis, najlepiej jak najszybciej Ciasto Kinder Country Drukuj przepis Czas gotowania: 20 Składniki Masa biała: -300 g śmietanki kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -150 g białej czekolady -3 szklanki preparowanej pszenicy w miodzie (chrupki typu Kangus) Masa czekoladowa: -200 ml śmietany kremówki 30 % -150 g czekolady (ja użyłam 100 g czekolady(...)całość. Masę wykładamy na spód z herbatnikami. Wyrównujemy i na wierzch wykładamy kolejną warstwę herbatników. --> Masa czekoladowa: --> Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Śmietankę ubijamy na sztywny krem, dodajemy do niej cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę. Masę mieszamy i wykładam na herbatniki. --> Wierzch ciasta posypujemy pozostała pszenicą. Ciasto przekładamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Post Ciasto Kinder Country pojawił
Marta GotujeBlaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Wykonanie kremu budyniowego : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować, w drugiej połowie rozpuścić żółtka, budynie,mąkę,cukier i cukier waniliowy. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć z masłem. Polewa czekoladowa : 3 tabliczki czekolady mlecznej rozpuścić w kąpieli
Sama słodycz i szczypta chilidomowym dżemem, powidłami lub konfiturą oraz naturalnym masłem orzechowym. Są też pyszne posypane cukrem pudrem albo podane z kremem czekoladowym lub świeżymi owocami. Koniecznie wypróbujcie, polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na zdrowe desery:) Na szybki deser polecam również moje pyszne ciasto dyniowe z jabłkami : Przepis na placuszki orkiszowo-gryczane, składniki: do odmierzania używamy szklanki o pojemności
Lekcje w kuchniłyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła 1 jajko szczypta soli banany Nutella Naleśniki z bananami Przygotowanie Składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około pół godzimy. Rozgrzać patelnie i smażyć cienkie naleśniki bez dodatku tłuszczu. Podawać posmarowane kremem czekoladowym, np. Nutella i przełożone z bananami. Smacznego
NaleśnikiZrobiłam go na jasnych herbatnikach. Masa to śmietana kremówka połączona z dwoma rodzajami czekolady. Ciasto wyszło pyszne, mocno czekoladowe, ale niezbyt słodkie, bo użyłam czekolady mlecznej i gorzkiej w proporcjach pół na pół. W konsystencji ciasto wydaje się bardzo lekkie, bo krem jest na bazie ubitej śmietany. Nie jest to ciężki krem maślany. Ciasto robi się bardzo szybko
Waniliowe Improwizacjeblatu ciasta dodawać ich aż tyle… ale powiem Wam, że one właśnie nadają mu wilgotności i smaku czekoladowo- orzechowo brownie. A resztę białek wykorzystujemy do ciasta kokosowego, więc nic się nie marnuje;) Masę do ciasta zmodyfikowałam po swojemu( w oryginale jest krem budyniowy). Jeśli lubicie fuzję słodkich smaków i nie straszne Wam robienie złożonych ciast- bierzcie się za pieczenie
Domowe ciastakieliszek adwokatu (bądź wódki, spirytusu) 1 żółtko W wersji bezalkoholowej ule można nadziewać gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki. Przygotowanie: Masa zewnętrzna: Białko lekko rozpić widelcem dodać orzechy (wiórki kokosowe), cukier puder i zagnieść ciasto. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać odrobinę białka, jeśli zbyt kleista dosypać zmielonych orzechów (wiórek kokosowych). (Wiórki kokosowe
My sweet a lifewzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Różne smaki w kuchnipolewać ciastka, ja użyłam jej do zamaczania rogalików. Po całkowitym zastygnięciu można ubić mikserem i otrzymujemy wtedy krem czekoladowy do przełożenia tortu. Do ganache można również użyć mlecznej czekolady, jednak ja wolę gorzką. Polewa zastyga dość długo dlatego należy odstawić ciasto na całą noc do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy. Serdecznie polecam
Delusional Trineminut ciasto powinno zwiększyć objętość o około połowę. Jeśli tak jest możemy zacząć smażyć nasze pączki. Nabieramy ciasto łyżką i delikatnie wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Serwujemy z dżemem albo kremem czekoladowym. Smacznego! Gotowe pączki posypuję zawsze cukrem pudrem. Pączki muszą jednak najpierw trochę wystygnąć gdyż inaczej cukier się rozpuści. Share
mecooksosób, którym znudziły się korzenne aromaty lub po prostu ich nie lubią. Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :) Ciasto: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego Składniki na ciasto zmiksować
Chocolate Muffin Blogdżemu - u mnie śliwkowy. Masło ucieramy z cukrami na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Ciasto piernikowe kroimy na pół, smarujemy dżemem, na dżem kładziemy warstwę jabłkową, na nią krem i drugi placek piernikowy. Całość proponuję polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęścieAmaretto, za przepis na Roladę stracciatella z wiśniami Ewelina , blog Appetite for life, za przepis na Ciasto czekoladowe z orzechowym ślimakiem Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, za przepis na ciasto Słodka pomarańcza Diana, blog Mienta blog, za przepis na Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą Wszystkim z całego serca najmocniej gratuluję i proszę jeszcze raz o wiadomość mailową
Ostra na SłodkoSkładniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki
Luźna Kuchniawzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylko