ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:182/1234)

Placek z porzeczkami i bezą 259

pierzynką. Nie sądzę, żeby trzeba było Was przekonywać, że połączenie kwaśnych porzeczek i bezy, to połączenie doskonałe, więc po prostu zapraszam po przepis. :) Składniki na formę 25x35 cm: Ciasto 4 żółtka 120 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 50 g stopionego masła , przestudzonego 6-8 łyżek mleka(...)masło, wymieszać do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy (będzie dość gęste), wyrównać łyżką lub szpatułką. Piec przez ok. 15-18 minut. Porzeczkowe nadzienie 750 g czerwonych porzeczek 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Porzeczki opłukać, osuszyć i odszypułkować. Wymieszać ze skrobią, odstawić na bok. Beza 4 białka szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny

Pełny talerz
Torcik bez pieczenia z owocami lata 172

Pyszny torcik bez pieczenia z masą czekoladową i waniliową oraz z letnimi owocami. Ładnie się prezentuje i nie wymaga pieczenia. Przygotowanie zajęło mi

Bajeczna Kuchnia
Flatbread z pastą z pieczonej papryki (htipiti) 189

placuszków 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego majeranku (lub innych ulubionych ziół) pół łyżeczki soli szklanka jogurtu greckiego Do dzieła!!! Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto (jest troszkę lepiące). Odstawiamy na 40 minut przykryte ściereczką. Ciasto dzielimy na 5 części - każdą wałkujemy podsypując mąką (skończyła mi się pszenna(...)więc podsypywałam żytną ;-))na placki o grubości ok 2 mm. Flatbread smażymy na nagrzanej, suchej (bez tłuszczu) patelni - każdy po ok 1-2 minuty z każdej strony. Przechowujemy zawinięte w suchą ściereczkę. Smacznego!!! Pasta z pieczonej papryki - HTIPITI Składniki: opakowanie sera feta 1 papryka czerwona (zastąpiłam ajwarem domowej roboty) papryczka chili lub pieprz cayenne ząbek czosnku 3-4 listki

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z wiśniami 299

pieczenia : spód ok. 25 minut  , całość ok. 1 godzinyTemp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki:Spód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego 2 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany   Masa serowa: 1 kg sera tłustego ( użyłam 4 kostek sera po 250 g ) 500 g wiśni bez pestek 200 g cukru(...)wykonania:Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować , po czym ułożyć na dnie tortownicy i ponakłuwać. Piec ok. 25 minut w temp. 190 C ( ciasto ma się zmienić kolor na złoty) Masa serowa  Ser mielimy

Słodkości i nie tylko
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 156

zapiec w nagrzanym piekarniku do temp. 180 C ok. 20 - 30 minut ( jak ciasto nabierze złotego koloru). Biszkopt : Ubić pianę na sztywno. Dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać obie mąki z wymieszanym proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Ciasto podzielić na pół a do jednej części wsypać łyżkę kakao. Masa jabłkowa: Jabłka umyć(...)dodatkowych smaków i aromatów - pomarańczowo - cytrynowych. Jabłecznik: Na upieczone ciasto wylewamy uduszone jabłka.  Wylewamy najpierw biszkopt biały na całe jabłka a potem łyżką robimy kupki na białym biszkopcie. Na to wszystko kładziemy kawałki pozostałego ciasta kruchego i wkładamy ponownie do piekarnika na następne 45 - 50 minut  i pieczemy w temp. 180 C . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 321

zapiec w nagrzanym piekarniku do temp. 180 C ok. 20 - 30 minut ( jak ciasto nabierze złotego koloru). Biszkopt : Ubić pianę na sztywno. Dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać obie mąki z wymieszanym proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Ciasto podzielić na pół a do jednej części wsypać łyżkę kakao. Masa jabłkowa: Jabłka umyć(...)dodatkowych smaków i aromatów - pomarańczowo - cytrynowych. Jabłecznik: Na upieczone ciasto wylewamy uduszone jabłka.  Wylewamy najpierw biszkopt biały na całe jabłka a potem łyżką robimy kupki na białym biszkopcie. Na to wszystko kładziemy kawałki pozostałego ciasta kruchego i wkładamy ponownie do piekarnika na następne 45 - 50 minut  i pieczemy w temp. 180 C . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Mini Pizza – Pizzerinki 153

tarce o drobnych oczkach . Po około 60 minutach : Ciasto ładnie wyrosło , teraz wykładam je na blat lekko podsypany mąką , kilka razy przerabiam i dzielę je na dwie w miarę równe części ( ciasto dlatego dzielę ponieważ za jednym razem nie zmieszczą mi się wszystkie mini pizze na blasze ) . Jeden kawałek ciasta ponownie wkładam do miski i nakrywam ściereczką aby nie obsychało(...)około 1 łyżce sosu i go rozsmarowuję po cieście . Na sos układam składniki które przygotowałam : pieczarki , oliwki ser itp... Pieczenie pizzerinek : Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę , piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Pizzerinki piekłam około 10 minut . Mini pizza – pizzerinki są gotowe można podawać . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
DIETETYCZNE CIASTO CZEKOLADOWE Z PORZECZKAMI, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY 517

tortownicy 24cm.Składniki:- 4 jajka (osobno białka i żółtka)- 3 żółtka- 1/2 szklanki mąki ryżowej- 1/3 szklanki kakao- 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru)- 120g czerwonej porzeczki (waga już bez ogonków)- mielony ksylitolt do oprószenia ciastaW misie miksera ubić na sztywno białka jaj. Dodawać po 1 łyżce ksylitol i cały czas miksować. Masa musi być bardzo sztywna. Następnie dodajemy(...)najwolniejszych obrotach miksera lub ręcznie. Dokładnie zamieszane ciasto wylewamy na tortownicę, której dno wyłożyliśmy wcześniej papierem do pieczenia i wygładzamy. Na wierzchu układamy umyte, odsączone porzeczki.Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.35 minut (do suchego patyczka) na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu  z piekarnika studzimy

Smaczne Zdrowe
Ciasto z Morelami i Polewą Orzechową 124

łyżeczki proszku do pieczenia 75ml mleka około 750g umytych moreli pokrojonych na ćwiartki lub połówki Polewa: 3 żółtka 50g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 250ml kwaśnej śmietany 12% 200g orzechów laskowych Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodawać po jednym(...)jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Z ostatnim, czwartym jajkiem dodać kopiastą łyżkę mąki. 2. Do pozostałej mąki dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli i wymieszać krótko łyżką. 3. Przygotowaną mąkę przesiać na jajeczną masę, dodać mleko i wymieszać mikserem do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm i wyrównać

Mała Cukierenka
Bułeczki z przedziałkiem 128

minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto podzielić na 6-7 części i z każdej uformować bułeczkę (kulać na lekko osypanym mąką blacie). Bułeczki układać w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Delikatnie posypać mąką i przykryć ściereczką , aby wyrosły. Piekarnik nagrzać do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Bułeczki „nacinać” tępą stroną noża robiąc(...)nich charakterystyczny przedziałek. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Ciasto tortowe z serem 174

proszek i delikatnie przemieszać. • Blaszkę 24×38 cm wyłożyć papierem do pieczenia. • Kłaść kupkami biały i żółty biszkopt na zmianę, posypać kawą mieloną, przykrywać nastepną porcją ciasta, wyrównać wierzch. • Piec w 170 st.C przez 40 minut, wystudzić i przeciąć na 2 blaty. Wkładka serowa • Masło utrzeć z cukrem na biały(...)jednym jajku i żółtku do masy serowej delikatnie mieszając bez zbytniego napowietrzania. • Na koniec wsypać budyń i mąkę ziemniaczaną. • Upiec sernik w takiej samej blaszce jak biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp 180 st.C przez 50 minut, wystudzić w blaszce. Masa budyniowa • Zagotować 1/2 litra mleka

To co kocham
Serniczki bananowe z syropem klonowym 178

Serniczki bananowe polane syropem klonowym (18 serniczków) Jest to kolejny dietetyczny przepis dla osób kochających słodycze ale liczących kalorie. Serniczki upieczone bez masła i bez cukru, za to z bananową nutą. Idealnie nadadzą się na drugie śniadanie w pracy, szkole lub po prostu na deser. Składniki: 500g serka twarogowego 3 jajka 3 duże, dojrzałe, lekko brązowe banany(...)masę. Dodać resztę składników i miksować tylko do połączenia. Ciasto rozlać do 18 foremek do muffinek (polecam silikonowe) i piec w temperaturze 150*C przez 35 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem polecam polać je syropem klonowym, ale jeżeli takowego nie macie to się nie przejmujcie- same, bez polewy też są przepyszne. Kaloryczność: Wszystkie serniczki mają

Moja Micha
pyszne, łatwe ciasto bananowo-kakaowe z musem truskawkowym... 103

Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i utrzeć na gładką masę dość gęstą. Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, wyrównać wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dól około 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto wystudzić w formie i zimne nasączyć herbatą z cytryną. Umyte truskawki bez szypułek w garnku zmiksować dokładnie

W Mojej Kuchni Lubię
Pierniki norymberskie 266

powinno mieć konsystencję pasty. Na papierze do pieczenia narysować 20 kółek o średnicy 8 cm. Na każde narysowane kółko nakładać ciasto piernikowe**. Wygładzić i wyrównać. W każde wbić 3 obrane migdały. Zostawić (bez przykrycia) na 24 godziny, by przeschły. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-190 °C ok. 12 minut (do lekkiego zbrązowienia). Po upieczeniu zostawić na blasze

Rodzinka w kuchni
Ciasto dyniowe ze śliwkami 146

ciasta. Jeżeli z masy nie powstały charakterystyczne dla kruszonki grudki, to wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut i ponownie je wyrabiamy.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, obręcz smarujemy masłem. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C, grzanie góra dół (bez termoobiegu). Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania