ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1766/2705)

Francuskie serce z krakowską i pomidorami 140

domowej roboty. Przygotowanie: Kiełbasę bez skórki kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Pomidory miksujemy za pomocą blendera. Kiełbasę mieszamy z pomidorami, doprawiamy pieprzem i chili do smaku.   Ciasto rozwijamy, przekładamy na nie kiełbasę z pomidorami, zostawiając wolne brzegi, po długości. Na całą powierzchnię ścieramy ser. Ciasto przecinamy nożykiem do pizzy po długości, na połowę. Ciasto zwijamy na dwie roladki(...)Jeśli chcemy uzyskać kształt serca, to na okrągłej formie, stawiamy roladki, w odstępach tworząc określony kształt. Rada: od str. układania roladki na formie, ciasto możemy delikatnie złączyć, przez zciśnięcie. Wolne miejsce wykładamy folią do pieczenia, aby utrzymać zamierzony kształt. W roladki, np. po obwodzie wkładamy po jednej oliwce. Pieczemy w 195°C ok. 35 min. (wszystko zależy od piekarnika

Moniki Smakołyki
Bułki z serem żółtym i cebulą 175

cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną mąką Dodatkowo: 250 g sera żółtego 2 spore cebule olej do podsmażenia cebuli zioła prowansalskie pieprz sól jajo do posmarowania Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. WYKONANIE: z ciasta formujemy rulon(...)wykładamy podsmażoną, doprawioną do smaku cebulkę i trochę żółtego sera   każdą część przykrywamy ciastem i dokładnie uciskamy brzegi   każdą bułeczkę skręcamy lekko w ręku jak spiralę   smarujemy jajem i posypujemy ziołami prowansalskimi i tartym żółtym serem   wykładamy na blachę i pieczemy 30-35 min. w temp. 180 stopni Smacznego

Domowe ciasta
Piernikowy tort z powidłem i cynamonową śmietanką. 181

minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pierniczki studzimy. Blaty piernikowe: Pozostałe części ciasta wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną ( każdą część ciasta osobno ) wykładamy do tortownicy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone blaty dokładnie studzimy. 3. Krem i przekładanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, powinna(...)śmietankowego przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką. Blat piernikowy smarujemy powidłem, na powidło porcja kremu i znów blat piernikowy, tak postępujemy z każdym blatem. Góra tortu ma być bez powidła i kremu. 4. Dekoracja: Na wierzchu tortu wyciskamy rozetki z kremu, robimy to według uznania. Jeden pierniczek drobno kruszymy i posypujemy nim rozetki. Pozostałymi pierniczkami dekorujemy tort dociskając

Izabelawkuchni
Korzenne oponki w maślankowym lukrze z cynamonem 172

przełom pór roku, których wspólnym mianownikiem są korzenne przyprawy. Ciepłe, aromatyczne, rozgrzewające, pełne troski i przytulności we wszystkich odcieniach beżu i brązu :) To wszystko możecie odnaleźć także w tych maślankowych oponkach! Pysznie korzenne, mięciutkie i pełne maślanki, która nadaje ciastu dość ciężką strukturę. W połączeniu maślankowym lukrem z cynamonem tworzą wspaniały duet pełen ciepłego aromatu, który może dopełnić każde deszczowe(...)czas na korzenne, pękate przyjemności szarych miesięcy :D Korzenne oponki w maślankowym lukrze z cynamonem na ok. 30 oponek Potrzebujesz: 3,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 3 roztarte ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto z kaszy jaglanej z prażonymi orzechami włoskimi 160

kawałek ciasta z dodatkiem kakao oraz z bakaliami. U mojej mamy zawsze pojawia się pyszny keks. Ja natomiast proponuję tym razem ciasto bez mąki, a za to z dodatkiem kaszy jaglanej. To będzie przepis na ciasto z kaszy jaglanej z prażonymi orzechami włoskimi . Składniki: - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - 1/2 szklanki mleka - 2 jajka - 40 ml oleju rzepakowego(...)mlekiem blenduję na gładką masę. Przekładam do miski i dodaję jajka, olej rzepakowy, cukier brązowy i kakao. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję uprażone orzechy. Przelewam ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Forma:  małe serce Temperatura piekarnika:  170 °C Czas pieczenia:  około 50-60 minut Ciasto wyjmuję z formy i podaję

Kuchnia co dnia
Delikatne ciasteczka do herbaty z kokosem i limonką 147

smakuje jak delikatne kruche ciasteczka. Te idealnie będą się komponować z herbatą, bo maja nutkę limetki i jednocześnie są orzeźwiające. Dzięki wiórkom kokosowym są wybornie kruche i delikatne, ale bez obaw doskonale znoszą transport w pudełku (Miśka testowała) , więc można je zabrać ze sobą do pracy czy też do szkoły na przekąskę. Składniki na około 40 sztuk ciasteczek(...)mleka (u mnie sojowe)   Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez pół godziny. Schodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 5 mm i wykrawaj ciastka. Uformowane ciasteczka umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12 minut do uzyskania lekko złotego koloru. Po upieczeniu mogą być delikatnie

greenscarf
Placki z jogurtem i żurawiną 124

Placki z jogurtem, suszoną żurawiną i jabłkami, jak dla mnie świetny obiad, kolacja czy podwieczorek. Podaję gorące, zimne, z cukrem pudrem, miodem lub syropem, zazwyczaj na słodko. Wersja bez niczego znika zaraz świeżo usmażona z patelni co zrobić?:) Puszyste i delikatne placki na słodko, no uwielbiam po prostu! Jeśli podzielasz tę radość wypróbuj! Zapraszam na pyszne placki na słodko(...)opakowanie cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszam jogurt z żurawiną, dodaję przesiane suche składniki i jaja, mieszam dokładnie, odstawiam na bok. Przez ten czas obieram jabłka lub gruszki i kroję w cienkie talarki ćwiartki, dodaję do ciasta, mieszam delikatnie. Rozgrzewam olej i kładę łyżką porcje ciasta

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowo-bananowe bez cukru 131

najszybszych i najprostszych ciast, jakie znam. A przy tym przepyszne i zdrowe, bo bez dodatku cukru. Naturalnie słodkie dzięki dojrzałym bananom. Dodatek moreli nadaje mu z kolei fajną świeżość i ciekawy smak.  Zdrowy deser, który sprawdzi się doskonale także na śniadanie. Sprawdzona opcja! :D CIASTO JOGURTOWO-BANANOWE Czas przygotowania 60 minut 2 jajka 2 duże dojrzałe banany(...)jajkami i jogurtem Dodać mąki, sodę, skórkę pomarańczową i wymieszać dokładnie Jedną morelę posiekać w drobną kostkę i dodać do ciasta, wymieszać Drugą morelę pokroić w plastry Ciasto przelać do formy, na wierzchu ułożyć plastry moreli Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni

HealthyCreations
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 217

ciasta. Ostatnio tylko same przetwory do słoiczków. Zbliża się weekend i jak to może być bez słodkiego deseru? Miałam znów szczęście, że zostałam obdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta.     Co by tu upiec? Czy coś co już znamy, czy iść w kierunku(...)kiedyś jadłam u koleżanki ciasto niby sernik, niby pianka zrobiona z jogurtów. W lodówce zawsze mam jogurty typu greckiego,   w zamrażarce mam zamrożone białka, wzięłam więc te w ilości 5 sztuk, a resztę składników dodawałam podczas „tworzenia” mojego ciasta. Dlatego też nie zrobiłam zdjęcia składników, bo dodawałam je w trakcie pieczenia Składniki na spód ciasta: 500 g mąki

Kuchnia u Krysi
Bezglutenowe ciastka orzechowo-czekoladowe 152

Tylko 5 składników i tylko 20 minut? Ano właśnie! Banalnie proste i smaczne ciacha, które upieczecie szybko i bez potrzeby posiadania wyszukanych produktów. Mogą stać się deserem awaryjnym, kiedy nieoczekiwani goście już prawie pukają do drzwi lub kiedy zwyczajnie najdzie was ochota na słodką przekąskę ;) Bezglutenowe ciastka orzechowo-czekoladowe  Przepis na ok. 12 sztuk Potrzebujemy: 1 szklanka mąki(...)misce dokładnie mieszamy mąkę, masło orzechowe, mleko roślinne, cukier oraz szczyptę soli. Na koniec dodajemy dropsy czekoladowe lub posiekaną drobno gorzką czekoladę. Ciasto powinno mieć raczej gęstą konsystencję. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia oraz posmarowanej olejem formujemy ciastka - nasza konsystencja była dość gęsta, ale po wyłożeniu na blachę lekko się rozlewała, warto więc robić szersze odstępy między ciastkami

Bananowe Pole
Orkiszowe drożdżówki 143

wlać masło, wyrobić dobrze ciasto aż będzie odchodziło od dłoni (można podsypywać odrobiną mąki). Gdy ciasto już ładnie odchodzi od dłoni, przykryć ściereczką i odłożyć w cieple miejsce na 45 min.  Po upłynięciu 45 minut ciasto jeszcze raz wyrobić, rwać małe kawałki, uformować kulkę, lekko rozciągnąć i nakładać dżem/czekoladę/marmoladę, "zamknąć ciasto" i przekładać łączeniem(...)dołu na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Odłożyć uformowane bułeczki ponownie w ciepłe miejsce na 15 min. Piec ok. 20 min w 180 stopniach

Czarnawisienka
Kakaowiec z malinami Agnieszki 153

możecie również upiec ciasto bez dodatków, albo z rodzynkami i na wierzch dać polewę. Idealne do kawy lub z mleczkiem. Nie wymaga jakiegoś koszmarnego nakładu pracy. Fajną robotę robi tutaj cytrynka, której delikatny aromat unosi się nad ciastem. Tak więc znajomość, jak to w życiu, z Agnieszką nie przetrwała, za to jej przepis na ciasto tak Zapraszam zatem(...)u0142y\u017cek wody\r","1,5 szkl cukru (da\u0142am 1)\r","3 \u0142y\u017cki kakao\r","2 szklanki m\u0105ki\r","2 \u0142y\u017ceczki proszku do pieczenia\r","sok i sk\u00f3rka z po\u0142owy cytryny\r","250 g malin\r","3 jajka"],"name":"Kakaowiec z malinami Agnieszki","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Mas\u0142o

Mieszam w Garnku
bułki 147

niedzielę :) Wówczas ekipa ma czas na śniadanie, a nie płatki z mlekiem, kanapka + woda i bieg do szkoły.  Domowe, pszenne, wyrośnięte, wypieczone i bez dodatków, trochę krzywe ale dobre :) Ciasto: mąka typ 650, ale robię z różnych...zależy co akurat jest w domu :) Mąka 1 kg, drożdże  pół kostki, łyżka soli, łyżeczka cukru, ciepła woda(...)odstawiamy na 15min w ciepłe miejsce.  . Potem wyrabiamy ciasto, dodając wodę, olej, sól...znowu zakrywamy i odstawiamy na minimum pół godziny. Wyrośnięte ciasto jeszcze chwilę wyrabiamy i "kulamy" bułki. Wykładamy na blaszkę, smarujemy rozbitym jajkiem, jeżeli nie to wodą z cukrem i nacinamy. Tak przygotowane buły pieczemy 30 min w 200st. C. Pachnie chlebem cały dom :)  Po ostudzeniu

chleba naszego
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #2 Brownie z wiśniami 283

czekoladę, wiśnie i kakao (chociaż bez kakao też by się obeszło). Czas potrzebny na przygotowanie ciasta można ograniczyć do minimum zaopatrując się w wydrylowane wiśnie w zalewie, chociaż oczywiście ze świeżymi ciasto smakuje lepiej (ale wiem jak wiele z was nie lubi drylować owoców – ja też nie przepadam). Brownie jest dość charakterystycznym ciastem, ponieważ jego środek powinien wyglądać(...)się tego ciasta właśnie ze względu na ten środek: minuty w piekarniku decydują czy będzie mazisty czy nie. Pamiętajcie, żeby się tym nie przejmować. W każdym piekarniku takie samo ciasto wyjdzie inaczej. Jeszcze lepiej: to samo ciasto, pieczone tyle samo, za każdym razem wyjdzie odrobinę inne. Jeżeli podpieczecie ciasto za długo wyjdzie wam po prostu ciasto czekoladowe i też

Relaxtime
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 163

przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w 10 minut :)  Składniki: Na 12 sztuk: 180g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do piecze 80g cukru 1/3 łyżeczki soli 100g liści szpinaku 70ml oleju rzepakowego 30ml mleka 1 jajko 1 banan Krem: 150ml śmietanki(...)cukrem, jajkiem, olejem, mlekiem i bananem. Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Łączymy do połączenia składników.  W formie na muffinki układamy papilotki i napełniamy je do połowy. Dajemy po pół łyżeczki nutelli i ponownie przykrywamy ciastem szpinakowym.  Muffinki pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 25 minut (do suchego patyczka

Kuchnia w czekoladzie