telefon, że za chwilę ktoś mnie odwiedzi. Dlaczego? Bo są proste, niewymagające i zawsze się udają. ;-) Zazwyczaj możemy zrobić je ze składników dostępnych w domu. Dziś zapraszam na wersję czekoladową. Smaczne, delikatne i banalne w przygotowaniu! 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej, u mnie Mąka Szyma nowska tortowa, ty p 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)składniki mokre: mleko, olej i jajko. Składniki mokre wlewamy do składników suchych i mieszamy drewnianą łyżką tylko do połączenia składników. 2. Czekoladę siekamy. 3/4 czekolady dodajemy do masy, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na 3/4 wysokości. Posypujemy pozostałą czekoladą. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut
Szefowa kuchnimasła 1 łyżka Nutelli Orzeszki w karmelu: 300 g orzeszków ziemnych, solonych 3 łyżki wody 3/4 szkl cukru 3 łyżki miodu 1 łyżka masła 1 płaska łyżeczka cynamonu Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki masła 3 łyżka kakao Przygotowanie: Spód z sucharków: Suchary pokruszyć na piach (np. za pomocą wałka, malaksera(...)mieszanka nie powinna się zagotować, a jedynie podgrzać). Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego przestudzenia. Letnią mieszankę wlać do sucharów i dobrze wyrobić rękami do uzyskania zwartej kuli ciasta, dodając pod koniec Nutellę. Jeśli masa będzie się kruszyć należy dodać jeszcze kilka łyżek Nutelli. Tak przygotowany spód z sucharków umieścić w kwadratowej blaszce o wymiarach 24x24
Nastoletnie Wypiekanieczubate łyżki zmielonych orzechów • 125 g margaryny • 2/3 szkl mleka • 1 łyżeczkę amoniaku • 2 łyżki przyprawy do piernika • 1 łyżeczka cynamonu • 1 olejek zapachowy migdałowy mały dodatkowo Polewa czekoladowa • 2 czekolady mleczne • 2 łyżki śmietany • 2 łyżki masła • 2 łyżki nutelli • kilka łyżek wody • biszkopty okrągłe małe • paluszki precle • płatki śniadaniowe na uszka Lion • cukierki(...)wlać mleko zostawić aż ostygnie • Do miski dać jajka i cukier ubijać do białości wsypać mąkę miksować na niższych obrotach wlewać margarynę wymieszaną z mlekiem Powstałe ciasto łyżką przełożyć do papilotek zostawić ciasto aby odpoczęło około 30 minut piec 180 stopni ok 30 min 3. Polewę rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej dodać nutellę masło śmietanę
W królestwie smaków BeatyTort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną masą czekoladową z masła
Korniszonkiopisać ten sernik? W sumie mogę w dwóch... Megaaa pyszny! Jest delikatny, kremowy i posiada tą wspaniałą, karmelową nutę. Śmietankowy posmak sprawia, że ciężko jest zrezygnować z dodatkowej porcji ciasta. U mnie zniknęło ono w 1 dzień i to niecały... (A dużej rodziny nie mam.) Dodatkowym atutem jest fakt, że można go zrobić dosłownie w kilka chwil. Ekspresowe mieszanie, odrobinka(...)niewykorzystane resztki w puszce - a wyjadanie już się znudziło.. (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g herbatników z kakao (mogą być zwykłe lub mieszane, ale kakaowe nadają czekoladowego posmaku) 50g masła Masa serowa: 450-500g twarogu mielonego na sernik (w zależności od wielkości opakowania) 200g śmietanki 30-36% 120g masy krówkowej (gotowej z puszki) 1 łyżka
Di gotujejednak postanowiłam ją podwoić (co uwzględniłam już w poniższym przepisie), co pozwoliło, aby ciasto było bardziej wilgotne. Zrobienie ciasta jest dość czasochłonne, ale dla efektu końcowego warto :) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g kakao w proszku 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 125 g masła 300 g cukru(...)margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wody Bezowe duszki: 2 białka (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru Dodatkowo: 4-5 okrągłych, dowolnych ciastek z czekoladową polewą 1 czubata łyżeczka cukru pudru (na lukier) kilka kropli wody (do lukru) Wykonanie: Bezowe duszki: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodajemy łyżka
MyCookBook.plprzepisach, ale tej wielkości po raz pierwszy i chciałam dodać w osobnym przepisie, aby ułatwić Wam znalezienie podstawowego przepisu. Uwielbiam ten biszkopt, nawet bardziej od jasnego, Uwielbiam wszystko, co czekoladowe, ostatnio to ubóstwiam. :) Jednak można śmiało pominąć dodatek czekolady w składzie. Wtedy wyjdzie po prostu pyszny kakaowy biszkopt. Można też dać jej nieco więcej, tak do 30-40 g. Muszę(...)Wsyp suche składniki. Ręcznie i delikatnie wymieszaj szpatułką lub trzepaczką miksera, ale nie miksuj. Masa powinna pozostać puszysta i nie tracić objętości. Jeśli mocno opadnie, z biszkoptu najpewniej nici. Ciasto przelej delikatnie do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Piecz w 160-170°C do tzw. suchego patyczka lub ok 30 minut. Biszkopt
Anioszek w kuchnicelu formę z ciastem wstaw do naczynia żaroodpornego, wypełnionego wrzącą wodą. Ważne, by nie sięgała ona wyżej niż do połowy formy z serem. Dzięki działaniu pary wodnej, sernik będzie delikatny i rozpływający się w ustach. Powinien on spędzić w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 60 minut. Sprawdź również: aksamitna polewa czekoladowa na sernik Artykuł Puszysty sernik na twoim kuchennym
CookMagSernik kawowy z czekoladą – Bardzo lubię kawę, a połączenie kawy i sernika to dla mnie poezja :). Zapraszam na pyszny, kremowy, wilgotny sernik na spodzie z
Mała CukierenkaDodać powoli trzepiąc ciasto- mąkę,sól i z 1 łyżkę oleju.Upiec naleśniki. Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~ 250g.serka homogenizowanego 1 cukier waniliowy 3 łyżki (można mniej)cukru 1 żółtko truskawki zmiksowane ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Serek zmiksować z żółtkiem ,cukrem i cukrem waniliowym.Dodać zmiksowane truskawki.Wszystko utrzeć na puszystą masę. Naleśniki smarować nadzieniem truskawkowym.Złożyć w kopertę.Polać sosem czekoladowym (przepis na blogu).Udekorować
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigroszek ptysiowy polany domową polewą czekoladową:) Smacznego:) Składniki: 75 g mąki pszennej 100 ml wody mineralnej 2 mniejsze jajka 25 g masła sól drobnoziarnista Wykonanie: Przygotuj garnuszek, w którym zagotuj wodę z masłem z odrobiną soli. Dodaj mąkę pszenną, dokładnie wymieszaj, podgrzewaj. Mieszaj dotąd aż odejdzie od łyżki. Rozgrzej piekarnik do temp. 170C. Ciasto przełóż delikatnie do innej miski, dodaj
Zasmakuj KuchniSkładniki 1 opakowanie suchych andrutów 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 szklanki mleka w proszku 4 płaskie łyżki kakao Sposób przygotowania Mleko
czarrna od kuchnimasy śmietanowej. 2. Tak przygotowane ciasto nakładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Przekładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy połamaną tabliczkę czekolady. Pozostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy dokładnie aż do jej rozpuszczenia. 4. Placuszki polewamy odrobiną sosu czekoladowego i jeśli chcemy posypujemy dodatkowo pokruszonymi
Kuchnia w czekoladzieŚwietny pomysł na deser bez pieczenia! Składniki na masę kokosową: ½ kostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku
Tradycyjna Kuchnia