Pyszne, miękkie pierniczki nadziewane musem śliwkowym z ciasta na piernik dojrzewający staropolski. Pierwsza porcja została zjedzona w mgnieniu oka, nikt nie mógł uwierzyć, że zrobiłam je sama, gdyż wyglądały jak kupne. Polecam przygotować nieco więcej ciasta na piernik dojrzewający by móc upiec kilka dodatkowych, smacznych pierniczków. Składniki (na 50-60 sztuk): Ciasto: 500 gram mąki (u mnie 300 gram pszennej tortowej i 200 gram mąki pszennej typ 1850) 260 gram miodu 1/2 szklanki cukru 2 jajka 125 g... czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Wyglądają na bardzo apetyczne i odpowiednio miękkie. Aż ślinka cieknie. Dzięki ;)