ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:127/384)

Tort walentynkowy, czekoladowy z kokosowym kremem i malinową galaretką (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 231

osobno. KREM „POLEWA” ORZECHOWO - CZEKOLADOWA Orzechy miksować w blenderze o dużej mocy na masło orzechowe. Dodać syrop klonowy i kakao i ponownie zmiksować. Następnie dodawać mleko roślinne w małych porcjach tak aby uzyskać pożądaną konsystencję. 1. Dwa blaty osobno posmarować cienko kremem kokosowym, ułożyć kilka rozkruszonych, zamrożonych malin i znów przykryć je kremem. Następnie krem przełożyć do rękawa cukierniczego(...)następnie przeciągnąć folię z galaretką na swoją dłoń i nałożyć ją na ciasto z kremem folią do góry aby można było ją zdjąć. 3. Drugi już udekorowany kremem blat nałożyć na pierwszy z galaretką. 4. Wreszcie na górę nałożyć trzeci blat, którego należy posmarować kremem orzechowo-czekoladowym (kremu jeszcze dużo zostanie) 5. Górę udekorować malinami, kumkwatem i rozmarynem.  Zapraszamy

Candy Pandas
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 308

Oto czym grozi jesienny wieczór w rodzinie, w której matka i córka czytają sobie w myślach. Miałyśmy ochotę na tort, ale nie wiedziałyśmy na jaki, więc

Wypisz Wymaluj
Tarta czekoladowa z chałwą i jeżynami 182

łyżki kakao     Ciasto zagniatamy najszybciej jak się da by go nie ogrzać zbyt mocno dłońmi. Wykładamy ciastem blaszkę do tarty, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20- 30 min w piekarniku 200 stopni C. Wyjmujemy i studzimy.     KREM CZEKOLADOWY:   300ml śmietany kremówki 36% 1,5 czekolady mlecznej 1 łyżka masła 120g chałwy waniliowo kakaowej   Wykonanie(...)czekoladowa nr 1)   Resztę stawiamy z powrotem na ogniu i dodajemy pokruszoną chałwę, mieszamy do rozpuszczenia, zdejmujemy z ognia.(masa czekoladowa z chałwą nr 2)    Jak masa (nr 2) wystygnie wylewamy na upieczone ciasto, następnie układamy świeże jeżyny i polewamy masą czekoladową

SMYKWKUCHNI
PYSZNOTKA Z ORZECHAMI 133

zwłaszcza na święta i innych imprezach okolicznościowych.   SKŁADNIKI CIASTO: (forma 24x38cm) 3 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 2 łyżki smalcu 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżka śmietany Dodatkowo: ok. 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich rodzynki powidła śliwkowe Na bezę: 4 białka 10 łyżek cukru KREM: 1 budyń śmietankowy 1 kostka masła 1 szklanka mleka(...)polewa czekoladowa WYKONANIE  Ciasto: Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche, dzielimy na 2 części. Jedną część rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ciasto smarujemy powidłami, posypujemy rodzynkami i połową orzechów.  Beza: Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier, mieszamy. Połowę piany wykładamy na wcześniej posypane ciasto orzechami. To samo robimy z drugim ciastem. Pieczemy

słodki bratek
Torty na Wieczór Panieński - 2 pomysły (+18) 205

została wbita fajerwerka TORT NR 2 - mocno czekoladowy, ozdobiony kremem ganache i roztopioną czekoladą Ten tort będzie wymagał od Was większej ilości czasu, ponieważ musicie upiec biszkopt w dużej tortownicy (np. o średnicy 28 cm) i z upieczonego biszkoptu należy wyciąć odpowiednie kształty: prostokąt, kulki. Do ozdobienia tego tortu możecie przygotować krem ganache i ubić go na sztywną masę (przepis(...)podany na plastikowej, dużej desce + na niej zostały zrobione napisy z roztopionej czekolady.  Po złożeniu tortu - z ciasta wykroiłam bardziej męskie kształty (spójrz na zdjęcie poniżej) Pomysły na kremy do tortów: (wystarczy kliknąć na wybrany krem)    - czekoladowy wraz dodatkiem mascarpone i kremu czekoladowego , - maślano-budyniowy , - śmietanowy wraz z dodatkiem białej czekolady , - wiśniowy , - typu ganache (mocno czekoladowy

Ugotować
Tort czekoladowo-miętowy 169

czekoladowe blaty przełożone czekoladowym kerem z miętową nutą, dzięki niemu właśnie tort jest lekki, orzeźwiający i taki wiosenny. Kto się skusi na kawałek?;) Składniki: ciasto: 125ml kefiru 60ml oleju rzepakowego 2 małe jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mąki 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka proszku 125ml mocnej gorącej kawy krem: 100g czekolady(...)listki mięty, wiórki czekoladowe i pralinki miętowe Ciasto: kefir, jajka, olej i cukier rozmieszać. Mąkę, kakao, sodę i proszek przesiać, wsypać do mikrych składników, wymieszać rózgą. Wlać gorąca kawę i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem tortownicy (22cm), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 160stC ok 40 minut do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąc z formy, studzić

Obiad gotowy
Tarta czekoladowo-migdałowa z bezą 147

dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temparaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Składniki na nadzienie czekoladowo-migdałowe i bezę: 200 g czekolady gorzkiej 90 ml śmietany kremówki(...)utrzeć masło ze 100 g cukru np. blenderem) na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtka i zmiksować. Partiami dodawać masę czekoladową. Zmiksować do połączenia. Wsypać migdały i wymieszać.  Gotowy krem przełożyć do formy z upieczonym ciastem i piec 10-12 minut. Białka z jajek ubić w czystej, suchej misce na sztywna pianę (sprawdzić czy są sztywne odwracając miskę

Chocolate Muffin Blog
Ciasto Metrowiec 128

dotykała budyniu. Odstawić do wystudzenia.Miękką margarynę utrzeć i stopniowo dodawać budyń aż powstanie  krem. Upieczone ciasto pokroić na kromki o grubości 1 cm,układać na przemian,przekładając kremem.Wierzch posmarować pozostałym kremem i polać czekoladą. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 ml śmietanki 30% Kremówkę zagotować,zestawić z ognia i dodać połamane czekolady,odstawić

Anielskie wypieki
FIT PANCAKES KOKOSOWE NADZIEWANE KREMEM NUTLOVE COCO CRUNCH 102

krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów. Krem ten po spróbowaniu na myśl przywodzi smak ukochanych kuleczek rafaello. No a do tych chyba nikogo nie trzeba namawiać! Tak jak i inne kremy z tej serii świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju naleśników, kanapek, pancakes, ciastek, ciast i deserów! Godnym uwagi jest fakt, że krem ten, w przeciwieństwie do innych słodkich kremów(...)specjalnego urządzenia do pancakes, ale oczywiście nie mając takiego możecie je zrobić na patelni. Podawane z cukrem pudrem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym czy też w sezonie letnim z gałką lodów – z całą pewnością mile osłodzą popołudnie! SKŁADNIKI: ( 6-7 szt ) * krem NUTLOVE COCO CRUCH * mąka pszenna – 1,5 szkl * proszek do pieczenia – 1 pełna łyżka * słodzidło: cukier, erytrytol, ksylitol

Ostra na Słodko
Tarta bardzo czekoladowa z malinami 109

Write a review Save Recipe Print Ciasto 250 g mąki pszennej 4 czubate łyżki cukru 3 łyżki kakao, takie z górką 1 jajko 150 g zimnego masła Krem 2 tabliczki czekolady ( ja użyłam 1 gorzką i 1 mleczną- i masa czekoladowa była mocno wytrawna, dla lubiących słodsze wersje polecam tylko pół gorzkiej czekolady i 1,5 tabliczki mlecznej) 4 łyżki

Rusty Fork
Ciasto czekoladowo – miętowe 323

współgrał ze sobą smak słodkiej cytrynowej galaretki z miętową czekoladą, przez co krem wydawał mi się po prostu „dziwny”. Zapewne jest to kwestia smaku, ale ja ciasta nie powtórzę i zostanę przy czekoladkach z miętowym nadzieniem Składniki na blaszkę 20×20 cm: Ciasto : – 3 jajka (białka i żółtka osobno) – 0,5 szklanki mąki(...)przykryłam drugim blatem i wyłożyłam resztę kremu. Ciasto wstawiłam do lodówki. Po kilku godzinach było gotowe do jedzenia. Przyozdobiłam je kawałkami czekolady. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 290 kcal. Ciasto z miętowym nadzieniem Ciasto jak czekoladki After Eight Sposób podania ciasta na drewnianej desce dębowej Równe warstwy w cieście Ciasto czekoladowo – miętowe Smacznego!!! Źródło wpisu: blog

Relaxtime
czekoladowa tarta z jagodami 170

Czekolada i jagody to bardzo zgrany i udany duet. Krucha tarta z mocno-czekoladowym kremem, jagodami i kwaskowatą galaretką jest po prostu świetne! Przygotowuje się ją łatwo i stosunkowo szybko (nie licząc czasu oczekiwania), równie szybko znika. Idealna na sympatyczne, towarzyskie spotkania:) składniki: ciasto: 125 g zimnego masła szczypta soli 165 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej

6niebo
NIEBO W GĘBIE 179

nasączenia polewa czekoladowa WYKONANIE CIASTO : z podanych składników zagniatamy kruche kruche ciasto, dzielimy na 3 części, każdą część pieczemy ok.20-25 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasta nasączamy herbatą. MASA JABŁKOWA: Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę, zasypujemy cukrem, dusimy w rondlu ok. 15 minut, następnie dodajemy galaretki, zagotowujemy. Gorącą masą przekładamy ciasta, dociskamy.. KREM ORZECHOWY : Jajka ubijamy z cukrem

słodki bratek
Pączki z nadzieniem czekoladowym 213

kremu czekoladowego 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany 18 % olej lub tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę i cukier puder przesiewamy.Robimy zaczyn z roztartych drożdży z 1 łyżeczką cukru ,150 gram mąki i połowy letniego mleka.Zostawiamy w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia.Żółtka ucieramy z cukrem pudrem,dodajemy mąkę ,wyrośnięty zaczyn,resztę mleka,szczyptę soli i alkohol.Wyrabiamy ciasto(...)roztopione masło i jeszcze chwilę wyrabiamy.Ciasto powinno być niezbyt gęste,pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm..Szklanką wykrawamy krążki o średnicy 5 cm. Na środek każdego krążka nakładamy krem czekoladowy,przykrywamy drugim krążkiem,dokładnie zlepiamy brzegi. Każdy zlepiony pączek ponownie wykrawamy szklanką.Gotowe pączki wykładamy na stolnicy wysypanej mąką

Bajeczna Kuchnia
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 443

się rozpuści i dodać połowę sera. W oddzielnych miseczkach rozmącić po 2 jajka z mlekiem i budyniami. Do czekoladowego wsypać jeszcze kakao. Kiedy masa serowa zacznie się gotować, wlać czekoladowy budyń. Dobrze wymieszać i w chwili, kiedy masa ponownie zabulgocze, zdjąć z ognia. Wylać do przygotowanej foremki i na wierzchu ułożyć drugą warstwę herbatników. Taka samo postępujemy z sernikiem śmietankowym(...)żelatyną. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i wmieszać w zimny mus porzeczkowy. Z sernika usunąć folię i wylać krem porzeczkowy. Kiedy stężeje wyjąć całe ciasto z formy, pokroić na kwadraty i na każdym położyć bezę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , kremówka , porzeczki , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania