ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:470/734)

.1111. musiałam 198

sojowym z cynamonem, figą i wegańskim sosem czekoladowym ~ Jaki fajny numerek posta! :)) Ostatnio tyle osób kusiło mnie różnymi kluskami, że musiałam je w końcu zrobić... To moje pierwsze w wegańskiej wersji i były bardzo dobre, jednak muszę jeszcze trochę popracować nad przepisem, żeby były bardziej zwarte...Być może trzeba zrobić jeszcze gęstsze ciasto...Jak dopracuje przepis to na pewno

breakfast of dreams
Miniserniczki z malinami i białą czekoladą 174

zanadrzu mam jeszcze kilka przepisów na malinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać do papilotek

Cakes By Kejt
Andrut z masą mleczną i orzechową 177

Uwielbiam andruty, dlatego niejednokrotnie publikowałam na blogu różne wariacje z nimi związane. Dziś mleczno- orzechowy :) Polecam także: Andrut z kolorową galaretką Tort waflowy- „Pischinger” Andrut z

Tradycyjna Kuchnia
Ciasteczka imbirowo-cytrynowe 210

szerokie pasy. Każdy z pasków ciasta kroję w trójkąty. Układam na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 5-7 min. Gorące zdejmuję z blachy i układam na talerzu, gdyż jak wystygnął mogą się rozkruszyć w palcach. Część ciasteczek zanurzałam w gorącej polewie czekoladowej, a część pozostawiłam białą. Składniki na polewę wrzucam

Ciasteczkowy Potwór
Dyniowy chlebek z czekoladową nutą 200

Po upieczeniu dyniowych bułeczek zostało mi jeszcze trochę dyniowego pur ée . Oczywiście długo nie musiałam zastanawiać się nad efektywnym wykorzystaniem go, pomysł nasunął się sam. Dla

Roślinna - blog wegański
Czekolada i truskawki. Z radości. 192

można zastąpić włoskimi) 100 g herbatników czekoladowych 1 łyżka kakao  3 łyżeczki drobnego brązowego cukru 1 łyżka rumu (dałam 3:) 30 g stopionego masła 40 gorzkiej czekolady, stopionej w kąpieli wodnej Formę na tartę o średnicy 23 cm lekko natłuścić. Wszystkie składniki zmiksować krótkimi pulsami po 30 sekund na jednolite kruche ciasto. Wyłożyć nim dno i boki formy. Schłodzić

KUCHARNIA
Piernik delicjusz 185

deser do świątecznej kawy w rodzinnym gronie. Biszkopt: 6 jaj szczypta soli 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie waniliowe bez cukru 30 g masła 5 łyżek cukru 3 szkl mleka Masa orzechowa: 250 ml mleka 3/4 szkl cukru(...)herbatą i posmarować powidłami. 2 opakowania budyniu wymieszać z 2 szklankami zimnego mleka. Pozostałe mleko, masło i cukier zagotować. Ugotować budyń. Gorący wylać na powidła i przykryć drugim blatem ciasta. Ostudzić. Masa orzechowa: Mleko, cukier i orzechy prażyć aż odparuje cały płyn, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po łyżce uprażonych orzechów. Masę wyłożyć na biszkopt

Smakołyki Asi
Ciasteczka na drogę. I odrobina minimalizmu w kwestii ubrań 168

cieście. Jak widać na zdjęciu - moje wyglądają zupełnie inaczej. Po pierwsze - są małe, bo specjalnie lepiłam mniejsze, żeby wygodniej się je jadło w podróży. Choć sporo rosną, to jednak nie rozpłynęły się za bardzo na boki - pewnie dlatego, że lekko zmieniłam proporcje składników, bo w okolicach północy sklepy dziwnym zbiegiem okoliczności są już pozamykane. Nie są też pięknie czekoladowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chlebek piernikowy 240

masła 100 g mąki 100 g zmielonych migdałów 150 g posiekanej czekolady szczypta soli skórka otarta z jednej cytryny szczypta cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika do dekoracji: polewa czekoladowa, prażone posiekane migdały do formy: masło i bułka tarta Przygotowanie: żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy ze szczyptą soli(...)sztywną pianą, dodajemy do utartych żółtek i mieszamy. Dodajemy mąkę, migdały, skórkę z cytryny, cynamon, przyprawę do piernika, czekoladę i rozpuszczone masło. Wszystko wymieszamy na gładką masę i ciastem napełniamy keksówkę, wcześniej posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą. Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 190 C przez 40-50 minut, sprawdzamy wykałaczką czy cisto nie przywiera.  Ostudzone ciasto

Niezły Młynek
Tort czekoladowy 180

zapomnę jak to się robi ;-) Jeżeli o uroczystościach już mowa, to dzisiaj podam przepis na wspaniały czekoladowy tort. Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm. Składniki na biszkopt czekoladowy: 220 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczonej w małej ilości wrzącej wody 250 g cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto masło lub  margaryna(...)schłodzoną kawę, połączyć z ubitą pianą i delikatnie wymieszać. Dużą tortownicę y wysmarować masłem lub margaryną a następnie posypać bułką tartą zarówno dno tortownicy jak i boki.  Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić. Składniki na krem: 500 ml śmietany 36% 4 – 5 łyżek cukru pudru

Na słodko lub wytrawnie
Maślano – Czekoladowe Ciasteczka 167

Pysznie kruche, maślane ciasteczka, z lekką nutką cytrynową, przełożone czekoladowym kremem, w kształcie wielkanocnych zajączków, jajeczek, kurek… Idealne jako pyszna ozdoba wielkanocnego stołu. Idealne to wspólnego pieczenia z dziećmi. Dziecinnie proste i dość szybkie w przygotowaniu. Robiłam je z moim 4-latkiem – czysta przyjemność dla nas dwojga. Bardzo Wam polecam… Są pyszne. Składniki na około 25 sztuk(...)masła 90 g cukru pudru 1 jajko 200 g mąki pszennej skórka otarta z 1/2 cytryny Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie wyrabiamy elastyczne ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na około 1 h do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, wycinamy foremkami rożne kształty. Układamy na wyłożonej papierem

Made By Mom And Son
Krem z Milky Way do tortu 562

doprowadzić masy do wrzenia . Gdy batoniki się rozpuszczą zdejmujemy masę z palnika i odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą. Wkładamy masę czekoladową na noc do lodówki. Następnego dnia kremówkę z milky way i serek mascarpone umieszczamy w misce. Przy pomocy miksera mieszamy całość do momentu otrzymania gęstego kremu (wolne(...)Jeśli batoniki nie rozpuszczą się całkowicie możemy masę przelać przez sitko i rozetrzeć pozostałe w sitku kawałki batoników. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej sprawdzonych słodkich pomysłów, to zapraszam Cię

Słodki Pomysł
Bezglutenowy sufletowy jabłecznik z budyniową chmurką 213

poezja. Jeśli jesteście fanami lekkich ciast , to będzie przepis dla zdecydowanie was. Kruchy spód, jabłkowo-migdałowa masa z cynamonem oraz waniliowa budyniowa pianka. Ja już dwa razy robiłam to ciasto i za każdym razem mam wrażenie że wychodzi coraz smaczniejsze. Masa jabłkowa jest wykonana z pieczonych i zblendowanych jabłek a doprawiona jest cynamonem. Dodatkowo mieszana jest z mielonymi na drobną(...)cukru 1 opakowanie budyniu z prawdziwą wanilią (BG) bez cukru 300 ml mleka  250 g kremówki 36% Dodatkowo:  1 dojrzałe kiwi  maczek mango Declecta czekoladowa posypka Delecta karmel Delecta  Wykonanie :  1. Składniki na kruchy spód wymieszać i zagnieść jednolitą masę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na min. 30 minut.  2. Jabłka obrać

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania