ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:176/384)

Rurki z kremem śmietanowym i czekoladowym 180

Pyszny deser, uwielbiam takie, moja rodzina też ;) Szybko znika, trochę czasochłonny, specjalne foremki też się przydadzą, ale smak wynagrodzi każdą minutę spędzoną w kuchni ;) Te z udziałem kremu śmietankowego i czekoladowego. Polecam! Ps. Jeśli akurat jesteście na etapie planowania wakacji, polecam http://www.burco.pl/  - domy i apartamenty nad polskim morzem :) Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej(...)szczypta soli Masło posiekać, dodać mąkę, śmietanę i sól. Całość szybko zagnieść, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po godzinie ciasto wyjąć z lodówki. Stolnicę lekko podsypać mąką, ciasto cienko rozwałkować, na grubość około 1 mm. Pokroić w paski o szerokości 1,5 cm. Foremki do rurek posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając

Domowa cukiernia Ewy
Kruche ciasteczka z kremem czekoladowym 164

całkowitego rozpuszczenia czekolady i otrzymania jednolitej czekoladowej masy. Wystudzić, następnie wstawić do lodówki na całą noc. Ciasteczka: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtka, śmietanę oraz pokrojone na kawałki zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Gdy składniki zaczną tworzyć kruszonkę zagnieść szybko jednolite, gładkie ciasto. Uformować je w kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię(...)około 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 - 5 mm, lekko podsypując mąką. Wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190°C przez około 13 - 15 minut, do złotobrązowego koloru. Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.  Schłodzony krem czekoladowy ubić krótko mikserem. Przełożyć nim wystudzone

Opowieści z piekarnika
Galette z serem i truskawkami 278

środku „okienko” z widocznym nadzieniem. Moja Galette jest przygotowana z mąki kukurydzianej, która nadaje ciastu żółty kolor, jest bardzo rustykalna, podobnie jak tartaletki jakie mam na blogu: Sernikowe tartaletki z żurawiną Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami Sernikowe tartaletki z malinami Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym  Moja duża tarta ma również nieregularne, ręcznie utworzone kształty. Do przygotowania galette nie używałam(...)twarogowej delikatnie różowego koloru) i świeże, słodkie, pachnące, pyszne truskawki, które teraz królują na polskich stołach. Moja Galette z serem i truskawkami bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście, w którym funkcję spajającą pełni gęsta, kwaśna śmietana. To kruche ciasto doskonale sprawdziło się bez dodatku jajka i gwarantuję Wam, że takie kruche ciasto może się udać. Ciasto z mąki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z kremem budyniowym i bananem 154

więc dziś zapraszam Was na ciastokremem budyniowym i bananem, a wszystko to na delikatnym biszkopcie.  Mówię Wam to była prawdziwa rozkosz dla podniebienia :) Składniki: biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru masa budynowa 1 L mleka 1 duży budyń czekoladowy 1 duży budyń waniliowy 250 g masła(...)mleko z budyniem waniliowym. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na jasny masę, podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy łyżka po łyżce wystudzony budyń czekoladowy i miksujemy aż otrzymamy puszysty krem. Tak samo robimy z budyniem waniliowym. Banany obrać, przekroić wzdłuż.  Na biszkopcie układamy banany, następnie nakładamy krem czekoladowy, a na nią waniliowy. Schłodzoną śmietanę

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto czekoladowe z truskawkami 270

budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)budyniem i proszkiem. 2. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy okrągłym papierem do wypieków od Jana Niezbędnego . Specjalne nacięcia pomogą w wygodnym ułożeniu i dopasowaniu. Obustronne silikonowanie zapobiegnie przywieraniu ciasta do blachy. Papier doskonale nadaje się do okrągłych form o średnicach od 26 cm do 32 cm. 3. Ciasto przelewany do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Waniliowa tarta z gruszkami i czekoladą 181

piekę spód tarty sporo dłużej, a później wypełniam go np. kremem). Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Ułożyć na spodzie tarty.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać wiórkami czekoladowymi gruszki. Zrobić kruszonkę - zetrzeć na tarce o grubych oczkach na spód zamrożone ciasto. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

Fabryka pomysłów
CIASTA NA WIOSNĘ 159

idealny sernik na zimno. Sprawdź sam i się przekonaj! CIASTO Z RABARBAREM  CIASTO Z TRUSKAWKAMi, krem budyniowym i bezą BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ!  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM! URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM! DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka owsiano-czekoladowe 119

olejem, ostudzoną czekoladą i aromatem waniliowym. Ubijamy z białek sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z utartym kremem czekoladowym.  Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypujemy do miski z kremem. Dodajemy płatki owsiane i orzechy, porządnie mieszamy. Robimy kuleczki z ciasta, kładziemy na papier i rozpłaszczamy ręką w odstępach 5 - cm na przygotowaną blaszkę. Pieczemy 15- 20 minut

Różne smaki w kuchni
Cycki murzynki 759

czas mieszając. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ugotowanego, ostudzonego budyniu. Krem smarujemy na makowym cieście i przykrywamy biszkoptami, a po wierzchu polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka, lub gotową polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto z truskawkami i pianką toffi 413

przygotowane ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, w celu schłodzenia i stężenia  pianki tofii. Ciasto przechowywać w lodówce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na blachę o wymiarach 36 x 20 cm. Masę czekoladową można zastąpić gotowym kremem czekoladowym np. nutellą, a także zamiast 200 g mlecznej czekolady, przygotować ją z 100 g mlecznej

Gospodyni Miejska
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 146

wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Czekoladowy tort z truskawkami 221

żeby Wasz tort wyglądał jak z cukierni. I do tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak, że trzy byłyby lepszym pomysłem

Ciastkozercy
Tartaletki z kremem karpatkowym 78

ciasta przyłożyłam foremki do tartaletek i zaczęłam wycinać kształt i dopasowywać do foremki.  Ciasto w foremkach pozakłuwałam troszkę widelcem.  Tartaletki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Tartaletki wypełniłam kremem karpatkowym.  Ozdobiłam je czekoladowym kulkami i kolorowymi niteczkami.  Do smaku dodałam także po plasterku figi.  Dodatki Dziecko moje najbardziej było zainteresowane

ClauditteMissCooking
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 181

barwnika. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać nasiona wanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić

Z miłości do słodkości
Torcik śmietankowy na zimno z musem truskawkowym 249

pyszny sernik na czekoladowo- ciasteczkowym spodzie, z truskawkową masą serową oraz sporą warstwą musu truskawkowego. Ciasto rozeszło się tak szybko, że zdążyłam skubnąć tylko maleńki kawałeczek:) Inspirowałam się przepisem Oli. Spód:330 g ciasteczek z nadzieniem czekoladowym, 70g masła, czubata łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego.     Masło i nutellę stopić. Ciastka połamać na kawałki i zmielić w blenderze(...)rozpuścić w 3 szkl. wrzątku, przestudzić. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree. Połączyć z tężejącą galaretką. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na wierzch ciasta, równo rozsmarować i zostawić na całą noc w lodówce.       Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości