sernik, jak jadłam. Ma wszystkie sernik pod sobą. Jest kremowy, aksamitny i delikatny. Dla mnie jest numerem 1 ! Czytaj więcej >> 5) SERNIK A'LA MONTE Sernik czekoladowy z sera twarogowego, z dodatkiem deserów a'la Monte. Czytaj więcej >> 6) SERNIK DYNIOWY Delikatny i puszysty sernik z serka mascarpone i jogurtu greckiego, z dodatkiem puree(...)lżejszy i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Czytaj więcej >> 8) JAGLANE RAFFAELLO Z OREO Jest to kokosowy sernik bez sera, za to z kaszą jaglaną. Ciasto smakuje i wygląda jak prawdziwy sernik, ale jest zdrowszy i mniej kaloryczny w porównaniu z tradycyjnym sernikiem. Czytaj więcej >> 9) SERNIK NA ZIMNO Z MANGO Sernik na zimno, jest
Kuchnia MagdaLenyŚwięta zbliżają się wielkimi krokami, czas więc pomyśleć, co zaserwować naszym najbliższym w ten piękny czas. Mamy dziś dla Was kolejną propozycję - to niewielkie ciastka piernikowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki mąka pszenna, 3 szklanki jajka, 5 sztuk cukier, 1 i 1/2 szklanki olej, 1 szklanka woda gazowana, 1 szklanka cukier waniliowy, 1 opakowanie
Gotowanie moimi oczamiIdealne połączenie! Lekko gorzki naleśnik ze słodką ubitą śmietaną 30% i banan. Dla mnie super efekt smakowy. Przepis pochodzi z tej strony. Nie będę
Blondynka Gotujejuż czas na przetwory (pudełeczko 500 g kosztuje około 8-10 zł) to do wypieków i deserów można je wykorzystywać teraz jak najczęściej. Dziś na przykład zaproponuję Wam torcik czekoladowy z lekkim kremem z serka naturalnego i śmietanki w którym wykorzystałam świeże maliny. Przygotowałam go na urodziny brata, jednak śmiało można zaserwować go na rodzinny obiad czy niedzielny deser. Wszystko(...)jajka, dodajemy cukier i ubijamy - gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy ekstrakt waniliowy i olej, mieszamy.W oddzielnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, które dodajemy stopniowo do wcześniej wymieszanej masy.Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej i pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 30 minut - do suchego patyczka. Następnie ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia
Słodkie Przyjemnościresztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze. Blachę z drożdżówkami przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować drożdżówki roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco. Wierzch posypać pokrojonymi drobno orzechami pistacjowymi oraz czekoladowymi kamyczkami. Piec
Grunt to przepis!Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm, wycinamy pierniczki. Układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy przez 10 min w temperaturze 170 stopni. Czekoladę łączymy z mlekiem i stawiamy na palnik. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Połowe pierniczków moczymy w polewie i układamy na kratce. Drugą połowe pierniczków smarujemy marmoladą różaną i przykrywamy pierniczkiem z polewą czekoladową. Pierniczki
kulinarne odsłony patidzień ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkowywać na ok 4 mm, podsypując obficie mąką. Wykrawać dowolne kształty. Pierniczki układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez 7-8 minut (nie dłużej bo będą twarde. Jeśli tak się stanie włożyć do szczelnego pojemnika z kawałkiem jabłka). Ostudzić. Można udekorować lukrem lub polać czekoladową polewą
Smakołyki Asiczekoladowymi pastylkami z miodem Placuszki z soczewicy i marchewki /przepis własny/ opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka mąki jaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni. Łyżką kładziemy porcje ciasta
Poranek na słodkonieprawdaż? Czekoladowe ciastka z jeżynami na ok 12 szt. 100 g masła 25 g gorzkiej czekolady 50 g cukru trzcinowego 20 g dobrego, ciemnego kakao 150 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 białko W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą i cukrem. Przelewamy całość do miski. Dodajemy kakao, mąkę z proszkiem i sól. Zagniatamy ciasto na końcu
Dzieje kuchennej Wiewiórygroszków czekoladowych lub grubo poszatkowanej gorzkiej czekolady 90 g grubo poszatkowanych prażonych orzeszków ziemnych niesolonych porządna szczypta soli, nawet pół łyżeczki 1. Wymieszać suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier, orzechy. 2. Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać do suchych składników, wbić jajko, dodać aromat, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę pokrojoną w kostkę, krótko wymieszać. 3. Z ciasta w dłoniach
Calzonella.comciasta, które cechuje ogromna różnorodność, więc większość łasuchów je uwielbia! Z okazji dnia sernika zapraszamy na zestawienie naszych najlepszych przepisów na serniki pieczone, na zimno, gotowane, na mascarpone, z owocami, itd. :) Wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby otworzyła się nowa zakładka z przepisem. 1. Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową 4. Borówkowo-malinowy
Przepisy Aleksandrykawałek ciasta. Jeśli w ciągu minutki rumiane wypłynie na powierzchnię, to można smażyć nasze donaty. Smażymy taką ilość, by swobodnie pływały w naczyniu. Smażymy pączki z obu stron na rumiano, po czym wyciągamy na tackę wyłożoną papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. 5. Jeszcze ciepłe pączki lukrujemy i posypujemy posypką. Można je także oblać polewą czekoladową lub roztopioną
Kuchnia domowa Aniakurat krem czekoladowo-bananowy)Sposób przygotowania:1. Do miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.2. Do wyrośniętych drożdży dodajemy pozostałe składniki (masło ma być rozpuszczone, ale nie gorące). Wyrabiamy dokładnie, kiedy już będzie gładkie to przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.3. Ciasto dzielimy na mniejsze
Kuchnia domowa Ani