udało więc szybciutko dodaję przepis ,żebyście sami mogli wypróbować i przekonać się jak rewelacyjnie smakuje. Zamiast malin można użyć również innych letnich owoców - przetestowałam :) To ciasto jest moim ulubionym czekoladowym , zajmuje zdecydowanie pierwsze miejsce .... tuż za nim plasuje się to z wiśniami (KLIK ) i z bananami (KLIK ) Składniki : Foremka(...)pieczenia . Posypać po wierzchu malinami. Piec ok 50 min w 170'C. Starajmy się nie przedłużać tego czasu ,by nie wysuszyć ciasta . Jeśli chcemy mieć jeszcze bardziej czekoladowy smak ciasta możemy po wystudzeniu polać je polewą czekoladową . Ja jedynie oprószyłam je cukrem pudrem . Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaNaszła mnie wczoraj niemożliwa do opanowania chęć na coś czekoladowego. Najlepiej na ciasto. Nawet kawa z pomocnym w napadach słodkiego głodu chromem nie pomogła mi zwalczyć pokusy. Zajrzałam do szafek - wszystkie składniki leżały na wyciągnięcie ręki. No ładnie - pomyślałam - teraz to już nie mam wymówki. Położyłam wszystko na blacie, założyłam ulubiony fartuszek a la mała czarna i wzięłam się(...)roboty. Po godzinie przed moim nosem stało baaardzo czekoladowe i niezwykle kusząco pachnące ciasto. Dodatek chili świetnie rozgrzał Waszego wiecznie przeziębionego zmarzlucha, dzięki czemu po konsumpcji siedziałam z bardzo błogim uśmiechem samozadowolenia malującym się na twarzy. Życie po czekoladzie jest takie piękne... ;) Potrzebne nam: - 250 g gorzkiej czekolady - 125 g masła - 6 jajek - niecałe pół szklanki cukru - 1/3 szklanki
W poszukiwaniu inspiracjiCzekoladowe, szybkie w przygotowaniu i bez jajek, takie jest to ciasto. Polane syropem klonowym smakuje wyśmienicie! Do jego przygotowania użyłam bardzo dobrej jakości kakao z Peru, które już(...)wcześniej wykorzystywałam do innych deserów. Wystarczy wymieszać składniki w jednej misce, a po 35 minutach pyszny, nie tylko weekendowy deser, jest gotowy! Ciasto można upiec w keksówce, ale niekoniecznie. Ciasto czekoladowe Składniki: 250 g mąki pszennej 150 g cukru 3 czubate łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 50 ml oleju rzepakowego syrop klonowy do podania
Moja smaczna kuchniaPyszny sernik na czekoladowym cieście, z wiśniami i delikatną pianką. Nie jest przesłodzony, wiśnie doskonalą równoważą jego smak. Pięknie wygląda. Delikatny w smaku, po jednym kawałku ma się ochotę na więcej :) Polecam! :) Składniki na spód: 50 g masła 40 g gorzkiej klasycznej czekolady Goplana 100 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g mąki pszennej Czekoladę połamać(...)masła 50 g cukru 30 g mąki pszennej 1 łyżka kakao Wszystkie składniki umieścić w misce, palcami wyrobić kruszonkę. Na wystudzone ciasto wyłożyć gęsty dżem wiśniowy, wyłożyć masę serową, wyrównać. Na ser delikatnie wyłożyć piankę. Posypać czekoladową kruszonką. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia Ewypyszna propozycja na tort na wszelkie okazje. Idealny na pochmurne dni, na poprawę samopoczucia czy na wyjątkowe okazje. Co poprawia humor lepiej niż czekolada? Ogromny tort czekoladowy. Obłędnie czekoladowy, wilgotny i pyszny tort, któremu nie sposób się oprzeć. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 400 g czekolady gorzkiej lub deserowej (60%) 200 g masła 160 g mąki pszennej(...)paterze. Smarujemy blat częścią masy i przykrywamy drugim blatem. Ponownie smarujemy częścią masy i przykrywamy ostatnim blatem ciasta. Całe ciasto smarujemy masą czekoladową. Możemy posmarować również boki ciasta. Masę czekoladową możemy przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić górę tortu. Tort możemy również udekorować świeżymi owocami. AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Tort czekoladowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewszystkim i sprzątania ostał się jeden niewielki kawałeczek tortu. Spód biszkoptowy biały: 3 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spód biszkoptowy czekoladowy: 3 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 masło 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)przesiewam do masy jajecznej. Ciasto przekładam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę ok 30 min w temp. 180'C. Wyjmuję i studzę. Tak samo szykuję ciasto czekoladowe. Po wystudzeniu obu spodów, szklanką wykrawam otwory w obydwu ciastach i zamieniam je miejscami. Na spodzie ciemnym układam jasne krążki, a na spodzie jasnym-ciemne. Budyń gotuję według
Ciasteczkowy Potwóruwielbiam! Takie ciasta i desery robi się niezwykle szybko i są fajnym pomysłem dla wszystkich wielbicieli słodkości! Dziś mam dla Was przepis nie na ciasto, a na deser – deser bez pieczenia. Połączyłam waniliowy i czekoladowy smak – wyszło fenomenalnie, a deserem zajadali się wszyscy domownicy! Taki deser z kaszy manny jest fantastycznym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki(...)szkl * kakao – 1 łyżka * laska wanilii – 1 szt DODATKOWO: czekolada do polania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło roztapiamy, dodajemy drobno pokruszone herbatniki, dokładnie mieszamy tworząc „kruche ciasto” i wylepiamy spody 3 foremek / rantów. Kaszę mannę gotujemy w mleku cały czas mieszając. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodając po chwili żółtko. Do utartej masy dodajemy przestudzoną kaszę, dokładnie mieszamy
Ostra na SłodkoOpis Brownie: Brownie to mocno czekoladowe ciasto, które jest typowe dla kuchni amerykańskiej. Ciasto to ma formę ciasta płaskiego. Najczęściej w restauracjach podawane jest na ciepło w postaci małych kwadracików z dodatkiem lodów, ale możemy podawać też na zimno. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g mąki pszennej 200g cukru 1 kosta masła (ok. 200g) 6 jajek 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
CookMagLubiłam te jej powroty do Warszawy po każdym weekendzie. Dlaczego? Często przywoziła jakieś smakowitości. I tak pewnego razu spróbowałam tego ciasta. W wersji bez malin, za to z polewą czekoladową Ciasto w typie tych „murzynkowatych”. Uda się na pewno każdemu, nawet tym niedoświadczonym cukiernikom. Ja dorzuciłam maliny, bo to końcówka sezonu i warto jeszcze je jeść póki
Mieszam w GarnkuMoja rodzina bardzo lubi tarty z owocami, w sezonie letnim dość często je przyrządzam. Tym razem przygotowałam ja z kruchego ciasta czekoladowego i masy śmietanowo-jogurtowej, wyszła przepyszna. Składniki: Ciasto kruche: 200 gram mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżki konfitury z płatków róży Premium Rosa 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Masa: 250 ml śmietany
Bajeczna Kuchniawymieszać, a do drugiej 2 łyżki mąki. Formę do baby wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Wlej do formy najpierw ciasto białe, a następnie równo wylewając na środku wlej ciasto czekoladowe, wiśnie obtocz w mące i wrzuć nieregularnie do ciasta (jeżeli wrzucisz wiśnie bez mąki to opadną pod wpływem ciężaru na dno) Ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku
Niezły MłynekPuszyste ciasto czekoladowe w towarzystwie pysznego kremu z mascarpone będzie wdzięcznym ciastem na romantyczna kolacje czy Walentynki. Na pewno skradnie nie jedno serce. Składniki: (na tortownicę o średnicy 22cm) 2 jajka 3 białka ¾ szklanki cukru Aromat waniliowy Szklanka mąki pszennej ¼ szklanki mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody 3 płaskie łyżeczki kakao Na krem: 200ml
Pyry na Gazmiesięcznie jesteśmy w stanie zjeść ;) W cyklu pojawiły się już: Ciambella - włoskie ciasto cytrynowe Torta de cielo, czyli niebiański placek - meksykański placek migdałowy Caprise - bułgarskie ciasto kokosowe Brownie - amerykańskie ciasto czekoladowe a wkrótce pojawią się... Lemon drizzle cake - angielskie ciasto z makiem i polewą cytrynową A może znasz jeszcze jakieś ciasto, które mogłoby pojawić się w cyklu? Czekam również
Kraina Tysiąca Smakówmąż, ale wystarczy oprószyć go odrobiną cukru pudru i będzie równie pysznie :)Olej rzepakowy świetnie sprawdza się przy wypiekach i sprawdziłam to już wiele razy np. piekąc Zebrę czy Ciasto czekoladowe. Ma neutralny smak i zapach i dzięki niemu ciasto dłużej zachowuje świeżość, jest wilgotne i bardzo smakowite. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatakie cudowne ciasto którego nie można zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jedna z legend głosi że pewna Pani domu (Mildred Brownie Schrumpf), która zapomniała do klasycznego ciasta czekoladowego dodać proszku do pieczenia, stała się autorką tego światowego hitu. Niewyrośnięte ciasto pokroiła w kwadraty, podała gościom i tak narodziło się amerykańskie brownie. Koniecznie wypróbujcie! Możecie zrobić ciasto(...)masę czekoladową. Następnie przesianą mąkę, otartą skórkę z pomarańczy i zamieszajcie, aby się wszystko połączyło. Dodajcie na koniec posiekaną czekoladę, zamieszajcie i przenieście do foremek. Można użyć silikonowych foremek, lub klasycznych wyłożonych papilotkami. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Po upieczeni patyczek wbity w babeczkę będzie nadal wilgotny, ale nie będzie na nim śladów surowego ciasta. Ozdobić według
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk