ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:481/734)

Krucho -drożdżowe pierożki z marmoladą 239

Kolejnego dnia wyjmij ciasto z lodówki i wyrób, rozwałkuj na grubość 4 mm. Szklanką wykrawaj kółka jak na pierogi. Układaj na każdym kółku po lyżeczce marmolady i składaj na pół. Lekko dociśnij brzegi widelcem. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 – 20 minut, aż pierożki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i dodatkowo można zrobić polewę czekoladową . Zrobić „maziaje” po wierzchu ! Dzień

Z Kuchni Do Kuchni
Na jesienne wieczory 186

sobota od... no właśnie od kiedy? Straciłam już rachubę. Zamierzamy spędzić w końcu ten weekend wspólnie z eM. Nawet nie wiem jeszcze jak, ważne, że razem :) Przygotowałam już nawet ciasto z tej okazji, ale jeszcze tężeje w lodówce. Aby mimo wszystko podzielić się z Wami nowym przepisem, pochwalę się dzisiejszym deserem. Bez dodatku cukru, więc jak najbardziej OK. Polecam(...)Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i wrzucamy do miski, a następnie blenderem tworzymy mus. Winogrona kroimy na ćwiartki i układamy na dnie naczyń. Następnie posypujemy je  crunchy czekoladowym i polewamy bitą śmietaną. Kolejną warstwą jest mus śliwkowy. Dekorujemy chrupiącym crunchy.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Herbaty ze sklepu Richmont - testujemy i smakujemy :-) 212

dosłownie kilka sekund a czekoladowy posmak pozostaje w ustach jeszcze długo po odstawieniu szklanki i zmusza do myślenia: jaka to czekolada? Biała? Mleczna? Fantastyczne doznania. :-) Idealna, rozgrzewająca herbata na zimowe wieczory.3. Herbata Mexican Dream - "efektowna kompozycja owoców, hibiskusa, płatków dzikiej róży i korzennych przypraw"Spróbowałam ją w jeden z przedświątecznych wieczorów. Choinka, zapach pieczonego ciasta. I brakujący element, czyli niepowtarzalny

Szefowa kuchni
Pierniczki nadziewane 606

razu po upieczeniu są miękkie i nie twardnieją, a schowane do szczelnego pojemnika, nabiorą jeszcze większej miękkości.Pierniczki można pozostawić nieudekorowane, polukrować lub pokryć, tak jak ja, polewą czekoladową. Jako nadzienia użyłam gęstych powideł śliwkowych.Z poniższego przepisu upiekłam około 60 sztuk, średnica każdego pierniczka to około 4-4,5cm.Pierniczki nadziewane Składniki:300g mąki pszennej50g mąki ziemniaczanej75g masła75g miodu75g cukru(...)dodać miód (jeśli jest twardy, rozpuścić go i ostudzić), posiekane zimne masło, jajko, przyprawę do piernika i sodę roztartą ze śmietaną- składniki najpierw posiekać nożem, następnie zagnieść gładkie, elastycznie ciasto- nie podsypywać mąką (chyba że za mocno się klei, ale nie powinno), gotowe ciasto zafoliować, schłodzić przez 1-2 godziny w lodówce- piekarnik rozgrzać do temperatury 175-180 stopni - schłodzone

Smakołyki Bereniki
Proste orkiszowe pierniczki 204

dokładnie mieszamy kolorowe groszkipolewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem, cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy. Olej kokosowy rozpuszczamy i również dodajemy do mąki, po chwili wbijamy jedno jajko. Dokładnie mieszamy całość rękami, łyżką lub nożem i powoli dodajemy mleko (z pewnością nie wykorzystamy całego). Ciasto zagniatamy kilka minut, formujemy

Mango Papaja
Świąteczny piernik 2 227

Składniki:2,5 szklanki mąki,4 łyżki powideł śliwkowych,3-4 łyżki kakao,1/2 kostki margaryny,1 łyżeczka sody,4 łyżeczki przyprawy do piernika,2 szklanki

Aga w kuchni
Sernik czarno - biały 243

Przepis na sernik czarno-biały pochodzi z książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki". W oryginale autorka użyła ciasteczek Oreo, niestety nie udało mi się ich kupić, więc

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8172

bananami, kakaowym biszkoptem i lekkim kremem jogurtowym. Dosyć proste w przygotowaniu i uważam, że jak na ciasto z kremem, mało kaloryczne:). Dobrze schłodzone orzeźwia i wyśmienicie smakuje z kawą. Ciasto łączy w sobie słodki smak bananów z gorzką czekoladą, co uważam za jedno z najlepszych połączeń. Jest smaczne, lekkie, bardzo polecam… (zamiast bananów możemy użyć świeżych truskawek). – inspiracja(...)kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC

Mała Cukierenka
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 15103

bananami, kakaowym biszkoptem i lekkim kremem jogurtowym. Dosyć proste w przygotowaniu i uważam, że jak na ciasto z kremem, mało kaloryczne:). Dobrze schłodzone orzeźwia i wyśmienicie smakuje z kawą. Ciasto łączy w sobie słodki smak bananów z gorzką czekoladą, co uważam za jedno z najlepszych połączeń. Jest smaczne, lekkie, bardzo polecam… (zamiast bananów możemy użyć świeżych truskawek). – inspiracja(...)kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC

Mała Cukierenka
Rolada czekoladowa z musem kawowym wg Pawła Małeckiego 205

roladę z kremem”. Zadanie bardzo ważne, bo zasugerowane przez naszą mamę J Postanowiłyśmy zaczerpnąć przepis z książki Kuchnia Lidla Pawła Małeckiego. To była dobra decyzja. Rolada wyszła przepyszna. Ciemny, czekoladowy biszkopt z pysznym kawowym kremem. Wierzcie nam, nie można poprzestać na jednym kawałku. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Cała rolada (ok. 12) Czas przygotowania(...)żelatyny 5 żółtek Polewa: 50g czekolady deserowej 30g śmietany kremówki ½ łyżeczki płynnego masła  * Kremu wyszło nam więcej niż potrzeba do rolady. Wykorzystałyśmy go do udekorowania babeczek. Przygotowywanie ciasta: Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą pianę. Kakao wraz z mąka pszenną i ziemniaczaną przesiewamy do miski. Następnie dodajemy do ubitej piany i mieszamy szpatułką do połączenia wszystkich składników. Blaszkę

Kolizje Smaków
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 204

zalecany do wypieków z białej mąki - program CAKE - do wypieków keksów - program do ciasta przaśnego, wykorzystywany do do przygotowania krajanki, kołdunów, posiada dwa stadia wyrabiania ciasta - program do przygotowywania ciasta drożdżowego - program do przygotowywania owsianki, kasz na mleku lub wodzie - program do przygotowywania jogurtu, możemy regulować czas od 5 do 12 godzin z dokładnością do 10 minut. - program do przygotowywania(...)przygotowywania ryżu i kaszy na sypko, możemy regulować czas od 20 minut aż do 1,5 godziny - program pilaf - do przygotowywania różnych rodzajów pilawu - program dessert - do przygotowania deserów czekoladowych WYPIEKACZ dostępny jest w promocyjnej cenie tutaj:  http://bit.ly/2mMNkOb BREAD MAKER RBM-M1907E Obsługa urządzenia jest banalnie prosta, polega na umieszczeniu w misie do wypiekania wszystkich składników, wybraniu

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy sernik z okary z malinami - przepysznie wegański :) 179

jeszcze bardziej do poszukiwania nowych smaków i przyrządzania pysznych dań :)  Dzisiejszy sernik jest tak pyszny, że zniknął w niecałe 10 minut! Dobrze, że chwilę przed zdążyłam zrobić zdjęcia :) Ciasto nazwałam sernikiem, bo bardzo dobrze go odzwierciedla, choć tak na prawdę nie zawiera sera! Jego głównym składnikiem jest okara , czyli pozostałości po robieniu mleka sojowego. Pozostałe dodatki(...)podniebienia" . I choć każdy się zarzekał, że nie będzie jadł czegoś z sojowych "fusów" po spróbowaniu od razu poproszono mnie o porcję :) Sernik ma puszystą i kremową konsystencję, maźnięty czekoladowo-słodkim smakiem, który idealnie wpasował się kwaskowate maliny. Pyszny i już! :) Ponad to nie marnujesz resztek po mleku sojowym, a wyczarowujesz takie smakołyki ;)  Składniki: 300 g okary (pochodzącej

Zdrowie na języku :P
Bardzo czekoladowe Brownie czyli poWeekendowe Łakocie odc. 186 229

Miskę z masą czekoladową zdejmujemy z kąpieli wodnej. Mieszając trzepaczka lub mikserem wlewamy syrop klonowy i wsypujemy cukier. Dalej ubijając wbijamy po jednym jajku i wsypujemy mąkę z kakao i proszkiem oraz szczyptą soli. Dorzucamy orzechy i wiśnie i jeszcze raz wszystko mieszamy. Wyjmujemy torownicę z zamrażarki. Białą czekoladę dosypujemy do masy i szybko mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej tortownicy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pascha czekoladowa 170

jajek i kruchego ciasta. Nie muszę dodawać, że mazurki to też nie jest to, co króliki lubią najbardziej. Jest jednak danie, które uwielbiam pasjami – pascha. Zwłaszcza jeśli nie wpakuje się do nie za dużo bakalii i nie przesłodzi. Zwykle robię paschę z suszonymi śliwkami i ziarnami kawy (tu przepis ), ale w tym roku była wersja czekoladowa. Prawie

Ugotowane pozamiatane
Szybki piernik 180

kolorowa posypka, wiórki czekoladowe lub kokos do dekoracji Wykonanie: Mąkę mieszamy z sodą, cukrem, kakao, przyprawą do piernika i solą. W osobnej misce mieszamy mleko, jajko, olej i powidła. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy do powstania jednolitej masy. Masę wylewamy do natłuszczonej formy, pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Ciasto wyjmujemy z formy

Smak mojej kuchni