ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:122/384)

Tradycyjne ciasto murzynek 85

czekolady. Murzynek z tego przepisu jest miękki, wilgotny i bardzo delikatny, do tego ma pyszną polewę czekoladową. Najbardziej go lubię w wersji klasycznej czyli tylko z polewą czekoladową, ale możesz go zrobić również w wersji z dżemem czy kremem. Wystarczy, że przekroisz ciasto i przesmarujesz ulubionym dodatkiem. Ciasto piecze się szybki i łatwo można je przechować kilka dni, choć

To Musisz Wiedzieć
MILKY WAY BEZ PIECZENIA – ciasto w 15 minut! 392

czasie – MILKY WAY. Kruche herbatniki przykryte waniliowym kremem są świetną kompozycją i idealną propozycją dla wszystkich łasuchów. Zabrałam je do szkoły tańca – zrobiło tam prawdziwą furorę i wszyscy wołali o dokładkę! Gorąco polecam! Spróbujcie! Ps. Gwarantuję Wam, że ten Milky way bez pieczenia stanie się jednym z ulubionych Waszych ciast. Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 24×26 ) * herbatniki kakaowe(...)mleko w proszku – 400 g * masło – 200 g * mleko 3,2% – 220 ml * cukier puder – 2 czubate łyżki * ziarna wanilii ( lub ekstrakt waniliowy ) POLEWA CZEKOLADOWA: * masło – 50 g * mleko – 4 łyżki * cukier puder – 4-5 łyżek * kakao – 4 łyżki * mleczna czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mlek gotujemy z wanilia oraz cukrem

Ostra na Słodko
Kubanka 218

blog  rudasłodycz  tamta wersja ciasta  jest na biszkopcie. Składniki na blaszkę 30 na 35 cm ciasto: 2 szklanki mąki kostka margaryny szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 0,5 l mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki cukru Krem śmietanowy(...)energicznie mieszamy aż budyń się zetnie. Gotowy odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  W tym czasie mało  ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gdy uzyskamy jednolitą czekoladowa masę przelewamy ją na ostygnięty biszkopt.  Na ciasto układamy herbatniki, smarujemy je dżemem śliwkowym i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.  Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką 151

połączenie nie może nie smakować!  Swoją drogą, nie mam pomysłu na nazwę dla tego ciasta, może ktoś coś podpowie? :) SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem 6 jajek 1 cukru 1szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl suchego maku Krem czekoladowy 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru 3 szkl mleka 200g masła 200g nutelli Ponadto: 1 opakowanie(...)dodać nutellę, zmiksować. 5. Biszkopt przekroić na pół. Spodnią warstwę posmarować połową kremu czekoladowego. Ułożyć na niej ptasie mleczko. 6. Przestrzenie między kostkami ptasiego mleczka zalać tężejącą galaretką. Odstawić na chwilę do lodówki.  7. Rozsmarować resztę kremu (zostawiając ewentualnie 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu ciasta) i położyć drugą połowę biszkoptu. 8. Udekorować według uznania (u mnie: cieniutka warstwa

Kto ugości moich gości?
Nagi tort oreo 1112

Posmarować częścią kremu i z następnymi blatami biszkoptowymi zrobić to samo. Na wierzchu ostatniego blatu rozsmarować dokładnie krem i wyrównać. Lekko docisnąć ciasto i rozsmarować dookoła krem który wyciekł. Wyrównać. Schłodzić 1 godzinę w lodowce. polewa czekoladowa 100 ml mleka skondensowanego słodkiego 180 g czekolady deserowej 130 g cukru 75 ml wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać łyżką wody(...)mleko wymieszać i wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 stopni. Pożądanie schodzone ciasto (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) oblać schłodzoną do 30 stopni czekoladą. Oblewać zaczynamy od środka zataczając krąg. Ozdobić według uznania. schłodzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 68

gram serka mascarpone Masa czekoladowa: 300 ml śmietany 36 % 125 gram serka mascarpone 3 łyżki kremu czekoladowego  1 tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Dżem morelowy wkładamy do rondelka, podgrzewamy, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Odstawiamy. Dno tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami  i pokrywamy warstwą powstałej żelki morelowej, wypełniajac dokładnie szczeliny pomiędzy ciastkami. Ciasto: Przygotowałam z gotowej mieszanki, którą(...)gęstego kremu.  Dodajemy krem czekoladowy, miksujemy.  Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy - można już tylko szpatułką - do połączenia w gładki krem. Składanie tortu: Na biszkopty w tortownicy wypełnione żelką morelową wykładamy 2/3 masy budyniowo - serkowej. Wyrównujemy powierzchnie  i ostrożnie, najlepiej małą łyżeczką wykładamy 1/3 masy czekoladowej. Przykładamy jednym z placków czekoladowych. Na ciasto wykładamy pozostałą

Kronika Piekarnika
Tort Ferrero Rocher z Nutellą Bez Pieczenia 862

Dzisiaj zapraszam na dekadencki, pyszny deser – Tort a’la ferrero rocher z nutellą bez pieczenia. Jest kremowy, czekoladowy, orzechowy od nutelli i czekoladek ferrero rocher, pycha!. Będzie idealnym ciastem na zbliżające się Święta dla łasuchów :). Wygląda fantastycznie, nie jest trudny w przygotowaniu i nie jest czasochłonny. Bardzo polecam… (inspiracja ze strony Quiero Cupcakes ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)czekoladowego mleka dodać sporą łyżkę śmietanki, wymieszać (najlepiej przy pomocy rózgi). Dodać drugą łyżkę śmietanki, wymieszać ( patrz FILM ). Tak rozmieszane mleko wlać do pozostałej śmietanki i wymieszać szpatułką lub rózgą cukierniczą na gładki krem. Do kremu dodać pokrojone czekoladki, wymieszać. 8. Krem wylać na przygotowany spód w blaszce, wyrównać ( patrz FILM ). Stuknąć delikatnie tortownicą o blat i ciasto wstawić

Mała Cukierenka
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 124

preferencje czekoladą, którą razem uwielbiamy.  Efekt był taki, że ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się nie znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku. Uwierzcie(...)wlewać ostudzoną, ale płynną czekoladę. Masę wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość. Na dnie tortownicy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kompocie wiśniowym. Na ciastka wyłożyć krem i ponownie umieścić biszkopty (już bez maczania!). Następnie należy poukładać odsączone wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce do momentu całkowitego jej zastygnięcia. (*) Jeśli śmietanka nie chce idealnie

Di gotuje
Czekoladowy torcik z owocami 106

wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej na 24 godziny przed przygotowaniem tego ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki – tylko mocno schłodzone się rozwarstwi. Na kilka(...)się masy. Gotowy krem czekoladowy odstaw do wystudzenia, a następnie wyłóż na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu poukładaj owoce. Tak przygotowany torcik czekoladowy wstaw na kilka godzin do lodówki. Jak widać na zdjęciu u mnie warstwy spodu i masy czekoladowej wyszły dość cienkie (niestety użyłam tortownicy o trochę większej średnicy), więc owoce rozłożyłam na schłodzonym cieście, zalałam je galaretką

blog.moje-pasje.info
Ananasowe z kremem budyniowym 309

Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych – z kremem ananasowym!Delikatny biszkopt przełożony lekkim , egzotycznym kremem przywodzi

Ostra na Słodko
Ciastka grzybki 187

Lusette mleczny 50g śmietanki Ponadto: polewa czekoladowa odrobina mleka lub białka łyżeczka maku tłuszcz do smarowania foremek Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Następnie z rozwałkowanego ciasta wycinamy jednakową ilość kółek w dwóch rozmiarach, z których powstaną kapelusze (większe kółka) oraz ich spody (mniejsze). Z pozostałego ciasta lepimy wałeczki, których jeden z końców(...)foremek do babeczek. Wszystkie "części" widoczne są na zdjęciu poniżej. Wszystko pieczemy 10-12 minut w 180-200 stopniach. Serek łączymy z pokruszonym wafelkiem i śmietanką. Wystudzone kapelusze wypełniamy kremem, zakrywamy mniejszymi kółkami a w otworze umieszczamy nóżkę. Gotowe grzybki dekorujemy wg uznania, ja użyłam polewy z czekolady mlecznej

Wrzosowa Polana
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 126

lekkiego ostudzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pierwszy blat, wyłożyć 1/4 kremu, następnie ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka roślinnego Mleko(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego!   Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 249

kremu, następnie ułożyć kolejne blaty, wyłożyć kolejne części kremu. Ostatniego blatu nie smarować kremem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, po to aby krem jaglany zastygł. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 1 łyżeczka agar agar 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka roślinnego Mleko i agar umieścić w garnuszku. Zagotować, gotować 2-3 min od czasu(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego!   Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka listonic_type='fooddrink

moj przepis na
Ciasto z wiśniami bez pieczenia 67

Pyszne, błyskawiczne ciasto do którego przygotowania nie potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan(...)spód i kremówkę, poukładaj wydrążone wisienki, a na sam koniec zalej to wszystko wiśniową galaretką. Najlepiej smakuje następnego dnia, po calej nocy w lodówce. Autor przepisu: Mikołaj Jałoszyński Artykuł Ciasto z wiśniami bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Czekoladowe ciasto wielkanocne 172

wiem czy upiekę mazurka, ale na pewno na moim stole Wielkanocnym pojawi się to proste i łatwe do zrobienia ciasto czekoladowe.  Przygotowanie nie sprawi nikomu żadnego kłopotu :) Składniki :  2 duże jajka 1 niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki oleju roślinnego 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki powideł śliwkowych 2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka proszku(...)posmarować powidłami i jeszcze np. kremem miętowym  ( do podanych tu  składników na ciasto wystarczy kremu miętowego z połowy wymienionych w nim składników). A na Święta proponuję  upiec ciasto w podłużnej foremce z podwójnej ilości składników. Użyłam gotowej polewy czekoladowej, posypałam pokruszonymi migdałami. przepis częściowo  stąd

Proste Potrawy