ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:536/1234)

Proste ciasto z płatkami owsianymi, kokosem i jagodami (bez cukru) 154

ilość ksylitolu i trafiłam, bo ciasto wyszło i tak bardzo słodkie. Wyszło pyszne i sycące :) Proste ciasto z płatkami owsianymi, kokosem i jagodami (bez cukru) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru brzozowego 2 jaja 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki delikatnej oliwy(...)tortownicę o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia W dużej misce wymieszać „suche składniki”. W osobnym naczyniu wymieszać „mokre składniki”. Wlać „mokre” do „suchych” i dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do przygotowanej formy. (Uwaga: Jest ono dość rzadkie!) Na wierzchu ułożyć jagody. Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. (Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone

FitKot
Przepis na Drożdżówki z Serem i Jagodami 263

ciasto układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jednorazowo na blasze układam 6 drożdżówek ponieważ podczas pieczenia urosną. Następnie w gniazdko nakładam nadzienie, na 2-3 drożdżówki nakładam sam ser na 2-3 drożdżówki nakładam same jagody a na pozostałe jagody i ser. Po nałożeniu farszu delikatnie go ugniatam. Tak przygotowane drożdżówki odstawiam na około 15 minut(...)wyrośnięcia, w tym czasie nagrzewam piekarnik. Pieczenie drożdżówek : Przed pieczeniem brzegi drożdżówek maluję rozmąconym białkiem i górę posypuję kruszonką. Blachę z drożdżówkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 22 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dól bez używania termoobiegu. Drożdżówki z serem i jagodami

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Muffiny z czekoladą i czereśniami / Cherry and chocolate muffins 165

pieczenia i sól. W średniej misce zmiksuj jajko, cukier i miód. Następnie wmieszaj roztopione masło, po nim śmietanę i ekstrakt waniliowy. Wmieszaj czereśnie i czekolad do suchych składników. Wlej powoli mokre składniki do suchych i mieszaj delikatnie tylko do otrzymania jednolitej masy, nie za długo. Rozłóż ciasto do formy muffinkowej i włóż do piekarnika. Piecz przez 5 minut

karmelowy
Ciasto Black-White-Red 394

szkl cukru 1 op. cukru wanilinowego (16 g) 1 op. budyniu waniliowy bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) 250 g miękkiego masła   Mus malinowy: 2 galaretki malinowe 1 szkl wrzącej wody 500 g świeżych lub mrożonych malin     Przygotowanie:   Ciasto czekoladowe: Czekoladę rozpuścić w mleku, np. w mikrofalówce lub w garnuszku na małym ogniu(...)wlać ostudzone mleko z czekoladą i wsypać suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao), wymieszać, aż składniki się połączą.    Masę przelać do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżowe kieszonki z jabłkami 124

się do rąk ciasta (w razie potrzeby można dosypać trochę mąki). Ciasto formujemy w kulę, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy z miski. Krótko wyrabiamy. Następnie rozwałkowujemy je na dość cienki placek (ok. 0,5 cm grubości) i wykrawamy kółka o średnicy ok. 10 cm. Na każdy krążek nakładamy(...)głębokość ok. 0,5-1 cm tworząc coś na kształt grzebienia. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika i smarujemy mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach (bez termoobiegu) lub w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez ok. 20 minut (do zezłocenia). Upieczone kieszonki studzimy na kratce. Po całkowitym ostygnięciu bułeczki można polukrować, ale nie jest

MyCookBook.pl
Ciasto Kukułka 143

jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 300 g cukierków kukułek 1 l mleka 3 budynie czekoladowe bez cukru 150 g masła 50 ml spirytusu 2 szklanki mleka w proszku Poncz do nasączenia: 300 ml przegotowanej zimnej wody 3 łyżki spirytusu aromat arakowy Dodatkowo:  kakao, czekolada, polewa(...)dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki i kakao mieszamy razem i dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut, następnie wyjmujemy upieczony biszkopt a piekarnika i upuszczamy go wraz z tortownica z wysokości ok. 60 cm. Ponownie wstawiamy do wyłączonego już

Czary - gary w kuchni
Sernik bez sera 728

wykorzystuję od razu..Podobny oszukany sernik [ styropian ]- bo to sernik, ale bez sera robiłam już jakiś czas temu..a tym razem zrobiłam sernik z ze śmietany i bez ciasta kruchego..a podpatrzyłam  tutaj. Mój sernik wyszedł jakiś niski, za dużą blaszkę wykorzystałam..ale zjedzony został tak szybko, że nie zdążyłam zrobić innego zdjęcia. Razem ze mną(...)budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie bardzo płynna. Wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 200°C, ostrożnie włożyć sernik. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec jeszcze ok. 50 minut. Zostawić do całkowitego wystudzenia.Polać polewą i dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto z kremem i czekoladą, bez glutenu, bez jajek i bez laktozy 99

udekorowania ciasta Kruchy spód: Siemie lniane zalałam wrzątkiem, aby utworzyło gluta. Do miski wsypałam mąki, dodałam masło kokosowe, olej, siemie lniane i wszystkie składniki wymieszałam. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, tworząc nieco wyższe brzegi. Nakłułam widelcem w kilku miejscach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp. 180°C. Wstawiłam formę z ciastem i piekłam ok. 25 minut. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie

nietadieta
Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami 596

łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jabłka pokrojone w kostkę (bez skórki i gniazdek nasiennych) 1 łyżeczka cynamonu Polewa: 2 łyżki śmietanki 30%, 2 łyżki kakao, 2 łyżki cukru, zagotować, dodać 2 łyżki masła, wymieszać aż masło się rozpuści, smarować polewą powierzchnię ciasta, dosyć szybko bo polewa szybko gęstnieje. Przygotowanie : Pokrojone jabłka posypujemy cynamonem, mieszamy. Całe(...)Mąkę łączymy z kakao, płatkami, proszkiem do pieczenia, sodą, wsypujemy do masy jajecznej mieszając łyżką. Wlewamy rozpuszczone masło, mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone jabłka, delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C i pieczemy ok. 45 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowe mini-muffinki z wiśniami 139

czekoladowa - do polania na wierzch - własnej roboty do znalezienia TU Piekarnik ustawić na 180C - kratka na środkowym poziomie piekarnika; grzałka góra-dół; bez termoobiegu.  W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i cukier wanilinowy. W dużej misce roztrzepać widelcem jajka, następnie dodać resztę składników mokrych: olej i mleko. Wymieszać(...)wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki będą wilgotniejsze i bardziej puszyste. Formę na mini-muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto - u mnie do 4/5 wysokości papilotek. Do każdej wcisnąć po 2 sztuki wiśni drążonych. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok 15-18 minuty - czas pieczenia dostosować do ilości nałożonego do papilotek ciasta

Grunt to przepis!
Różane Magdalenki 145

mocnym jej natłuszczeniu. Tymczasem silikon jest elastyczny i można go dosłownie przełożyć na lewą stronę, wydobywając magdalenkę bez niszczenia jej. RÓŻANE MAGDALENKI Z WANILIĄ 150g mąki 125g miękkiego masła 150g cukru 2 duże jajka 2 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół laski wanilii 6 łyżeczek domowej wody różanej (przepis powyżej) Piekarnik nagrzewamy do 250*C. Formę(...)uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy i robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut- pierwsze 6 w temperaturze 220*C, następnie

les mirabelles
Ciasto śliwkowe z kaszą manną, promo województwa 171

smażonego dżemu własnej roboty bez dodatku żelfixu. Przepis (zmieniony) stąd . Składniki: 1 szklanka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki brązowego cukru (lub białego) ½ szklanki gęstego i tłustego mleka kokosowego ½ szklanki gęstszego dżemu domowej roboty  (np. jabłkowego, brzoskwiniowego , morelowego) 5-7 śliwek Wymieszaj w misce kaszę mannę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj dżem jabłkowy(...)około kwadrans, aż masa zgęstnieje. Nagrzej piekarnik do 180°C. Przekrój śliwki na pół, usuń pestki. Wlej ciasto do małej keksówki, natłuszczonej olejem i wyrównaj łyżką. Na wierzchu ułóż śliwki (jak na zdjęciu). Nie dociskaj ich w ciasto. Piecz ok. 40-50 minut. Wyjmij z piekarnika i dobrze wystudź przed podaniem. Przepis bierze udział w akcjach

Qlinarnie i Qlinarnie
Słodkie środy - Grzebyki z truskawkową konfiturą pieczone na silikonowej macie Tupperware 166

pół zlepiając końce.  Następnie nacinamy ciasto przez całą długość na około 1/3  głębokości ciasteczek.  Kroimy paski na mniejsze ciasteczka tworząc grzebienie. Silikonową matę przekładamy na kratkę do pieczenia, na macie układamy francuskie grzebyki - smarujemy białkiem. Grzebyki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15-17 minut do zarumienienia.  Grzebyki przed podaniem można oprószyć(...)przetestowania silikonową matę do pieczenia firmy Tupperware . Mata o wymiarach 31 na 35 cm w naturalnym brązowym kolorze, wykonana jest z dobrej jakości grubego silikonu. To mata do pieczenia w temperaturze do 220 stopni, nieprzywierająca powłoka idealnie sprawdzi się w każdej kuchni, w której pieczemy. Matę wypróbowałam w trzech wariantach: pieczenie bezy, pizzy i ciasteczek. Za każdym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przekąski na francuskim cieście 158

spotkań bez przekąsek. Francuskie ciasto świetnie sprawdza się właśnie na takie szybkie i smaczne przekąski. Zawsze błyskawicznie znikają ze stołu i są idealne do podania na ciepło jak i na zimno.  Przekąski na francuskim cieście  ******** Pomidory z bazylią na francuskim cieście SKŁADNIKI: ciasto francuskie pomidor podłużny   bazylia suszona bazylia świeża czerwona pasta curry PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie(...)następnie posypujemy suszoną bazylią. Pomidorka kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście robiąc przerwy między plastrami by pokroić ciasto na małe kawałeczki.  Tak pokrojone przekąski przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 18 minut do zarumienienia przekąsek. Przekąski posypujemy posiekaną świeżą bazylią. ************ Boczek na francuskim cieście SKŁADNIKI

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto bananowe 610

jakby miało w środku kawałki czekolady :) Przepis podpatrzyłam od Letycji , ale zmieniłam nieco proporcje. Składniki: 350 g banana bez skórki (ok.3 dojrzałe banany) 1 jajko 100 ml oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Suche składniki mieszamy ze sobą. Banana należy rozmiażdzyć widelem, dodać do niego roztrzepane(...)pięć w prawo :) Wymieszać do jednolitej masy. Nie musicie się trudzić by miksera brudzić :) Ciasto przelać do keksówki o wymiarach 30 cm x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i piec przez 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce

Delicious Titbits