ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:83/734)

Babeczki brownie 135

takie cudowne ciasto którego nie można zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jedna z legend głosi że pewna Pani domu (Mildred Brownie Schrumpf), która zapomniała do klasycznego ciasta czekoladowego dodać proszku do pieczenia, stała się autorką tego światowego hitu.  Niewyrośnięte ciasto pokroiła w kwadraty, podała gościom i tak narodziło się amerykańskie brownie. Koniecznie wypróbujcie! Możecie zrobić ciasto(...)masę czekoladową. Następnie przesianą mąkę, otartą skórkę z pomarańczy i zamieszajcie, aby się wszystko połączyło. Dodajcie na koniec posiekaną czekoladę, zamieszajcie i przenieście do foremek. Można użyć silikonowych foremek, lub klasycznych wyłożonych papilotkami. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Po upieczeni patyczek wbity w babeczkę będzie nadal wilgotny, ale nie będzie na nim śladów surowego ciasta. Ozdobić według

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik piernikowy 199

ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki na kruche ciasto czekoladowe: 200 g mąki pszennej 15 g kakao 75 g cukru 5 g przyprawy do piernika 1 opakowanie ( 16 g ) cukru waniliowego 150 g margaryny 1 żółtko Sposób wykonania: Mąkę(...)proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. Przesiane mąki dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać a następnie   dodać wystudzoną masę czekoladową   i wszystko wymieszać. Dużą blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 18 – 22 minuty w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika, sprawdzić patyczkiem

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto na smutki. I niech zrobi się różowo! 241

pogodę pamiętać o różowym obowiązku!   To jeden z warunków, by dni jakie na nas czekają, nigdy się nie zaplątały na dobre .... RÓŻOWY TYDZIEŃ - niech trwa przez cały rok ... CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I MALINAMI - NA SMUTKI I NA DESZCZOWE DNI 125 g masła 1 filiżanka cukru, najlpiej ciemnego 250 g kwaśnej śmietany 3 jajka 1,5 filiżanki mąki(...)ciasta. Między jabłkami rozłożyć maliny. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez. ok. 40-50 minut, do momentu aż przejdzie pozytywnie test "suchego patyczka". Ciasto w smaku bardzo, bardzo przypomina brownie -  jest wilgotne, mocno czekoladowe, ale nie ciężkie. Dodatek jabłek i malin dodaje mu rześkości. Idealne na małe i duże smuteczki

KUCHARNIA
Biszkopt czekoladowy z jabłkami 178

Podczas Świąt wypróbowałam nowy przepis na biszkopta z prażonymi jabłkami. Ciasto jest banalne ale w przygotowaniu. W smaku jest interesujące i niezwykle owocowe. Smak jabłek podkreśla sok pomarańczowy oraz słodkie budynie śmietankowe. Spróbujcie koniecznie. Biszkopt czekoladowy z jabłkami Składniki na biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na masę(...)Upieczonego biszkopta przekrawamy na pół. Na spodnią warstwę wykładamy jeszcze ciepłą masę jabłkową i przykrywamy drugą częścią biszkopta lekko dociskając. Wierzch ciasta możemy udekorować wg własnego pomysłu. Ja wybrałam białą polewę i wiórki z ciemnej czekolady. Biszkopt czekoladowy z jabłkami Biszkopt czekoladowy z jabłkami

Pyza i Surówka
Mocno czekoladowy tort z bezą 163

myślą o niej, dla jej kubków smakowych, tort bardziej czekoladowy od czekolady (tak, dała mi do zrozumienia, że logiki tu nie ma za grosz), przekładany pokruszoną bezą i borówkami Tort sam w sobie nie jest za słodki, a wręcz panuje idealna równowaga między słodkimi dodatkami, a samym ciastem i kremem. Tort świetnie komponowałby się również z wiśniami(...)borówek, które wciąż w czeluściach mojej zamrażarki przypominają nam o lecie. Góra tortu nie przez przypadek jest chaotyczna – idealnie wpasowuje się w charakter mojej córki Składniki na ciasto czekoladowe: 200 g gorzkiej czekolady (idealnie minimum 70% kakao) 4 jaja 125 g masła 100 g drobnego cukru 100 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę

gutfut
Ciasteczka cytrynowo – czekoladowe 149

jasną i puszysta masę. Ubijałam około 5 minut. Do masy dodajemy skórkę i sok z cytryny, znów miksujemy. Dodajemy masę czekoladowo maślaną, która może wyglądać jakby była lekko zważona – jest to normalne i wyrówna się w cieście, miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i po raz kolejny dokładnie miksujemy do momentu połączenia się składników. Masa(...)kcal. Ale w związku z tym, że wyszło mi ich 60 sztuk. Jedno będzie miało około 58 kcal Brzmi od razu lepiej, prawda? Prosty deser Ciasteczka do kawy Proste ciasta czekoladowo cytrynowe Smacznego!!! Źródło: blog Ogrody babilonu Zapisz

Relaxtime
Pychotka budyniowo - bananowa. 200

biszkopt jasny i czekoladowy z podanych wyżyj składników. W biszkopcie czekoladowym, po wystygnięciu wykroić kółka np. szklanką.  Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości ciasta biszkoptowego czekoladowego. Masa budyniowa : Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać przestudzony budyń. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie podzielić masę na dwie(...)Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia masy serowej w chłodne miejsce. Po całkowitym zastygnięciu masy serowej, wykładamy na nią masę budyniową jasną i równo rozsmarowujemy. Na koniec oblewamy całe nasze ciasto polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi lub inną posypką. Odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy nożem, który moczymy w gorącej wodzie, aby nam się nie kleiła do noża masa z naszego pysznego ciasta

Przepisy i porady kulinarne
Murzynek 146

Dzień dobry, za oknem deszczowo się zrobiło, mnie dołek złapał :(.. Na poprawę humoru najlepsze będzie czekoladowe ciasto! O tak, to jest najlepszy pomysł... Tak więc kto dzisiaj nie ma humoru, tak jak ja, to zapraszam na kawałek czekoladowego szaleństwa! Składniki: 1 kostka margaryny 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka karobu (opcjonalnie) 1 duże jabłko 1 szkl(...)ciągle mieszając. Odlać 1/2 szklanki, resztę przestudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka, przesianą mąkę, karob, proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i pokrojone w kostkę jabłko. Całość delikatnie wymieszać, przelać do formy, posypać ziarenkami. Piec w piekarniku nagrzanym do ok 170 stopni ok 40 minut. Ostudzone ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Trufelkowo
Sernik czekoladowy 229

Dacie się uwieść niepozornemu serniczkowi z czekoladą? Ja się w nim zakochałam, bo co może być lepszego od sernika? Tylko sernik z czekoladą :D Ciasto czekoladowe: 20 dag czekolady 25 dag masła 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia W rondelku rozpuszczamy masło i czekoladę, mieszając by się nie przypaliły. Jajka ubijamy z cukrem(...)białości, dodajemy lekko przestudzony sos czekoladowy i miksujemy całość. Wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, ale spływać z łyżki, jeśli nie spływa dolewamy odrobinę mleka i mieszamy. Ser: 50 dag sera 1/2 szklanki cukru 3 jaja 1 łyżeczka cukru z wanilią, lub kilka ziarenek wanilii Wszystkie składniki ubijamy na gładki krem. Blaszkę (23x33

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe Patrycji 121

Dziś mam nastrój na kubek gorącej herbaty, koc i dobre ciasto. Herbata i koc są w domu zawsze, pora zatem na pyszne czekoladowe ciasto. A dlaczego ciasto jest Partycji? Bo od niej dostałam przepis i pod takim tytłem został uwieczniony w zeszycie, a co w zeszycie musi się znaleźc też na blogu;) Składniki 1 masło (prawdziwe) 2 gorzkie czekolady

Kulinarne Inspiracje
Sernik Zebra 98

Połączenie mokrego czekoladowego ciasta z kremowym sernikiem to duet idealny. Ciasto trochę pracochłonne, ale łatwe do wykonania, a efekt wizualny gwarantowany. Smaczku dodae polewa czekoladowa i truskawki. To był sernik imieninowy dla Mamy Sławka, pyszny i dekoracyjny. Składniki: Masa serowa • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 1 puszka(...)nalaniu ostatniej masy, którą powinna być czekoladowa, zmiejszyć temperaturę do 120 st.C. Ja otwieram piekarnik z tortownicą w środku i czekam, aż spadnie temperatura, po czym ustawiam czas na 20 minut. • Na koniec otworzyć piekarnik i zostawić ciasto do wystygnięcia. • Wstawić do lodówki na kilka godzin. • Czekoladę rozpuścić

To co kocham
Tarta z orzechowo-czekoladowym ganaszem 157

zimnie lubię. Mój apetyt. Brzmi dziwnie, wiem, ale już tłumaczę. Latem, ciężkie czekoladowe i korzenne smaki omijam duuużym łukiem, jednak gdy tylko nadchodzi długa noc i mróz, z szafy wyjmuję ciepłe kapcie, ulubiony kubek z wąsem na korzenną pomarańczową herbatę i sięgam po kawałek pysznego ciasta. Zimą rzadziej jest to coś owocowego, no chyba, że z nutką egzotyki, wtedy się

Słodkie Przyjemności
Torcik czekoladowo-wiśniowy 185

zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego do szczęścia nie brakuje :) Składniki: ciasto: 300 g masła 200 g cukru 30 g kakao 5 jaj 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml nalewki wiśniowej  Masło utrzeć z cukrem, dodawać

Z Marcepanem
Ciasto czekoladowe — bez mąki 105

glutenu), ale cudowny czekoladowy smak. Ten deser jest pyszny!!! Ja robiłam go na Wielkanoc, ale pasuje na każdą okazję, jeśli tylko lubimy dużo czekolady Źródło — Cukiernia Lidla Nowy post Ciasto czekoladowe — bez mąki pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Czekoladowy torcik z serem, truskawkami i rabarbarowym musem. 156

się dopełniają tworząc spójną całość. Jeśli ktoś ma ochotę na kawałek, to zapraszam... Składniki na czekoladowy torcik z serem, truskawkami i rabarbarowym musem na tortownice o średnicy 28 cm CIASTO CZEKOLADOWE: 200 g cukru 300 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 ml oleju 650 g jogurtu truskawkowego MASA SEROWA(...)tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wsypujemy cukier, przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, dokładnie mieszamy, dodajemy olej, jogurt i miksujemy około 2 minuty. Gotowe ciasto wlewamy do formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut, sprawdzamy patyczkiem czy się upiekło, następnie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Gdy ciasto jest już chłodne, przecinamy na dwa blaty

Rozpustne gotowanie