ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:462/734)

Muffinka kurczaczek 131

jaja). Wymieszać wszystko łyżką. Nakładać do formy wyłożonej papierkami (najlepiej jak ciasta będzie do 2/3 wysokości) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku lub serka homogenizowanego - 70 – 80 g czekolady białej - wiórki kokosowe - żółty barwnik - draże czekoladowe Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać pokruszony twarożek, wymieszać. Wiórki

dom-agi.pl
Churros 142

rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przekładamy ciasto, wyciskamy na papier pergaminowy posmarowany olejem na długość ok 12 cm. Olej rozgrzewamy do temperatury 175ºC,  smażymy po 2 minuty z każdej strony do złotego brązu Po usmażeniu oprószamy cukrem pudrem i podajemy z sosem czekoladowym. . Sos czekoladowy Składniki: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki dobrego kakao

kgwjanczewo
Czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady 163

kakao 1 jajko ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 100 g groszków czekoladowych, lub pokrojonej drobno czekolady Sposób wykonania: W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche w drugiej mokre. Do suchych składników przelać mokre i wszystko dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Papilotki do muffinek lub foremki napełniać ciastem do wysokości 2/3. Całość wstawić do piekarnika i piec około 20 minut

Na słodko lub wytrawnie
Gniazdka Kokosowe 144

"Koszyczki udekorowane? Ciasta upieczone? U mnie dziś jest zdecydowanie najaktywniejszy dzień przed świętami. To dziś będę piekła większość smakołyków. Między innymi chlebki do żurku na 10

Słodkie Przyjemności
KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 180

musi być zimna! ) ubijamy na sztywno, a następnie delikatnie łączymy z masą czekoladową, chłodzimy.KRUSZONKA PIERNIKOWA:W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao.Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę.Wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wkładamy do piekarnika na ok. 13 minut.Studzimy

Ostra na Słodko
Murzynek 336

Murzynek zrobiłam według przepisu mojej babci. Nie da się go zepsuć, zawsze wychodzi, a jak smakuje ?… Pyszny, puszysty, wilgotny i polany gęstą polewą czekoladową

Oryginalny smak
Sernik wiedeński 153

ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem lub polać polewa czekoladową. Rady Sernik można upiec także w dużej tortownicy

Sama słodycz i szczypta chili
Jesienny sernik kokosowy dla gości 181

sera. 3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i pozwalamy, aby sernik powoli wystygł. Liście czekoladowe:Składniki: dowolne liście  tabliczka czekolady 1. Czekoladę roztapiamy z odrobiną wody

Apetyczna babeczka
Powidła śliwkowe z czekoladą 177

nutellą śliwkową to odpowiednik znanych czekoladowych smarowideł na kanapki sprzedawanych w sklepach. W takiej wersji są zdrowsze i o wiele smaczniejsze. Nutella śliwkowa jest tak pyszna, że można ją wyjadać łyżką z słoika. Świetnie się sprawdza jako dodatek do gofrów, naleśników, ciast i deserów. Zachęcam do zrobienia, póki mamy

Marta Gotuje
Kruche ciasteczka 183

waniliowego i szczyptę soli.Zagnieść ciasto , uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.Ciasto rozwałkowac na grubośc ok. 0,5 cm i wycinac ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy .Piec na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut.Gotowe ciasteczka mozna udekorowac polewą czekoladową bądż konfiturą.Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik cytrynowy 218

cytryny. Na końcu dodajemy ubitą piankę z białek i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175°C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę.Ciasteczkowy spód:250g ciasteczek owsianych (ja użyłam czekoladowych), 100g masła,Ciasteczka w malakserze mielimy na piasek: dodajemy roztopione masło i mieszamy - będą przypominać

Delicious Titbits
Piernik na prażonej mące żytniej 143

polewy), masa marcepanowa, powidła śliwkowe, piernik i polewa czekoladowa.Polewa czekoladowa:* czekolada mleczna- 80 g* powidła- 2 łyżki* olej- 1 łyżkaDo małego rondelka wrzucić połamaną czekoladę, dodać powidła i wlać olej.Podgrzewać na bardzo małym ogniu do roztopienia się czekolady i połączenia składników.Lekko przestudzić i smarować powierzchnię ciasta.* inspiracją był przepis z bloga Przy Dużym Stole** proponuję odstawić piernik

Kraina Miodem Płynąca
Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 194

torcik śmietankowo kakaowy Pieczenie ciast średnio mi wychodzi ,to już wiecie ,ale czasami porywam się na łatwiejsze przepisy , żeby rodzince zrobić radochę . Przepis na torcik kakaowo śmietankowy , jest bardzo prosty . Nawet ja nie umiem go schrzanić , chociaż czasami różnie to bywa , wiele zależy od piekarnika itd. Tak więc nie poddawajcie się bo warto Składniki : biszkopt czekoladowy – tortownica(...)jajecznej dodajemy w małych , porcjach mąkę z kakao , proszek do pieczenia i mieszamy całość delikatnie łopatką lub łyżką .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki zostawiamy bez niczego .Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C bez termoobiegu . Pieczemy przez około 40 minut – najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest gotowy. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia

Ogrodnik w podróży
Tort czekoladowy z wiśniami (tort szwarcwaldzki lub fantazja czarnoleska) 129

Zapraszam! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - ok. 200 gram czekolady* - 1/2 kostki margaryny do pieczenia - 2 łyżeczki wody - 100 gram mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 jaja - ok. 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki gęstego soku z wiśni do przełożenia: - ok. 500 ml śmietany kremówki ** - 2 łyżki cukru - wiśnie do przełożenia i udekorowania *** - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady do dekoracji * wykorzystałam czekoladowe zajączki(...)soku z wiśni. Ubijam lekką pianę z białek, dodaję do masy. Delikatnie mieszam. Piekę ok. 40 minut w temp. 170'C (grzałki góra-dół ). Ubijam śmietanę z cukrem. Wystudzone ciasto kroję wzdłuż, przekładam ubitą śmietaną, dodaję wiśnie. Przykrywam drugą częścią ciasta. Na wierzch wykładam pozostałą śmietanę, dekoruję wiśniami i kawałkami czekolady. Pyszny torcik gotowy! :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
ciasto Kubanka 765

składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×33 cm, miara dna formy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 3 łyżki kremu czekoladowego(...)Cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, następnie stopniowo dodajemy budyń, miksujemy na gładki kem. na koniec dodajemy kram czekoladowy. i miksujemy do połączenia się z kremem. składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki, schłodzona 250 ml serka mascarpone, schłodzony 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania