ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:149/384)

Czeko-dżem z dynią i cayenne 130

Zdrowsza wersja czekoladowego kremu w wersji lekko wytrawnej. Pikanterii dodaje mu pieprz cayenne, imbir zaś rozgrzewa. Wspaniały dodatek do ciast, deserów a także pieczywa. Składniki 1 kg dyni bez skórki 500 g gruszek ok. 150 g gorzkiej czekolady 70 % ok. 1/2 szkl brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki cynamonu 4 plastry świeżego imbiru lub 1/3 łyżeczki mielonego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto Alpejskie Mleczko z Galaretką 77

  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Domowe ciasta
Ciasto z musem jabłkowym 423

formy, rozsmarować chłodny mus jabłkowy, gdyby jabłka były zbyt rzadkie włożyć do lodówki, żeby lekko stężały, na jabłka delikatnie rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć, schować do lodówki do schłodzenia, na schłodzone ciasto rozprowadzić polewę czekoladową

KUCHNIA POLSKA
Ciasteczka #nowaste czyli bajaderki 159

robione (odpadki). Są bardzo w obecnie panującym trendzie #nowaste, po naszemu „bezodpadów by brzmiało czy jakoś tak. Otóż te czekoladowe klopsy robi się z resztek ciast, ciasteczek, zakalców i wszystkich słodkich wypieków (z wyjątkiem tych z kremami i dużą ilością owoców) u mnie to był kawałek tego sernika , babki imbirowej i ciasta z marcepanem. Składniki: około 700 g resztek

greenscarf
METROWIEC 574

dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki.  Kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego

Pani na deser
Piernik przekładany powidłami 174

korzennymi przyprawami, intensywny w smaku. Taki jak lubię. Przełożony powidłami śliwkowymi, które moim zdaniem z piernikiem tworzą duet doskonały, a wszelkie kremy czy masy marcepanowe mogą się schować. Do tego polewa czekoladowa...i jestem w niebie ;) Przepis na ciasto piernikowe zaczerpnęłam STĄD . Uważam, że jest świetne - miękkie, puszyste, wilgotne. Zredukowałam tylko ilość cukru ( co często czynię gdy korzystam z czyichś

Opowieści z piekarnika
CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI 142

Chyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego deseru. Delikatna czekoladowa beza, pyszny krem i kwaskowata frużelina to trio idealne. Na początku nie mogłam się przekonać do

Pieguskowa Kuchnia
Czekoladowy brzoskwiniowiec 228

pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe

Domowe Torty
Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 98

twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć pozostałą częścią. Po wierzchu posypać czekoladowymi guziczkami. Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami

Poranek na słodko
Zbiór przepisów z jagodami 215

Drożdżowe na maślance         Rabarbarowo-tuskawkowe    Muffinki z kremem    Babeczki na maślance      Crumble z owocami    Ciasto "Leśne smaki"    Naleśniki z serem i owocami      Shake czekoladowo-jagodowy   Nalewka z jagód    Konfitura z jagodami

Z miłości do słodkości
Marysieńka 170

Zagotować 4 łyżki mleka z 4 łyżkami cukru i 4 łyżkami masła. Dodać 4 łyżki kakao  i dokładnie wymieszać.  Złożyć ciasto: blat biszkoptowy-połowa kremu-placek orzechowy-reszta kremu-blat biszkoptowy. Całość polać polewą czekoladową.  Gotowe

Tagebuch po polsku
Ciasto czekoladowe 152

wodnej i pozostawiamy do wystudzenia. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier, sól i miksujemy az połączą sie składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Camilla w kuchni
Tort kawowy z musem gruszkowym… 254

Gdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
CIASTECZKA OWSIANE CZEKOLADOWO-ORZECHOWE 130

końcu delikatnie połączyłam całość z pianą z białek. Wymieszałam mąkę, proszek do pieczenia, sól i wsypałam do miski z utartym kremem czekoladowym, dodałam płatki owsiane i orzechy. Wszystko porządnie wymieszałam. Blachę wyłożyłam pergaminem, nabierałam łyżeczką czubate porcje ciasta  i nakładałam je w odstępach 5 centymetrowych na przygotowaną blachę. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

potrawyregionalne
Babeczki czekoladowo - miętowe 223

Pamiętacie wyborną tartę Pasikonik ? Babeczki nawiązują do właśnie takiego połączenia smakowego. Orzeźwiająca mięta i całe mnóstwo czekolady... Puszyste, mocno czekoladowe ciasto z dużą ilością kawałków mlecznej i gorzkiej czekolady. Całość przykrywa soczyście miętowy, bardzo pobudzający, smakowity krem. Babeczki doskonale nadają się na letnie przyjęcia. Polecam! Składniki na 12 babeczek: 250 g mąki pszennej 350 g gęstego jogurtu greckiego

maniapieczenia