ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1761/2705)

Fit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym 170

bardzo szybkie do zrobienia ciacha z masła orzechowego. Wystarczy kilka składników i mamy taką idealną przekąskę, dużo lepszą niż większość sklepowych słodyczy. Użyłam masła orzechowego 100% typu crunchy bez soli i cukru, więc jeśli ktoś lubi bardziej słodkie ciastka to można je nieco posłodzić. Dodatkowo ciasteczka polałam roztopioną gorzką czekoladą.  Z przepisu wychodzi ok. 15 dużych ciastek(...)crunchy) 3 łyzki ksylitolu/cukru trzcinowego (opcjonalnie) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli (opcjonalnie) 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Płatki owsiane rozdrobnić blenderem. Wszystkie składniki ciastek dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta masa. Zwilżonymi dłońmi lub łyżką do lodów tworzyć niewielkie kulki z ciasta. Układać je w pewnej odległości od siebie na blaszce i delikatnie spłaszczać. Piec

Healthy food explorer
Oliwne chlebki z rukolą i cukinią 155

Classico,  1 plaska łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego, 1 łyżka kapary, 50 g rukoli, 150 g cukinii, ok. 80 g sałatkowego sera typu greckiego w kostkach z ziołami śródziemnomorskimi bez zalewy. Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy z wodzie z dodatkiem cukru, dodajemy jajka, 100 g mąki i całość dokładnie miksujemy. Kapary i pieprz marynowany kroimy bardzo drobno. Rukolę  drobno siekamy(...)rukolą. Całość przekładamy do dużej miski, dokładamy cukinię, łączymy ją z ciastem dodając stopniowo pozostałą mąkę. Ciasto dzielimy na 4 równe części, formujemy niewielkie chlebki, delikatnie obtaczamy w mące i przekładamy do małych foremek (jeśli ich nie macie, można ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, podsypaną mąką). Wierzch ciasta nakłuwamy np. widelcem i dodajemy po kilka kostek

Moniki Smakołyki
Kruche ciasto z czereśniami-bezglutenowe 123

Składniki na krem 530 g czereśni 2 opakowania budyniu bez cukru o smaku toffi lub śmietankowym - bezglutenowe 400 ml mleka kokosowego 250 ml wody 3 łyżki fruktozy lub cukru Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania ciasta Instructions Masło posiekać na drobne kawałeczki dodać mąki, fruktozę (cukier) i jajka, zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, chłodzić w lodówce przez 30 minut(...)mleko zagotuje się wlać rozprowadzony proszek, ugotować budyń - odstawić do ostygnięcia. Czereśnie umyć, przekroić na połówki wyjąć pestki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć 80 % schłodzonego ciasta na tarce o dużych oczkach, wyłożyć nim dno blachy. Wstawić ciasto do piekarnika, piec przez 15 minut. Na podpieczony i lekko wystudzony spód ułożyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Szarlotka sypana 114

Sypana szarlotka bez jajek jest bardzo prosta i szybka do wykonania. Połączone 3 sypkie składniki, przekłada się startymi jabłkami, na wierzch ciasta kładzie się cząstki masła i można powiedzieć, że praca skończona. Po raz pierwszy taką szarlotkę z kaszą manną przygotowała Siostra Agata, wszystkim ona bardzo posmakowała, a jedząc ją, nie wyczuwało się, że jest ona tak nietypowo wykonana(...)Sypaną szarlotkę można potraktować jako ciasto awaryjne, gdy niezapowiedziani goście są tuż, tuż – podana z gałką lodów będzie doskonałym deserem, który można przygotować niemalże w ostatniej chwili. Składniki na szarlotkę sypaną 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 2 1 / 2 kg jabłek 1 garść

niecodziennikpary
NAJLEPSZE CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM – MEGA PUSZYSTE! 199

ciasto z rabarbarem. Niesamowicie puszyste! Zawsze się udaje! Nigdy nie ma zakalca! Sprawdzone setki razy! Spróbujcie i Wy, a gwarantuję, że zakochacie się w nim na zabój! SKŁADNIKI: ( blacha 24×26 ) Na większą podwajamy składniki! * mąka pszenna – 2,5 szkl * jajko L – 2 szt * olej roślinny – 0,5 szkl * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia(...)Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy jogurt i olej, mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i szybko, krótko miksujemy. Wylewamy na blachę, układamy pokrojony, oczyszczony rabarbar. Posypujemy cukrem po całości. Pieczemy ok. 50 minut w 175C bez termoobiegu ( do suchego patyczka ). Smacznego

Ostra na Słodko
CIASTO Z OWOCAMI LAST MINUTE 151

Pyszne za każdym razem, ucierane ciasto z owocami. Dobre z truskawkami, malinami, brzoskwiniami, jabłkami.  Szybkie do przygotowania i niezawodne, pod warunkiem, że nie zapomnicie wyjąć wcześniej masła i jajek z lodówki. Zwróćcie także uwagę, na dokładne i długie ubicie masła z cukrem - na jasną i puszystą masę. SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 100 g (1/2 szklanki) cukru 4 jajka(...)szklanki) mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g owoców (np. truskawki, borówki maliny) WYKONANIE Masło i jajka wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Formę o wymiarach 20x30 cm. smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C. bez termoobiegu. Białka dokładnie oddzielamy od żółtek. Truskawki kroimy

cool and minty
Babka krówkowa, długo świeża i pyszna 201

Zaczynam powoli myśleć o wypiekach na Wielkanoc. Taka babka to nie tylko na Wielkanoc, zawsze bez względu na okoliczności taka babka umili nam dzień. Wykonanie – masło razem z masą kajmakową czy toffi roztopić razem z masłem. Mieszać cały czas, jeśli masa się trochę rozdzieli to się nie przejmujcie. Lekkie grudki też mogą być, później to wszystko się wymiesza(...)masę toffi. Dokładnie wszystko rozmieszać na gładką i lśniącą masę. Dwie mąki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Następnie podczas mieszania dodawać po łyżce mąki. Dokładnie wymieszać. Pieczenie – formę o średnicy 20-21 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy. Piec babkę w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 50-60 minut

Kuchnia Pokoleń
Idealne prezenty na święta od Aleex 129

atmosferę. I chcemy, żeby tegoroczne święta były idealne. Aby tak się stało, w naszych kuchniach też zaczyna się okres wytężonej pracy: lepimy pierogi i uszka, szykujemy wyśmienite dania, pieczemy wykwintne ciasta. Aby podkreślić wyjątkowy charakter świąt, przygotowujemy też prezenty dla naszych bliskich. Dzisiaj chcę Wam podpowiedzieć, jakie prezenty wybrać dla ukochanych osób. Świąteczne podarunki powinny być niebanalne. Bo obdarowywane przez(...)roku życia, niestety, tracimy. Firma Perfect Coll, z którą współpracuję od kilku lat - jak wiecie, jako jedyna na świecie wyprodukowała kolagen całkowicie biozgodny z ludzkim, w 100% organiczny, bez glikolu, który można przechowywać w temperaturze od 1 do 32 stopni C. Na bazie aktywnego kolagenu są produkowane rewelacyjne kosmetyki do pielęgnacji skóry. W tym roku linia pielęgnacyjna Perfect Coll

W mojej kuchni
Kruche ciasto ze śliwkami i pianką 128

ciasto ze śliwkami i pianką. Przepis sprawdzony nie raz, a ponieważ wyszło takie jak trzeba nawet w nowym piekarniku, z którym póki co jestem "na pan", to chyba pora najwyższa, by podzielić się przepisem. Spieszcie się upiec, póki śliwki jeszcze są;) Kruche ciasto ze śliwkami i pianką Składniki: ciasto: 1 i 1/3 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Obiad gotowy
Tort tęczowy z bitą śmietaną 227

dzieci -idealny,synek był zachwycony i jak nigdy zjadł aż dwa kawałki,a o to chodziło.Za to ciekawe bardzo w tym przepisie jest to ,że obeszło się bez ponczowania a jest bardzo wilgotny,bo placki nie są biszkoptowe tylko ucierane.Można oczywiście pokusić się o dodanie nutelli ,bądź dżemu-jak tylko lubicie-ale sam i tak zrobił furorę(...)zawsze z tortem,ale za to na pewno warto!! Składniki na ciasto (6 blatów): tortownica 24 cm 340 g masła 330 g drobnego cukru do wypieków 7 białek 3łyżeczki ekstraktu z wanilii(lub opakowanie cukru waniliowego) 563 g mąki pszennej 6 łyżeczek płaskich proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 530 ml mleka Składniki powinny być w temperaturze pokojowej

Swojskie jedzonko
Puszyste i delikatne placki z jabłkami 156

tutaj idealnie sprawdza się mąka tortowa, która odpowiada za miękkość i finalną konsystencję ciasta.   Nie bez znaczenia pozostaje też fakt dodania do ciasta alkoholu – wysokoprocentowy trunek użyty do ciasta ma ogromny wpływ na to, że dużo wolniej tworzą się w cieście pasma glutenu. Placki z dodatkiem alkoholu nie mają efektu „gumy” i naleśnika przy jedzeniu – zostają bardzo delikatne(...)Białka oddzielamy od żółtek i w czystej, suchej i pozbawionej tłuszczu misce ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną, błyszczącą pianę. To właśnie piana, razem z proszkiem do pieczenia dodanym do mąki, uniesie ciasto i pozwoli mu rosnąć podczas smażenia. W osobnej misce do żółtek dodajemy cukier, imbir i cynamon – dokładnie miksujemy do rozpuszczenia cukru. Wlewamy do jajek mleko

Karo in the Kitchen
Ciasto Spartak-kakaowy przekładaniec z kremem 245

spodów) 100g masła 2 jajka 4 łyżki kakao 2 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody 400g mąki 180g cukru KREM 750ml mleka 3 żółtka 300g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 40g 2 łyżki mąki 300g masła   POLEWA -1 tabliczka mlecznej czekolady ok 100g -50g masła -5 łyżek mleka  Do garnka dajemy masło,cukier(...)osobnej miski przesiewamy mąkę, kakao i dodajemy masę. Zagniatamy ciasto. Ma ono być lekko klejące. Ciasto dzielimy na  na 6 kawałków  i formujemy z każdego  prostokąt około 20x30 cm-polecam wyciąć sobie np z tekturki szablon, bo ważne by wszystkie spody były takie same.  Piec przez 6-7 minut w temperaturze 180 ° C. Krem 500ml mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Keks piwny 162

Kiedy nudzą mi się ciasta miękkie, z przekładaną masą, szarlotki i serniki, piekę keks tradycyjny , pierniki albo ciasta na białkach. Są doskonałe na każdą chwilę, bo można je długo przechowywać, bo najlepiej smakują, podane z kubkiem gorącej aromatycznej herbaty lub z filiżanką pysznej kawy. Jeśli lubicie ciasta o wyraźnym smaku, zapachu i zwartej konsystencji, a do tego zawierające mnóstwo bakalii(...)mąki pszennej (tortowej) ½ łyżeczki goździków 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 3 łyżki miodu 300 ml ciemnego piwa Porter 250 g żurawiny suszonej 250 g rodzynek 150 g śliwek suszonych bez pestek 70 g suszonych daktyli 150 g posiekanych migdałów duża łyżka skórki startej z pomarańczy masło do wysmarowania foremek Wykonanie: Masło utarłam z cukrem na biały puch. Jajka zmiksowałam, żeby

Kuchnia u Krysi
Babka mocno czekoladowa 133

wolnych obrotach. Wlewamy powoli wrzątek i mieszamy dokładnie. Masa powinna być rzadka, nie ma potrzeby zagęszczania przez dodatek mąki. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Wlewamy masę. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 35-40 minut, do suchego patyczka. Po tym czasie zostawiamy do ostygnięcia i dopiero wtedy wyciągamy z formy. Możemy posypać(...)pozostały grudki. Zdejmujemy garnuszek z kuchenki, dodajemy żółtko, mieszamy i ponownie podgrzewamy. Mieszamy do czasu, aż polewa będzie błyszcząca i gęsta. Polewamy nią ciasto. 12 porcji po ok. 240 kcal każda (bez polewy, z masłem orzechowym i czekoladą

Kucharzyca