ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:536/2671)

CIASTO CYTRYNOWE JOGURTOWE – KUKURYDZIANE , FIT , BEZGLUTENOWE 481

ciasto wspaniale orzeźwia i jest świetnym dodatkiem do popołudniowej kawki. SKŁADNIKI: ( keksówka ) * mąka kukurydziana – 4 łyżki * jajka – 3 szt * jogurt naturalny – 180 g * cukier lub ksylitol – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżka * osoby będące na diecie bezglutenowej wybierają oczywiście proszek do pieczenia bez glutenu SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ). Pieczemy ok. 40 minut, strudzimy i gotowe! Smacznego

Ostra na Słodko
Pleśniak ze śliwkami 103

prosty przepis na pyszne, domowe ciasto kruche ze śliwkami tzw. pleśniak. Kruche ciasto, słodka bezowa pianka i soczyste śliwki tworzą pyszne ciasto, które świetnie pasuje do kawy, herbaty czy też innych trunków… Czas przygotowania:   60 minut Ilość porcji:  3-4osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI CIASTO: 320 g mąki pszennej(...)posypania 1. Zaczynamy od przygotowania ciasta na pleśniaka. Do miski wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz cukier puder i mieszamy. Następnie dodajemy zimne masło lub margarynę i ugniatamy. Po chwili dodajemy żółtka i wyrabiamy jednolite ciasto. Początkowo robię to mikserem następnie ugniatam ręką i formuję kulę. Tak przygotowane ciasto posypujemy mąką, zawijamy w folię i wkładamy

karolgotuje
BABKA MAŚLANA WANILIOWO-CZEKOLADOWA ZEBRA 226

schłodzonej w lodówce) wykładamy ok.1/3 jasnego ciasta, na to 1/3 ciemnego ciasta, następnie 1/3 ciasta jasnego i 1/3 ciasta ciemnego i kolejny raz ciasto jasne i ciemne. Wypełnioną ciastem formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.45-50 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Odstawić na kilka minut

Smaczne Zdrowe
kruche z owocami i bezą 158

łyżeczka proszek do pieczenia Wykonanie Sk ładniki ciasta połączyć ręcznie ,lub robotem. Następnie wyłożyć wszystko na stolnice ,dodać jajko. Wyrobić ciasto ze składnikami połączyć najpierw widelcem ,potem wyrobić ręcznie do połączenia wszystkich składników. Nastawić piekarnik na 180°C . Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika-termoobieg. Piec 15 minut . Beza 4 bia łka 240 g cukru drobnego 1 p łaska łyżka(...)Wykonanie Umy ć ,osuszyć owoce,przed wyłożeniem, na ciasto wymieszać z skrobią Upieczony spód wyj ąć z piekarnik .Piekarnik  ustawić 150°C . termoobieg Na upieczony letni spód wy łożyć owoce,wymieszane ze skrobią ,a na wierzch ubitą pianę Posypa ć płatkami migdałów. Wstawić do nagrzanego piekarnika termoobieg 150°C . Piec około 30 minut . Wyjąć. Ostudzić. Schować do lodówki

w mojej kuchni
kruche z owocami i bezą 161

łyżeczka proszek do pieczenia Wykonanie Sk ładniki ciasta połączyć ręcznie ,lub robotem. Następnie wyłożyć wszystko na stolnice ,dodać jajko. Wyrobić ciasto ze składnikami połączyć najpierw widelcem ,potem wyrobić ręcznie do połączenia wszystkich składników. Nastawić piekarnik na 180°C . Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika-termoobieg. Piec 15 minut . Beza 4 bia łka 240 g cukru drobnego 1 p łaska łyżka(...)Wykonanie Umy ć ,osuszyć owoce,przed wyłożeniem, na ciasto wymieszać z skrobią Upieczony spód wyj ąć z piekarnik .Piekarnik  ustawić 150°C . termoobieg Na upieczony letni spód wy łożyć owoce,wymieszane ze skrobią ,a na wierzch ubitą pianę Posypa ć płatkami migdałów. Wstawić do nagrzanego piekarnika termoobieg 150°C . Piec około 30 minut . Wyjąć. Ostudzić. Schować do lodówki

mojej kuchni
Ciasto budyniowe z sokiem i śmietankową pianką z truskawkami 57

Dziś mam dla Was totalną nowość, a zarazem ciasto, które zrobiło u nas furorę w weekend! Ciasto jest z pieczonym biszkoptem, ale można je przygotować również w wersji bez pieczenia. To połączenie puszystego biszkoptu z budyniowym kremem przygotowanym z dodatkiem soku i śmietankową pianką z truskawkami. Razem z galaretką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć(...)INSTAGRAMIE – KLIK! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) CIASTO: * jajko -4 szt * cukier – 0,5 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * budyń waniliowy bez cukru – 40 g * sól – szczypta GALARETKA: * galaretka truskawkowa – 2 op * gorąca woda – 3/4 l MASA BUDYNIOWA Z SOKIEM: * budyń waniliowy bez cukru – 120 g * sok Dr.Witt czerwony

Ostra na Słodko
Zapiekane pomidory z mozzarellą – szybka przekąska na imprezę i grilla 95

pomidorów. Otrzymane okręgi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomidory pokrój na 8 plastrów o wysokości około 0,5 cm. Każdy z plastrów połóż na okręgu z chleba. Mozzarellę zetrzyj na tarce. Wiórkami sera posyp pomidory. Piekarnik nagrzej do 170 stopni Celsjusza. Pomidory z chlebem i mozzarellą piecz 10 minut. Po upieczeniu posyp szczypiorkiem. Gotową przekąskę podawaj(...)imprezę i grilla Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka w proszku Pieczone pieczarki w marynacie – pieczarki do obiadu Ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka z kremem czekoladowym Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej – bez cukru

Via Gusto
Dieta oczyszczająca poświąteczna lub wiosenna 162

będzie równie na miejscu. Skończą się wtedy bardziej tłuste i treściwe posiłki, a ustąpią miejsca lżejszym. A teraz, po świętach i Sylwestrze, kiedy jedliśmy tłustych potraw więcej niż zwykle, ciast, tortów i serników, a przy tym mniej się ruszaliśmy, detoks poświąteczny będzie idealny. Tak sobie myślę, że samo słowo detoks w tym przypadku jest też trochę na wyrost(...)drobiowe w warzywach lub gotowana polędwiczka wieprzowa. Następne dni - zaczynamy od wody z cytryną, a wszystkie inne posiłki powinny być już normalne, lecz lekkostrawne (bez zawiesistych sosów, tłustych mięs typu pieczeń z karkówki, ciast z kremem itp.). Przez ten tydzień, kiedy pijemy wodę z cytryną starajmy się zastosować rozwiązanie pięćdziesięcioprocentowe, o którym pisze Mireille Guiliano w swoich książkach

Posadzone i zjedzone
Korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami 199

ciasto z czekoladowymi kropelkami. Taka szybsza wersja a la piernika. Ciasto jest pyszne, przygotowuje się je naprawdę szybko i to bez użycia miksera. Do tego ten zapach podczas pieczenia… aż chce się jeść. Przepis na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami polecam Wam na co dzień, jak i od święta. Ja swoje przygotowałam specjalnie na przyjazd mojej siostry

Słodkie okruszki
Tarta z lemon curd i bezą – przepis 94

wyklejamy po brzegi ciastem. Gotowe ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą lub grochem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 20 minut. Po tym czasie ściągamy papier z fasolą i pieczemy jeszcze przez 5 minut aby ciasto ładnie zbrązowiało. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do schłodzenia. Kiedy ciasto się chłodzi przygotowujemy krem(...)układamy na kruchym cieście następnie kładziemy bezę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 20 minut do zrumienienia się bezy. Beza powinna być chrupiąca na zewnątrz a piankowa w środku. Tarta z lemon curd i bezą – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Szarlotka z bezą i kruszonką Ciasto Murzynek – przepis tradycyjny Sernik oreo

Księga-Smaku
Miodowe bałwanki na muffinkach 247

Piernikowe muffinki pieczone na miodzie, czyli bez dodatku cukru. Co nie oznacza, że nie są słodkie :) Bałwanki zrobiłam z tego samego ciasta, czyli z piernika i obtoczyłam w białej czekoladzie. Trochę jest przy nich pracy, ale radość dzieci bezcenna :) MUFFINKI: 3/4 szklanki miodu 100g masła 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki domowej przyprawy(...)przyprawą do piernika. Wszystko połączyć, najlepiej drewnianą łyżką lub przy użyciu mocnego robota. Ciasto będzie gęste i kleiste. Nałożyć do papilotek na muffinki, do 3/4 wysokości. W tym celu użyłam rękawa cukierniczego bez założonej końcówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 20-25min. Muffinki bardzo wyrosną. Po wystudzeniu ściąć muffinkom „czapeczki

https:KKuchniaMniam
Ekspresowe ciasto łaciate 133

olej. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia   (bez 3 łyżek) zmniejszając obroty miksera do minimum powoli wsypywać mąkę, delikatnie wymieszać.  Ciasto podzielić na 2 części do jednej wsypać 3 łyżki mąki do drugiej 3 łyżki kakao, delikatnie wmieszać w ciasto. Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia, wylewać na przemian jasne i ciemne ciasto, delikatnie przemieszać

Wanilia i Kardamon
100. Ciasto krówkowo budyniowe 409

Ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut. Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając. Na końcu masa musi mieć konsystencje gęstej śmietany. Orzechy rozdrobnić na drobno i dodać do masy kówkowej, trochę masy zostawić na polewę. Ciasto dzielimy na 3 równe części i rozwałkujemy na wielkość średniej blachy lub też wylepiamy blachę ciastem(...)pozostaje bez masy. Wszystkie placki pieczemy w 170 stopniach przez ok 25 minut. Placki z masą krówkową przykrywamy pergaminem, gdyż orzechy bardzo szybko się przypalają. Gotujemy budynie w 3 i 1/2 szklance mleka. Połowę budyniu wylewamy na upieczone ciasto krówkowe i przykrywamy drugim ciastem krówkowym, na to pozostały budyń i ostatnie ciasto bez masy krówkowej. Całość polewamy pozostałą

Jadło i czytadło
Szybki piernik bananowy 70

zapach podczas pieczenia… Ja go uwielbiam <3 Bananowy piernik możecie przygotować w większej prostokątnej blaszce lub mniejszej tortownicy. W zależności od użytej blaszki piernik wyjdzie wyższy bądź niższy. Ja użyłam formy 27×37 cm marki Florina. Forma do pieczenia Florina sprawdza się idealnie w przypadku pierników i klasycznych ciast kruchych. Ciasto do niej się nie lepi(...)Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. U mnie forma do pieczenia Florina 27×37 cm. Masę wylewamy do formy. Ciasto wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Piernik pieczemy około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Piernik studzimy i polewamy

Słodkie okruszki
leniwe z suszonych drożdży z przyprawą do jabłek i śliwkami pyszne ciasto z kruszonką... 118

godzin wsypać przesianą mąkę i łyżką drewnianą wymieszać wsypać przyprawę do szarlotki i wszystko wymieszać forma 25x24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, do blaszki dać ciasto, powkładać w ciasto gęsto całe śliwki bez pestek KRUSZONKA: po 150 gram mąki pszennej, cukru, miękkiej margaryny, 2 łyżki otrąb śliwkowych, palcami wyrobić kruszonkę, jeśli trzeba (zależy od mąki ile tłuszczu wchłonie(...)oleju rzepakowego, dałam 1 łyżkę, kruszonka z dodatkiem oleju nie jest za sucha kruszonkę rozsypać na śliwkach, piekarnik elektryczny na 180 C, grzanie góra/dół, piec około 60 minut do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia - ciasto jest aromatyczne, delikatne, smaczne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania