ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:354/2671)

Ciasto Borówkowy chruściak 67

Ciasto Borówkowy chruściak Warstwowe ciasto na spodzie kruchym, przekładane bezą, masą kakaową, masą śmietankową z dodatkiem borówki, którą można zastąpić innym owocem np. winogronem. 60 minut czas przygotowania 2 formy 24 cm x 24 cm Składniki na ciasto: ·        200 g margaryny ·        6 łyżek cukru pudru(...)Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 2.    Ciasto dzielimy na połowę i wykładamy do dwóch takich samych form do pieczenia. 3.    Następnie przygotowujemy bezę, białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wykładamy na wierzch każdego ciasta i posypujemy migdałami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut

Kulinarna Chwila
Bajaderki w czekoladzie 107

upieczone. Chyba potencjalnemu klientowi po takiej reklamie odechciało ciasta, bo powiedział tylko "dziękuję" i poszedł sobie... ... U nas kiedyś nazywano je ziemniaczkami lub kartofelkami, a robione były z herbatników i suszonej chałki. Dość duże, obtoczone w kakao, z maślanymi "kłami" rzeczywiście wyglądem przypominały ziemniaki. Wraz z moim zamiłowaniem do pieczenia zaczęłam szukać innych pomysłów na bajaderki (czy też ziemniaczki(...)pory zrobiłam. Do ich przygotowania można wykorzystać suche kawałki babki, biszkoptu bez kremu albo specjalnie upiec biszkopt. Namoczone w rumie rodzynki dodają im ciekawego smaku, a gorzka czekolada bardzo elegancko wieńczy całość. Bajaderki w czekoladzie Składniki (na ok 15 sztuk): 2 szklanki suchego drobno mielonego ciasta (biszkopt, babka, chałka, herbatniki) 3 łyżki kakao 100g rodzynków 100g tartych orzechów laskowych

Obiad gotowy
Sernik z rosą 37

ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać 1 jajko, 2 żółtka i szybko zagnieść gładkie ciasto, uformować je w kulę i odłożyć do lodówki. – Dużą blaszkę do pieczenia ( 25×40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. – Ciasto pokroić(...)wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. – Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier cały czas ubijając

To co kocham
Sernik z rosą 504

szklanka cukru – 2 cukry wanilinowe – 2 budynie śmietankowe – 3 szklanki mleka – 1/2 szklanki oleju roślinnego Beza -6 białek -1 szklanka cukru   Wykonanie: Kruche ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać(...)wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. – Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej

To co kocham
Sernik skyr na herbatnikach 46

skyrnik pieczony W trosce o tych co bacznie zwracają uwagę na to co jedzą, dziś kremowy sernik skyr na herbatnikach bezcukrowych. Skyrnik, bo tak się nazywa ciasto z gęstego naturalnego jogurtu wywodzącego się z Islandii, ma dwa razy więcej białka niż tradycyjny jogurt naturalny. Takie lekkie ciasto ze spodem lub bez znakomicie się sprawdzi na ciężkim świątecznym stole. Możesz(...)Pasja jest już ciasto fit ciasto jogurtowe, a nawet dwa. Prosty skyrnik Fit sernik ze skyru bez tłuszczu, słodzony ksylitolem, naturalnym cukrem o niskim IG. Ciasto mimo swoich walorów ”prozdrowotnych” jest także bardzo łatwe w przygotowaniu. W odróżnieniu od innych przepisów ciasto przygotujesz bez użycia miksera, wystarczy miska i łyżka. Skyrnik pieczony to wyjątkowe ciasto

Dieta moja pasja
CIASTO DROŻDŻOWE ORKISZOWE Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM 169

   Wiosna to czas kiedy bardzo, ale to bardzo... chce mi się ciasta drożdżowego...  Dzisiaj jedno z naszych ulubionych ciast drożdżowych, kiedyś piekłam to

Smaczne Zdrowe
CIASTO TRUSKAWKOWE BEZ PIECZENIA 168

Z racji, że sezon na truskawki dobiega końca postanowiłam z nimi zrobić ostatnie ciasto. Doskwierały niesamowite upały więc włączenie piekarnika nie wchodziło w grę. Powstało ciacho

Pani na deser
Ciasto kukułka 116

Bardzo lubię nalewkę z cukierków kukułek, dlatego z dużą dozą ciekawości robiłam to ciasto.  Już na etapie przygotowania nie oparłam się pokusie i zniknęło kilka

Bon appetit mon amie
SMERFNY JAGODOWIEC 265

Jagody leśne pojawią się już coraz liczniej, jako że jestem fanką mocno owocowych ciast, takie wydanie na zimno zachwyci każego kto takie właśnie mocno owocowe lubi

Z Majeczką w kuchni
Tarta z kremem pomarańczowym i bezą 142

Lekko kwaśne nadzienie oraz słodka beza, tego nie można nie lubić ;) Spód: - 250 g mąki pszennej - 125 g masła - 2 żółtka - 1 łyżka wody Do miski przesiałam mąkę oraz dodałam resztę składników. Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm.  Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch(...)Nadzienie wyłożyłam na podpieczony spód.  Beza:  - 250 g cukru - 5 białek - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Do misy miksera wlałam białka, które rozmiksowałam wraz ze szczyptą soli. Po chwili dodałam porcjami cukier, czekając aż poprzednia porcja cukru będzie dokładnie rozmiksowana. Beza powinna być pod koniec ubijania błyszcząca. Bezę przełożyłam na warstwę pomarańczową. Ciasto piekłam 25 minut w temp

Receptura smaku
Ciasto na maślance wg Ewy Wachowicz 205

Łatwe ciasto, robi się prawie samo, smakiem zachwyca i znika w mgnieniu oka. Bardzo trafnym dodatkiem jest beza kokosowa na górze tego ciasta bez niej było by nijakie. Piekłam w formie o średnicy 23 cm, w 180 stopniach przez 50 minut, jednak po 50 minutach warto sprawdzić ciasto patyczkiem dla pewności. Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl Czytaj więcej

Pychotkaaa
Pagórki jabłkowe 133

kwadrat niż nasze ciasto i przykryć jabłka tak, aby brzegi obu ciast się stykały. Dokładnie posklejać brzegi, aby sok jaki będzie wypływał z jabłek nie wyciekł na zewnątrz ciasta. Brzegi po sklejeniu najlepiej zawinąć delikatnie do środka. Z pozostałej części ciasta wyciąć ozdobne ciasteczka i ponakładać na około, zakrywając łączenie brzegów [ u mnie nic nie pozostało] . Ciasto nakłuć widelcem(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C bez termoobiegu. Piec 50 minut aż, ciasto się zarumieni [ u mnie krócej] .Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Raffaello 148

zaglądają tutaj miłośnicy kokosowych łakoci? Bo rozsławione kilka lat temu, domowe Raffaello, teraz już klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek(...)likier kokosowy. 7) Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników. 8) Na herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia

Fitsweet.me
Ciasto Raffaello 199

zaglądają tutaj miłośnicy kokosowych łakoci? Bo rozsławione kilka lat temu domowe Raffaello, teraz już klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek(...)likier kokosowy. 7) Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników. 8) Na herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia

Fitsweet.me
Migdałowa Pani Walewska 302

pochodzi z  tej  strony. Składniki na ciasto: 500 g maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 6 żółtek Wszystkie składniki zagniatamy razem, ciasto dzielimy na dwie części i odstawiamy. Beza: 6 białek 1 i  1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie(...)dżemu porzeczkowego migdały (płatki lub tak jak u mnie całe- posiekane jedynie nożem) Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy jedną część ciasta. Cienko ją rozwałkowujemy, smarujemy połową dżemu i wykładamy połowę bezy. Posypujemy migdałami. Pieczemy w temperaturze 175 st. C przez ok 40 minut. W ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Masa: 500 ml mleka

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania