1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki
KorniszonkiTorty są niezwykłe, niecodzienne na wielkie i małe uroczystości. W środku tajemnica wielkie bogactwo smaków. Dziś jest specjalna okazja święto wszystkich dzieci, tort jest dla Was
Kulinarne pyszności MolkiDomowe lody jagodowe, pyszne, aż strach! Po nich język, a nierzadko i ząbki nabierają śmiesznego, niebieskawego odcienia:D Idealny deser po niedzielnym obiedzie. U nas podane
6nieboSKŁADNIKI 2 puszki czerwonej fasoli 5 tabletek stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki karobu 1 łyżka odżywki białkowej 3
ClauditteMissCookingOstatnio mieliśmy przyjemność przygotować tort dla Frisco.pl . Tematem przewodnim dla nas były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej
Plate of JoyMój laptop w dalszym ciągu znajduje się w stanie śpiączki i gdyby nie fakt, że musiałam wracać do domu z bólem zęba przez kolejny tydzień nie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćInspirację znalazłam tutaj . Oczywiście surowe jajka nie wchodziły tym razem w grę, dlatego krem powstał na bazie ganache. Nam smakował wybornie, myślę że idealnie sprawdzi się
Magiczne Życie Martysera z wiaderka Vitello ) 300 g cukru 100 g miękkiego masła 40 g mąki pszennej 450 garść rodzynek 1 jajko 4 żółtka 4 białka cukier waniliowy 100 g herbatników czekoladowych 2 łyżki roztopionego masła Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ºC. Masło rozpuścić i ostudzić. Tortownicę ( 25 cm ) wyłożyć folią aluminiową. Herbatniki przełożyć do lnianej ściereczki i drobno rozkruszyć(...)małych obrotach ) ser, dodając jajko i żółtka, po jednym. Następnie dodać rodzynki, masło i mąkę. Wymieszać dokładnie. Dodać pianę z białek i dokładnie połączyć z serem, bez miksowania. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 ºC na godzinę. Po godzinie zmniejszyć temperaturę 150 ºC, sernik przykryć folią aluminiową i piec jeszcze godzinę. Podczas pieczenia
Atlas Smakówdeser polecam w 100% Brownie...to idealny deser na kolacje we dwoje. Lekko chrupiący na zewnątrz, wilgotny w środku, rozpływający się w ustach i mocno czekoladowy...💗 Takim deserem z pewnością traficie do serca ukochanej osoby. Czekolada to niesamowity afrodyzjak, po którym mamy większą ochotę na seks oraz mamy lepsze samopoczucie. Płatki migdałowe(...)Brownie to niezwykle prosty do zrobienia deser, który przygotujemy w zaledwie 5 min, a smak jest naprawdę genialny. Szczęśliwych walentynek! Składniki na 1 porcje: ciasto: czekolada mleczna 100 g, masło 50 g, cukier 4 łyżki, jajko 1 szt, m ą ka pszenna 2 łyżki, polewa: czekolada mleczna 50 g, mleko 2 łyżki, dodatkowo: płatki
kulinarne odsłony patizmianę z śmietaną. Ciasto wlać do formy na babkę posmarowaną tłuszczem i wysypaną dokładnie bułką tartą (pominęłam tę czynność, ponieważ użyłam formy silikonowej). Wierzch wygładzić łyżką. Piec w temperaturze 175 o C przez około godzinę (do suchego patyczka). Połamaną na kosteczki czekoladę rozpuścić ze śmietanką, dodając pod koniec olej, dokładnie łącząc składniki. Przestudzoną babkę polać polewą czekoladową
Czerwień i błękitulubione kruche ciasteczka czekoladowe . Składniki: 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła (150 g) szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko Składniki na nadzienie: 200 ml śmietany kremówki 100 g ciemnej czekolady 0,5 szklanki malin + maliny do dekoracji Maliny myjemy i odkładamy do wyschnięcia. Suche składniki ma ciasto mieszamy razem
Ciastkozercybudyniowego o smaku czekoladowym lub kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: Płatki gryczane zalej ciepłym mlekiem i odstaw na 20 minut. Schłodź w lodówce przez 20 minut. Mąkę owsianą i gryczaną połącz z proszkiem do pieczenia, wsyp do dużej miski, dodaj proszek budyniowy, płatki owsiane i namoczone płatki gryczane. Wymieszaj, dodaj pozostałe składniki. Zagnieć ciasto (gdyby było zbyt
SMYKWKUCHNIcukrem i śmietan fixem na gęsto. Z muffinek wydrążamy trochę góry i kruszymy, zdejmujemy również papilotki. Bitą śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na muffinki. Następnie posypujemy pokruszonym ciastem. Wypiekałam wspólnie z: Grunt to przepis - najprostsze muffinki malinowe Domowa cukiernia Ewy - babeczki z kolą i kremem śmietanowym Słodkie okruszki... - małe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy - muffiny pomarańczowe(...)ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia - Muffinki cytrynowe z czekoladą Ewa Czarnik - Muffiny z jabłkiem, cynamonem i kruszonką W mojej kuchni - Muffinki czekoladowe Moje domowe kucharzenie - Muffinki kokosowo - kakaowe
Ewusiowe SmakiSkładniki na polewę czekoladową: 80 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietany kremówki Wykonanie: odważyć suche składniki na biszopt i wymieszać. Jajka w całości, nie odzielając białek od żółtek ubić na puszysty kogel-mogel. Powinny prawie potroić objętość . Do ubitych jajek dodać w 3 porcjach suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką, tak by "jajka nie siadły". Ciasto porcjami rozłożyć na dużej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!