najpiękniejszy wypiek na tym blogu a zarazem jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Tort przygotowany specjalnie na urodziny mojego ukochanego taty, zatem musiał być wyjątkowy! Pyszne, czekoladowe, mięsiste ciasto przełożone delikatnym kremem czekoladowym z dużą ilością malin i borówek. Od dziś jest to mój ulubiony przepis na blogu, myślę, że przygotuję jeszcze wiele wypieków na podstawie tego przepisu! Specjalnie(...)dodajemy mieszankę z majonezem i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia, papier wypuszczamy poza obręcz. Przelewamy gotowe ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do suchego patyczka, według podanych powyżej czasów. Krem czekoladowy Śmietankę podrzewam i rozpuszczam w niej czekoladę. Studzę i umieszczam krem w lodówce na całą noc. Po tym czasie wyciągam krem
Mango Papajazdrowie . Dzisiaj jednak przekuwam przykre wydarzenia tygodnia pracy w coś konstruktywnego, poprawiającego samopoczucie, czyli w ciasto czekoladowe, a dokładniej keto brownie! Na osłodę życia i poprawę humoru Nic tak nie poprawia humoru, jak czekolada! A jeśli w dodatku przyjmuje ona formę keto brownie z kremem czekoladowym z awokado , to jeszcze lepiej! Mamy weekend, więc okoliczności sprzyjają słodkim wypiekom. Piękna pogoda(...)brudzące potrafi być kakao. Czarne kakao brudzi jeszcze bardziej. Miałam wrażenie, że blat jest pokryty smołą, a nie czymś jadalnym… A do dekoracji… awokado Ciasto wyłożyłam kremem czekoladowym na bazie awokado i mleka kokosowego . Bardzo podobnym do tego z przepisu na babeczki kakaowe z cukinii . Tym razem dodałam do niego jednak czarne kakao… Do dekoracji użyłam natomiast
Modern Cave Girlskładniki* gotowe ciasto francuskie* 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella* 50 g posiekanych orzechów laskowych* 2 łyżeczki cukruSposób wykonaniaRozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim
Mix smakuCzekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami . Idealna zarówno do porannej kawy jak i popołudniowej herbatki. Lekko kwaskowe maliny i kremowy, czekoladowy budyń (u mnie nowość – budyń do ciast i kremów) to wspaniałe połączenie. Musiałam się powstrzymywać, żeby nie wyjeść masy łyżką. Najtrudniejsze w roladzie jest jej pieczenie – musimy dobrze poznać swój piekarnik, aby nie przepiec rolady. Idealnie(...)temp. pokojowej) 6 łyżek drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń czekoladowy (u mnie Winiary do ciast i kremów ) 1 czubata łyżka mąki 4 łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła (1/2 kostki) 200 g świeżych malin listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
Poezja smakuDzień dobry :-) Dzisiaj zostawiam Was na kilka dni z pysznym ciastem z kremem czekoladowym, malinami i borówkami i kremem śmietanowym, na to starta gorzka czekolada. Przepis syn wypatrzył na blogu I love bake . Jest naprawdę pyszne, polecam Wam go bardzo. Przepis trochę zmodyfikowałam pod siebie. Ja jadę na kilka dni naładować baterie, a Wam życzę miłego dnia :-) Blaszka 23x33(...)lodówki. 3. Do drugiej połowy ubitej śmietany dodajemy 2-3 łyżki cukru pudru (zależy jak słodko lubimy) i wlewamy wystudzoną, rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy dość sprawnie, ciasto wyjmujemy z lodówki, układamy na kremie czekoladowym owoce i na owoce wykładamy masę śmietanową. Całość wkładamy na noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy startą czekoladą :-) Smacznego
kruche babeczkiponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce. Czekoladowe babeczki z malinowym kremem najlepiej wyciągnąć 30 min przed podaniem, aby nadzienie czekoladowe trochę(...)zmiękło. Nadzienie: 150 – 200 g kremu czekoladowego, typu Nutella Malinowy krem: ok 230 g świeżych/mrożonych malin 5 – 6 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 400 g serka mascarpone, schłodzonego 100 g serka mascarpone, gdyby krem wyszedł za rzadki kilka kropel barwnika czerwonego, jeśli chcemy uzyskać mocniejszy kolor Żelatynę zalewamy wodą
Słodki Pomysłczekoladowego i od razu postanowiłam je wykorzystać do tych ciasteczkowych lizaków. Muszę przyznać, że wyszły nawet całkiem smaczne, dzieci się nimi zajadały:)) Składniki: 400g pokruszonego ciasta (czekoladowe, babka itp.), 2 czubate łyżki kremu czekoladowego, 200g serka mascarpone, 150g mlecznej czekolady, 2 łyżki śmietanki 30%, kolorowe posypki. WykonanieCiasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie
Z miłości do słodkościpieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli + polewa 100 g gorzkiej czekolady Składniki ma masę „czekoladową” 250 g daktyli 30 g kakao szczypta soli około 300 ml wody lub wersja na bogato z orzechami: http://www.greenscarf.pl/domowa-nutella/ Przygotowanie kremu: daktyle mocz minimum godzinę w gorącej wodzie, odcedź i zblenduj na idealnie gładką masę z pozostałymi składnikami. Do mleka(...)jest suche. Po upieczeniu wyjmij razem z papierem ciasto, odetnij całą „skórkę” z góry i z boków. Dużym nożem podważ spód, aby móc zrolować ciasto. Posmaruj wierzch kremem czekoladowym i zroluj ciasto jak sushi. Całość zwieńcz rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego Artykuł Biszkoptowa rolada z domowej roboty nutellą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpokruszoną chałwę. Następnie dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo: 300g bez, 1/3 szklanki nalewki z czarnej porzeczki, czekoladowe serduszka oraz cukier błyszczący do dekoracji. Nalewkę wymieszać z 1/4 szklanki wody. Pierwszy blat ciasta nasączyć przygotowanym ponczem. Posmarować połową masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez. Delikatnie wcisnąć je w masę. Wstawić na 15 minut do lodówki(...)czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez, wciskając je w masę. Schładzać 15 minut. Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem. Udekorować resztą bez oraz czekoladowymi serduszkami i cukrem błyszczącym. Tort przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościpalce lizać! Składniki: Składniki na ciasto: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem mleczny: 250g masła lub margaryny Pół szklanki mleka Pół szklanki cukru 16g cukru waniliowego 2 szklanki pełnotłustego mleka w proszku Polewa czekoladowa: 50g czekolady mlecznej 50g czekolady deserowej ok. 6 łyżek mleka(...)upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty *** *** Przygotowujemy krem: mleko zagotowujemy z cukrami, dokładnie mieszamy aby się rozpuściły i studzimy. Masło ucieramy na puch, dodajemy zimne mleko, a następnie mleko w proszku. Całość mieszamy delikatnie mikserem, aż uzyskamy gładki krem *** *** Jedną część biszkoptu umieszczamy w blaszce i smarujemy kremem. Całość zakrywamy drugim biszkoptem *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: czekoladę mleczną oraz
Blog z ApetytemJuż wkrótce Dzień Dziecka:) Pamiętacie? Mój synek nie da mi zapomnieć! Dla małego wielbiciela piłki nożnej polecam pyszny tort z niebiańskim kremem czekoladowym w kształcie boiska. Myślę, że duzi kibice też nie pogardzą takim ciachem:) Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szkl. drobnego cukru do wypieków, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku(...)pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 23x33cm lub do specjalnej formy w kształcie boiska. Piec ok. 35min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części. Krem: 250g masła, 100g gorzkiej czekolady, 70g mlecznej czekolady, żółtko, laska wanilii, łyżeczka gorącej wody, łyżeczka kawy
Z miłości do słodkościpołączenie czekoladowo-kawowego wilgotnego ciasta z kremem cappuccino i śmietankowej pianki z warstwą wiśniową , ciasto tak naprawdę nie jest czasochłonne a bardzo smaczne, kroi się niczym najlepszy tort, wybornie smakuje, jest nieprzesłodzone, godne uwagi a także świątecznego stołu. Wprost nie można się od niego oderwać. Polecam gorąco. Blaszka 25/20 cm Ciasto czekoladowe; 5 jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej(...)gęsty krem, pod koniec wsypujemy cukier puder oraz kawę, wlewamy płynną żelatynę, ponownie miksujemy. Krem śmietankowy: Smietankę prosto z lodówki ubijamy na krem,pod koniec wsypujemy cukier pudre oraz śmietan fix, miksujemy. Złożenie ciasta: Jeden blat czekoladowego ciasta ponownie wkładamy do foremki, nasączamy połową naparu z kawy połączonej z rumem, smarujemy konfiturą wiśniową , wykładamy krem cappuccino, przykrywamy drugim czekoladowym blatem
Wanilia i KardamonWielkanoc już za nami, jednak dopiero teraz mam chwilę, by usiąść i spisać przepis, którym chciałam się z Wami podzielić. Długo się zastanawiałam, jakie ciasto upiec
Ratunku obiadziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kremu czekoladowego do pieczywa 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych Nasączenie: 5 łyżeczek cappuccino o smaku wiśnia w czekoladzie 220ml wrzątku opcjonalnie 1 łyżka wódki lub likieru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem czekoladowy: 300ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 200g mlecznej czekolady Krem cappuccino: 300ml śmietany 30% 1 śmietan - fix 0,5 łyżeczki(...)rozpuścił. Mąkę pszenną przesiałam i wymieszałam z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia oraz zmielonymi orzechami. Mieszankę wsypałam do ubitych białek i delikatnie wymieszałam łyżką. Na koniec do ciasta dodałam krem czekoladowy (również w temperaturze pokojowej) i wymieszałam. Ciasto przełożyłam do okrągłej tortownicy o średnicy 20cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam do suchego patyczka (ok. 30 minut
Waniliowe Improwizacje