ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:485/734)

Ciasto Magiczne 8526

Jako ,że do Magii mam raczej sceptyczne podejście ,dlatego też  do upieczenie tego ciasta zbierałam sie chyba z rok .  I muszę powiedzieć ,że przygotowując  to cudo po raz pierwszy czułam się w trakcie pieczenia jak w laboratorium. Było to dla mnie troszkę dziwne , bo zazwyczaj nie posługuję się wagą , często odmierzam produkty "na oko" A dziś wszystko(...)pieczenia powstały trzy piękne warstwy - dość zbity spód , miękka warstwa budyniowa i na górze delikatny , puszysty biszkopt .  Co do smaku to jest raczej jajeczny, budyniowy . Ponoć w wersji czekoladowej jest bardziej aromatyczny . Składniki :  4 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 150 g cukru 1 łyżka wody pół kostki masła stopionego i schłodzonego 120 g mąki 3 łyżeczki soku

Malinowa Kawiarenka
Babka kawowa z serem 170

upiec.Do ciasta użyłam Polewy od  Helio, do świątecznych wypieków będzie w sam raz. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta.  Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni(...)rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej. Zapraszam :) Składniki : 3 szklanki mąki tortowej typ 550 1 szklanka cukru  4 jajka 1 cukier waniliowy 2 lyżki kawy rozpuszczalnej  1 budyń czekoladowy Winiary 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki kwaśnej śmietany  1/2 szklanki oleju 600 g sera białego z wiaderka  1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Babka pomarańczowo-czekoladowa 205

mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka skórka starta z jednej pomarańczy kilka łyżek soku z pomarańczy 70 g czekolady (gorzkiej lub mlecznej) polewa czekoladowa kandyzowana skórka pomarańczowa Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Dodajemy posiekaną(...)skórkę startą z pomarańczy kilka łyżek soku i 1 łyżkę kandyzowanej skórki z pomarańczy. Całość dokładnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Przelewamy do niej gotowe ciasto. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzoną babkę smarujemy polewą i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową

My simple kitchen
Sernik z masłem orzechowym i czekoladą (pieczony) 212

moim faworytem, ale za to uwielbiam je w wypiekach i innych deserach. Sernik jest naprawdę przepyszny - delikatny i kremowy. Uważam, że nie trzeba być fanem fistaszków, aby polubić ten czekoladowy, lekko słony i orzechowy smak sernika. (Tortownica  średnicy 18-20 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 25g masła/margaryny 30g gorzkiej czekolady 25g solonych orzeszków   Masa serowa(...)Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym.   Przygotować masę serową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i umieścić na ciasteczkowym spodzie. (Miksować do połączenia się składników, aby nie napowietrzać ciasta. Wtedy sernik niepotrzebnie nam nie urośnie a następnie nie opadnie.)   Piec z parą wodną przez około 50-60 minut (do momentu ściętego i sprężystego wierzchu) w temperaturze 170 stopni

Di gotuje
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ W AGARZE 85

dość długi. Ale warto go wypróbować! 🙂 Ciasto (składniki na 1 blachę/2blaty. Potrzebujesz 4 blaty): 150g masła 120g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 3 jajka w średniej wielkości garnku rozpuść masło z cukrem, kakao i solą wyłącz gaz. dodaj mąkę [...] Artykuł TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ W AGARZE pochodzi

SandraFrej.com
śmietanowe racuchy 347

okresie), Miśki to oczywiście polewa czekoladowa :P Składniki: 1 szklanka śmietany 1 jajo 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody  olej lub masło do smażenia Przygotowanie: jajko rozbełtać z cukrem dodać do niego śmietanę i dokładnie wymieszać dodać suche składniki i wymieszać - konsystencja gęstego ciasta  odstawić dosłownie na chwilę

Gotowanie z pasją
Gofry kakaowe 209

dodatki (np. bita śmietana, polewa czekoladowa) Przygotowanie: Rozgrzać gofrownicę. Żółtka utrzeć z cukrami, dodać mleko i wymieszać. następnie wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać olej i wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.  Na rozgrzaną gofrownicę nakładać chochlą ciasto i w razie konieczności rozprowadzać ciasto

My sweet a life
Mini serniczki waniliowe 216

długiej przerwie znowu razem pieczemy czyli Ciasto na niedzielę wróciło na swoje tory a tym razem tematem jest Masło orzechowe w wypiekach . Chodziło za mną coś słodkiego już jakiś czas a jak Asia podała tytuł wydarzenia zaraz wiedziałam że będzie to sernik, a potem wymyśliłam te mini serniczki. Są mega waniliowe, kremowe, z czekoladowym spodem z masłem orzechowym. Idealny deser

Moje Małe Czarowanie
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 154

przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo w gębie! Składniki na spód: 200 g sucharków 350 g kremu czekoladowego, np. Nutella Składniki na masę serową

Trufelkowo
Sernik czekoladowy 170

aksamitny i taki mocno czekoladowy. Ja się w nim po prostu zakochałam, więc spróbujcie koniecznie i Wy.  Spód: 1/2 (100 g)  kostki masła  1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do momentu aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Wykładamy

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami 131

około 20 minut) w lodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione). Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, udekorować karmelem lub polewą czekoladową.   Pistacje (i nie tylko) dobrej

Di gotuje
Muffiny czekoladowo-malinowe 151

240g). Na polewę czekoladową: - pół tabliczki gorzkiej czekolady  (ok.50 g), - 2 łyżki mleka 2% (ok. 40 ml). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy z malinami. 4. Foremki silikonowe napełniamy ciastem do ¾ wysokości foremek

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Naleśniki z mąki razowej 241

nadaje się do smażenia. Jeśli konsystencja ciasta jest zbyt gęsta to dolewamy wody. Patelnię smarujemy olejem a gdy się dobrze nagrzeje zaczynamy smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy ulubionym nadzieniem i zajadamy. Moje ulubione to te z serkiem na słodko i dżemem wiśniowym. Naleśniki z mąki razowej Możemy polać je dodatkowo sosem karmelowym lub czekoladowym. Mniam :) Naleśniki z mąki razowej

Pyza i Surówka
Herbatnikowiec z budyniem 204

znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki

Kuchnia Danusi
Proste muffiny kakaowe 163

połączenia składników, mogą zostać grudki w cieście. Przełożyć do tekturowych papilotek lub formy do muffinów wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec 20-25 minut w 200 stopniach, do suchego patyczka. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (funkcja rozmrażania), dodać cukier puder i wymieszać łyżeczką. Rozsmarować na górze muffinek po pół łyżeczki masy czekoladowej. Udekorować wg własnego uznania

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania