ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:12/384)

Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 233

kakao (na dwa razy) i mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) na 35 minut.Po upieczeniu otwieramy tortownicę i przekładamy ciasto na talerz (odwrotnie niż było w piekarniku) tak, aby góra tortu była prosta. Pozostawiamy aż ciasto wystygnie.(Ciasto można przygotować dzień wcześniej).Ciasto kroimy na cztery równe części i pozostawiamy na czas przygotowania(...)wszystkie składniki ze sobą.Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm), później przekładamy na ciasto 1/4 kremu czekoladowego. Następnie układamy kolejną część ciasta i również ja nasączamy ponczem i przekładamy cały krem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne ciasto, które nasączamy ponczem i nakładamy cały krem malinowy

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto czekoladowe… poczwórnie! 390

człowiekowi jakieś ukojenie… Zamarzyło mi się ciasto czekoladowe… ale nie takie zwykłe tylko takie wypasione, poczwórnie czekoladowe! Ciasto czekoladowe… z kremem czekoladowym… z polewą czekoladową… i ze startą czekoladą na wierzchu. Ciasto absolutnie dla łasuchów i wielbicieli czekolady:)! Zwykle wolę jak czekolada łączy się ze smakiem świeżych malin czy truskawek ale czasami człowiek musi zjeść(...)piec je po kolei. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta ścinam lekko górę, żeby było w miarę płaskie. Krem:Czekoladę rozpuszczam w kapieli wodnej i zostawiam do wystygnięcia.Miękkie masło miksuję (użyłam blendera) z cukrem pudrem i dodaję po trochu przestudzonej czekolady. Spody przekładam kremem a wierzch polewam polewą czekoladową i posypuję startą czekoladą.Uwaga: krem po wstawieniu do lodówki stwardnieje

UgotujmyTo.pl
Piernik z kremem czekoladowym 252

świąteczny piernik z kremem czekoladowym piekę od bardzo dawna naprzemiennie ze świątecznym ciastem marchewkowym , zawsze z domowymi powidłami śliwkowymi, które nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku:) Polecam też mój przepis na piernik ekspresowy przekładany powidłami. Piernik z kremem czekoladowym przygotowuje się bardzo szybko, prawie od razu można go podawać, najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu. Piernik jest miękki po upieczeniu(...)dosypujemy cukier, dodajemy 2 łyżki mleka i kakao. Mieszamy do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto smarujemy polewą czekoladową, dla dekoracji posypujemy siekanymi orzechami i cukrowymi gwiazdkami. Możemy zamiast polewy rozpuścić czekoladę i posmarować wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto do lodówki, aby krem i polewa stężały. Ciasto piernikowe można podawać po ok. 30 minutach, gwarantuję Wam, że bardzo szybko zniknie. Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Pijana śliwka 165

proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem czekoladowy: 400 ml śmietany 30% 320 g czekolady deserowej lub mlecznej Śmietankę przelać do garnka, uważając by jej nie zagotować, dodać połamaną(...)śmietankę, dodać połamaną czekoladę. Całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożenie ciasta - na pierwszy blat ciasta rozsmarować 2/3 kremu czekoladowego, przykryć drugim krążkiem ciasta, na nim rozsmarować pozostały krem. Na krem powykładać śliwki w alkoholu, udekorować polewą czekoladową. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z kukurydzianych chrupek z kremem, owocami i galaretką (bez pieczenia, wegańskie) 200

kremem czekoladowym, do którego idealnie pasują mandarynki. Największym wyzwaniem było ciasto – chciałam, aby było bez pieczenia, wegańskie i bezglutenowe. Wykorzystałam do niego kukurydziane pałki i okazało się to świetnym pomysłem Ciasto jest idealne na gorące dni i bardzo szybkie w przygotowaniu. Oczywiście mandarynki możesz zamienić na inne owoce //   Składniki (forma o śr. 24 cm): Ciasto: 300 ml mleka(...)roślinnego 60 g chrupek kukurydzianych lub kukurydzianych pałek 70 g mąki kokosowej 2 łyżki cukru Krem: 500 ml mleka roślinnego 1 budyń (u mnie śmietankowy budyń bezglutenowy) 3 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru Dodatkowo: kilka mandarynek (możesz też użyć innych owoców) wegańska galaretka (bez żelatyny, u mnie pomarańczowa) Sposób przygotowania: Na początku

Via Gusto
Słonecznikowiec 350

Słonecznikowiec , to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie kiedy jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą krówkową i dodatkiem ziaren słonecznika w karmelu , a całe ciasto z góry(...)polane polewą czekoladową i posypane chrupiącym słonecznikiem. Ciasto jest dosyć pracochłonne i zajmuje trochę czasu, ale jest tego warte. Ciasto jest idealne w smaku, a po zmacerowaniu się bardzo lekko kroi się i wygląda superowo w przekroju. Uwierzcie mi, że taki słonecznikowiec jest bardzo smaczny i sam się naprasza, aby go zrobiliście. Wszystkie przepisy na ciasta z kremem TUTAJ . Słonecznikowiec

Kuchnia Łukasza
Mazurek czekoladowy z migdałami 163

ciasto i przykleić do brzegów. Schłodzić w  lodówce przez godzinę. Po tym czasie wyjąć, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut w 200*C, do lekkiego zarumienienia ciasta. Wyjąć wystudzić. Krem czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady(...)śmietany 36 % Składniki umieścić w garnku, lekko podgrzać i odstawić do rozpuszczenia czekolady. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodatkowo : całe migdały płatki migdałowe roztopiona biała czekolada Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy i wyrównać. Ozdobić migdałami i kleksami roztopionej białej czekolady. * Ilość składników można zwiększyć dwukrotnie, aby otrzymać większą pisankę dla całej rodziny :)  Smacznego! Inspiracja ze strony Moje Wypieki

Chocolate Muffin Blog
Rolada karpatkowa 120

wystudzonego budyniu dodać margarynę i ucierać na gładko.  Jedną karpatkę odwrócić by wierzch z falami był na dole, posmarować jedno ciasto czekoladowe 1/4 kremu, położyć kremem do karpatki i znów posmarować wierzch ciemnego ciasta 1/4 kremu(  karpatka jest nierówna i dużo kremu wchodzi w nierówności a ciasto czekoladowe jest równe, więc można ładnie rozsmarować ).To samo zrobić(...)drugą karpatką i ciastem czekoladowym.Można trochę poczekać by ciasta zmiękły od kremu i nam się ładnie zwinęły.Zwijać jedną roladę przykładając do drugich ciast i nimi owijać roladę, by powstała jedna wielka.Odstawić do stężenia, polać polewą czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Kruszonkowy placek ze śliwkami i czekoladą 225

opakowanie budyniu wanilinowegook. 40 dag śliweknutella lub inny krem czekoladowy ok. 400 gZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części, zawinąć w folię i włożyć na ok. 30 minut do zamrażarki. Połowę ciasta rozwałkować, ułożyć w dużej  blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozprowadzić połowę kremu czekoladowego, a następnie ułożyć śliwki pokrojone na ćwiartki. Białka(...)sztywno, połączyć z budyniem (w proszku), wyłożyć na śliwki. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 50 minut w temperaturze 175 stopni. Upieczone, jeszcze gorące ciasto udekorować pozostałym kremem czekoladowym. Kroić gdy całkowicie wystygnie

Praktyczna pl
Krem paryski 81

Zastanawiając się nad ciemnym kremem do rolady, przypomnieliśmy sobie o bardzo prostym kremie paryskim . Potrzebne są tylko dwa składniki i w zależności od potrzeb można zmieniać jego gęstość przez zastosowanie innych proporcji. Idealnie nadaje się on do przekładania ciast – paryski krem czekoladowy jest gęsty, zwarty i bardzo czekoladowy. Składniki na krem paryski 300 ml kremówki 200 g gorzkiej czekolady

niecodziennikpary
Tort z kremem czekoladowo-orzechowym 294

czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50cm. Wystudzić w formie. Biszkopt przekroić na 3 krążki i delikatnie nasączyć naparem z herbaty. Żelatynę namoczyć w wodzie, aż napęcznieje i rozpuścić delikatnie ją podgrzewając. Zimne mascarpone i śmietankę włożyć do misy miksera i ubić. Odłożyć 2 łyżki. Przestudzoną żelatynę wlać cienkim strumykiem do śmietanki. Dodać krem czekoladowy i wymieszać(...)boków tortu. Rozsmarować odłożony krem biały. Wycisnąć rozetki czekoladowego kremu. Galaretkę rozdrobnić widelcem i ułożyć na środku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: galaretka , kremówka , mascarpone , Nutella , płatki śniadaniowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto kawowe z mascarpone 51

ciasto kawowe znajduje się wśród naszych ulubionych jest to, że zarówno biszkopt jak i krem są przepełnione kawowym aromatem. To pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało jeszcze bardziej smak galaretki. Nasze ciasto będzie idealnym(...)jednolitą masę. Dodaj do tężejącej galaretki i wymieszaj. Ciasto ponownie umieść w formie i wylej na wierzch galaretkę. Udekoruj pokruszonym biszkoptem lub inną wybraną kompozycją. Odstaw do lodówki, aż stężeje galaretka. Sprawdź również inne nasze przepis na pyszne ciasta. Polecamy pyszne ciasto pijana śliwka , a także ciasto czekoladowe z kremem . Zobacz również przepis na szybkie ciasto z jabłkami . ŻYCZYMY SMACZNEGO

Kuchnia Na Wypasie
Aromatyczny czekoladowy przekładaniec z kremem kawowym 175

jesteście wielbicielami ciast czekoladowych, to z pewnością zasmakuje Wam to ciasto:) Baza, czyli ciasto, jest jednocześnie wilgotne, ale także idealnie puszyste. Krem maślany z dodatkiem czekoladowego budyniu, nutki kawy oraz anyżu świetnie współgra z czekoladowym ciastem. Jeszcze tylko trochę czekolady na górę i chrupiące płatki migdałowe... Ciasto:5 jajek, 200g masła lub margaryny, 200g drobnego cukru do wypieków, 200g mąki(...)proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 21cm. Piec ok. 55-60 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części.     Krem: 250g masła, 1 litr mleka, 2 budynie czekoladowe z cukrem, 1/2 szklanki brązowego cukru, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, szczypta mielonego anyżu, 100g

Z miłości do słodkości