CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH

CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH

CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH

Przepis na : kolacja

Składniki 20 g świeżych drożdży 500 ml  350 g mąki pszennej razowej 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 2 łyżeczki soli himalajskiej Przygotowanie Najpierw zaczyn: drożdże rozpuśćcie w 100 ml ciepłej wody, dodajcie do tego 100 g mąki chlebowej, wymieszajcie i odstawcie na 30-60 min. Po tym czasie dodajcie do zaczynu resztę wody, pozostałe mąki i sól i przez kilka minut wyrabiajcie do uzyskania gładkiego ciasta, jeśli to konieczne podsypując lekko mąką. Przykryjcie folią spożywczą i odstawcie na 2-3 godziny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OliveandThyme

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.