ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:529/1234)

Zawijany torcik drożdżowy z truskawkami i rabarbarem 108

widocznie podwoi objętość . Możemy ciasto posypać z wierzchu kruszonką, lub później polukrować. U mnie w kuchni dzisiaj ta druga wersja. Piekarnik nagrzewamy do 180⁰C i pieczemy ciasto do suchego patyczka, 30 minut. Gdy wystygnie robimy mazy z lukru, łyżeczką. Lukier zrobimy z cukru pudru, skropionego sokiem z cytryny lub alkoholem – nie napiszę Wam ile tego soku lub alkoholu dokładnie(...)musi mieć lejącą, ale nie wodnistą konsystencję. Dla głębi smaku dobrze byłoby wymieszać i rum, i sok z cytryny. Taki lukier jest naprawdę świetnym dodatkiem a alkohol odparuje, ciasto bez obaw będą mogły zjeść i małe dzieci. Jeśli tylko zostawicie im chociaż kawałeczek… SKŁADNIKI 400g mąki pszennej 1 opakowanie drożdży instant 120ml ciepłego mleka 65g drobnego białego cukru

Karo in the Kitchen
wiśnie i tarte orzechy laskowe czyli na szybko łatwe, smaczne ciacho... 133

szklanki, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki, wiśnie bez pestek 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka czubata, orzechy laskowe mielone Beach Flower-BACKMIT 5 łyżeczek mąkę krupczatkę, jajko, cukier, zimną palmę, proszek do pieczenia mikserem utrzeć jak na kruszonkę foremka żaroodporna do tart 17 cm - 3/4 ciasta dać do foremki, palcami przyklepać do dna, nakłuć widelcem umyte wiśnie(...)wypestkować i wymieszać z mąką ziemniaczaną, nie puszczą wiśnie soku do ciasta, wiśnie rozłożyć na cieście na wiśnie dać resztę ciasta jak kruszonkę, posypać po wierzchu tartymi orzechami laskowymi Beach Flower-BACKMIT = "zobacz TUTAJ" wstawić do piekarnika i teraz piekarnik nastawić na 210C i piec około 35-40 minut, ciasto kroic jak będzie zimne - ciasto jest pyszne z posmakiem orzechów

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowe krakersy pomidorowo-bazyliowe z serkiem kremowym 143

jako zdrowsza wersja smakują naprawdę jak krakersy, więc mogę spokojnie je polecić :) Są bardzo proste i szybkie w wykonaniu, nie wymagają żadnych specjalnych przyrządów kuchennych ;) Długo zachowują świeżość - bez zamkniętego pojemnika pozostają nadal świeże i chrupiące, a to w przypadku krakersów jest bardzo ważne.  Zdrowe krakersy pomidorowo-bazyliowe z serkiem kremowym Składniki: 3/4 opakowania serka Apetina z pomidorem(...)wody 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy ciasto(nie powinno być zbyt lepkie). Odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę i dość mocno spłaszczamy(im cieńsze, tym bardziej chrupiące). Pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 minut, aby nie były w środku miękkie. zdjęcia oczywiście były nadzorowane przez moje chodzące futro

FitKot
A'la pizza z ciecierzycą z mąki gryczanej -oszukana pizza 316

szalotki  Papryka czerwona  30 dag żółtego sera  Sos:  Pomidory bez skórki ( u mnie puszka 400 g)  Czosnek marynowany ( ilość wg smaku) u mnie sporo  Drożdże rozpuszczam w wodzie , łączę z resztą składników i zagniatam mięciutkie ciasto, odstawiam . W tym czasie przygotowuję dodatki. Odcedzam cieciorkę , paprykę kroję w mniejsze kawałki, szalotki w piórka . Kabanosy(...)grubszych oczkach. Pomidory, wraz z zalewą miksuję z czosnkiem. Ciasto rozciągam rękami na natłuszczonej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia ( blaszka z wyposażenia piekarnika 30 x 36 ) Wykładam sos i rozsmarowuję . Układam kolejno dodatki , na wierzchu rozkładam tarty ser. Piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 20 – 25 minut. Podaję z ketchupem lub dipem czosnkowym.  Od jutra Tydzień

Takie tam pichcenie
Zielona Pavlova 151

szczypta soli- 3 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej- 1,5 łyżeczki octu 10%- zielony barwnik do ciast         Dodatkowo:  - 500ml śmietanki  fresh double  cream- 2 łyżki cukru pudru- zielony barwnik do ciast- truskawki- posiekane orzeszki pistacjowe (niesolone) Zimne białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy, po łyżce cukru, za każdym razem ubijając, aby się dokładnie rozpuścił. Następnie dodajemy przesianą(...)robota) dodajemy do piany. Piekarnik nastawiamy na 175°C. Bezę wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, na którym wcześniej odrysowujemy kształt koła (odrysowałam od miski). Bezę wykładamy, formując zamierzony kształt. Wstawiamy do nagrzanego już piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 135°C. Pieczemy 1 godzinę 40 minut. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystudzenia w piekarniku przy lekko

mojewypiekiinietylko
Chlebek dyniowy 134

poszukiwaniu przepisu na małą ilość dyni i wybór mój padł na chlebek dyniowy znaleziony u Kasi na Bakeandtaste. Dla mnie ten chlebek dyniowy bardziej smakował jak ciasto i zajadaliśmy go bez żadnych dodatków. W smaku najbardziej przypominał mi piernik i był tak smaczny, że jeszcze nie raz go upiekę :)!Chlebek dyniowy – składniki:1 szklanka puree z dyni2 jajka1/4(...)jajkami i olejem a następnie przelać masę do suchych składników. Wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut- do suchego patyczka. Smacznego Post Chlebek dyniowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
BABKA CYTRYNOWO-TRUSKAWKOWA 183

dosłownie 20 minut!  Kolejna babkowa odsłona :)  Tym razem z dodatkiem kisielu oraz jogurtu, co sprawia, że babeczka jest lekka, puszysta, wilgotna i efektowna kolorystycznie ... Polecam gorąco! Składniki: 4 jajka 220g cukru 1 op cukru waniliowego 200g jogurtu greckiego 30 ml oleju 260g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel truskawkowy (40g) bez(...)cukru 1 kisiel cytrynowy (40g) bez cukru łyżeczka soku z cytryny Wykonanie:  Całe jajka ubijamy do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy cukier jest już niewyczuwalny dodajemy stopniowo: jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej aż do wyczerpania składników. Całość miksujemy aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Następnie ciasto dzielimy na 2 części: do jednej

Walijskie Pichcenie
2. Pysznie krucho, czyli ciastka z maszynki. 216

cukru pudru (według uznania)1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajo i żółtka, następnie masło i cukier puder. Zagniatamy miękkie ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę (lub dłużej, ciasto będzie bardziej spójne i zachowa formę). Maszynką do mielenia ze blaszką robimy(...)ciastka o różnych kształtach.      Pomoc taty jak zwykle niezastąpiona! Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok. 15 minut. Najlepiej kontrolować czas pieczenia (każdy piekarnik jest inny) i zaglądać przez szybkę, wyjąć gdy ciastka będą złociste.  Oczywiście jeśli nie macie maszynki, także możecie zrobić

Symfonia Smaków
Przepis na bułki pszenne 132

pracy, ale bez wątpienia są warte wykonania. Ilekroć piekę bułki pszenne, od razu przypomina mi się dzieciństwo i zapach pieczywa, który unosił się z pobliskiej piekarni. Z tego przepisu wyjdzie około 8 bułek pszennych. Zachęcam Cię, abyś podwoił proporcję, ponieważ bułki rozejdą się w oka mgnieniu. Trudność: Średni Czas przygotowania: 1 godz 45 min Czas pieczenia(...)drożdże, łyżeczkę drobnego cukier i łyżkę mąki. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj szmatką i pozostaw na 15 minut do wyrośnięcia. przepis na bułki pszenne Przygotuj teraz naczynie, w którym przez sitko przesiejesz mąkę. Ja swoje bułki wyrabiałem robotem kuchennym, natomiast jeśli nie posiadasz wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto

ugotuj-przepis.pl
Przepis na bułki pszenne 141

pracy, ale bez wątpienia są warte wykonania. Ilekroć piekę bułki pszenne, od razu przypomina mi się dzieciństwo i zapach pieczywa, który unosił się z pobliskiej piekarni. Z tego przepisu wyjdzie około 8 bułek pszennych. Zachęcam Cię, abyś podwoił proporcję, ponieważ bułki rozejdą się w oka mgnieniu. Trudność: Średni Czas przygotowania: 1 godz 45 min Czas pieczenia(...)drożdże, łyżeczkę drobnego cukier i łyżkę mąki. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj szmatką i pozostaw na 15 minut do wyrośnięcia. przepis na bułki pszenne Przygotuj teraz naczynie, w którym przez sitko przesiejesz mąkę. Ja swoje bułki wyrabiałem robotem kuchennym, natomiast jeśli nie posiadasz wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto

ugotuj-przepis.pl
Sypana szarlotka (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańska) 132

uzależnieniem od cynamonu 😄 Ten przepis pokazujemy pierwszy raz na blogu ale już robiłyśmy jego wariacje kilka razy co można było zobaczyć na naszym IG. Inspirację zaczerpnęłyśmy od Dieta Bez Diety gdzie oczywiście zapraszamy 😊   Genialnie prostą szarlotkę zwieńczyłyśmy surowym kremem, nowością od Siła Roślin . Według nas warto zapoznać się z ich ciekawą ofertą słodyczy 😍       Składniki(...)thermomixie. 3. Kaszę, mąkę kukurydzianą, ksylitol, cynamon i olej dokładnie wymieszać aby całość miała strukturę mokrego piasku. 4. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia (my wyłożyłyśmy spód oraz paskami papieru boki). 5. Ciasto a właściwie kruszonkę podzielić na 3 części. 6. Jedną część wysypać na spód tortownicy i ugnieść tworząc spód. 7. Na spód wyłożyć połowę jabłek i wyrównać górę

Candy Pandas
Ciasto kora orzechowa 159

warto go przygotować. Przepis zaczerpnięty z bloga żródło Składniki: Ciasto 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)pieczenia, dodać do masy jajecznej razem z mielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Do masy dodać jeszcze posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, ostrożnie wymieszać do połączenia składników. Dwie blaszki o wymiarach 25x30cm , wyłożyć papierem, masę podzielić na dwie równe części, wylać masę na dwie blaszki. Wstawić blachy do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut z termoobiegiem. Upieczone

Kuchnia Danusi
Ciasto Lemon Bez Pieczenia 267

Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Lemon Bez Pieczenia Składniki: Spód: 330g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 130g roztopionego, przestygniętego masła Krem: 700ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 250g masła(...)gotować go, cały czas mieszając, przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia i nakryć go folią spożywczą, odstawić do całkowitego ostygnięcia, ma mieć temperaturę pokojową, jak masło. Spód: 2. Podwójne markizy Mafijne Lemon przełożyć do blendera i zmiksować. Dodać roztopione masło i wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26x26cm i wyrównać, lekko docisnąć

Mała Cukierenka
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 122

delikatny, kremowy, taki maślany - wprost rozpływa się w ustach. Obłędnie też pachnie i doskonale się kroi. Spód z bułki tartej także należy do najsmaczniejszych. Zresztą sernik ten mogłabym zachwalać bez końca, dlatego sami go upieczcie i przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła  100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut ) 2 łyżki cukru(...)budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku (posiadam gazowy) przez około 80-90 minut w 160 stopniach.  Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce. Udekorować według uznania

Di gotuje