ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:174/384)

Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 110

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort upieczony z okazji 2 urodzin synka – Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami. Na kakaowym leciutkim biszkopcie, z kwaskowatym, domowym dżemem porzeczkowym i przepysznym mocno czekoladowym kremem. Gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Krem można przygotować dzień wcześniej. Polecam! Składniki na tortownicę 26 cm: Biszkopt kakaowy(...)ciasto. Piec w temperaturze 170 st. około 25-35 minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie, do całkowitego wystudzenia. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Przekroić na 3 blaty o grubości około 2 cm, każdy. Krem czekoladowy

moj przepis na
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 209

Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami. Na kakaowym leciutkim biszkopcie, z kwaskowatym, domowym dżemem porzeczkowym i przepysznym mocno czekoladowym kremem. Gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Krem można przygotować dzień wcześniej. Polecam! Składniki na tortownicę 26 cm: Biszkopt kakaowy: 6 jajek (dużych, rozmiar L, w temperaturze pokojowej) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków(...)minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie, do całkowitego wystudzenia. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Przekroić na 3 blaty o grubości około 2 cm, każdy. Krem czekoladowy*: 260 gr gorzkiej czekolady (u mnie 52 % kakao z Biedronki

moj przepis na
Urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem 186

tego dla dzieci. Pyszne, mocno czekoladowe babeczki i słodki krem. Babeczki najczęściej przygotowuję z posiekaną gorzką czekoladą, ale możecie też użyć czekolady mlecznej. Do tego prosty różany krem. Możecie go przygotować w dowolnym kolorze. Wystarczy odrobina barwnika. Może być delikatnie różowy (tak jak dzisiejszy) lub mocno czerwony. Możecie tu też zostawić naturalny kolor kremu. Wszystko zależy(...)nawet taki mały i wydawałoby się niepozorny wypiek przykuł uwagę gości. Co polecam? Prosty krem na maślany i moje ulubione toppery . Dziś celowo na babeczkach pokazałam Wam najróżniejsze wzory, który z powodzeniem sprawdzą się też na tortach i ciasta z kremem. Dzięki takim dodatkom nawet najprostszy wypiek przykuwa uwagę i staje się wyjątkowy. Ja mam zawsze zapas takich topperów

Słodkie okruszki
Rogaliki listkowe 170

Pyszne, niezbyt skomplikowane rogaliki z ciasta przypominającego smakiem i wyglądem ciasto francuskie. Kruche, lekko rozwarstwiające się ciasto listkowe z dodatkiem drożdży nie wymaga wielogodzinnej pracy, robi się je w ciągu kilkunastu minut" tak pisze o nich Dorota z bloga Daktyle w Czekoladzie . Są fajne, mięciutkie tylko polewa cukrowa coś mi nie wyszła... Jest z nimi trochę pracy, zwłaszcza jeśli robi(...)łyżeczka cukru szczypta soli 50 g masła dowolne nadzienie- gęsty dżem, marmolada, krem czekoladowy   Glazura: 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć do miski, zalać mlekiem, wymieszać do ich rozpuszczenia. Dodać cukier, sól, mleko, jajko i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na 8 równych części. Z każdej z nich uformować okrągłe bułeczki. Każdą bułeczkę

Na Ciasteczkowych Papierach
Pomarańczowiec II 108

bardzo aromatyczny, nasączony, lekko wilgotny przekładaniec pełen orzechów i owoców ugotowanych i zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } WYKONANIE: blat pomarańczowy + ½ kremu kawowego   blat pomarańczowy   ½ kremu kawowego   blat pomarańczowy + polewa deserowa   Ciasto jest najlepsze na drugi dzień: )   Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans

Domowe ciasta
Tort urodzinowy Świnka Peppa 200

drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym piekła tort jeszcze raz chyba wybrałabym ciasto(...)Tort piekłam w 2 niedużych tortownicach o średnicy 16 cm Składniki na ciasto waniliowe: 200 g mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka maślanki 150 g masła 3 jajka Składniki na ciasto muffinkowe Składniki na krem budyniowy Składniki na domową masę cukrową + ulubiony dżem, truskawki, kolorowe koraliki

Ciastkozercy
Burgery na słodko z 3 rodzajów substancji słodzących (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 128

banana -2-3 łyżeczki cynamonu Orzechowe kotleciki (5-6 sztuk) -80g kaszy jaglanej -200-250 ml napoju roślinnego -4 łyżki masła orzechowego -2 łyżki erytrytolu Krem czekoladowy -1 dojrzałe awokado -3 pełne łyżki ciemnego kakao -1-2 łyżki oleju kokosowego - syrop daktylowy według uznania Frużelina truskawkowa -270g rozmrożonych truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne(...)pozostawić pod przykryciem do ostudzenia. Następnie formować kotleciki i piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok 20 minut w 200’C (do ładnego zarumienienia). Pozostawić do ostudzenia. KREM CZEKOLADOWY Awokado przeciąć na pół i łyżką wydobyć miąższ. Dodać resztę składników i wszystko dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę. FRUŻELINA TRUSKAWKOWA Truskawki, 50ml wody, erytrytol i sok z cytryny umieścić

Candy Pandas
Przepis na Ciasto Familijne 104

osobisty faworyt pośród przekładanych i warstwowych ciast. Robi się je naprawdę szybko, a smakuje rewelacyjnie. Jeśli lubicie wafelki familijne, z pewnością to ciasto zachwyci Wasze podniebienia. To właśnie od ich nazwy pochodzi nazwa ciasta. Połączenie wafelków z pysznym kremem z dodatkiem nutelli, masła orzechowego i serka daje naprawdę zachwycający efekt smakowy. Myślę, że ciasto familijne z pewnością zachęci wiele(...)wypróbowania tego przepisu, ponieważ naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO FAMILIJNE Składniki na biszkopt 5 jajek 100 g cukru 60 g mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem z wafelkami 150 g wafelków czekoladowych 3/4 szklanki mleka 300 g serka homogenizowanego, 10 łyżek mleka w proszku 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka nutelli łyżeczka żelatyny

Przepiski.pl
Czekoladowy tort urodzinowy 118

przyjaciółki. Ma niesamowite nadzienie, albo raczej kilka jego rodzajów. Całość jest idealnie wyważona – słodycz masła orzechowego, kremu z orzechów laskowych i czekolady jest przełamana kwaśnymi powidłami domowej roboty. Całość polana polewą nugatową. Na wierzchu ułożyłam motylki z masy marcepanowej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – niepełne 2 szklanki cukru (ja daję ok 1 szklanki) – cukier waniliowy(...)ostudzoną masę czekoladową. Dokładnie wymieszać, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić ciasto na cztery równe warstwy. Jeden blat (górę dolnego) posmarować masłem orzechowym (dodałam dodatkowo kilka batoników karmelowo-orzechowych) i drugi blat ciasta posmarować grubo kremem z orzechów laskowych

Szybko Tanio Smacznie
Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem 106

prawie jak wiedeńskiej kawiarni. Coś szczególnego na Wielkanoc. Nie przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki nie jest. Pulchny, konkretny w smaku, pachnący orzechami i lekko czekoladowy przez dodatek kakao. Jeśli lubicie ciasta bardziej wilgotne, biszkopt można dodatkowo nasączyć likierem lub lekką herbatą. A do budyniowej masy dodać dowolny aromat, jeśli lubicie(...)łyżki wody ubić na pianę. Ostrożnie dodać do ciasta. 4. Prostokątną foremkę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć na papier w formie i ostrożnie wyrównać powierzchnię. 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 10- 15 minut. Wyjąć z piekarnika i dobrze ostudzić. Krem budyniowy: Składniki: 2 żółtka 200 g cukru 2 łyżki cukru

dolcevitainmykitchen
Babeczki czekoladowe 133

pianki, niestety nie udało mi się takich znaleźć. Babeczki można udekorować wg własnego pomysłu. Zamiast babeczek możemy upiec ciasto w tortownicy lub keksówce. Wówczas wydłużamy czas pieczenia do 45-50 minut (do suchego patyczka). Inspiracja ze strony Kwestia Smaku . Polecam! Babeczki czekoladowe Składniki na 14 sztuk: 80g masła lub margaryny 100g czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) pół szklanki(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ucieramy z cukrem na jasny puszysty krem (około 5 minut). Dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Na końcu wlewamy masę czekoladową i miksujemy (krótko, tylko do połączenia składników).  Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy polewą

Smak mojej kuchni
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 150

nieco :) Składniki na około 15 eklerków Ciasto: 1 szkl wody (200 ml) 1 szkl mąki (170 gr) 100 gr masła/margaryny 1 łyżeczka cukru 4-5 jajek Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka 150 ml śmietanki kremówki 30 % Polewa czekoladowa 100 gr czekolady deserowej/mlecznej + 2 łyżki masła(...)odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. 3. Po tym czasie zaczynamy dodawać do ciasta po jednym jajku. Po 4 jajku spr rozciągliwość ciasta. Jeśli nie ciągnie się miedzy palcami to znak ze musimy dodać ostatnie jajko. Po 5 jajku sprawdzamy znów ciasto, powinno rozciągać się pomiędzy palcami. 4. Przekładamy ciasto do tylki cukierniczej i na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia wyciskamy eklerki

Gotowanie...to proste !
Drożdżowe bułeczki mleczne / Milk Rolls 67

około 10 małych, podłużnych bułeczek - jeśli wolicie, możecie uformować je tradycyjnie i upiec okrągłe bułki. Ciasto jest tak plastyczne, że tak naprawdę możecie je uformować dowolnie. Takie maślane bułeczki mleczne fantastycznie smakują ze słodkimi dodatkami, na przykład domowym dżemem, konfiturą, czekośliwką lub kremem czekoladowym. Same nie są słodkie, dlatego pasują też do nich wytrawne dodatki, na przykład szynka(...)cukru dodać drożdże. Odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć z 3 szklankami mąki, solą i jajkiem lub żółtkami. Zagniatać około 10 minut, pod koniec stopniowo dodając rozpuszczone masło - ciasto powinno być gładkie i elastyczne (jeśli będzie zbyt klejące, można dodać więcej mąki). Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 60 minut (powinno podwoić objętość). Po tym czasie podzielić

Lekcje w kuchni
Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto 141

Lubicie brownie ? Jeśli tak, to koniecznie zróbcie te ciasteczka Nie należą do kruchych, są miękkie i mocno czekoladowe. Migdały i amaretto pasują do nich idealnie. Polecam do popołudniowej kawki Składniki (na około 40 ciasteczek) : 130 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki likieru Amaretto 1/2 szklanki migdałów(...)około 15 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżeczki nakładać porcje ciasta, zostawiając odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 8 minut. Smacznego To też może Cię zainteresować: Brownie Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Murzynek Trufle czekoladowe     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
serowy torcik a la ambasador 106

ciemny biszkopt przełożony kremem cytrusowym i czekoladowym, polany czekoladą z bakaliami. Bardzo wykwintnie i elegancko! Serowa wersja torcika jest równie pyszna i dużo lżejsza niż tradycyjna, maślana. Zainspirowałam się tutaj , ale zrobiłam po swojemu. Spodobał mi się pomysł warzenia sera ze zwykłego mleka, na pewno wypróbuję ten sposób jeszcze w innych wariantach! składniki: ciasto: 8 jaj 2 łyżki(...)Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Upiec, po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości ok. 50 cm (dzięki temu ciasto będzie sprężyste i pięknie da się pokroić na równe blaty). Następnie odłożyć na metalową kratkę, wystudzić, przekroić na trzy równe blaty. Jajka roztrzepać z jogurtem, wlać na wrzące

6niebo