ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:348/2638)

Sernik gotowany z czekoladą 72

Przepyszny klasyk w kuchniach mam i babć. Sernik gotowany należy do kategorii ciast, które zawsze się udają Dzisiaj w wersji z kuszącą czekoladą. Składniki: 1,2

Słodki sentyment
SERNIK GOTOWANY- BARDZO PROSTY 113

Ekspresowy sernik przygotowany na herbatnikach to alternatywa dla tradycyjnego sernika. Przygotowanie tego ciasta zajmuje około 25 min.Smakuje obłędnie. Musicie wypróbować. SKŁADNIKI Sernik 300g herbatników 1 kg

Mała w garnku miesza
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 82

Jakub Małecki to jeden z moich ulubionych pisarzy, zatem obecność w zakładce „ ciasto do książki ” była tylko kwestią czasu Wybrałam dla Was dzisiaj książkę „Dżozef”, która

Słodki sentyment
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 80

Jakub Małecki to jeden z moich ulubionych pisarzy, zatem obecność w zakładce „ ciasto do książki ” była tylko kwestią czasu Wybrałam dla Was dzisiaj książkę „Dżozef”, która

Słodki sentyment
Jagielnik lawendowo-jagodowy 158

Dzisiejszym przepisem otwieram tegoroczny sezon na jagody (borówkę czernicę). Pomysł na to ciasto zrodził się w mojej głowie wczoraj po zbiorze jagód. Poza tym wczorajszy jagielnik

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Kinder Country 196

To już nie pierwszy batonik przerabiany w "internetach" na swój odpowiednik w cieście. Ten warto przygotować dzień, a nawet dwa wcześniej. Im starszy, tym lepszy i

MamaOskarka
Ciasto z rabarbarem i pianką 24

sprawdzony przepis na kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Składniki Oto lista składników, które będą Wam potrzebne: 250g mąki pszennej 125g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka cukru pudru 500g rabarbaru 3 białka jajek 150g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie ciasta Zacznijmy od przygotowania ciasta. To kruche ciasto będzie doskonałą bazą dla naszego ciasta z rabarbarem i pianką(...)stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy. Beza powinna być gęsta i błyszcząca. Składanie ciasta Teraz czas na połączenie wszystkich elementów. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na placek. Przenieś ciasto do formy do pieczenia. Na spód ciasta wylej rabarbarowy mus, a na wierzch wyłóż bezę. Całość wstaw do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez około

Ania i Marcin gotują
Chleb z ziarnami 82

sztywne i pozwala uformować piękne okrągłe lub owalne bochenki. Z powodzeniem można piec chleb bez foremek, wystarczy uformować z ciasta dowolny kształt i upiec na blaszce. Mój został upieczony w klasycznej keksówce 🙂 Piekąc chleb, pamiętajcie o zaparowaniu piekarnika przed włożeniem chleba do niego. Chleb pieczony w wilgotnym środowisku ładnie wyrasta , a jego skórka jest o wiele smaczniejsza. Do zaparowania(...)średnie obroty i wyrabiać ciasto przez około 3 minuty. Następie dodać prażone nasiona i dalej wyrabiać przez 4 minuty zwiększając odrobinę obroty. Wyrobione ciasto oprószyć mąka włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 2 do 6 godzin. Formę o wymiarach 12 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować olejem i obsypać

SprawdzonaKuchnia.pl
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 371

czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat 250 g masła PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagnieść, rozwałkować i przełożyć(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować  dżemem porzeczkowym . Beza Z białek ubić sztywną piane, pod koniec ubijania dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 175 C. gotowe ciasto dokładnie wystudzi a następnie

RAROSSA
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2317

pozostałymi składnikami zagniotłam jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wygnieść dokładnie spód sernika, ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki. Z drugiej części ciasta uformować kulę, spłaszczyć ją, zawinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażarce. Składniki masy serowej: - 1kg sera na serniki (z wiaderka) - 4 żółtka(...)białka i delikatnie mieszamy całość do połączenia składników. Gotową masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy całość i posypujemy startą na grubej tarce mocno schłodzoną drugą częścią kruchego, czekoladowego ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, program góra-dół ok.60 minut. Przed podaniem posypałam ciasto mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Delicja orzechowa, cudne ciasto 43

białek, ale mieszać już delikatniej. Mąkę ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia przesiać przez sitko i po łyżce dodać do masy jajecznej. Blaszkę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec 20-25 minut w temperaturze 180 C. Odstawić do ostudzenia. Wyjąć ciasto z blaszki. Przygotowanie bezy – zmielić orzechy, ale tak żeby były wyczuwalne(...)samą blaszkę w której piekło się ciemne ciasto wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę na bezę. Pieczenie bezy – nagrzać piekarnik do 180 C i piec bezę 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 C i piec jeszcze 1 godzinę i 20 minut. Wyjąć bezę z piekarnika, jak będzie zimna delikatnie zdjąć papier. Wykonanie kremu – serek

Kuchnia Pokoleń
Jogurtowo-kakaowe ciasto z truskawkami 105

ledwo co mieszam powstaje ciekawa mozaika coś a la zebra. Gotowe ciasto jogurtowo-kakaowe posypuję cukrem pudrem. Możecie przygotować do niego kruszonkę, będzie chrupiąco, słodko i jeszcze smaczniej. Polecam przepis! Jogurtowo-kakaowe ciasto z truskawkami SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru z wanilią 3/4 szklanki drobnego cukru 1 jajko 2 żółtka(...)Wrzucam jeżyny (bez rozmrażania), mieszam raz, dwa razy łyżką. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch układam truskawki lekko je wtykając w ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Piekę ciasto na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół bez termoobiegu i przez ok. 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmuję

Zasmakuj Kuchni
SZARLOTKA W DWÓCH ODSŁONACH 147

soku. Ciasto wyciągamy z lodówki, dzielimy na połowę lub nie o ile chcemy mieć ciasto na górze. Wykładamy blachę ciastem, posypujemy kakao, wykładamy jabłka, posypujemy cynamonem i jeżeli zostawiliśmy ciasto to dowolnie układamy na jabłkach. Można zetrzeć ciasto na grubej tarce lub gładko wywałkowane położyć na jabłkach. Jeżeli chcemy zrobić piankę to pieczemy szarlotkę bez górnej warstwy a pianą(...)smarujemy wyjmując ciasto 5 minut przed końcem pieczenia. Pianę ubijamy z cukrem i smarujemy po jabłkach i ponownie wkładamy na ok 7-10 min do piekarnika. Pieczemy

harrisa
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 76

Dzisiaj przepis na wspaniałe ciasto na kruchym spodzie ze śliwkami i bezą. Ciasto wygląda olśniewająco i tak samo smakuje, kruchy lekko słodki spód, do tego kwaskowe śliwki zrównoważone słodkim smakiem bezy, która jest piankowa w środku i krucha na wierzchu. Całość dopełniają chrupiące płatki migdałowe na górze bezy. Czas przygotowania: 50 min Czas pieczenia: 60 min   Składniki(...)dodaj do reszty składników Wyrób gładkie i jednolite ciasto * Jeśli ciasto będzie za suche dodaj łyżeczkę kwaśnej śmietany. Wylep dno i boki tortownicy do wysokości ok. 2,5 cm Wstaw tortownicę z ciastem do zamrażalnika, w tym czasie nagrzej piekarnik do 180°C (termoobieg) Podpiecz ciasto przez 20 min Beza: Białka ubij ze szczyptą soli Gdy zacznie tworzyć się sztywna

Słodki Blog
Ciasto Borówkowy chruściak 64

Ciasto Borówkowy chruściak Warstwowe ciasto na spodzie kruchym, przekładane bezą, masą kakaową, masą śmietankową z dodatkiem borówki, którą można zastąpić innym owocem np. winogronem. 60 minut czas przygotowania 2 formy 24 cm x 24 cm Składniki na ciasto: ·        200 g margaryny ·        6 łyżek cukru pudru(...)Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 2.    Ciasto dzielimy na połowę i wykładamy do dwóch takich samych form do pieczenia. 3.    Następnie przygotowujemy bezę, białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wykładamy na wierzch każdego ciasta i posypujemy migdałami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut

Kulinarna Chwila
Bajaderki w czekoladzie 103

upieczone. Chyba potencjalnemu klientowi po takiej reklamie odechciało ciasta, bo powiedział tylko "dziękuję" i poszedł sobie... ... U nas kiedyś nazywano je ziemniaczkami lub kartofelkami, a robione były z herbatników i suszonej chałki. Dość duże, obtoczone w kakao, z maślanymi "kłami" rzeczywiście wyglądem przypominały ziemniaki. Wraz z moim zamiłowaniem do pieczenia zaczęłam szukać innych pomysłów na bajaderki (czy też ziemniaczki(...)pory zrobiłam. Do ich przygotowania można wykorzystać suche kawałki babki, biszkoptu bez kremu albo specjalnie upiec biszkopt. Namoczone w rumie rodzynki dodają im ciekawego smaku, a gorzka czekolada bardzo elegancko wieńczy całość. Bajaderki w czekoladzie Składniki (na ok 15 sztuk): 2 szklanki suchego drobno mielonego ciasta (biszkopt, babka, chałka, herbatniki) 3 łyżki kakao 100g rodzynków 100g tartych orzechów laskowych

Obiad gotowy
Sernik z rosą 29

ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać 1 jajko, 2 żółtka i szybko zagnieść gładkie ciasto, uformować je w kulę i odłożyć do lodówki. – Dużą blaszkę do pieczenia ( 25×40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. – Ciasto pokroić(...)wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. – Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier cały czas ubijając

To co kocham
Sernik z rosą 498

szklanka cukru – 2 cukry wanilinowe – 2 budynie śmietankowe – 3 szklanki mleka – 1/2 szklanki oleju roślinnego Beza -6 białek -1 szklanka cukru   Wykonanie: Kruche ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać(...)wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. – Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej

To co kocham

Proponowane wyszukiwania