ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:19/384)

Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 232

warto obserwować ciasto. Najlepiej piec do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Po przestudzeniu ścinamy górę piernika i kruszymy do miski. Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę(...)ujemy na gładki mus. Owoce zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat piernikowego biszkopta. Następnie rozsmarowujemy połowę czekoladowego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na piernik wylewamy tężejącą galaretkę. Ponownie tortownicę wstawiamy do lodówki do momentu całkowitego stężenia galaretki. Ostatnią warstwą tortu

VioletoweKucharzenie
Ciasto z kremem i gruszkami w winnej galaretce 339

rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z resztą wina. Kiedy zacznie tężeć, zalać gruszki. Odstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: budyń , gruszki , kremówka , mascarpone , wino , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Podwójnie czekoladowa tarta 367

studiach nowy semestr. Poza tym, dodatkowych sił nigdy za wiele, tak mi się przynajmniej wydaje.  Zapraszam na podwójnie czekoladową tartę!"Składniki: 150 masła200 g mąki100 g cukru 30 g owsianych płatów 1 jajko Krem : 180 ml śmietany 280 g czekolady 2 łyżeczki masła Dodatkowo:  180 ml śmietany(...)około 0,5 mm. Przekałdamy do formy n tartę z wyjmowalnym dnem, wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około 15-20 minut - do zarumienienia.Na ostudzone kruche ciasto wylewamy krem czekoladowy - wyrównujemy. Tą samą czynność powtarzamy podczas wylewania bitej śmietany. Wierzch ciasta posypujemy czekoladowymi wiórkami. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Budyniowe ciasto z borówkami 296

zalać trochę więcej niż połową kremu. Przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć pozostały krem, wyrównać i powciskać borówki. Ciasto odstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku i zimną ostrożnie wylać na wierzch. Odstawić do stężenia. Kroić ostrym, cienkim nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki na zimno

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe ciasto z czekoladowym kremem 219

coś czekoladowego.. Wybrałam u  Doroty ekstremalnie czekoladowe ciasto. Z taką ilością czekolady i kakao nie piekłam jeszcze nigdy. Ciasto wydaje się być pracochłonne, lecz tak nie jest. Jedynym utrudnieniem może być tylko upieczenie dwóch części ciasta, każdej osobno. tak jak myślałam ciasto wyszło wspaniałe.. Puszyste, z delikatnym kremem i baardzo czekoladowe.. Dokładnie takie jakie lubię(...)miksowania wlewać stopniowo gorącą kawę. Ciasto podzielić na dwie części, każdą wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 - 40 stopni w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Jeżeli patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy, ciasto należy wyjąc z piekarnika. Składniki na krem czekoladowy: 230 g gorzkiej czekolady

Na słodko lub wytrawnie
Tarta czekoladowa z owocami i bitą śmietaną 130

chwili mieszamy wszystko dokładnie do dokładnego połączenia składników. Tak przygotowany krem przykrywamy kawałkiem folii spożywczej – układamy ją tak aby dotykała powierzchni kremu, to zapobiegnie tworzeniu się kożucha. Odstawiamy do ostygnięcia.   Przygotowujemy spód do ciasta – 75g masła rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka przekładamy do robota kuchennego i mielimy na bardzo drobne kawałki. Do pokruszonych ciasteczek dodajemy masło(...)najlepiej palcami, przyciskamy tworząc mały brzeg i płaski spód ciasta. Wstawiamy do lodówki na 30 minut do stężenia.   Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę na sztywno. Na spód ciasta wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy. Na krem wykładamy śmietanę. Wierzch ciasta układamy obficie owoce – ja użyłam pokrojonych w plasterki truskawek, całych malin i borówek amerykańskich. Całość wkładamy do lodówki

Smaczna Strona
Tort czekoladowy z kremem malinowym 159

Tort czekoladowy z kremem malinowym Tort czekoladowy z kremem malinowym to moja kolejna propozycja na pyszny, lekki tort z wykorzystaniem bitej śmietany i malin. Takie torty u mnie są najchętniej jedzone - co zrobić? Trzeba je robić Puszysty biszkopt o kakaowym smaku i krem malinowy o konsystencji przypominającej mus, a całość udekorowana startą czekoladą i świeżymi malinami Pyszny, lekki tort, który(...)jedną małą. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć dużą część kremu, nakryć drugim blatem biszkoptu i ponownie wyłożyć dużą część kremu, nakryć trzecim krążkiem ciasta. Całość przesmarować pozostałą częścią kremu. Czekoladę zetrzeć na tarce, oprószyć tort czekoladowy z kremem malinowym i udekorować świeżymi malinami. Włożyć do lodówki na minimum kilka godzin - optymalnie na całą noc Artykuł Tort czekoladowy z kremem malinowym

WSZYSTKO SMACZNE
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, wegańskie, raw bez glutenu, laktozy, cukru i jajek) 206

desery to czasem robię coś dla rodziny i gości oraz oczywiście dla Was więc podrzucam tym razem pomysł na uniwersalne ciasto nie tylko dla osób na LCHF, ale i dla wegan czy alergików. Orzechowa tarta wypełniona aksamitnym, czekoladowym kremem z awokado skradnie serce nie tylko miłośników czekolady. Do tego bardzo szybkie i proste w wykonaniu i nie wymaga pieczenia czyli(...)błonnik z awokado). W 100 g: 239 kcal, B 3 g, T 22 g, W 8 g ( w tym 5 g błonnika z awokado) Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, wegańskie, raw bez glutenu, laktozy, cukru i jajek) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4104

koniec cukier puder i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam
Muffinki z kremem piernikowym 151

Święta dla mnie smakują piernikiem, czekoladą i pomarańczami. Był już piernik z kremem czekoladowym , a tym razem postanowiłam zrobić odwrotnie i połączyć czekoladowe ciasto z kremem piernikowym, a ponieważ dostałam świetny gadżet jakim jest dozownik do ciasta , postanowiłam go przetestować i upiec muffinki. Powiem wam, że ten dozownik to fajna sprawa, w końcu nie musiałam się bawić w nakładanie ciasta(...)startą na tarce czekoladę, całość dokładnie mieszamy i przekładamy do papilotek (ja użyłam świątecznych papilotek Delicia od Tescoma). Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C. Upieczone muffinki studzimy. Krem piernikowy: 250 g serkca mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g ciastek korzennych (mogą być domowe) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika Ciastka kruszymy na pył

Cynamonowe szczęście
Rafaello na krakersach z jeżynami 233

lodówce, wtedy krakersy zmiękną. Krem kokosowy i jeżynowy przygotowujemy jednocześnie, aby jeden z nich nie stężał zanim drugi będzie gotowy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , jeżyny , krakersy , kremówka , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania