Dzisiejszym wpisem chciałbym zapoczątkować moją małą mini serię wyrobów z kaszy gryczanej białej (niepalonej), której właściwościami jestem zafascynowany. Do jej głównych zalet należą: brak glutenu, duża ilość błonnika pokarmowego, działanie alkalizujące na nasz organizm, wysoka zawartośc witamin (B1, B2, B6) oraz mikroelementów (żelaza, potasu, krzemu, wapnia i cynku). Jak większość kasz idealnie nadaje się w wersji gotowanej jako dodatek do obiadu. Poza zastosowaniem klasycznym równie dobrze spełnia się w r... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...zycie i przepisy bez glutenu, cukru i nabiału.