ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:530/1234)

Domowe pierniczki (bez leżakowania) 196

ciasto ręką (nie musimy wykorzystać całego mleka). Ciasto powinno być miękkie (lekko lepkie, będziemy podsypywać mąką podczas wałkowania). Jeśli ciasto wyjdzie nam zbyt klejące podsypujemy rękę mąką podczas wyrabiania. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie / macie. Miękkość pierniczków zależy od ich grubości. U nas przeważnie około 3 mm (pierniczki nie powinny być grubsze niż 5 mm). Uwaga! U mnie pierniczki(...)ulubione kształty. Pierniczki układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdy pierniczek smarujemy z wierzchu roztrzepanych jajkiem. Pierniczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia pierniczków zależy od ich grubości, u mnie około 10-15 minut. Pierniczki należy obserwować. Smacznego

Słodkie okruszki
Słonecznikowiec II 150

oleju Masa kajmakowo-słonecznikowa: 200 g ziaren słonecznika łuskanego 2 łyżki cukru 250 g + 2 łyżki miękkiego masła 300 g masy krówkowej/kajmaku Masa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 1 i 1/2 szklanki mleka 2-5 łyżek cukru (do smaku) 150 g miękkiego masła Dodatkowo: około 100 g kakaowych herbatników płatki migdałowe Polewa: 120 g masła(...)przesianą mąkę. Na koniec wlewamy olej oraz zimną wodę. W szklanej misie ubijamy na sztywno białka. Obie masy łączymy stopniowo, delikatnie mieszając. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm) i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu kroimy na dwa blaty. Na dużej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła. Wsypujemy ziarna słonecznika

Smaki Na Talerzu
Sernik a’la Snickers z okary (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 134

pieczonym cieście było czuć ten kontrast smaków. 3. Do całości dodać skrobie i mąkę kokosową, wymieszać. 4. Pełne 3 łyżki odłożyć do miseczki i dodać kakao. Wymieszaną masę kakaową wyłożyć cienko i równomiernie na spód wyścielony na dnie papierem do pieczenia. 5. Następnie wlać resztę masy orzechowej. 6. Piec w 180’C ok 30-40 minut. Po upieczeniu wystudzić

Candy Pandas
Ciasto drożdżowe z borówkami 162

Zaczynam czyścić zamrażarkę z owoców, więc powstała pachnąca, mięciutka drożdżówka z mrożonymi borówkami. Pyszności, do kubka mleka najlepsza, mimo że bez kruszonki i taka saute! :) Składniki na keksówkę o wym. 13x25 cm: 1 opakowanie suchych drożdży 300 g mąki 45 g cukru duża szczypta soli ok. 0,5 szklanki letniego mleka 1 jajko 50 g rozpuszczonego masła dwie garście(...)zacząć wyrabiać. Na koniec dodać roztopiony tłuszcz. Ciasto wyrabiać, aż będzie elastyczne i gładkie. Przełożyć je do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę, aż podwoi objętość. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć w niej ciasto, na wierzchu poukładać (lekko dociskając) zamrożone borówki. Piec ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu

Simply Food
Ciasteczka orzechowe 135

ciast, które piekę. Zwyczajnie delektuję się nimi a nie napycham. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 500 ml kefiru (bez laktozy) 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki oleju arachidowego 1 jajko 2 łyżki suszonych jagód goji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ziemniaczanej 3 łyżki prażonych płatków orzechów laskowych syrop klonowy do polania Ciasteczka orzechowe Przygotowanie. Do miski wlać kefir. Dodać do niego jajko, olej arachidowy i ksylitol. Ubijać przez dwie minuty mikserem. W osobnej misce wymieszać mąkę arachidową, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli, owoce goji oraz 2 łyżki uprażonych płatków orzechów laskowych. Następnie suche składniki wsypać

mecooks
Pieczone pączki dyniowe z polewą czekoladową 170

dyni (u mnie z dyni hokkaido) 100-120 ml mleka (krowie lub roślinne) 15g świeżych drożdży lub opakowanie suszonych 55g masła (lub oleju kokosowego w wersji wegańskiej i bez laktozy) 3 łyżki brązowego cukru lub więcej 1 łyżeczka aromatu waniliowego Polewa: 60g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego lub innego dowolnego np. rzepakowego Przygotowanie: Mleko zletnij, wymieszaj z drożdżami(...)masło i drożdże. Zagnieć jednolite i elastyczne ciasto - ręcznie lub za pomocą robota. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia przykryte ściereczką na około godzinę.  Po tym czasie blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj rękoma pączki, które luźno układaj na blaszce do pieczenia. Odstaw na około 20 minut do wyrośnięcia.  Piec w piekarniku rozgrzanym

Fabryka pomysłów
MARLENKA 118

budynie śmietankowe po 40g bez cukru 3 szklanki mleka 400g masy kajmakowej 250g margaryny lub masła Dodatkowo garść orzechów włoskich do dekoracji Spody: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od roztopienia masła. Następnie dodajemy cukier puder oraz miód. W oddzielnej miseczce przygotowujemy roztwór sody i octu i dodajemy do masy. Masa ściemnieje. Studzimy ok 10 minut. Do masy dodajemy jaja oraz przesianą(...)równych części, każdą wałkujemy. Ja zawsze odrysowuję wielkość blaszki na pergaminie, na którym wałkuję każdy blat. Gdy ciasto rozwałkuje się poza linie obcinam je radełkiem. Wtedy mamy pewność, że każdy blat będzie takich samych wymiarów. Każdy spód pieczemy ok 7 minut w 160 o C. Spody studzimy. Okrawki ciasta wałkujemy i kroimy na małe kwadraciki (posłużą nam do posypania ciasta

Słodki Zakątek
Jogurtowe ciasto ze śliwkami 208

okrągłych śliwek odmiany Angeleno (duże, okrągłe, fioletowe, twarde śliwki z małą pestką) 20g masła do posmarowania tacki (można użyć też tacki silikonowej, wtedy będzie bez masła) Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić w misie miksera z cukrem na białą masę, dodać cukier waniliowy i na końcu jogurt. Zmniejszyć obroty na minimalne lub wyłączyć mikser i dalej(...)grudek). Kiedy wszystkie składniki się połączą, przelać masę do kwadratowej tacki do pieczenia o boku 25x25cm wysmarowanej masłem. Śliwki umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestki. Śliwki ułożyć na masie skórkami do dołu. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem. Piec ok. 50 minut (można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone – po wbiciu i wyjęciu patyczka

Dietolog
Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) 157

kōłkōsraszpli Bierymy sie za spodek: wszyjske składniki wciepcie 20 do jaki miski i fajnie wyrōbcie. Na blacha (sztyrogato 21 ) dejcie 22 papiōr do pieczynioł i na niego wyłōżcie rozrobiōne ciasto- przi rantach 23 mogecie 24 je dać trocha wyżyj. Tera w kolyjce 25 je syrnik. Jajca trza 26 utrzyć ze cukrym (yno niy smōlcie 27 sie z tym za kans(...)dociepcie tam wiśnie i mogecie to wymiyszać warzechōm. Bratruła 33 nagrzyjcie na 180 stopni, syrnik wylyjcie na blacha i wrojście rajn na 50 minut- dejcie pozōr 34 , bo niyftore 35 piece lubiōm przipołlać 36 . Bez tyn czas ubijcie biōłka ze cukrym na sztywnoł piana (dejcie dō nich tyż ździebko soli), na kōniec wciepcie rajn kōłkōsraszple. Jak syrnik bydzie upieczōny

Chop w kuchni
Zapiekane pyszności pod bezową pianką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 128

pieczenia . Tym razem wykonałyśmy bezę, którą obiecuje nam producent na opakowaniu. Wyszła smaczna i piękna jak widać 😉 Musimy jednak uprzedzić, że ten sam efekt osiągnęłyśmy z ksylitolem a jak wiadomo bezy na nim mają zupełnie inną strukturę czyli są mięciutkie i piankowe (no i pyszne). Dlatego próbę mimo wszystko uważamy za udaną a przed nami jeszcze ciasto drożdżowe(...)Suche składniki połączyć w proporcjach jakie nam odpowiadają. Wsypać mieszankę do foremek/kokilek, ułożyć w nich wybrane owoce i znów przykryć suchymi składnikami. Na górę położyć bezę. Piec ok 15-20 minut ok 160’C. My najpierw piekłyśmy 10 min. z opcją grzania „dół” i kolejne 10 minut „góra i dół”, jednak jeśli macie inne sprawdzone sposoby na ciacha z bezami

Candy Pandas
Bardzo czekoladowe kokosanki 153

Dziś bardzo szybki przepis na czekoladowe kokosanki. Często jest tak, że zostają nam białka i nie wiemy co z nimi zrobić? Ja zazwyczaj przygotowuję bezę, bo lubię albo ciasto z białek. Jednak dawno w domu nie było kokosanek... do tego czekoladowych :) Porcja ok 20 kokosanek  Składniki:   200 g wiórków kokosowych 340 g cukru cukier wanilinowy 5 białek szczypta(...)gotowej masy, na blachę wyłożoną papierem pergaminowym formujemy łyżką ciastka lub masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy - średnica ciastka ok 2 cm.  Pieczemy w 180 C przez 10-15 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Mini serniczki z orzechami 243

litr śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich i laskowych bez łupinek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej białka 5 szt szczypta soli 1/2 szkl cukru do serniczka kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru do orzechów 6 łyżek wody do orzechów tłuszcz+ bułka tarta do formy Serniki(...)szklista i lśniąca. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas miksując na najniższych obrotach. Na koniec wmieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Foremkę (21x21cm) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać masę śmietankową. Ciasto piec ok 50-60 minut w 170 stopniach. Ostudzić. W serniczku wycinać obręczą (lub prostą szklaną) kółka o średnicy ok. 6cm. (wyjdzie

Smakołyki Asi
Szarlotka jaglana (bez jajek, bez mąki, bez glutenu) 187

Ugotowaną kaszę jaglaną łączmy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto (olej kokosowy dodałam bez rozpuszczania, rozpuścił się od ciepła dłoni i "złączył" całość). Ciasto nie będzie "jednolite", a dosyć zwarte, jednak łatwo będzie je kruszyć. 2/3 ciasta wykładamy na spód tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy, aby spód był równy. Jabłka obieramy i za pomocą(...)sokiem z cytryny, cynamonem, cukrem i mąkami. Masę wykładamy równomiernie na przygotowany spód. Przykrywamy resztą ciasta (ja skruszyłam w dłoniach), lekko dociskamy i na wierzch ciasta posypujemy trochę kawałków oleju kokosowego (jeśli mamy płynny można lekko posmarować pędzelkiem). Szarlotkę pieczemy około 60 minut w 180 stopniach (nie nagrzewałam piekarnika przed pieczeniem). Upieczoną szarlotkę oprószamy cukrem pudrem i cynamonem

Kolorowy Przepisownik
Placek ze śliwkami i marchewką. 151

Uwielbiam owoce są całoroczne i pasują do różnych ciast. Obecnie dostałam śliwki wiec jak tu z nich nie zrobić czegoś pysznego. Dodatkowo pomyślałam sobie o walorach zdrowotnych i dodałam ulubioną marchewkę i pokombinowałam z syropem klonowym. Wyszło smacznie i bez wyrzutów sumienia co lubię najbardziej, więc nie żałujcie sobie;) Zapraszam...     Składniki na dużą tortownicę: 250 g maki(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody   3/4 szklanki oleju słonecznikowego   1 czubata łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu   1/2 szkl. cukru 1/4 szkl.  syropu klonowego   4 jajka   kilka kropli olejku waniliowego 15 śliwek węgierek Jajka ubijać z cukrem. Wlać syrop klonowy i jeszcze ubijać, około minuty, dolać olej. Marchewkę zetrzeć na tarce

Kubki smaku
"Pysznotka" 373

pieczenia i amoniak wymieszać ze śmietaną. Mąkę, śmietanę, żółtka posiekać i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, wyłożyć na dwie blaszki 21x32 cm. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Ubijać do momentu aż będzie szklista i lśniąca. Każdy placek posmarować powidłem i pianą z białek. Posypać posiekanymi orzechami. Obydwa placki piec ok 30-40 minut. można(...)się mleko, równocześnie energicznie mieszając trzepaczką. Ugotować budyń. Przykryć folia i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Cały czas ucierając dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Placki z bezą przełożyć kremem, odstawić na kilka godzin do lodówki

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania