ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:537/2671)

Ciasto warstwowe, przepyszne 9185

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Utrzeć margarynę z żółtkami, cukrem pudrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, na końcu pianę z białek. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem. Upiec ok.15 min w temp. 180 st. 2) BEZA 4 białka 15 dag cukru 20 dag kokosu Ubić bezę, wyłożyć na pierwsze ciasto Piec kolejne 15 min. 3) KREM 1/2 litra(...)sposób na krem budyniowy. Wymieszać go z orzechami. Wyłożyć na wystudzone ciasto. 4) BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wystudzony biszkopt  położyć na krem. 5) POWIDŁO 6) KREM ŚMIETANOWY 1/2 litra śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę, dodać cukier oraz żelatynę namoczoną

Praktyczna pl
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 165

schłodzić w lodówce przez około 45 minut. Formę o wymiarach lub 32 x 22 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić spód i wyrównać, nakłuć je widelcem. Ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 - 18 minut, na jasnozłoty kolor. Nadzienie: 500 g rabarbaru 100 g truskawek 2 łyżki(...)ubijając po każdym dodaniu. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć owocowe nadzienie, wyrównać. Na nie wyłożyć bezę. Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i od razu obniżyć temperaturę do 140 stopni. Piec przez około 60 minut do czasu aż wierzch bezy będzie chrupiący. Wystudzić w piekarniku. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tiramisu kokosowe w szklankach 92

zrobić tiramisu? Przepis znajdziesz w tym wpisie! :) Co to jest Tiramisu? To deser z mascarpone, biszkoptów oraz kawy. Może być podawany w formie ciasta lub jako deser w pucharkach lub szklankach. Tiramisu to deser bez pieczenia więc do jego przygotowania nie potrzebujesz piekarnika.  WSKAZÓWKI: Szybkie i najprostsze tiramisu w pucharkach / szklankach z tego przepisu to idealny pomysł

Czarnawisienka
Mini pizza 73

chciało mi się zagniatać typowego ciasta na pizzę, więc zaczęłam szukać błyskawicznego ciasta. Udało się, ciasto bardzo proste i bez wyrastania, na jogurcie greckim, wystarczy zagnieść składniki i od razu można wstawiać do pieca! Ciasto rozwałkowałam dość cienko dlatego wyszło mi aż 14 sztuk, ale można pokusić się o grubsze placuszki, jeśli takie lubicie. Pizza na takim spodzie jest(...)mozzarella. Kawałki wcześniej odsączonego tuńczyka i grzyby. Na wierzch każdej mini pizzy pokruszyć odrobinę oregano, sól i pieprz. Pizzę wstawić do piekarnika, piec 15 - 20 minut w temperaturze 200 st C, bez termoobiegu. Po wyjęciu pizzy z piekarnika, posypać odrobiną parmezanu. Smacznego! Notes Najprostszy przepis na sos do pizzy to: 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz

SprawdzonaKuchnia.pl
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 139

łyżką, a następnie wyrabiam do uzyskania delikatnego, plastycznego ciasta. Można wyrabiać robotem lub używając maszyny do chleba. Ja robię to ręcznie z upodobania. Po kilku minutach wyrabiania gładzę kulę ciasta z wszystkich stron dłonią oblaną oliwą. Przykrywam i odstawiam na 1 do 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto jest gotowe do dalszej pracy. Podsypuję mąką kukurydzainą(...)pita. Piekę 12 minut na złotobrązowo, bez nawiewu. Teraz zajmuję się drugą częścią ciasta, postępując z nią identycznie jak z pierwszą. Fougassy poznałam dzięki stronie chleb.info.pl. Troszkę tylko tamtejszy przepis zmodyfikowałam. Spróbujcie, na pewno nie będziecie żałować! Fougassy są jakby odpowiednikiem włoskiej focaccii, możecie pokusić się o dodawanie do ciasta różnych ziół czy posypywania listków przed pieczeniem, czym

I tu będę miała takie te
Ucierane ciasto z owocami 81

Przepis na puszyste, lekkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z owocami. Składniki 5 jajek 25 dkg cukru kryształu Pół szklanki oleju Pół szklanki wody 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki (ale pyszne jest też z wiśniami, czereśniami) Przygotowanie Żółtka utrzeć z cukrem(...)puch. Dodać olej, wodę, mąkę z proszkiem po kolei ucierając. Na koniec ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie zamieszać ciasto. Wylać na blachę, na wierzchu delikatnie układać owoce bez pestek skórką do dołu. Piec 45 minut w temp. 175 stopni z termoobiegiem. Gdy wystygnie posypać cukrem pudrem. Smacznego. Autor przepisu: Beata Artykuł Ucierane ciasto z owocami pochodzi

Wasze Przepisy
Snickers 189

musi być idealnie równo rozprowadzona, ponieważ podczas pieczenia rozpuszczone składniki "bomblują" i rozmieszczają się na całą powierzchnię ciasta) 4. Z upieczonego ciasta ściągnąć papier do pieczenia. Na blachę położyć pierwszą część bez orzechów. 5. Przygotować masę budyniową. Mleko zagrzać w garnku. W misce rozmieszać budyń  i cukier. Dodać do gotującego się mleka. Gdy budyń zacznie gęstnieć

A Ty Smakuj Mnie
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 130

śmietany 18 % 2 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą

Różne smaki w kuchni
Ciasto kinder country 171

Ciasto kinder country to świetny pomysł na smaczny deser dla całej rodziny. Dzięki temu, że nie wymaga pieczenia może je wykonać praktycznie każdy bez wielkiej wiedzy kulinarnej. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali dużą blachę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 opakowania serków mascarpone (500g) 1 opakowanie płatków kangus 2 opakowanie krakersów solonych 750 ml śmietany 30% 2 białe czekolady

Blog kulinarny S9.PL
Ekspresowa pizza – ciasto bez wyrastania 201

oliwę z oliwek i nasze rozrobione drożdże. Wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy rękę lekko mąką podczas wyrabiania. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne (może być delikatnie lepiące, ale nie za mocno). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Papier skrapiamy delikatnie oliwą, którą rozsmarowujemy po całości ręką. Teraz wyciągamy nasze ciasto, wykładamy na wysmarowany papier i ugniatamy na kształt pizzy(...)serem i ziołami. Blaszkę z pizzą wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do ładnego zarumienienia. U mnie około 7-8 minut (ustawiłam termoobieg, bez piecze się dłużej). Pamiętajcie, że każdy piekarnik piecze inaczej, obserwujemy wygląd ciasta. Przed podaniem na pizzy układamy listki świeżej bazylii. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto drożdżowe – kuchnia podkarpacka 51

Ciasto drożdżowe – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Stare Sioło, gmina Oleszyce, powiat lubaczowski Ciasta drożdżowe pieczone w prostokątnych lub podłużnych blaszkach zwykle nazywane są drożdżówkami lub bułkami drożdżowymi. Niektóre z nich pełnią rolę ciasta do popołudniowej kawy, a inne kroi się na kromki, które posmarowane masłem lub dżemem podawane są na śniadanie albo kolację. Zależy to od konsystencji ciasta, która z kolei(...)wilgotne, co sprawia, że dłużej zachowują świeżość. Ciasto drożdżowe ze Starego Sioła to ta druga opcja. Na dodatek panie z tamtejszego Koła Gospodyń Wiejskich proponują przed upieczeniem posypać ciasto kruszonką i owocami, dzięki czemu drożdżówka po upieczeniu nie potrzebuje żadnych innych dodatków. Ponieważ piekłam to ciasto zimą, zdecydowałam się na wersję bez owoców. Jednak ciasto jest tak smaczne

Trzeci talerz
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 92

znajduje się wkładka w postaci bezy orzechowej. Wierzch ciasta to kawowo-czekoladowa galaretka, przygotowana samodzielnie.  To mocno kawowe ciasto z chrupiącą warstwą orzechową, która świetnie komponuje się z delikatną i kremową masę budyniową z mascarpone. Nie należy ono do ciast przesłodzonych, gdyż wyczuwalna goryczka kawy zarówno w masie, jak i galaretce przełamuje słodycz bezy orzechowej. Trochę pracy przy(...)szczególnie gdy szukacie niebanalnego ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Przepis pochodzi z mojego najnowszego Ebooka "Wyjątkowe Ciasta na Boże Narodzenie" , który zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem

Kuchnia MagdaLeny
Makowiec z bezą na spodzie. 61

Makowiec z bezą na spodzie. Jestem wielką fanką makowców. To ciasto jest idealnie wypełnione nadzieniem makowym , z delikatną i chrupiąca bezą . Myślę, że to ciasto z makiem jest piękne w swojej prostocie: bez lukru i glazury , tylko z delikatna bezą . To ciasto jest wszystkim dla miłośników maku i bezy. Naprawdę pyszne ciasto , którym będziesz się cieszyć wszystkimi zmysłami. Idealny(...)konsystencje dodaj żółtko i śmietanę. Całość dokładnie połącz. Na koniec wsyp proszek do pieczenia oraz mąkę. Miksuj. Blachę o wymiarach 24×24 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto. Rozprowadź je równomiernie i ugnieć rękoma. Piekarnik nagrzej do 180°C i piecz ciasto przez około 20 minut. W międzyczasie wykonaj masę makową. Do garnka wsyp

Zdrowy Styl Joanny
Oponki kokosowe 150

Oponki kokosowe w wersji pieczonej to super pomysł na małe co nieco. Oponki są naprawdę przepyszne! Artykuł Oponki kokosowe pochodzi z serwisu Przepiski.pl .

Przepiski.pl
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 400

przekroić na pół i pozbawić pestek, oprószyć mąką ziemniaczaną (będzie chłonęła nadmiar soków podczas pieczenia ciasta). Następnie ułożyć owoce w rządkach na wierzchu ciasta, rozcięciem do góry, a skórką do dołu, lekko dociskając. Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez ok. 35-50 minut (do czasu tzw. suchego patyczka

Kulinarne Przeboje