ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:337/867)

Piernik Karmi 163

bez alkoholowym piwie, mega puszysty, całkiem inny od długo dojrzewających pierników z lekką nutą goryczki i białego pieprzu,  idealny do zrobienia w tortownicy i przełożenia go kremem, zachowuje długo swoją świeżość.   Łatwy w wykonaniu. Jeden z lepszych przepisów, na stałe zagości w moim repertuarze świątecznych ciast. Składniki: Ciasto na keksówkę o wym 13X39 cm 3 jajka

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka z wróżbą 211

był bez smaku :) Przepis jak i same ciasteczka to niezła zabawa na Andrzejki. Można powymyślać różne hasła, a dla leniwych jest wersja gotowa w internecie :) Składniki: 270 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka wody 1 mała łyżeczka olejku cytrynowego 1 cukier wanilinowy Wykonanie :  Z podanych składników wyrabiamy ciasto niczym

W Moim Magicznym Domu
Ciasto cynamonowe z jablkami czyli Slodki Czwartek odc.94 180

bez bakalii... ... a ja nadal nie wiem o jakie ciasto chodziło Małżonowi! ustaliliśmy, że prawdopodobnie było cynamonowe, i to wcale nie przybliżyło mi pomysłu! za to poszperałam w starym zeszycie i znalazłam taki oto placek :) tymczasowo zaspokoił apetyt męża. Ciasto cynamonowy z jabłkami 400 g mąki pszennej 250 g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 1 łyżka cynamonu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierniczki z agrestową konfiturą! 177

piernika? Bez zapachu korzennych przypraw i tego aromatycznego smaku? Pierniczki z agrestową konfiturą są niesamowicie oryginalne. Przenika się w nich smak lekko kwaśnego agrestu i słodkawych, ciężkich przypraw korzennych. W malutkim kawałku wyczuwamy kandyzowaną skórkę z pomarańczy, orzechy, goździki, cynamon i wanilię. Pyszności! Składniki na ciasto: 560g mąki pszennej 250g masła 360g cukru 4 małe jajka 4 łyżki miodu

Kuchnia Pani Wiosny
Puszyste i delikatne pancakes z mleka i jogurtu 283

syropem z bzu i kwaskowatymi, świeżymi owocami. Porzeczki pasują idealnie. Mąkę przesiewamy z łyżeczką sody i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy w osobnej misce z łyżką cukru, do czasu aż mocno się spienią. Wlewamy jogurt i mleko, miksujemy do połączenia. Wlewamy olej, dodajemy partiami po łyżce mąkę, mieszamy na niskich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy ciasto na 10 minut

Karo in the Kitchen
Cytrynowe muffinki z budyniem 158

bezy) ale to dlatego, że nie miałem takich zabawek jak on tzn. palnika do przyrumienienia pianki – tak przy okazji to widzę że muszę zaopatrzyć się w kolejną „zabawkę” bo taki palnik nawet często przewija się w przepisach No to co – najpierw tradycyjnie składniki   Budyń: - 170g cukru - sok z 2 cytryn - 110g masła - 2 jajka Ciasto

Kuchenne Wariacje
Łatwe owsiane ciasteczka bez jajek 194

owsiane ciasteczka bez jajek' Składniki (na ok.9szt): - 2 dojrzałe banany - 1 szklanka płatków owsianych - 2 łyżki kakao - dowolne dodatki (posiekane orzechy, rodzynki, czekolada, jagody goji itp) Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, kakao i dodatki (u mnie jagody i posiekana biała czekolada). Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe

CookYourself
Bułeczki śniadaniowe 185

drożdżami (bez grudek). Rozczyn odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 minut.  Mąkę przesiewamy i wsypujemy do naczynia. Dodajemy stopniowo: cukier, sól, masło, drożdże, oraz letnie mleko. Mieszamy składniki drewnianą łyżką. Wbijamy jajka (w temperaturze pokojowej) i zagniatamy ciasto.Odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 1-1,5 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy

KasiekGotuje
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 160

ubić jajka, cukry,sól, zimny tłuszcz ubijać z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać do masy przesianą mąkę z proszkiem i mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki

W Mojej Kuchni Lubię
92. Figowe-love, czyli sernik z białą czekoladą i figami. 183

pieczenia, ciasto rozwałkowujemy dość cienko i rozkładamy na tortownicy tak, aby zakryć też jej boki. Nakłuwamy gęsto widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut, aż się podpiecze i lekko zarumieni. Twaróg (z dodatkiem serka lub bez) mielimy dodając powoli śmietankę do uzyskania prawie gładkiej masy. Dodajemy cukry, skrobię i miksujemy. Następnie wbijamy po jednym jajku

Symfonia Smaków
Sernikowa krówka 246

bez wyrzutów sumienia. W końcu od czasu do czasu można sobie poszaleć, dieta powinna być różnorodna i nie nuda. Najgorzej to zmuszać się do jedzenia czegoś czego nie lubimy. Najważniejsze to przecież akceptować    siebie i  cieszyć się z życia. Składniki (na dużą blachę): czekoladowe ciasto: 0,5 szkl. mleka 1,5 szkl. cukru 4 jajka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Leśne ślimaczki 191

mleka i bez jajek. Składniki: 500 g mąki 50 g oleju 50 g cukru 20 g cukru pudru 20 g drożdży szklanka letniej wody szczypta soli szklanka jagód lub borówek Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem i kilkoma łyżkami mąki. Nakrywamy kuchennym ręcznikiem i odstawiamy na kwadrans w ciepłe miejsce aż drożdże się uaktywnią i ciasto podrośnie

prawdziwe jedzenie
Wytrawne kwiatki 214

jajko 3 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szkl. mleka  2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolna wędlina w plasterkach o okrągłym kształcie dopasowanym do wielkości np.szklanki lub kubka białko do posmarowania  Drożdże rozrobić w mleku, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę.Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.[ ja robiłam od razu, bez wyrastania

Moje domowe kucharzenie
Mazurki kokosowe do koszyczka 356

masła migdały bez skórki 20 g gorzkiej czekolady wykonanie: Wszystkie składniki na cisto zagniatamy aż uzyskamy jednolite masę. Formujemy z niej kulkę, owijamy folią by nie wyschło i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na oprószonym mąką blacie wałkujemy ciasto i wycinamy z nich małe mazurki za pomocą foremki. U mnie są to jajka. Ilość mazurków

Przysmaki Karolki
CHURROS NA MĄCE ORKISZOWEJ 255

garnka. Przełożyć masę do miski i przestudzić. Następnie dodać jajka i zmiksować na gładką masę. W między czasie rozgrzać olej kokosowym w garnku do około 180 stopni. Gotowe ciasto przekładamy do worka cukierniczego. Ja przełożyłam do grubego worka foliowego i na końcówce zrobiłam dziurkę i nałożyłam końcówkę od szprycki. Ciasto jest bardzo gęste i przez moją domową wersję worka cukierniczego(...)bardzo ciężko przechodziło, polecam taką końcówkę z ok 1cm dziurką na końcu. Ewentualnie można przeciskać przez sam worek z wyciętą większą dziurką bez zakończenia od szprycki. Ciasto wyciskamy do garnka na długość ok 10cm i smażymy z jednej i drugiej strony do zarumienienia. Gotowe churros podajemy z sosem czekoladowym z poniższego przepisu.  SOS CZEKOLADOWY: 200ml śmietany kremówki 150g

Smaczne Zdrowe