ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:460/734)

Sernik z jagodami 161

grudek sera. W razie potrzeby można sobie pomóc blenderem ;) Masę serową wylewamy na ciasto w tortownicy. Piec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g masła 100g cukru 100 ml zagęszczonego mleka

W kuchennej krainie
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 162

wolno nominować bloga, który Cię nominował." Pytania Karmel: 1. Kiedy upiekłaś swoje pierwsze ciasto? Nie pamiętam dokładnie ile wtedy miałam lat, ale na pewno było to w gimnazjum. I pamiętam, że podeszłam do tej sprawy bardzo ambitnie, ponieważ na swoje pierwsze cukiernicze rewolucje wybrałam tort czekoladowo - pomarańczowy :) Miał to być prezent dla dziadków z okazji Dnia Babci I Dziadka. Przygotowywałam

My simple kitchen
Sernik na spodzie marchewkowym 74

Połączenie ciasta marchewkowego i sernika musi wyjść pysznie. Potwierdzeniem jest poniższy przepis. Nie za słodki, aromatyczny marchewkowy spód idealnie podkreśla smak śmietankowej masy serowej, a kremowa polewa z kwaśnej śmietany wraz z białą czekoladową posypką stanowi wspaniałe dopełnienie tej wyśmienitej kompozycji. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Inspiracją do stworzenia tego sernika był przepis z bloga Kwestia Smaku zmodyfikowany

Milion Smaków
Ciasteczka pomarańczowo - czekoladowe 70

proszku do pieczenia 100g cukru pudru jajko cukier wanilinowy 80 g płatków czekoladowych 100  kandyzowanej skórki pomarańczowej Sposób przyotowania: Ze wszystkich składników (oprócz czekoladą i skórką pomarańczową) zanieść głądkie ciasto.Konsystencją powinno być podobne do plasteliny.Następnie dodajemy  pozostałe składniki i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy 2 wałki,które zawijamy osobno w folię aluminiową i delikatnie spłaczamy. Wkłądamy

Wielki apetyt
Tartaletki z karmelem i czekoladą. 170

jednolitą masę i schłodzić w lodówce 1 godzinę.Następnie rozwałkować na dość cienkie ciasto i wykładać nim foremki dobrze dociskając do brzegów .Foremki muszą być nasmarowane masłem . Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach.Odstawiamy do przestygnięcia .Następnie napełniamy masą karmelową . Na masę wylewamy polewę czekoladową i odstawiamy do lodówki . Masa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka

Ladylaura.
Babka z likierem kawowym 165

Foremkę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kasza manną Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 190 stopni około 50 minut  do suchego patyczka . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka . Po przestygnięciu babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypką czekoladową . Pyszna , prosta :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Wypasiony chlebek dyniowy 147

bułką tartą lub mąką.Posyp kruszonką i płatkami migdałów.Piecz ok. godzinę, aż patyczek wetknięty w ciasto będzie czysty. Rozkoszuj się najpiękniejszym zapachem ! Smacznego,PaulinaPopularne posty :Muffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią!Spraw

Gotowanie to kochanie
Jarmark bożonarodzeniowy pod Narodowym. Bez klimatu Świąt. 202

których mieszczą się kramiki sprzedawców. Asortyment standardowy jak na tego typu imprezach: słodycze, ciasta, grzane wino, wędliny, chleby, propozycje prezentów, a także pierogi, bigosy i kiełbasy. Tylko jakoś tak mało tego i całość można obejść w 15 minut.Z ciekawych stoisk to serdecznie polecam Wam Czekoladowy Warsztat sprzedający perfekcyjnie oddane narzędzia wykonane z czekolady w kakaowej posypce. Taka jadalna suwmiarka

Chilli Czosnek i Oliwa
Słodki konkurs urodzinowy (wyniki na dole str.) 158

konkursu można zgłaszać jedynie własne, autorskie zdjęcia, które nie były wcześniej publikowane/ zgłaszane na inne konkursy. Myślę, że czasu już wystarczająco dużo i każdy poradzi sobie z przygotowaniem ciasta wg wybranego przepisu zamieszonego na blogu. 2. Jedna osoba może wysłać dowolną ilość zdjęć, jednak może wygrać tylko jedną nagrodę. 3. Zgłoszenia na konkurs zamieszczamy: poprzez przycisk Cook’d * znajdujący się(...)ilość przesłanych zdjęć , najbardziej urzekła mnie dekoracja na zdjęciu Muffinek czekoladowych z cukinią . Mojemu Mężowi z kolei najbardziej podobały się bezy . Nagroda: zegar ścienny (Duka) + kubek z zaparzaczem KEEP CALM Ale to jeszcze nie koniec :) Postanowiłam przyznać nagrody dodatkowe dla Ani B. i Kasi P. Do Ani powędruje książka "Ciasta, ciastka i takie tam". Do Kasi natomiast: "Z działki

Domowa Cookierenka Agi
Sernik kajmakowy bez pieczenia 178

czekoladową i posypałam posiekanymi pistacjami. Polewa czekoladowa : Do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować. Dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać aby się rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić ale nie gotować. Zestawić z ognia i dodać 3 łyżki kakao. Energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Pancakes owsiane a'la brownie 140

jakby połączyć pożywne śniadanie z ulubionym deserem, tudzież ciastem? Przychodzę do Was z pomysłem na placuszki, które doskonale łączą w sobie cechy tych dwóch posiłków. Wyglądają jak ciasteczka, ale nie dajcie się nabrać - w środku są miękkie i wilgotne.  To przez dodatek gruszki, która, moim zdaniem, idealnie łączy się z czekoladowym smakiem.  Czarę słodyczy dopełnił karmel daktylowy , który(...)dodajemy szczyptę sody i pozostałe składniki - jajko, karmel daktylowy, banana i gruszkę. Całość chwilę mieszamy, a następnie smażymy na lekko natłuszczonej patelni. Na jeden placuszek przypada 1,5 łyżki ciasta. Gdy na wierzchu placuszka zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza, natychmiast przerzucamy je na drugą stronę. Z podanych proporcji wyszło mi osiem placuszków wielkości takiej, jaka jest na zdjęciach. Gotowe podajemy

Kuchnia Ellie
Sernik słoneczny 182

powoli się kończy więc nie zwlekajcie i róbcie zapasy na zimę np. wykorzystując ten przepis na dynię na zimę . Jak już porobicie zapasy możecie przygotować ten oto serniczek dyniowo-czekoladowy. Nazwałam go Sernik słoneczny, bo ma śliczny żółciutki kolor. Smakuje wyśmienicie, przynajmniej dla mnie, mój mąż stwierdził że od sernika woli jednak zupę dyniową Sernik w przygotowaniu jest bardzo prosty(...)użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność ja przygotowałam sernik bez spodu ale sernik można przygotować ze spodem ciasteczkowym lub ze spodem z ciasta kruchego, jeżeli zdecydujecie się na ciasto kruche proponuje zrobić je z tego przepisu – jest idealne. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='800 gr sera białego (u mnie

moj przepis na
Cytrynowa szachownica 460

szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa 750 ml  śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie herbatników czekoladowych 1 opakowanie herbatników maślanych 0,5 szklanki wody sok z 0,5 cytryny 2 łyżki spirytusu Masa budyniowa 2 budynie cytrynowe lub śmietankowe 2 szklanki wody sok z 1 cytryny(...)cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku studzimy, Śmietankę ubijamy

kgwjanczewo
Lizaki na halloween 252

dziurkę. Ciągle sobie powtarzam, że muszę kupić specjalny słoik do ciastek i na powtarzaniu się kończy…. a stos suchych biszkoptów rośnie. Wykorzystuje je na różne sposoby: jako spód do ciasta, zmielone w formie posypki lub warstwy w deserze i do lizaków dla dzieci :) Właśnie one są gwiazdą dzisiejszego wpisu. Bardzo fajne, delikatne w smaku, idealne dla maluchów, które za nimi(...)przepadają. Prezentujemy je Wam w dwóch odsłonach z posypką Halloweenową oraz kolorowymi patyczkami. Jeśli jednak lubicie mieć bardzo czyste dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa

Kolizje Smaków
Puszysta babka kakaowa z jogurtem greckim 152

sody dowolna polewa czekoladowa (opcjonalnie)  kokos Przygotowanie: Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko się ładnie połączy. Następnie dodajemy na przemian, małymi partiami suche składniki a na końcu mleko z jogurtem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem

Tagebuch po polsku