Dzisiaj coś dla miłośników czekolady - czyli dla większości z nas :) Delikatne, mięciutkie babeczki z dodatkiem roztapiającej się czekolady w środku, zwieńczone aksamitnym, maślanym kremem czekoladowym - ozdobione kruchymi ciasteczkami Oreo. Ze względu na charakterystyczne ozdoby z nietoperzami, idealnie sprawdzą się na haloween-owych przyjęciach dla dzieci lub po prostu na niedzielny podwieczorek :) Składniki na 12 babeczek: 2 szklanki(...)jajko 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Krem kakaowy: 270 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki kakao w proszku 4-6 łyżek śmietany kremówki 36% 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 12 szt. ciasteczek mini Oreo 12 pojedynczych ciastek Oreo (bez kremu) 12 par oczek dekoracyjnych 1 łyżka gęstego lukru (do osadzenia oczek) Zaczynamy
Świat CiastaMakaroniki to rozpływające się w ustach, bezglutenowe ciasteczka na bazie mielonych migdałów. Chrupka czekoladowa beza i wilgotny, lekko ciągnący się środek. Całość dopełnia mocno czekoladowy, podchmielony krem.. To ulubione ciasteczka mojego męża, szczególnie w towarzystwie mocnej, czarnej kawy. O francuskich makaronikach krążą legendy...że są bardzo trudne, kapryśne, że nie wychodzą.. Dość długo czytałam na ich temat, stopniowo(...)analogiczny sposób przygotować drugą blaszkę z makaronikami. Krem truflowy: 150 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki 36% 1 łyżka wiśniówki Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, wrzucić do rondla lub miski. Śmietanę wlać do drugiego rondelka i zagotować. Gorącą śmietaną zalać czekoladę. Zostawić na chwilę, a następnie dobrze wymieszać by powstała jednolita czekoladowa masa. Gdy masa wystygnie, dodać alkohol, wymieszać
maniapieczeniałyżka ekstraktu z wanilii ponadto: słoik dżemu z czarnej porzeczki polewa czekoladowa Margarynę,jaja i cukier utrzeć puszystą masę. Zmieszać ze sobą mąkę,sodę,kakao i przyprawę do piernika. Do utartej masy wsypać mąkę z dodatkami i mieszając wlewać mleko i na końcu dżem. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić(...)ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń utrzeć z masłem na puszysty krem dodając w trakcie ucierania ekstrakt waniliowy. Na jeden placek nałożyć dżem i rozsmarować po całości,przykryć drugim plackiem. Następnie rozsmarować warstwę kremu i przykryć trzecim plackiem. Polewę czekoladową roztopić i udekorować górę piernika. Gotowy piernik wstawić do lodówki na kilka godzin po czym
Kolorowa kuchnia Elkiswojej rodzince). Piekąc takie ciacho sprawicie frajdę swoim domownikom kiedy będą odrywać małe bułeczki i zanurzać je w pysznym kremie Rawnella z surowych orzechów dostępnym na Siła Roślin . Krem jest zupełnie inny w smaku niż dotychczas znane Wam kremu orzechowo-czekoladowe. Dajemy słowo, że jest boski a to i tak mało powiedziane 😉 Zdrowy i przepyszny, czego chcieć więcej(...)pełnoziarnistej -10g drożdży suchych -250ml ciepłego mleka roślinnego (nie gorącego) -60g cukru kokosowego -150ml oleju rzepakowego -200g ugotowanych batatów -mąka do podsypywania ciasta Dodatkowo - Rawnella - Bio surowy krem orzechowy Siła Roślin 1. Mąki wymieszać z drożdżami. 2. Mleko roślinne, cukier kokosowy, olej i bataty zmiksować na gładko blenderem. 3. Suche składniki dokładnie połączyć
Candy PandasNajlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej
Mango Papajawaniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą wodą na gładki krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem z żółtek ucieramy z masłem i kolejno dodajemy budyń, proszek do pieczenia, startą(...)przez ok. 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zdrowszej wersji :) Chrupiący spód waniliowy na mące kokosowej, aksamitna warstwa czekoladowa przykryta kolejnym blatem, a na wierzchu krem orzechowy i kakao. Zapraszam :) Spód : 4 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka 2 krople aromatu waniliowego 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i schłodzić ok 10 minut. Rozwałkować
Chocolate Muffin Blogsumie takie mini ciasto. Poza tym nie trzeba ich przewracać na drugą stronę, a więc nie ma obaw, że się rozlecą (a zdarzało mi się to bardzo często). Do tego wychodzą bardzo puszyste i delikatne. Dzisiaj propozycja na pyszny omlet smakujący trochę jak szarlotka, podawany z moim ulubionym czekoladowym kremem z awokado. Dzięki temu, że do środka dodałam jabłko omlet
Healthy food explorerDomowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna.
Wanilia i KardamonTorcik orzechowo - czekoladowy w moich ulubionych smakach. Puszyste, aromatyczne, orzechowe blaty biszkoptowe przełożone gęstym kremem czekoladowym, ułożone na cieniuteńkim kruchym spodzie i oblane grubą warstwą czekolady
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym Dodatkowo(...)koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty. Krem: budynie waniliowe rozprowadzić w 1 szklance mleka. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować
Simply Foodpewno będzie się pięknie prezentowało na bożonarodzeniowym stole. To ciasto zachwyca mnie za każdym razem, gdy je robię i chociaż jednym kawałkiem można nasycić się na baaaardzo długo, to ciężko się od niego oderwać. Uwielbiam ten karmelizowany słonecznik, który cudownie chrupie w przepysznym maślano-kajmakowym kremie ułożonym między dwoma czekoladowymi, puszystymi biszkoptami. Kieliszeczek wódki dodany do kremu fajnie podkręca jego(...)kieliszek wódki SKŁADNIKI NA KAKAOWY KREM ŚMIETANKOWY: 500 g śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej, najlepiej schłodzonej przez noc w lodówce) 1 płaska łyżka ciemnego kakao 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 3 łyżkamch gorącej wody DO NASĄCZENIA: 1 szklanka świeżo zaparzonej kawy mielonej lub rozpuszczalnej (użyłam 2/3 szklanki) WYKONANIE: BISZKOPT CZEKOLADOWY: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni
Słodko-Słony Świat Ilonybazie tych czekoladek uważam za bardzo dobry pomysł, bo wyszło naprawdę super! Lekki, mięciutki biszkopt bezglutenowy, łągodna masa z śmietanki kremówki z czekoladkami Kinder i czekoladowa polewa! Co może być lepiej? Hmmm... chyba nic 😆 Ciasto z czekoladkami Kinder - przepis: Biszkopt bezglutenowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 50 g mączki migdałowej* Szczypta soli *50 gram obranych migdałów ( Jak obrać migdały? ) mielimy(...)rozpuszczoną żelatynę, aż powstanie sztywny krem. Do kremu dodajemy czekoladki, dokładnie mieszamy i wykładamy na wystudzony biszkopt, wierz równamy. Wstawiamy tortownicę na 6-8 godzin do lodówki. Dekoracja: Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej (większą miseczkę ustawiamy nad mniejszym rondelkiem z gotującą się wodą, aby miseczka nie dotykała wody). Polewą czekoladową polewamy wierzch zimnego ciasta. Dekorujemy
Kuchnia Łukasza