ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:343/867)

JOKER’S FRUITCAKE – BATMAN: ARKHAM ORIGINS – keks świąteczny Jokera 245

prostu „fantastyczne”! Podobnie jak Gotham potrzebuje Batmana, tak samo Wasz świąteczny stół nie obędzie się bez tego pysznego ciasta! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 318 kcal | 5 g białka | 50 g węglowodanów | 11 g tłuszczu KEKS [FRUITCAKE] JOKERA Batman: Arkham Origins świąteczne ciasto z suszonymi owocami i alkoholem 40 min 1,5 h (pieczenie) 20 zł 8 porcji(...)jeśli tak, to przykryjcie go kawałkiem folii aluminiowej i konytuujcie pieczenie. W keksówce ciasto powinno być upieczone po ok. 1h i 20 minutach, warto więc sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jest dobre (włóżcie patyczek głęboko w środek ciasta i jeśli po wyciągnięciu nie będzie on oblepiony surowym ciastem, to keks jest gotowy). Jeśli robicie keks z podwójnej porcji, w okrągłej formie

Nerds Kitchen
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 225

Dzisiaj coś dla prawdziwych łasuchów. Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu. Bardzo aromatyczne i smaczne. Słonecznik przyjemnie chrupie w polewie czekoladowej, a herbatniki nasączone alkoholem przełamują, orzeźwiają smak, więc radzę go nie pomijać. Słodko, czekoladowo i pysznie. Inspirację dostałam od jednej z czytelniczek Pani Marleny Łabędzkiej(...)której dziękuję, przepis zmodyfikowałam, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 1/2 szklanki zaparzanej kawy (możemy zastąpić delikatnie

Mała Cukierenka
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 473

Dzisiaj coś dla prawdziwych łasuchów. Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu. Bardzo aromatyczne i smaczne. Słonecznik przyjemnie chrupie w polewie czekoladowej, a herbatniki nasączone alkoholem przełamują, orzeźwiają smak, więc radzę go nie pomijać. Słodko, czekoladowo i pysznie. Inspirację dostałam od jednej z czytelniczek Pani Marleny Łabędzkiej(...)której dziękuję, przepis zmodyfikowałam, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 1/2 szklanki zaparzanej kawy (możemy zastąpić delikatnie

Mała Cukierenka
Ekspresowe Ciasto Kefirowe Z Rabarbarem 147

Lubie takie ciasta, gdy mogę włożyć od razu wszystko do jednej miski, zamieszać bądź zmiksować i już mam ciacho :-) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm 2 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl oleju 1 szkl kefiru 3/4 szkl cukru 3 jajka kilka kropel esencji waniliowej 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łodygi(...)połączenia się składników. Wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, na wierzch wykładamy rabarbar. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Wuzetka straciatella 652

Zetka z masą straciatella. To bardzo słodkie ciasto z dużą ilością czekolady, którym mogę zajadać się w nieskończoność i nigdy mi się nie przeje:) Jest wspaniałe! Czas wykonania: 2 h 30 min ( + 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 24 kawałki Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)masę dodając odrobinę soli. Następnie dodać cukier. Miksować do momentu, aż piana zacznie gęstnieć (będzie przyjmować konsystencje bezy). Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodać kakao i całość wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do formy (forma 20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 40 minut

KuchniaWeDwoje.pl
Mini serniczki 223

budyń śmietankowy bez cukru 1 cukier wanilinowy (16g) drobina olejku pomarańczowego lub startej skórki z pomarańczy jajko 50g białej czekolady owoce do dekoracji (u mnie Formę na muffinki wypełnić papilotkami (12 szt.). Ciasteczka siekamy i przekładamy do papilotek. Twaróg mielimy, dodajemy serek, cukier, cukier wanilinowy, proszek budyniowy, skórkę pomarańczową lub olejek. Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy jajka i tylko(...)wodnej lub w mikrofalówce. Ostatnio wypróbowałam, że też się ta i to o wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa

Mam apetyt na ...
Croissanty 105

robi się z ciasta francuskiego. Otóż nie do końca. Ciasto francuskie robi się bez drożdży, a do ciasta na croissanty drożdże się dodaje. Jest to tzw. ciasto drożdżowe listkowane masłem. Nieco podobne, ale jednak inne. Tylko nieco podobne. Jest wiele sposobów na przygotowanie tego ciasta, mniej lub bardziej skomplikowane. Każdy światowej klasy kucharz/cukiernik ma swój przepis wypracowany przez lata(...)przez 10 min. na średnich obrotach do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto w misce przykryć folią spożywczą i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień ciasto rozwałkować na prostokąt grubości 1 cm i wstawić

Marder&Marder Manufacture
BISZKOPTY WANILIOWO-CZEKOLADOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 248

blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku do pieczenia i bez pszenicy (orkisz jest niemodyfikowany, tak jak ona). Składniki: - 3 średnie jajka (osobno żółtka i białka) - 3-4 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukru waniliowego - 3 łyżki mąki orkiszowej (u mnie 70g) - 2 łyżki mąki ryżowej, najlepiej(...)ksylitol i ubić masę na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku i cały czas ubijamy. Stopniowo dodajemy mąki i miksujemy na najmniejszych obrotach miksera lub tylko delikatnie mieszamy. Część ciasta wykładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe kleksiki. Do części ciasta dodać łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszać. Następnie na każdy kleksik nałożyć mniejszy kleksik czekoladowy i zamieszać

Smaczne Zdrowe
Drożdżówki z owocowym curdem - niebo w buzi 146

twarogiem. To zdecydowanie moje ulubione. Jeśli lubicie też takie z owocami, te są dla Was wymarzonym rozwiązaniem. Mięciutkie, puchate, pachnące drożdżowe ciasto, nadziane najlepszym owocowym budyniem i posypane chrupiącą, mleczną kruszonką, w której od czasu chałki zakochałam się bez pamięci. Całość stanowi idealne trio; te bułeczki znikają szybciej, niż się je robi, i gwarantuję, że nikt im się(...)zalać 100 ml mleka.Odstawić na 15 minut.Resztę mleka podgrzać z masłem tak, aby się rozpuściło. Przestudzić.Do wyrośniętego zaczynu dodać resztę cukru, masło z mlekiem i jajko. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części, z każdej uformować okrągła bułeczkę. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowe pierniczki (bez leżakowania) 180

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki płynnego miodu – u mnie wielokwiatowy 3/4 szklanki cukru 1 łyżka masła (miękkiego) 1 jajko klasy M + 1 jajko do posmarowania około 1/3 szklanki ciepłego mleka 1 i 1/2 łyżeczki sody (1,5 łyżeczki) aromat pomarańczowy (można pominąć) Dodatkowo: foremki do ciastek i pierników Stella Moje dzieci(...)sodę, 3-4 krople aromatu pomarańczowego (opcjonalnie), wbijamy 1 jajko i całość mieszamy wstępnie łyżką. Kolejno powoli dolewamy ciepłe mleko, zagniatając ciasto ręką (nie musimy wykorzystać całego mleka). Ciasto powinno być miękkie (lekko lepkie, będziemy podsypywać mąką podczas wałkowania). Jeśli ciasto wyjdzie nam zbyt klejące podsypujemy rękę mąką podczas wyrabiania. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie / macie. Miękkość pierniczków zależy

Słodkie okruszki
FAKTY O NIETOLERANCJI LAKTOZY SPRAWDŹ CZY MOŻESZ PIĆ MLEKO! PRZEPIS NA TARTĘ RUSTYKALNĄ BEZ LAKTOZY 118

problemu możemy dostać tak wiele produktów bez laktozy.  Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na rustykalną tartę z tuskawkami, która nie ma laktozy ani białek mleka. O! Dla każdego ;-) w dodatku jest prosta i smaczna ;-) PRZEPIS NA RUSTYKALNĄ TARTĘ Z TRUSKAWKAMI Podstawą każdej tarty jest ciasto kruche. Kruche ciasto uzyskujemy łącząc tłuszcz z mąką w proporcji(...)używam tutaj oleju kokosowego, który do ciasta kruchego jest idealny. Dlaczego? Ponieważ nadaje on kruchość ciastu. Dlatego w przypadku ciast kruchych jest rewelacyjny. Powiem Wam szczerze, że używając go uzyskasz jeszcze lepszą kruchość ciasta niż na tłuszczu mlecznym. PRZEPIS: - 200 g mąki pszennej typ 550 - 100 g oleju kokosowego - szczypta soli - 1 jajko - 2 płaskie łyżki cukru lub zamiennie użyj

SMYKWKUCHNI
drożdżówka z budyniem i śliwkami... 126

wbić jajka, wlać stopiony letni tłuszcz, hakiem robota wyrabiać ciasto z 10 minut ciasto posypać trochę mąką na wierzchu, przykryć misę talerzem i do wyrośnięcia na około 1 godzinę budyń ugotować wg opisu na opakowaniu i wystudzić na letni, forma z papierem do pieczenia 34x25 cm, ciasto drożdżowe wyłożyć na blachę, budyń rozłożyć na wierzchu ciasta śliwki bez pestek

W Mojej Kuchni Lubię
Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach. 150

niż kawałek ciasta. Upieczcie, a na pewno Wam posmakują, u mnie znikały bardzo szybko, a to znaczy, że smakowały. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 3 małe jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietanki kremówki 30 % 2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku 2 budynie waniliowe ( bez cukru

Izabelawkuchni
Prawdziwie czekoladowa babka 218

dodajemy po jednym jajku (po każdym dokładnie miksujemy składniki). Kolejno dodajemy naszą rozpuszczoną czekoladę, miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia składników. Czekoladową masę przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy

Słodkie okruszki
Tarta cytrynowa z bezą 174

formy, nadmiar ciasta ścinamy ostrym nożem. Czas pieczenia ok. 25 minut w 180 C. Krem cytrynowy: - 4 żółtka - 2 jaja - 4 cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki masła 1. Jajka, żółtka i cukier ubijamy na parze przez ok. 5-7 minut. Cytryny należy sparzyć wrzątkiem, następnie zetrzeć dokładnie żółtą część skórki bez białego albedo

Apetyczna babeczka