CIASTO Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ

CIASTO Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ

CIASTO Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ

Przepis na : deser

  Tym razem chciałabym Wam zaproponować przepis z ricottą na słodko – lekkie, delikatne ciasto na chrupiącym spodzie. Do tej pory przygotowywałam je tylko we Francji, i użyłam do sporządzenia spodu francuskich ciasteczek typu sablés, które są kruche i chrupiące, dlatego, jeśli zdecydujecie się wypróbować ten przepis, będę Wam wdzięczna za sugestie, jakich polskich ciasteczek użyliście do przygotowania spodu. Najlepiej, żeby były lekko chrupiące i kruche, na przykład ciasteczka maślane, cookies, ewentualn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Autor

AngieAngie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, francuskie, herbatniki, czekolada, ciasto, kruche ciasteczka, por , deser, desery, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasteczka z czekolada, ciasto na herbatnikach, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasteczka waniliowe, czekoladowe ciasteczka , ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, gorąca czekolada, ciasto budyniowe, ciasteczka budyniowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.